Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Σπύρου Λυκούδη 07.07.2016

Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Σπύρου Λυκούδη 07.07.2016

Ο ΣΠΥΡΟΣ ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

#ertproto

 «Πιστεύετε ότι υπάρχει σήμερα άνθρωπος στη χώρα που δεν ξέρει, ή δεν καταλαβαίνει ότι η απλή αναλογική προτείνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ως βασικό όπλο εναντίον του αντιπάλου του; Όσον αφορά στην αντιπολίτευση και τη συμπολίτευση τα θέματα του εκλογικού νόμου δυστυχώς έχουν ενταχθεί μέσα σ’ έναν πολιτικό τακτικισμό. Μακάρι να μην ήταν έτσι, αλλά είναι. Με βάση τα σημερινά δεδομένα δεν προκύπτει ο αριθμός των 200 βουλευτών για την ψήφιση του εκλογικού νόμου», δήλωσε στο Πρώτο Προγράμμα και στους Μαρία Γεωργίου και Γιώργο Πίκουλα, ο βουλευτής του κόμματος Το ΠΟΤΑΜΙ, Σπύρος Λυκούδης.

«Η ερώτηση που απευθύνεται σ’ έναν αντιπολιτευόμενο, αφού στήριζες πάντα την απλή αναλογική γιατί δεν τη στηρίζεις και τώρα, έχει και την ανάποδη πλευρά. Εσύ κυβέρνηση που στήριζες πάντα την απλή αναλογική, γιατί τη φέρνεις τώρα που χάνεις;», επισήμανε ο βουλευτής.

«Υποστήριξα με πάθος σε όλη την πολιτική μου διαδρομή την απλή αναλογική ως ένα αντιπροσωπευτικό σύστημα που καταγράφει με τον καλύτερο τρόπο τη λαϊκή βούληση και θέληση. Ποτέ όμως δεν είναι αποσυνδεδεμένο ένα εκλογικό σύστημα από τον τρόπο με τον οποίο θα διακυβερνηθεί η χώρα και ουδέποτε η Αριστερά στο παρελθόν είχε υποστηρίξει την απλή αναλογική χωρίς να τη συνδέει και με συγκεκριμένα και ρεαλιστικά σενάρια διακυβέρνησης της χώρας», πρόσθεσε ο κ. Λυκούδης.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: http://bit.ly/29B2Eb0