ΕΡΤ1 – ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ «Οι άνθρωποι του παρασκηνίου» A΄ κύκλος 11-13.07.206

ΕΡΤ1 – ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ «Οι άνθρωποι του παρασκηνίου» A΄ κύκλος 11-13.07.206

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ

 «Οι άνθρωποι του παρασκηνίου»

(Les hommes de l’ ombre)

Α΄ ΚΥΚΛΟΣ

Ημερομηνία μετάδοσης: Από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016,

έως και την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016, στις 22:00

 

Τα έξι επεισόδια του Α΄ κύκλου της βραβευμένης πολιτικής-δραματικής σειράς «Οι άνθρωποι του παρασκηνίου» (Les hommes de l’ ombre), παραγωγής Γαλλίας 2012-2014, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 έως και την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016, στις 10 το βράδυ.

Σκηνοθεσία: Frederic Telier.

Παίζουν: Nathalie Baye, Bruno Wolkowitch, Carole Bouquet, Gregory Fitoussi, Philippe Mognan.

Υπόθεση: Μετά τη δολοφονία του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Σεντ Ετιέν του Λίγηρα, όλη η Γαλλία είναι σε πένθος. Ο πολιτικός κόσμος βρίσκεται σε αναταραχή εν όψει των πρόωρων εκλογών που θα διεξαχθούν μέσα στις επόμενες 35 ημέρες. Αρχίζει μια πολιτική ίντριγκα σχετικά με την προεκλογική καμπάνια για το νέο πρόεδρο.

Δύο σύμβουλοι επικοινωνίας, πρώην φίλοι και συνεργάτες, ανταγωνίζονται για να εκλέξει ο καθένας τον δικό του υποψήφιο.

Βραβεία:

  • Golden FIPA στην κατηγορία Α΄ γυναικείου ρόλου τηλεοπτικής σειράς (Nathalie Baye), στο Διεθνές Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Προγραμμάτων στο Biarritz

 

Υποψηφιότητες:

  • Golden Nymph στις κατηγορίες Καλύτερης Μίνι Σειράς και Β΄ ανδρικού ρόλου (Bruno Wolkowitch), στο Τηλεοπτικό Φεστιβάλ Μόντε Κάρλο 2012.
  • Καλύτερης Τηλεοπτικής Σειράς στα βραβεία The Globes de Cristal

 

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016, ώρα 22:00

 

(Α΄ κύκλος). Επεισόδιο 1ο: «Η επίθεση» (L’ attentat). Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας πέφτει θύμα βομβιστικής επίθεσης. Ενώ ο πρωθυπουργός Φιλίπ Ντελέβρ ανοίγει τις έρευνες για την επίθεση, ο αρχηγός του κράτους πεθαίνει από τα τραύματά του. Θα πρέπει να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές. Ο Σιμόν Καπιτά, που είχε συμβάλει στην επιτυχία του αείμνηστου Προέδρου στην προηγούμενη εκστρατεία, δεν θέλει να δει τον πρωθυπουργό διάδοχό του.

(Α΄ κύκλος). Επεισόδιο 2ο: «Η υποψήφια» (La Candidate). Αμέσως μετά την κηδεία του Προέδρου, ξεκινά η εκστρατεία για τις πρόωρες προεδρικές εκλογές και οι υποψήφιοι τοποθετούνται. Ο Σιμόν Καπιτά, δηλωμένος εχθρός του πρωθυπουργού Φιλίπ Ντελέβρ,  αρχίζει ν’ αναζητεί έναν υποψήφιο ικανό να τον νικήσει.

 

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016, ώρα 22:00

(Α΄ κύκλος). Επεισόδιο 3ο: «Η κατάκτηση του κέντρου» (La conquete du centre).

Η Γαλλική Δημοκρατία είναι ασταθής μετά τη δολοφονία του Προέδρου. Στους διαδρόμους της εξουσίας η μάχη είναι αδυσώπητη. Η αποκάλυψη της ερωτικής σχέσης ανάμεσα στην Αν Βιζάζ και στο νεκρό Πρόεδρο, ξεσηκώνει σκάνδαλο. Οι ψηφοφόροι ανακαλύπτουν την κρυφή εικόνα του ανθρώπου που κυβερνούσε τη χώρα. Η κοινή γνώμη, που μόλις έχει αρχίσει να συνέρχεται από τα γεγονότα, βρίσκεται και πάλι σε σύγχυση. Το νέο υπονομεύει την υποψηφιότητα της Αν Βιζάζ. Από την πλευρά του, ο Σιμόν Καπιτά, παλιός φίλος και σύμβουλος επικοινωνίας του αποθανόντος Προέδρου, επιχειρεί να διατηρήσει μια πολιτική ηθική. Ακολουθεί τα ίχνη ενός βασικού μάρτυρα. Η έρευνα θα αποκαλύψει κι άλλα απρόσμενα κρυμμένα μυστικά.

(Α΄ κύκλος). Επεισόδιο 4ο: «Ο μάρτυρας» (Le temoin). Η εκστρατεία φτάνει στο αποκορύφωμά της μία εβδομάδα πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Ο Σιμόν και η σύζυγός του Απολίν είναι έτοιμοι ν’ αποκαλύψουν την αλήθεια. Θα φέρουν στο φως όσα πραγματικά συνέβησαν κατά την απόπειρα, της οποίας θύμα υπήρξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016, ώρα 22:00

 

(Α΄ κύκλος). Επεισόδιο 5ο: «Η συνεργασία» (Le ralliement). Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών ολοκληρώθηκε. Η Αν Βιζάζ θα πρέπει τώρα να κάνει τα πάντα ώστε ο Ντελέβρ να στηρίξει την υποψηφιότητά της, ελπίζοντας στην ήττα του υποψηφίου της αντίπαλης παράταξης κατά το δεύτερο γύρο των εκλογών. Ανάμεσα σε λογική και προσωπικές φιλοδοξίες, η συνεργασία δεν είναι και τόσο απλή. Είναι η τελική ευθεία στη μάχη για την προεδρία και οι πρόσφατες αποκαλύψεις για το δεσμό της με το νεκρό Πρόεδρο έχουν επηρεάσει αρνητικά τη δημόσια εικόνα της. Για να αντιστραφεί το κλίμα, η Αν δεν πρέπει να κάνει κάποιο λάθος.

Επεισόδιο 6ο (τελευταίο Α΄ κύκλου): «Προδοσίες» (Trahisons). Μεταξύ εκβιασμού, προδοσιών και συμμαχιών της τελευταίας στιγμής, όλα φαίνεται να επιτρέπονται στην τελική αναμέτρηση  για την προεδρία.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό: ΕΡΤ1 – «Οι_άνθρωποι_του_παρασκηνίου»_A΄_κύκλος_11-13.07.206