Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Νίκου Καραθανασόπουλου 12-07-2016

Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Νίκου Καραθανασόπουλου 12-07-2016

O  ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

#ertproto

«Το ΚΚΕ λέει “ΝΑΙ” στην απλή και ανόθευτη αναλογική. Δεν έχουμε αλλάξει τη θέση μας, αυτοί που αλλάζουν είναι τα υπόλοιπα κόμματα ανάλογα με τις συγκυρίες και με τις εκλογικές σκοπιμότητες», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Μαρία Γεωργίου και Γιώργο Πίκουλα, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έφερνε την πρόταση νόμου που είχε καταθέσει το 2012, εμείς θα την ψηφίζαμε. Η απλή ανόθευτη αναλογική είναι ένα πιο αναλογικό σύστημα απ’ αυτό που υπάρχει. Δεν μπορούμε επί της αρχής να ψηφίσουμε το συγκεκριμένο νόμο, αλλά θα ψηφίσουμε όσα άρθρα διαμορφώνουν αυτή την κατάσταση, όπως την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών», επισήμανε ο κ. Καραθανασόπουλος.

Αναφερόμενος στη διαδικασία διερεύνησης της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων και ιδιοκτητριών εταιριών των ΜΜΕ, της Επιτροπής στην οποία συμμετέχει, ο βουλευτής είπε ότι: «από τη μέχρι τώρα εξέλιξη των πραγμάτων πρέπει να απομυθοποιήσουμε το ζήτημα. Όχι ότι δεν υπάρχουν σοβαρά ζητήματα τα οποία προκύπτουν από την εξέταση των μαρτύρων σε σχέση με τη χρηματοδότηση των κομμάτων και μιλάμε κυρίως για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά και των ΜΜΕ. Και μίλησα για απομυθοποίηση, γιατί αυτή τη στιγμή σ’ ένα ύψος κόκκινων δανείων, επιχειρηματικών δανείων 40 και κάτι δισεκατομμυρίων ευρώ, ασχολούμαστε μ’ ένα περιορισμένο κομμάτι, περίπου του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ».

«Αυτό που διαφαίνεται μέχρι στιγμής είναι ότι για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ελάχιστοι έχουν δώσει εγγυήσεις για τα δάνειά τους. Δεν υπάρχουν ίδια μέτρα και σταθμά για όλους», κατέληξε ο κ. Καραθανασόπουλος.

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: http://bit.ly/29EDQ3K