ΕΡΤ1 – «Οι άνθρωποι του παρασκηνίου» Β΄ κύκλος 14,15&18.07.2016

ΕΡΤ1 – «Οι άνθρωποι του παρασκηνίου» Β΄ κύκλος 14,15&18.07.2016

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ

 «Οι άνθρωποι του παρασκηνίου»

(Les hommes de l’ ombre)

Β΄ ΚΥΚΛΟΣ

 Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 14, Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016, και Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016, στις 22:00

 

Τα έξι επεισόδια του Β΄ κύκλου της βραβευμένης πολιτικής-δραματικής σειράς «Οι άνθρωποι του παρασκηνίου» (Les hommes de l’ ombre), παραγωγής Γαλλίας 2012-2014, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, την Πέμπτη 14, την Παρασκευή 15 και τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016, στις 10 το βράδυ.

Σκηνοθεσία: Frederic Telier.

Παίζουν: Nathalie Baye, Bruno Wolkowitch, Carole Bouquet, Gregory Fitoussi, Philippe Mognan.

Υπόθεση: Μετά τη δολοφονία του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Σεντ Ετιέν του Λίγηρα, όλη η Γαλλία είναι σε πένθος. Ο πολιτικός κόσμος βρίσκεται σε αναταραχή εν όψει των πρόωρων εκλογών που θα διεξαχθούν μέσα στις επόμενες 35 ημέρες. Αρχίζει μια πολιτική ίντριγκα σχετικά με την προεκλογική καμπάνια για το νέο πρόεδρο.

Δύο σύμβουλοι επικοινωνίας, πρώην φίλοι και συνεργάτες, ανταγωνίζονται για να εκλέξει ο καθένας τον δικό του υποψήφιο.

Βραβεία:

  • Golden FIPA στην κατηγορία Α΄ γυναικείου ρόλου τηλεοπτικής σειράς (Nathalie Baye), στο Διεθνές Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Προγραμμάτων στο Biarritz

 

Υποψηφιότητες:

  • Golden Nymph στις κατηγορίες Καλύτερης Μίνι Σειράς και Β΄ ανδρικού ρόλου (Bruno Wolkowitch), στο Τηλεοπτικό Φεστιβάλ Μόντε Κάρλο 2012.
  • Καλύτερης Τηλεοπτικής Σειράς στα βραβεία The Globes de Cristal

 

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016, ώρα 22:00

 

(Β΄ κύκλος). Επεισόδιο 1ο: «Το ατύχημα» ( L’ accident). Ο Μαρζορί είναι Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας εδώ και ένα χρόνο. Η Αν Βιζάζ και ο Σιμόν Καπιτά έχουν αποσυρθεί από την πολιτική ζωή. Ο Μαρζορί αντιμετωπίζει ένα πολιτικό σκάνδαλο, που τον αναγκάζει να ζητήσει την παραίτηση του φίλου του Μπενουά Ισάν, υπουργού Εσωτερικών. Αυτός, όμως, γνωρίζει τον ασταθή χαρακτήρα της Πρώτης Κυρίας κι έχει συγκαλύψει διάφορες υποθέσεις που την αφορούν, όπως ένα ατύχημα κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ο Αμορί Ντεπλάντ, εκδότης κι εραστής της. Ο Μαρζορί ζητάει από τον Καπιτά, ο οποίος έχει επιστρέψει στο Παρίσι, να τον βοηθήσει να βγει απ’ αυτό το πολιτικό και προσωπικό αδιέξοδο. Στο μεταξύ, ο πρώην πρωθυπουργός Φιλίπ Ντελέβρ, έρχεται και πάλι σε επαφή με τον Λιντοβίκ Ντεμέζ για να βρουν έναν τρόπο να ρίξουν την κυβέρνηση.

(Β΄ κύκλος). Επεισόδιο 2ο: «Ο πόλεμος νεύρων» (La guerre des nerfs). Μία πρόταση μομφής κατατίθεται από τη δεξιά αντιπολίτευση. Το κέντρο και κυρίως ο αρχηγός του, Ρομπέρ Παλισί, προσεγγίζεται και από τον Φιλίπ Ντελέβρ, για να στηρίξει την πρόταση μομφής και από τον Αλέν Μαρζορί, που προσπαθεί να σώσει την κυβέρνησή του. Ο Λιντοβίκ Ντεμέζ συναντά τη γυναίκα του Μπενουά Ισάν, Ροζ Σαρφάτι, και προσπαθεί να μάθει πληροφορίες για το ζεύγος Μαρζορί.

 

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016, ώρα 22:00

 

(Β΄ κύκλος). Επεισόδιο 3ο: «Οι  όμηροι» (Otages). Ο Πρόεδρος αναρρώνει δύσκολα ύστερα από μία αδιαθεσία που τον έριξε σε κώμα για μερικές μέρες. Το Μέγαρο των Ηλυσίων κρατάει από την αρχή κρυφή την κατάστασή του, διαμορφώνοντας το ίδιο την ατζέντα του. Αλλά ένα απρόοπτο γεγονός κινδυνεύει να τα χαλάσει όλα. Μία τρομοκρατική ομάδα κρατάει  ομήρους Γάλλους πολίτες στην Αλγερία. Ο Μπακιάν, ένας επιχειρηματίας που ο Λιντοβίκ Ντεμέζ σύστησε στον Φιλίπ Ντελέβρ, προσφέρεται να βοηθήσει την Γκαμπριέλ Τακισιέφ ως μεσολαβητής με τους τρομοκράτες. Ο Μπενουά Ισάν προειδοποιεί τον Ντεμέζ πως ο Μπακιάν είναι ένα επικίνδυνο άτομο.

(Β΄ κύκλος). Επεισόδιο 4ο: «Ο άνθρωπος του διαβόλου» (La cuillere du diable). Ο Μπακιάν φεύγει στη Λιβύη για να διαπραγματευτεί με τους τρομοκράτες, οι οποίοι ζητούν πολλά εκατομμύρια, καθώς και την απελευθέρωση ενός αρχηγού τους. Εκεί βρίσκεται και η δημοσιογράφος Απολίν Βρεμλέρ, όταν ένας άγνωστος έρχεται σ’ επαφή μαζί της. Ο Αλέν Μαρζορί σκέφτεται ν’ αποδεχθεί το αίτημα των τρομοκρατών. Ζητάει, λοιπόν, τη γνώμη του φίλου του Μπενουά Ισάν. Εκείνος για ακόμη μία φορά του επισημαίνει, όπως και σε όλους τους άλλους, ότι δεν πρέπει να εμπιστεύεται τον Μπακιάν. Ο Σιμόν Καπιτά μαθαίνει πως η Γκαμπριέλ Τακισιέφ γνωρίζει καλύτερα τον Μπακιάν απ’ ό,τι έχει αφήσει να εννοηθεί.

 

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016, ώρα 22:00

 

(Β΄ κύκλος). Επεισόδιο 5ο: «Ο εκβιασμός» (Chantage).Ο Μπακιάν παρακολουθείται στενά από την Υπηρεσία Αντικατασκοπίας για εσχάτη προδοσία κατά της Γαλλίας. Προκειμένου να γλυτώσει, εκβιάζει την Γκραμπριέλ με μια παλιά προσωπική της υπόθεση που θα μπορούσε να αμαυρώσει την κυβέρνηση. Ο Λιντοβίκ Ντεμέζ εκβιάζει τον Καπιτά με την υπόθεση του ατυχήματος της Πρώτης Κυρίας. Θέλει να τον διώξει από τη Γαλλία και να αναλάβει ο ίδιος σύμβουλος επικοινωνίας του Μεγάρου των Ηλυσίων. Η Απολίν Βρεμλέρ προειδοποιεί  τον Καπιτά ότι θα δημοσιεύσει ένα «εκρηκτικό» άρθρο για τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους τρομοκράτες και το ρόλο του Μπακιάν.

 

Επεισόδιο 6ο (τελευταίο Β΄ κύκλου): «Η άσκηση της εξουσίας» (L’ exercice du pouvoir). Η Ζιλιέτ, η κόρη του Σιμόν Καπιτά και της Απολίν Βρεμλέρ, συλλαμβάνεται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Ο Ρομπέρ Παλισί δεν θέλει να την αφήσει ελεύθερη για να ασκήσει έτσι πίεση στην Απολίν και να την εμποδίσει να δημοσιεύσει το άρθρο της. Ο Μπενουά Ισάν αποκτά το φάκελο του ατυχήματος, προτού βάλει τέλος στη ζωή του, βυθίζοντας σε απόγνωση τον φίλο του Αλέν Μαρζορί, ο οποίος τώρα πρέπει ν’ αποφασίσει για την τύχη του Μπακιάν.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό: Οι_άνθρωποι_του_παρασκηνίου»_Β΄_κύκλος_14%2c15&18.07.2016