Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Γιώργου Βλάχου 19.07.2016

Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Γιώργου Βλάχου 19.07.2016

 O ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΓΚΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

#ertproto

«Οι εξελίξεις στην Τουρκία δεν προσφέρονται για βιαστικά συμπεράσματα», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόγκας.

«Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν μια όξυνση ανάμεσα στις σχέσεις των κέντρων εξουσίας στη γείτονα χώρα, οι αντιθέσεις των οποίων περιπλέκονται με τους συνολικότερους ανταγωνισμούς που υπάρχουν στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής», ανέφερε ο κ. Γκιόγκας.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε το ρόλο της Τουρκίας στη Συρία το προηγούμενο διάστημα, τις επιχειρήσεις που είχε στο βόρειο τμήμα αυτής της χώρας και τις κατηγορίες για σχέσεις της με τον ISIS, που την έφεραν σε αντιπαράθεση με παραδοσιακούς συμμάχους της, όπως οι ΗΠΑ. Οι αρχικές δηλώσεις από τις ΗΠΑ τις πρώτες ώρες του πραξικοπήματος έκαναν λόγο για την ανάγκη συνέχισης του κράτους, χωρίς αναφορές για στήριξη της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης», συμπλήρωσε ο βουλευτής.

Αναφερόμενος στην προηγούμενη πολιτική Ερντογάν εντός της χώρας του, ο κ. Γκιόγκας επισήμανε ότι: «Δεν είναι απάντηση στις αντιλαϊκές πολιτικές τα στρατιωτικά πραξικοπήματα, στην πορεία του χρόνου θα διευκρινιστούν τα στοιχεία του πραξικοπήματος και του ρόλου που έπαιξαν ή όχι οι Κεμαλιστές ή οι Ισλαμιστές και οι ενδεχόμενοι συμβιβασμοί και τα ανταλλάγματα».

Αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο και στην πρόταση της κυβέρνησης για απλή αναλογική, ο βουλευτής τόνισε ότι: «πρόκειται για προσπάθεια όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά και άλλων κομμάτων να αποπροσανατολίσουν το λαό από τα πραγματικά του προβλήματα. Το ΚΚΕ έχει για το θέμα αυτό μία θέση αρχών, την οποία τήρησε όλα τα προηγούμενα χρόνια και το ίδιο θα κάνει στη συζήτηση και την ψηφοφορία του θέματος, τις επόμενες ημέρες στη Βουλή».

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: http://bit.ly/29R780z