Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Γιώργου Μαυρωτά 19.07.2016

Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Γιώργου Μαυρωτά 19.07.2016

 O ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

#ertproto

«Το Ποτάμι δεν θα χάσει νερά στη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη, ο βουλευτής του κόμματος Το Ποτάμι, Γιώργος Μαυρωτάς.

«Σε συζήτηση στην κοινοβουλευτική ομάδα τα στελέχη αποφάσισαν να επιμείνουν στη δική τους πρόταση, την οποία θεωρούν ρεαλιστική και συμβιβαστική ανάμεσα στα δύο άκρα, από τη μία της κυβέρνησης για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και από την άλλη της Νέας Δημοκρατίας για διατήρησή του», επισήμανε ο κ. Μαυρωτάς.

«Η πρότασή μας για αναλογικό μπόνους, δηλαδή για κάθε 2% να παίρνει μία έδρα μπόνους το πρώτο κόμμα, είναι η χρυσή τομή, η πρόταση αυτή δίνει ένα αναλογικότερο εκλογικό σύστημα απ’ αυτό που υπάρχει σήμερα, ενώ παράλληλα διασφαλίζει και την πολιτική σταθερότητα που χρειάζεται η χώρα», τόνισε ο βουλευτής.

Αναφερόμενος στο θέμα των Τούρκων στρατιωτικών που διέφυγαν στη χώρα μας, ο βουλευτής ανέφερε ότι: «η πολιτική δεν πρέπει να τρέχει πριν από τη Δικαιοσύνη, πρόκειται για μία περίπλοκη διαδικασία, η οποία εκτός από το θέμα της έκδοσης εμπεριέχει και το θέμα ασύλου. Η Δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί ελεύθερη να κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της».

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: http://bit.ly/2adlfNa