Πρώτο Πρόγραμμα – Ασκώ τα δικαιώματα μου… 22.07.2016

Πρώτο Πρόγραμμα – Ασκώ τα δικαιώματα μου… 22.07.2016

    «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου,        

στην Ευρώπη του αύριο»

Vasilopoulos Periklis (6)

Την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016, από τις 12 έως τη 1 το μεσημέρι, ακούστε στο Πρώτο Πρόγραμμα την εκπομπή του Περικλή Βασιλόπουλου, «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του αύριο», με φιλοξενούμενο το δημοσιογράφο Αντώνη Παπαγιαννίδη.

Επίσης, καλεσμένοι στην εκπομπή είναι οι:

Ράνια Αντωνοπούλου, αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία αναφέρεται στο νομοσχέδιο για την «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία» που προβλέπει και ρυθμίζει δύο κατηγορίες κοινωνικών επιχειρήσεων: τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις και τους παραγωγικούς Συνεταιρισμούς Εργαζομένων. Η ανάπτυξη νέων μορφών κοινωνικών επιχειρήσεων σε όλους τους τομείς οικονομίας από την πρωτογενή αγροτική παραγωγή έως την υψηλή τεχνολογία, μπορεί να επιφέρει γρήγορη αύξηση θέσεων εργασίας, μείωση της ανεργίας, κοινωνική ένταξη ευάλωτων ομάδων και προώθηση του κοινωνικά υπεύθυνου επιχειρείν πέρα και πάνω από τα κέρδη.

 Γιώργος Σιώτης, αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Κάρολος Γ΄ της Μαδρίτης, ο οποίος εξηγεί γιατί μια κατοχυρωμένη πατέντα του «Ε.Κ.Ε.Φ.Ε ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», με τίτλο «@πόδειξη» μπορεί να επιφέρει άμεσα κέρδη 1 δισεκατομμύριο ευρώ στη συλλογή του ΦΠΑ, ιδίως στα νησιά, με κόστος μόνο 1,8 εκατομμύρια. Η «@πόδειξη» προβλέπει κληρώσεις με δώρα για τους κατόχους αποδείξεων ΦΠΑ και εφαρμόζεται ήδη στο εξωτερικό (Πορτογαλία, Βραζιλία, Κίνα).

Παναγιώτης Μαΐστρος,  ο οποίος μιλάει για το βιβλίο του «Η Δημόσια διοίκηση στην τριετία 2016-2018», την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την κοινωνική λογοδοσία, που μπορούν να επιφέρουν βελτίωση στο κράτος αν εφαρμοστούν σωστά.

Επιμέλεια-δημοσιογραφική έρευνα-παρουσίαση: Περικλής Βασιλόπουλος.

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

Info:

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016, 12:00-13:00

Εκπομπή: «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του αύριο»

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

 

΄