ΕΡΤ2 – ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ «Βίκι, Κριστίνα, Μπαρτσελόνα» 23.07.2016

ΕΡΤ2 – ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ «Βίκι, Κριστίνα, Μπαρτσελόνα» 23.07.2016

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ – ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ

«Βίκι, Κριστίνα, Μπαρτσελόνα»

(Vicky Cristina Barcelona) 

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 23 Ιουλίου 2016, στις 23:00
Vicky Cristina Barcelona

Αισθηματικό δράμα, συμπαραγωγής ΗΠΑ-Ισπανίας 2008.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Γούντι Άλεν.

Παίζουν: Σκάρλετ Γιόχανσον, Πενέλοπε Κρουζ, Χαβιέρ Μπαρδέμ, Ρεμπέκα Χολ,  Πατρίσια Κλάρκσον, Πάμπλο Σρέιμπερ, Κρις Μεσίνα, Κέβιν Νταν.

Διάρκεια: 89΄

Vicky Cristina Barcelona (2)Υπόθεση: Δύο νέες και όμορφες Αμερικανίδες με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα, η Βίκι και η Κριστίνα, αποφασίζουν να περάσουν το καλοκαίρι τους κάτω από τον ήλιο της Βαρκελώνης. Η πρώτη είναι αρραβωνιασμένη κι επιθυμεί να εστιάσει στην τέχνη και στον πολιτισμό του τόπου, ενώ η δεύτερη δείχνει σαφώς τη διάθεση να εξερευνήσει πολλά περισσότερα, χωρίς να έχει δεσμεύσεις στην πατρίδα. Η συνάντησή τους με τον γοητευτικό μποέμ ζωγράφο Χουάν Αντόνιο, που τις καλεί στη βίλα του, ανατρέπει τα δεδομένα και οδηγεί σε μια σύντομη ερωτική ιστορία με τη Βίκι και σε μια μεγαλύτερη με την Κριστίνα, μέχρι να εμφανιστεί η εκρηκτική πρώην γυναίκα του ζωγράφου, Μαρία Έλενα, που τους κάνει ακόμα περισσότερο άνω-κάτω. Τα πράγματα περιπλέκονται κι άλλο, καθώς ο Χουάν Αντόνιο συνεχίζει να είναι αντικείμενο πόθου και για τις τρεις γυναίκες.

 

Η ταινία απέσπασε αρκετά βραβεία, μεταξύ των οποίων Χρυσή Σφαίρα, ενώ η Πενέλοπε Κρουζ βραβεύτηκε με Όσκαρ και BAFTA Β΄ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της.