Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Παύλου Χρηστίδη 4/08/2016

Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Παύλου Χρηστίδη 4/08/2016

O ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

#ertproto

Ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, μίλησε στον Ανδρέα Παπασταματίου, στην εκπομπή «Απολύτως σχετικό» του Πρώτου Προγράμματος, για τις πολιτικές εξελίξεις και τη θέση του κόμματος στα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα.

Αναφερόμενος στο θέμα των καταλήψεων, ο κ. Χρηστίδης δήλωσε ότι: «υπάρχει νομικό πλαίσιο γι’ αυτές τις περιπτώσεις και καλό είναι οι νόμοι αυτοί να εφαρμόζονται χωρίς αυτό να αποτελεί πεδίο επικοινωνιακής αντιπαράθεσης».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ καταλόγισε στην κυβέρνηση «πλήρη αποτυχία να εφαρμόσει οποιοδήποτε αναπτυξιακό πλάνο» και εκτίμησε ότι: «η οικονομία στέλνει μηνύματα κινδύνου», αμφισβητώντας τα στοιχεία των οικονομικών υπουργείων για υπέρβαση των στόχων του προϋπολογισμού.

Σχετικά με τη δημιουργία τεμένους στην Αθήνα, ο κ. Χρηστίδης τόνισε ότι, όπως δήλωσε και ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γ. Μανιάτης, το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τη σχετική διάταξη και αναφέρθηκε σε ιδεολογική διάσταση εντός της κυβέρνησης, αφού οι ΑΝΕΛ διαφοροποιήθηκαν στο σχετικό θέμα.

Ο κ. Χρηστίδης δεν θέλησε να αναφερθεί ο ίδιος στη θέση του κόμματος σχετικά με τις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την ιδιωτική εκπαίδευση και παρέπεμψε στις τοποθετήσεις των βουλευτών του κόμματος στη Βουλή.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ και την περίοδο διακυβέρνησης από τον Κώστα Καραμανλή, δήλωσε ότι: «η κυβέρνηση επιχειρεί να κυνηγήσει αυτούς που ανέδειξαν το πρόβλημα και όχι αυτούς που το δημιούργησαν. Αυτό δημιουργεί τεράστια ερωτήματα κι αν μη τι άλλο επιλέγει η κυβέρνηση αυτή σε συνεννόηση μ’ ένα κομμάτι και της ΝΔ να κρατήσει τον ελληνικό λαό στο σκοτάδι… Να μη δείξει ποιοι είναι αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την επιλογή του 2010».

Ο κ. Χρηστίδης, καταλήγοντας, τόνισε ότι: «είναι απόλυτη ανάγκη να προχωρήσει η πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για μία εξεταστική επιτροπή από την πρώτη ημέρα που μπήκε η χώρα στο ευρώ».

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: http://bit.ly/2aEPOHR