ΕΡΤ – “SummERTime – Καλοκαίρι στην Αγία Παρασκευή”- Απολογισμός του πρώτου κύκλου

ΕΡΤ – “SummERTime – Καλοκαίρι στην Αγία Παρασκευή”- Απολογισμός του πρώτου κύκλου

SummertimeLogo (1)SummERTime – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ

 

 

Η εντυπωσιακή ανταπόκριση των πολιτών του Λεκανοπεδίου σφράγισε το πρώτο  «SummERTime – Καλοκαίρι στην Αγία Παρασκευή», που συνδιοργάνωσαν η ΕΡΤ και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής.

Περισσότεροι από 40.000 συμπολίτες μας πέρασαν από τον κήπο του Ραδιομεγάρου τις  23 βραδιές που διήρκεσε το «SummERTime» (27 Ιουνίου – 21 Ιουλίου) και απόλαυσαν μοναδικές συναυλίες, που κάλυψαν όλα τα είδη της μουσικής: συμφωνική και λαϊκά, ρεμπέτικα και ροκ, όπερες, οπερέτες, τζαζ, hip-hop, παραδοσιακή ελληνική μουσική, funk, soul κ.ά.

Δεκάδες εργαζόμενοι της ΕΡΤ, τεχνικοί της Ραδιοφωνίας και της Τηλεόρασης, σκηνοθέτες, παραγωγοί, μουσικοί παραγωγοί, δημοσιογράφοι και διοικητικό προσωπικό, έδωσαν για ένα μήνα τον καλύτερο εαυτό τους, προκειμένου να ανταποκριθούν σ’ ένα μοναδικό εγχείρημα, η επιτυχία του οποίου κάνει ήδη τον Δήμο Αγίας Παρασκευής και την ΕΡΤ να μιλούν για την καθιέρωση του «SummERTime» ως ενός νέου ετήσιου φεστιβάλ μουσικής στην πρωτεύουσα.

Για 23 βραδιές, κορυφαίοι δημιουργοί, καλλιτέχνες, τραγουδιστές, σολίστ, μοναδικοί μουσικοί, βρέθηκαν στο stage του «SummERTime», το οποίο αναλύεται με αριθμούς ως εξής:

  • 76 καλλιτέχνες – τραγουδιστές:
  • 156 μουσικοί:
  • Δύο συναυλίες της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας και της Χορωδίας της ΕΡΤ.
  • Δύο συναυλίες της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.
  • 19πρωτοεμφανιζόμενα μουσικά συγκροτήματα, που αναδείχθηκαν από το «YourBand@ert».
  • Περισσότερες από 60 ώρες  ζωντανής ραδιοφωνικήςμετάδοσης από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας για όλο τον κόσμο, και κατά περίπτωση από το Τρίτο Πρόγραμμα και από το Kosmos.
  • Περισσότερες από 60 ώρες ζωντανής τηλεοπτικής μετάδοσης μέσα από το webστο  www.ert.gr.

Τέλος, είναι χαρακτηριστικό ότι περισσότεροι από 25.000 πολίτες  έκαναν online κράτηση μέσω της σελίδας της ΕΡΤ www.ert.gr/summertime-event-2016, εξασφαλίζοντας το δωρεάν ηλεκτρονικό τους εισιτήρ