Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Τρύφωνος Αλεξιάδη 12.08.2016

Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Τρύφωνος Αλεξιάδη 12.08.2016

Ο ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

#ertproto

«Το πρώτο 7μηνο του έτους έχουμε πιάσει τους στόχους του προϋπολογισμού και μάλιστα τους έχουμε υπερβεί σε πολύ μεγάλο βαθμό», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στο Θάνο Σιαφάκα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, αναφερόμενος στην πορεία των δημοσίων εσόδων. «Δεν περιγράφουμε το δικό μας sucess story, δεν εφησυχάζουμε, απλά τα παρακολουθούμε από κοντά και εργαζόμαστε για να πάνε καλύτερα», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα θέματα των φορολογικών εσόδων, ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «δική μου εκτίμηση είναι ότι θα καλύψουμε τον προϋπολογισμό και θα είμαστε πολύ πιο πάνω από τον προϋπολογισμό. Από τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής και δημοσιοποιούνται, βλέπω ότι δεν θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης».
Σε ό,τι αφορά στο κυνήγι της φοροδιαφυγής, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι: «γίνεται σημαντική δουλειά και ας συγκρίνει κάποιος τις κινήσεις του Ιουλίου και Αυγούστου του 2016 με τα προηγούμενα χρόνια, πότε άλλοτε έγιναν σε 40 μέρες τόσα πολλά όσα έγιναν τώρα;…».

Αναφερόμενος στο θέμα των αποδείξεων και των καρτών, ο υπουργός διευκρίνισε ότι: «οι πολίτες μέχρι τώρα κρατάνε τις χειρόγραφες αποδείξεις, αλλά όταν ψηφιστεί η διάταξη για το πλαστικό χρήμα δεν θα χρειάζεται οι πολίτες να κρατούν τις αποδείξεις, γιατί η χρήση της κάρτας θα αποδεικνύει τη συναλλαγή. Από τη στιγμή που θα ψηφιστεί ο σχετικός νόμος, αυτοί που έχουν δικαίωμα να έχουν αφορολόγητο, θα πρέπει να χτίζουν το αφορολόγητο με κάρτα».

«Πρέπει να καταλάβουν οι επιχειρηματίες, οι επαγγελματίες, ότι όσοι δεν κόβουν αποδείξεις ή εμποδίζουν ελέγχους, θα έχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να δώσει μια μεγάλη μάχη χωρίς κανέναν συμβιβασμό, χωρίς καμία υπαναχώρηση. Το μόνο άβατο που δεχόμαστε για θρησκευτικούς λόγους είναι το άβατο του Αγίου Όρους. Δεν υπάρχει περίπτωση οποιαδήποτε επιχείρηση, οποιοσδήποτε επιχειρηματίας, όπου και αν είναι, όποιες επαφές ή φιλίες και αν έχει να γλιτώσει τον φορολογικό έλεγχο», ξεκαθάρισε ο κ. Αλεξιάδης.

Ερωτηθείς για το θέμα του Γ. Αλαφούζου και για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, σχολίασε: «Η Δικαιοσύνη δίνει εντολή για ελέγχους. Αλίμονο αν μπούμε στη λογική της σκοπιμότητας. Αν κάποιος έχει στοιχεία για κάτι τέτοιο, υπάρχουν και οι διαδικασίες της παράβασης του καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας. Δεν μπορεί κάθε φορά που έρχεται κάποιος έλεγχος και μας χτυπάει την πόρτα, να θυμόμαστε ότι μας κυνηγούν και μας διώκουν, όταν όλο το προηγούμενο διάστημα έχουμε υπερθεματίσει τη λογική του νόμου και της τάξης».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: http://bit.ly/2bnaFnG