Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Αλέξη Χαρίτση 25.08.2016

Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Αλέξη Χαρίτση 25.08.2016

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

#ertproto

«Βασικός μας στόχος για τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ είναι η ενίσχυση των νέων επιστημόνων, της έρευνας, της συνέργειας μεταξύ ερευνητικών κέντρων και επιχειρήσεων. Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος θα ξεκινήσει μέσα στο Σεπτέμβρη του 2016, ο δεύτερος κύκλος το Σεπτέμβρη του 2017 και ο τρίτος το Σεπτέμβρη του 2018», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή, ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Θέλουμε προγράμματα στοχευμένα, στοχευμένες παρεμβάσεις που θα βασίζονται σ’ έναν συγκεκριμένο σχεδιασμό σε όλους τους τομείς της παραγωγής, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα του παρελθόντος, όπου είχαμε τη δαπάνη υπέρογκων ποσών σε προγράμματα και δράσεις που παρήγαγαν μικρό αποτέλεσμα για την ελληνική οικονομία», συμπλήρωσε ο κ. Χαρίτσης.

«Τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ για την επιχειρηματικότητα, που βρίσκονται σε εξέλιξη και για τα οποία έχει ολοκληρωθεί ήδη ο πρώτος κύκλος των αιτήσεων, αφορούν μεταξύ άλλων και στη νεοφυή επιχειρηματικότητα και στους απόφοιτους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να μπορέσουν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στον κλάδο τον οποίο έχουν σπουδάσει», επισήμανε ο κ. Χαρίτσης. «Υπάρχει μία παρέμβαση που έγινε το προηγούμενο διάστημα από το υπουργείο Παιδείας για την ενίσχυση υποψήφιων διδακτόρων και ερευνητών, ώστε να μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε μέρος του ερευνητικού τους έργου», πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: http://bit.ly/2bCqzGk