ΕΡΤ2 – Πρόγραμμα 10-16.09.2016

ΕΡΤ2 – Πρόγραμμα 10-16.09.2016

ΣΑΒΒΑΤΟ, 10/9/2016

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   W

07:00 «Φρουτοπία» (Ε)  – Γ΄ κύκλος

Παιδική σειρά με κούκλες, παραγωγής 1985, σε σενάριο Ευγένιου Τριβιζά και σκηνοθεσία Φαίδωνα Σοφιανού, με το κουκλοθέατρο της Οικογένειας Σοφιανού.  Η σειρά έχει θέμα τις περιπέτειες του δημοσιογράφου Πίκου Απίκου, ο οποίος ταξιδεύει στη  μακρινή χώρα της Φρουτοπίας για να διερευνήσει τη μυστηριώδη εξαφάνιση του Μανώλη του Μανάβη.

Σενάριο: Ευγένιος Τριβιζάς.

Κούκλες-κοστούμια: Δήμος & Μπριγκίτε Σοφιανού.

Σκηνικά: Τάκης Νικολαΐδης.

Μουσική: Φαίδων Σοφιανός και «Φαιτα».

Σκηνοθεσία: Φαίδων Σοφιανός.

Παίζουν: Δημήτρης Πιατάς (Πίκος Απίκος), Τάσος Κωστής (αστυνόμος), Θάνος Παπαδόπουλος (διευθυντής), Ματίνα Καρρά (Μαρουλίτα), Κώστας Σκώκος (αφηγητής), Μιχάλης Μητρούσης (Βρασίδας, το ζόρικο κρεμμύδι), Φαίδων Σοφιανός (Θάνος, το κολοκυθάκι), Χρήστος Δοξαράς (Ανανίας, το πεπόνι), Δάνης Κατρανίδης, Σταύρος Ξενίδης, Άννα Παναγιωτοπούλου, Γιώργος Γεωγλερής, Ντίνα Κώνστα, Περικλής Λιανός, Μανώλης Μαυρομάτης.

 

ΞΕΝΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

08:00 «Τα παπούτσια της Φράνι» (Frannys feet) (Ε) 

Παιδική περιπέτεια κινούμενων σχεδίων (2D Animation), παραγωγής Καναδά 2003.

Υπόθεση: Η πεντάχρονη Φράνι περνάει τα απογεύματα στο τσαγκαράδικο του παππού της. Λίγο πριν τοποθετήσει τα επισκευασμένα παπούτσια στο κουτί τους, συνηθίζει να τα δοκιμάζει. Το κάθε ζευγάρι την παρασύρει σε διαφορετική περιπέτεια, χώρα και ιστορική περίοδο και τη φέρνει κοντά σε νέους φίλους.

Μια τρυφερή και καλαίσθητη σειρά με θέμα τη φιλία και τη συνύπαρξη.

Δημιουργός: Κάθι Μος.

Σκηνοθεσία: Τζόαν Μπόραμ.

 

09:30 «Ο Γουάι στο Παραμυθοχωριό» (Super Why)  (Ε)

Παιδική σειρά κινούμενων σχεδίων (3D Animation), συμπαραγωγής ΗΠΑ-Καναδά 2003.

Σκηνοθεσία: Πολ ντι Ολιβέιρα, Μπράιαν Ντέιβιντσον, Νάταλι Τουριέλ.

Δημιουργός: Άντζελα Σαντομέρο.

Υπόθεση: Ο Γουάι ζει στο Παραμυθοχωριό μαζί με τους ήρωες των πιο αγαπημένων παραμυθιών. Κάθε φορά που ένα πρόβλημα αναζητεί λύση ή κάποια ερώτηση πρέπει να απαντηθεί, καλεί τη φίλη του τη Νεράιδα. Στη μυστική τους Λέσχη συναντούν τους ήρωες των βιβλίων και μεταμορφώνονται σε «σούπερ αναγνώστες». Οι ερωτήσεις βρίσκουν απαντήσεις και τα προβλήματα λύνονται, καθώς οι σούπερ αναγνώστες ταξιδεύουν στον μαγικό κόσμο της λογοτεχνίας.

 

ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

10:30  ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (Ε)   

«THERE IS NO FOOD LIKE MY FOOD»

Μέσα από την κουλτούρα της γευσιγνωσίας το ντοκιμαντέρ μας ταξιδεύει σε διάφορες χώρες με οδηγό ένα ντόπιο παιδί.

«Ταϊλάνδη» & «Τρινιντάντ»

ΕΚΠΟΜΠΕΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

11:00 ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ (Ε) (ΑΡΧΕΙΟ)   W

Το «Κουτάλι»… είναι μια εκπομπή που αφορά στην εκμάθηση του μαγειρέματος στα παιδιά, με απλό και χαρούμενο τρόπο από Έλληνες σεφ, αλλά και στη διαπαιδαγώγηση των γονιών σε σχέση με την παιδική διατροφή. Οι πρωταγωνιστές της εκπομπής είναι παιδιά, ηλικίας 5 έως 15 χρόνων, που μαγειρεύουν με γνωστούς Έλληνες σεφ.

Σκοπός της εκπομπής είναι να μαθαίνουν τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς, με εύκολο αλλά και δημιουργικό τρόπο, καινούργιες συνταγές της εποχής μας, να γνωρίζουν τα υλικά που χρησιμοποιούν αλλά και να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους στο μαγείρεμα.

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Παπανικολάου, Έμιλυ Γιαννούκου.

Εκτέλεση παραγωγής: Persona Production.

Επεισόδιο 15ο

 

11:30 ΝΗΣΤΙΚΟ ΑΡΚΟΥΔΙ (Ε) (2008) (ΑΡΧΕΙΟ)   W

Με το Δημήτρη Σταρόβα και το Στάθη Παναγιωτόπουλο.

Σουρεαλιστική εκπομπή μαγειρικής, η οποία συνδυάζει το χιούμορ με εύκολες λαχταριστές σπιτικές συνταγές που όλοι θα ήθελαν να ξέρουν και όλοι θα μπορέσουν να εκτελέσουν!

Σκηνοθεσία: Γιάννης Κουφονίκος.

Μουσική επιμέλεια: D.J Johny LaiKo.

Παραγωγή: Art n Sports Α.Ε.

12:00 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ (Ε) (ΑΡΧΕΙΟ)   W

Μουσική εκπομπή με το Λευτέρη Παπαδόπουλο.

«Μανώλης Μητσιάς» – Α΄ μέρος

 

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ

13:00 ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ (Ε)  GR 

«Οικογένεια Μπέιλι» (Wind at my back)

 

Οικογενειακή δραματική σειρά, παραγωγής Καναδά 1996-2001.

Δημιουργός: Κέβιν Σάλιβαν.

Παίζουν: Σίρλεï Ντάγκλας, Κάθριν Γκρίνγουντ, Ντίλαν Πρόβενσερ, Τάιρον Σάβετζ, Τζέιμς Κάρολ, Ρόμπιν Κρεγκ, Ντέιλιν Έρβιν, Λιν Γκρίφιν, Νταν ΜακΝτόναλντ.

Υπόθεση: Το οικονομικό κραχ της δεκαετίας του ’30 προκαλεί τη χρεοκοπία της επιχείρησης των Μπέιλι και τους οδηγεί στο μικρό χωριό Μπέντφορντ, στο Νότιο Οντάριο. Λίγες ώρες μετά

την άφιξή τους όμως, ο Τζακ Μπέιλι πεθαίνει απροσδόκητα και η οικογένεια βρίσκεται σε ακόμα χειρότερη θέση. Η χήρα, άστεγη και χρεοκοπημένη Χάνι Μπέιλι αναγκάζεται τότε ν’ αφήσει τα παιδιά της σε συγγενείς. Σκοπός της είναι να συγκεντρωθεί στο «χτίσιμο» μιας καινούργιας ζωής, ώστε να ενώσει και πάλι την οικογένεια. Και καθώς η δεκαετία του ’30 δείχνει τα δόντια της, οι ήρωες αντιμετωπίζουν τη μία δυσκολία μετά την άλλη, αποκομίζοντας ταυτόχρονα πολύτιμα μαθήματα.

Επεισόδιο 32ο: «Το κρυστάλλινο κρανίο». Ο ερημίτης Όρβι Πότερ κληροδοτεί στη Μέι ένα κρυστάλλινο κρανίο, ισχυριζόμενος ότι έχει μαγικές ιδιότητες. Παραβαίνοντας εντολή της Μέι, η Γκρέις και η Τόπι μπαίνουν στον πειρασμό να δοκιμάσουν τις δυνατότητές του. Σε πολλές περιπτώσεις οι αποστολές που του αναθέτουν στέφονται με επιτυχία, με αποτέλεσμα η φήμη του  να ταξιδέψει σε όλη την πόλη. Το γεγονός αυτό παρακινεί τη Μέι να ερευνήσει την ιστορία του κρανίου και να ανακαλύψει την πολιτιστική και οικονομική του αξία. Αποφασίζει να το επιστρέψει σ’ αυτόν που θεωρεί νόμιμο δικαιούχο του. Στο μεταξύ, ένας παλιός εχθρός της Μέιζι εμφανίζεται  και της δημιουργεί προβλήματα, διαδίδοντας φήμες για την οικογένειά της. Ο Φατ συμπαραστέκεται στη φίλη του και την παρακινεί να ρωτήσουν το κρανίο για την τύχη του χαμένου πατέρα της. Η ερώτηση παραμένει αναπάντητη, έως ότου ένας μυστηριώδης νεαρός άντρας καταφτάνει στο Νιου Μπέντφορντ.

Επεισόδιο 33ο: «Δημόσιοι κίνδυνοι». Εν μέσω ενός κύματος εγκληματικότητας, οι τρομοκρατημένοι κάτοικοι του Νιου Μπέντφορντ μαθαίνουν για τις ληστείες του Μπέιμπιφεϊς Νέλσον, καθώς και για μια τοπική συμμορία που απάγει ανυποψίαστα θύματα. Ταυτοχρόνως, η στάση του Έντι Τζάκσον, που μόλις έφτασε στην πόλη, οδηγεί τη Μέιζι στο συμπέρασμα ότι ο μυστηριώδης ξένος ετοιμάζεται τα ληστέψει το καζίνο. Στο μεταξύ, ο Λίο αναγνωρίζει στο πρόσωπο του Έντι έναν παλιό του γείτονα από το Τορόντο και τον πλησιάζει για να του μιλήσει. Πολύ σύντομα ανακαλύπτει ότι πρόκειται για τον βιολογικό πατέρα της Μέιζι. Όταν η τοπική συμμορία αιχμαλωτίζει τους Κραμπ, επηρεασμένοι από το κακό παρελθόν του Έντι, οι κάτοικοι του Νιου Μπέντφορντ καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ευθύνεται για την απαγωγή.

Η συμμορία συλλαμβάνεται, αλλά ο Έντι πρέπει να φύγει από την πόλη. Πριν φύγει όμως, θα αφήσει στη Μέιζι ένα ενθύμιο…

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 14:45 – 15:30 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Μ)   GR                               ΠΕΡΙΛΗΨΗ  – DAY 2 HIGHLIGHTS EVENING

 

15:30 – 17:40 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Ζ)   GR  & HD

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ –  ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ

 

Και σε παράλληλη μετάδοση:

16:00 – 19:00 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Ζ)   GR  & HD

ΣΤΙΒΟΣ

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ

19:00  ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ (Ε)  GR    

«LA SENORA» 

Πολυβραβευμένη δραματική σειρά, 39 επεισοδίων, παραγωγής Ισπανίας 2008-2010.

Πρωταγωνιστούν: Αντριάνα Ουγκάρτε, Ροδόλφο Σάντσο, Ρομπέρτο Ενρίκες, Βίκτορ Κλαβίγιο, Κάρμεν Κονέσα, Ραούλ Πένια, Άνα Βάγκενερ, Ραούλ Πιέτρο, Καρολίνα Λαπάουζα, Χουάν Μεσεγκουέρ, Μπέρτα Ογέα, Αλμπέρτο Ρούμπιο, Ίνμα Κουέβας.

Στην πολυβραβευμένη δραματική σειρά, παρακολουθούμε τη ζωή της πλούσιας, αστικής οικογένειας των Μάρκες, που επέστρεψαν στην Ισπανία από τη Λατινική Αμερική, έχοντας πλουτίσει από τις επιχειρήσεις τους σε ορυχεία σιδήρου και εργοστάσια καπνού. Μέσα από τις ζωές και τις περιπέτειες των μελών της οικογένειας σκιαγραφείται η ισπανική κοινωνία της δεκαετίας του 1920.

Η σειρά πραγματεύεται τον έρωτα και τις περιπέτειες δύο νέων: της Βικτόρια και του Άνχελ. Πρόκειται για δύο νέους από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις, που ζουν σε μια επαρχιακή πόλη στη βόρεια Ισπανία και ερωτεύονται, αλλά οι ζωές τους θα τραβήξουν διαφορετικό δρόμο.

Η Βικτόρια, μόνη και πληγωμένη, θα προσπαθήσει να δώσει νόημα στη ζωή της, αναλαμβάνοντας τα ηνία της εταιρείας του πατέρα της. Ο αδελφός της, ο Πάμπλο, αδιαφορεί παντελώς για τις οικογενειακές επιχειρήσεις, καθώς εμπλέκεται ενεργά στα κοινωνικά κινήματα που αρχίζουν να εκδηλώνονται στη δεκαετία του ’20. Αυτή η απόφαση, πρωτοφανής και επαναστατική για μια γυναίκα εκείνη την εποχή, βάζει φραγμό στα σχέδια του μαρκήσιου Γκονζάλο ντε Κάστρο, ο οποίος με το γάμο του με τη Βικτόρια σκόπευε να ελέγχει τις επιχειρήσεις του μακαρίτη πατέρα της.

Η Βικτόρια, μέσα από προσωπικές συγκλονιστικές εμπειρίες, θα καταλάβει τις τεράστιες κοινωνικές ανισότητες που πνίγουν τη χώρα εδώ και πολλά χρόνια. Θα συνειδητοποιήσει την κατάσταση και θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξέγερση που θα ακολουθήσει. Όλα αυτά θα την αλλάξουν βαθιά, ενώ το πεπρωμένο θα κάνει να διασταυρωθεί για μία ακόμα φορά ο δρόμος της με τον Άνχελ, ο οποίος μετά τις εμπειρίες του σε ιεραποστολές, έχει γίνει ιερέας. Όμως, παρά τα ταμπού και τις απαγορεύσεις της εποχής, ενάντια σε όλους και όλα, ο έρωτας θα ανθήσει ξανά.

Βραβεία:

  • Fotogramas de Plata 2010

Kαλύτερης ηθοποιού για την τηλεόραση (Αντριάνα Ουγκάρτε)

  • Spanish Actors Union 2010

Α΄  Αντρικού ρόλου (Ρομπέρτο Ενρίκες)

Α΄ Γυναικείου ρόλου (Αντριάνα Ουγκάρτε)

Β΄ Αντρικού ρόλου (Βίκτορ Κλαβίγιο)

Β΄ Γυναικείου ρόλου  (Κάρμεν Κονέσα)

Μικρού αντρικού ρόλου (Χουάν Μεσεγκουέρ)

  • Spanish Actors Union 2009

Μικρού γυναικείου ρόλου (Μπέρτα Ογέα)

Υποψηφιότητες:

  • Spanish Actors Union 2010

Β΄ Αντρικού ρόλου (Ραούλ Πένια)

Β΄ Γυναικείου ρόλου (Άνα Βάγκενερ)

Μικρού αντρικού ρόλου (Αλμπέρτο Ρούμπιο)

Μικρού γυναικείου ρόλου (Ίνμα Κουέβας)

Πρωτοεμφανιζόμενης ηθοποιού (Καρολίνα Λαπάουζα)

  • Spanish Actors Union 2009

Α΄  Αντρικού ρόλου (Ρομπέρτο Ενρίκες)

Β΄ Γυναικείου ρόλου (Άνα Βάγκενερ)

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

21:00  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ (Ε) (ΑΡΧΕΙΟ) –  W  

«ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ» 

Κωμική σειρά 26 επεισοδίων, διασκευή του έργου του Δημήτρη Ψαθά, παραγωγής 1986.

Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαγεωργίου.

Τηλεσκηνοθεσία: Πολ Σκλάβος.

Σενάριο:  Δημήτρης Ψαθάς, Ε. Διαμαντοπούλου (προσαρμογή κειμένου).

Συγγραφέας: Δημήτρης Ψαθάς.

Μουσική επιμέλεια: Δανάη Ευαγγελίου.

Σκηνικά-κοστούμια: Πέτρος Καπουράλης.

Παίζουν: Άννα Παναγιωτοπούλου, Θανάσης Παπαγεωργίου, Άγγελος Αντωνόπουλος, Νατάσα Ασίκη, Πάνος Χατζηκουτσέλης, Δήμητρα Ζέζα, Έρση Μαλικένζου, Νεφέλη Ορφανού, Νίκος Γαροφάλλου, Τάσος Χαλκιάς, Ευδοκία Σουβατζή, Κώστας Κοντογιάννης, Περικλής Λιανός, Τάσος Μασμανίδης, Μαίρη Κατσιμπάρδη, Αλέκος Ζαρταλούδης, Παύλος Χαϊκάλης, Ντίνος Δουλγεράκης, Σπύρος Κουβαρδάς, Νίκος Κάπιος, Γιώργος Σαπανίδης, Εμμανουέλα Αλεξίου, Γεωργία Καλλέργη, Ρέα Χαλκιαδάκη, Τώνης Γιακωβάκης, Δημήτρης Πανταζής, Πάνος Βασιλειάδης, Γιώργος Γιανναράκος, Δημήτρης Γιαννόπουλος, Γαλήνη Τσεβά, Παναγιώτης Σουπιάδης, Λία Κονταξάκη, Ελένη Παράβα, Μαργαρίτα Λούζη, Αριέττα Μουτούση, Θόδωρος Δημήτριεφ, Μάγδα Μαυρογιάννη, Αλέκος Κούρος, Ελένη Καψάσκη, Χριστίνα Στόγια κ.ά.

Γενική υπόθεση: Οι περιπέτειες της Μαντάμ Σουσού, η οποία από το Μπούθουλα μετακομίζει στο Κολωνάκι, χωρίζει τον ιχθυοπώλη σύζυγό της Παναγιωτάκη και γίνεται λεία στα χέρια του αρπακτικού προικοθήρα Μηνά Κατακουζηνού.

Επεισόδιο 1ο. Παρακολουθούμε σκηνές από την καθημερινή ζωή των κατοίκων στη γειτονιά της Μαντάμ Σουσού. Πλάνα από το κουρείο, όπου γίνεται κουβέντα για τη Σουσού, καθώς και από το ιχθυοπωλείο του Παναγιωτάκη, όπου η Σουσού χαρίζει στην Πανωραία τα ψάρια που αγόρασε. Το επεισόδιο τελειώνει με τη Σουσού και τον Παναγιωτάκη να ξυπνούν το βράδυ από την καντάδα που κάνουν ο Αντωνάκης, ο Τζώρτζος και άλλοι στην Κατινίτσα, ενώ τους καταβρέχουν με νερό.

Επεισόδιο 2ο. Η Μαντάμ Σουσού αγοράζει ένα σκύλο, τον οποίο ονομάζει Καραβάν. Την ίδια στιγμή, ο άντρας της, ο Παναγιωτάκης, αντιτίθεται σ’ αυτή την αγορά, ενώ η γειτονιά κοροϊδεύει τη Σουσού για το σκύλο.

 ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 22:00 – 22:50 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Μ)   GR                               ΠΕΡΙΛΗΨΗ  – DAY 3 HIGHLIGHTS AFTERNOON

 

ΕΚΠΟΜΠΕΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

23:00 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ (Ε) (ΑΡΧΕΙΟ) W

 «Ντόπινγκ»

Η σύγχρονη μάστιγα των Ολυμπιακών Αγώνων. Μία μαύρη σελίδα στην ιστορία του αθλητισμού με πολλά θύματα. Πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια να πετύχουν την καλύτερη επίδοση. Το πρόβλημα του ντόπινγκ αποτελεί ένα δύσκολο πρόβλημα. Οι ειδικές επιτροπές και οργανισμοί που έχουν συσταθεί για να μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν βρίσκονται πάντα ένα βήμα πίσω από την τρομακτική εξέλιξη που έχει το ντόπινγκ. Οι συνεχείς πιέσεις του κόσμου, των ομάδων και των δημοσιογράφων για νέα ρεκόρ και όλο και καλύτερες επιδόσεις, οδηγούν συχνά τους αθλητές σε χρήση ανάλογων παράνομων ουσιών. Η ζωή και η υγεία τους κινδυνεύουν. Σύμφωνα με τους ειδικούς αναμένεται το 2008 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου να δούμε γενετικό ντόπινγκ.

Στην εκπομπή μιλούν οι γιατροί-μέλη αντιντόπινγκ οργάνωσης της Τσεχίας, Jan Hnizdil και Vaclav Kozak, καθώς και οι αθλητές Vaclav Kozak, Carl Lewis, Ota Zaremba, Martin Doktor, Jan Zelezny, Roman Sebrle, Stepanka Higlertova, Lukas Pollert κ.ά.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

23:30 – 03:15 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Ζ)   GR & HD

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ – ΤΕΛΙΚΟΙ

Και σε παράλληλη μετάδοση:

23:25 – 02:30 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Ζ)   GR  & HD

ΣΤΙΒΟΣ

ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ

03:15 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ (Ε) ημέρας

04:05 ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ (Ε) ημέρας

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

05:00 – 05:50 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Μ)   GR 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ – DAYHIGHLIGHTS EVENING

 

ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ

06:00 Ο ΓΟΥΑΪ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΟΧΩΡΙΟ (Ε) ημέρας

 

ΚΥΡΙΑΚΗ, 11/9/2016

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   W

07:00 «ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ» (Ε)  – Γ΄ κύκλος

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

08:00 ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ W

Απευθείας μετάδοση από τον Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Νικαίας

ΕΚΠΟΜΠΕΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

11:00 ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ (Ε) (ΑΡΧΕΙΟ)   W

Επεισόδιο 16ο

11:30 ΝΗΣΤΙΚΟ ΑΡΚΟΥΔΙ (Ε) (2008) (ΑΡΧΕΙΟ)   W

Με τους Δημήτρη Σταρόβα και Στάθη Παναγιωτόπουλο

12:00 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ (Ε) (ΑΡΧΕΙΟ)   W

Μουσική εκπομπή με το Λευτέρη Παπαδόπουλο.

 

«Μανώλης Μητσιάς» – Β΄ μέρος

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ

13:00 ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ (Ε)  GR 

«Οικογένεια Μπέιλι» (Wind at my back)

Οικογενειακή δραματική σειρά, παραγωγής Καναδά 1996-2001.

Επεισόδιο 34ο: «Νέες κατευθύνσεις». Παρά τις επίμονες προσπάθειές της Μέι, η τράπεζα αρνείται να της παραχωρήσει την πίστωση που χρειάζεται, προκειμένου να εκμεταλλευτεί το νέο ορυχείο νικελίου στη λίμνη Μπας. Όταν οι προσπάθειες ενός ισχυρού φίλου των Μπέιλι, του γερουσιαστή Γούντμαν, πέφτουν επίσης στο κενό, η Μέι αναγκάζεται να αποδείξει τα ιδιοτελή κίνητρα κάποιων μελών του συμβουλίου της τράπεζας. Ο Χαμπ και ο Φατ τη βοηθούν σημαντικά.

Ο Ντελ μαθαίνει σε κάποια παιδιά τη χρήση της πυξίδας και ταυτόχρονα συνειδητοποιεί πόσο αμφίβολη είναι η δική του πορεία στη ζωή. Με αφορμή αυτό το γεγονός, παίρνει μία σημαντική απόφαση.

Επεισόδιο 35ο: «Το λουρί». Η είδηση για τη γέννηση των πεντάδυμων Ντιόν εντυπωσιάζει το Νιου Μπέντφορντ και πολύ περισσότερο την Γκρέις, που επιμελείται το λεύκωμα των διάσημων μωρών. Μ’ αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να ξεχάσει την εγκατάλειψή της από τον Ντελ, ο οποίος, στο μεταξύ, έχει φύγει από την πόλη.

Ο Μαξ διαφωνεί με τον διευθυντή του σχολείου, αρνούμενος να εφαρμόσει σωματική τιμωρία στους μαθητές. Στο μεταξύ, φτάνει στην πόλη ένας καινούργιος δάσκαλος, ο χήρος Τζιμ Φλετ, μαζί με τον πολυτάλαντο γιο του, που σύντομα γίνεται εχθρός με τον Φατ. Η Μέι πιστεύει ότι ο νεοφερμένος δάσκαλος είναι ο τέλειος σύντροφος για την Γκρέις.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

14:45 – 15:30 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (M)   GR 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ – DAY 3 HIGHLIGHTS EVENING

 

15:30 – 17:50 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Ζ)   GR  & HD

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ – ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ

 

Και σε παράλληλη μετάδοση:

16:00 – 19:10 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Ζ)   GR  & HD

ΣΤΙΒΟΣ

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ

19:10  ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ (Ε)  GR    

«LA SENORA» 

Πολυβραβευμένη δραματική σειρά, 39 επεισοδίων, παραγωγής Ισπανίας 2008-2010.

Πρωταγωνιστούν: Αντριάνα Ουγκάρτε, Ροδόλφο Σάντσο, Ρομπέρτο Ενρίκες, Βίκτορ Κλαβίγιο, Κάρμεν Κονέσα, Ραούλ Πένια, Άνα Βάγκενερ, Ραούλ Πιέτρο, Καρολίνα Λαπάουζα, Χουάν Μεσεγκουέρ, Μπέρτα Ογέα, Αλμπέρτο Ρούμπιο, Ίνμα Κουέβας.

  

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

21:00  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ (Ε) (ΑΡΧΕΙΟ) –  W  

«ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ» 

Κωμική σειρά 26 επεισοδίων, διασκευή του έργου του Δημήτρη Ψαθά, παραγωγής 1986.

Επεισόδιο 3ο: «Το υπηρετικόν προσωπικόν». Ο Παναγιωτάκης φέρνει στο σπίτι τη νέα υπηρέτρια, τη Μαρί, και η Σουσού της δίνει τις απαραίτητες οδηγίες. Ο σύζυγός της, Παναγιωτάκης, δυσανασχετεί και σχολιάζει για άλλη μία φορά τη μεγαλομανία της γυναίκας του, η οποία του ανακοινώνει ότι πρόκειται να δώσει δεξίωση στο σπίτι. Η Μαρί μοιράζει τις προσκλήσεις, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τα περιπαίγματα των γειτόνων. Το επεισόδιο τελειώνει με τις τελευταίες υποδείξεις της Σουσού για τη δεξίωση.

Επεισόδιο 4ο: «Η δεξίωσις». Αφού τελείωσαν οι προετοιμασίες για τη μεγάλη δεξίωση, η Σουσού δίνει τις τελευταίες εντολές. Όλα είναι έτοιμα και οι καλεσμένοι αρχίζουν να καταφτάνουν. Η Μαρί, με τη συμπεριφορά της, προκαλεί τον εμπαιγμό των καλεσμένων. Εκείνοι συζητούν για διάφορα θέματα της γειτονιάς τους. Η συζήτησή τους επικεντρώνεται στον Κατακουζηνό. Η Μαντάμ Σουσού επεμβαίνει στη συζήτηση και τους μιλάει για την ιστορία του Μπύθουλα και το όνομα των Κατακουζηνών. Στη συνέχεια, λόγω της διένεξής της με το Δημήτρη, συγχύζεται, προσβάλλει τους καλεσμένους και τους διώχνει από το σπίτι της. Το επεισόδιο τελειώνει με τον Παναγιωτάκη να παρηγορεί τη γυναίκα του.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 22:00 – 22:50 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (M) GR 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ – DAY 4 HIGHLIGHTS AFTERNOON

 

ΕΚΠΟΜΠΕΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

23:00 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ (Ε) (ΑΡΧΕΙΟ) W

«ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ»

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες γεννήθηκαν για να μπορέσουν να παύσουν οι εμφύλιες συρράξεις στην αρχαία Ελλάδα. Ήταν μία προσπάθεια για να έρθουν οι άνθρωποι πιο κοντά, να γνωριστούν και να συναγωνιστούν. Οι πόλεμοι σταματούσαν για να μπορέσουν οι αθλητές να μεταφερθούν ασφαλέστερα στην Ολυμπία. Μέσα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι άνθρωποι γνωρίζονταν μεταξύ τους, έβλεπαν από κοντά τον αντίπαλό τους και συχνά αυτή η επαφή οδηγούσε σε ειρήνη. Μέσα στα χρόνια έχουμε γίνει θεατές πολλών επιθέσεων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, κάτι που είναι εντελώς αντίθετο στα ιδανικά και στις ιδέες των αρχαίων Ελλήνων και κατά επέκταση και των Αγώνων. Στη σύγχρονη εποχή, η Ολυμπιακή Εκεχειρία προσπαθεί να αναγεννηθεί και να απομακρυνθεί από την πολιτική. Μέσω του Διεθνούς Κέντρου Εκεχειρίας γίνεται μία προσπάθεια για να σταματήσουν οι πόλεμοι καταρχήν κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων και κατά δεύτερον να γίνει αυτή η αρχή μια βάση πάνω στην οποία μπορεί να «χτιστεί» το οικοδόμημα της ειρήνης.

Στην εκπομπή μιλούν οι: Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ (καθηγήτρια Πανεπιστημίου της Ευρώπης), Σταύρος Λαμπρινίδης  (πρόεδρος του Οργανισμού Ολυμπιακής Εκεχειρίας), Νέλσον Μαντέλα (πολιτικός), Μπούτρος Μπούτρος – Γκάλι  (πρώην Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ), Ελευθέριος Σκιαδάς (ιστορικός), οι δημοσιογράφοι Vladimir Drbohlav και Jaromir Bosak, καθώς και οι αθλητές Jan Zelenzy, Martin Doktor, Roman Sebrle, Lukas Pollert κ.ά.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 23:30 – 03:20 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Ζ)   GR & HD

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ – ΤΕΛΙΚΟΙ

Και σε παράλληλη μετάδοση:

23:25 – 02:40 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Ζ)   GR & HD

ΣΤΙΒΟΣ

ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ

03:20 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ (Ε) ημέρας

04:10 ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ (Ε) ημέρας

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 05:00 – 05:50 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Μ)   GR 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ – DAY 4 HIGHLIGHTS EVENING

 

ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ

06:00 ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ (Ε) ημέρας

 

ΔΕΥΤΕΡΑ, 12/9/2016

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ

ΞΕΝΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ   

07:00 «Οι περιπέτειες της Ζωής» (Zoé Kézako) Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Παιδική οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων (2D Animation), παραγωγής Γαλλίας, που θα ολοκληρωθεί σε 26 επεισόδια.

Υπόθεση: Σειρά κινουμένων σχεδίων με θέμα τη ζωή και τις περιπέτειας μιας ακαταμάχητης επτάχρονης. Η Ζωή, ένα αεικίνητο κορίτσι με κοτσίδες και κόκκινο φόρεμα,  είναι η κεντρική ηρωίδα σειράς βιβλίων της  Véronique Saüquère, στην οποία βασίστηκε η τηλεοπτική σειρά «Οι περιπέτειες της Ζωής» (Zoé Kézako).

Όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας της, η Ζωή διαθέτει περιέργεια και είναι γεμάτη απορίες. Καθώς η σειρά εξελίσσεται, η ηρωίδα αποκτά σημαντικές εμπειρίες σχετικές με το πρακτικό μέρος της καθημερινότητας.

Κάθε αυτοτελής ιστορία είναι γι’ αυτήν ένα μικρό μάθημα, που τη βοηθάει στην κατανόηση του κόσμου.

Σκηνοθεσία: Fabrice Fouquet.

Παραγωγή: Corinne Kouper.

Επεισόδια 1ο + 2ο 

07:30 «Ο Μικρός Νικόλας» (Le Petit Nicolas / Little Nick) – B΄ Κύκλος Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Βραβευμένη κωμική, παιδική οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων (3D Animation), συμπαραγωγής Γαλλίας-Ινδίας, που θα ολοκληρωθεί σε 52 επεισόδια.

Υπόθεση: Βραβευμένη τηλεοπτική διασκευή της ομότιτλης σειράς παιδικών βιβλίων της δεκαετίας του ’50, με την υπογραφή του κειμενογράφου  Ρενέ Γκοζινί («Αστερίξ», «Λούκι Λουκ») και του σκιτσογράφου  Ζαν Ζακ Σανπέ.

Χρησιμοποιώντας τρισδιάστατο κινούμενο σχέδιο, η σειρά παρακολουθεί την καθημερινότητα του κεντρικού ήρωα. O Μικρός Νικόλας είναι επαναστάτης και θορυβώδης. Λατρεύει τους γονείς του και θεωρεί τους συμμαθητές του, μέλη της οικογένειάς του. Δεν είναι ιδιαίτερα επιμελής, αλλά προσπαθεί να ευχαριστεί τους δασκάλους του. Ονειροπόλος, με πλούσια φαντασία και μια ξεχωριστή ματιά για τον κόσμο που τον περιβάλλει.

Ένας  ήρωας με τον οποίο τα παιδιά μπορούν να ταυτιστούν και του οποίου η επιρροή αγγίζει τους μεγάλους.

Εταιρεία παραγωγής: DQ Entertainment, Method.

Επεισόδια 1ο + 2ο 

 

08:00 «Μάγια η μέλισσα» (Maya the bee Maya3D)  Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Παιδική οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων (3D Animation), παραγωγής Γαλλίας, που θα ολοκληρωθεί σε 78 επεισόδια.

Η πρώτη σειρά κινούμενων σχεδίων με τίτλο «Μάγια η μέλισσα» προβλήθηκε στην Ελλάδα από τη δημόσια τηλεόραση κατά την περίοδο 1979 – 1982.

Η αγαπημένη μέλισσα και οι φίλοι της επιστρέφουν τώρα στην ΕΡΤ με μια μοντέρνα τρισδιάστατη σειρά, βασισμένη στο ομότιτλο γερμανικό παραμύθι του 1912.

Υπόθεση: Η Μάγια ζει σ’ ένα λιβάδι με παπαρούνες μαζί με τους φίλους της Βίλι και Σκιπ. Με όπλο την εξυπνάδα της και μία αστείρευτη περιέργεια για τον κόσμο, εξερευνά την πολύχρωμη εξοχή, ζώντας συναρπαστικές καθημερινές περιπέτειες.

Στο παρασκήνιο της κάθε ιστορίας βρίσκεται η κυψέλη και τα ενήλικα μέλη της, που παρακολουθούν την ηρωίδα, καθοδηγώντας τη διακριτικά.

Σκηνοθεσία: Daniel Duda.

Παραγωγή: Katell France, Djamila Missoum, Jacques Romeu.

Επεισόδια 1ο + 2ο 

 

ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

08:30 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (Ε)    

«Η δύναμη της ζωής» (Life ForceMutant Planet) – Α΄ Κύκλος

Σειρά ντοκιμαντέρ, συμπαραγωγής Νέας Ζηλανδίας-Ιαπωνίας-Γαλλίας-ΗΠΑ 2010-2014.

«Η δύναμη της ζωής» είναι ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ, υψηλών προδιαγραφών που διερευνά το ασυνήθιστο, το απρόσμενο… και το εντελώς αλλόκοτο.

Μια σειρά ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει πώς οι  δυνάμεις της φύσης μέσα από τη μαγεία της εξέλιξης δημιούργησαν ζωή -σε όλες τις απρόσμενες και λαμπρές μορφές- και γέμισαν τον πλανήτη μας με εκκεντρικά ζώα με ιδιοφυή τρόπο ζωής και αντισυμβατικές συμπεριφορές, καθώς  και εκπληκτική ποικιλία φυτών. Αποκαλύπτει απίστευτους οικοτόπους, όπου το θαύμα της φύσης και το θαύμα της εξέλιξης  έχουν συνδυαστεί για να σχηματίσουν  μεταλλαγμένα ζώα, αξιοσημείωτες προσαρμογές και περίεργα πρότυπα συμπεριφοράς. Η βιοποικιλότητα του πλανήτη μας  έχει μεγάλο ενδιαφέρον στο σύγχρονο κόσμο, παγκοσμίως, προκειμένου να βγει νόημα από την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις που προκαλούνται στα εύθραυστα οικοσυστήματα.

Ένα ταξίδι στις πιο εκπληκτικές τοποθεσίες για να βιώσουμε τη ζωή των πιο ακραίων πλασμάτων της φύσης.

Επεισόδιο 1ο: «Νέα Ζηλανδία» (New Zealand)

Η Νέα Ζηλανδία είναι ένα ονειρεμένο αρχιπέλαγος με έντονο γεωλογικό παρελθόν. Μια γη με εκπληκτικά όντα: πουλιά που δεν πετάνε, νυχτερινούς κατοίκους και ακόμη «ζωντανά» απολιθώματα. Η εξέλιξη έχει τρέξει ανεξέλεγκτα σ’ αυτή την απομονωμένη γη, δημιουργώντας μερικά από τα πιο ασυνήθιστα ζώα του κόσμου.

 

09:30 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (Ε)     

«Τι στ’ αλήθεια τρώμε;» (What’s Really In Our Food?) – Α΄ Κύκλος

Σειρά ντοκιμαντέρ, παραγωγής Αγγλίας 2009.

Η σειρά διερευνά τις τροφές που τρώμε, εξετάζοντας τα οφέλη και τους κινδύνους και απομυθοποιώντας μερικούς από τους πιο δημοφιλείς μύθους και παρανοήσεις γύρω από τα τόσα πολλά προϊόντα διατροφής. Εξετάζει από πού προέρχονται τα τρόφιμα και πώς είναι φτιαγμένα, τα συστατικά τους, ενώ στην πορεία αποσαφηνίζει την επιστήμη και εξηγεί τις ετικέτες.

Τη σειρά παρουσιάζει η Πέτρα Μπάγκεστ με χαρούμενο και ψυχαγωγικό ύφος και το μενού απευθύνεται σ’ ένα ευρύ φάσμα καταναλωτών, καλύπτοντας από κοτομπουκιές μέχρι στρείδια. Η Πέτρα μιλάει με ειδικούς διατροφολόγους, βγάζοντας στην επιφάνεια τη διαδικασία παραγωγής τροφίμων.

Πρόκειται για σειρά ντοκιμαντέρ που εξετάζει γιατί τρώμε, ό,τι τρώμε, καθώς και εάν η θρεπτική τους αξία είναι αυτή που περιμένουμε. Ένας οδηγός διατροφής για τη βελτίωση της σωματικής και πνευματικής απόδοσης, καθώς και για την αποφυγή βλαβερών ουσιών -από παρασιτοκτόνα μέχρι μικρόβια και πλαστικά υπολείμματα.

(Α΄ Κύκλος). Επεισόδιο 1ο: «Κοτόπουλο» (Chicken)

(Α΄ Κύκλος). Επεισόδιο 2ο: «Ψάρια» (Fish)

 

ΞΕΝΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

10:30  ΞΕΝΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ (E) –  GR 

«Σάρα, περιπέτειες στο Άβονλι» (Road to Avonlea) – A΄ Kύκλος

Πολυβραβευμένη δραματική οικογενειακή σειρά εποχής 91 επεισοδίων, παραγωγής Καναδά 1990-1996.

Πρωταγωνιστούν: Σάρα Πόλεϊ, Τζάκι Μπάροους, Τζέμα Ζάμπρογκνα, Λάλι Γκαντό,  Μάικλ Μαχόνεν, Μαγκ Ράφμαν, Ρ. Τόμσον, Ζάκαρι Μπένετ, Μόλι Άτκινσον, Σέντρικ Σμιθ, Χάρμονι Κραμπ, Σούζαν Κοξ, Τζόελ Μπλέικ, Ρόμπερτ Κόλινς, Φράνσις Χάιλαντ, Άννα Φέργκιουσον.

Στη σειρά, εκτός από την περιπετειώδη και συγκινητική ιστορία της 10χρονης Σάρα, οι τηλεθεατές έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μεγάλους αστέρες του Χόλιγουντ, είτε στις πρώτες τους εμφανίσεις, είτε σε ρόλους που γράφτηκαν ειδικά γι’ αυτούς, όπως τους: Ράιαν Γκόσλινγκ, Στόκαρντ Τσάνινγκ, Ντάιαν Γουίστ, Φέι Νταναγουέι, Κρίστοφερ Ριβ, Μπρους Γκρίνγουντ, Κρίστοφερ Λόιντ, Πίτερ Κογιότ κ.ά.

Η σειρά, που θα ολοκληρωθεί σε επτά (7) κύκλους, πραγματεύεται την ιστορία μιας πλούσιας μικρής κοπέλας, η οποία αναγκάζεται να αφήσει το Μόντρεαλ και τον πατέρα της και να ζήσει με τους συγγενείς της μητέρας της στην μικρή πόλη του Άβονλι.

Χρησιμοποιώντας ιστορίες, ήρωες και καταστάσεις από τα βιβλία της Λούσι Μοντ Μοντγκόμερι, γνωστή ως L. M. Montgomery,The Story Girl», «The Golden Road», «Chronicles of Avonlea» και  «Further Chronicles of Avonlea»), η Sullivan Entertainment δημιούργησε μια συγκινητική οικογενειακή σειρά που γνώρισε παγκόσμια επιτυχία και μεταδόθηκε στον Καναδά, αλλά και στις ΗΠΑ (Disney Channel) για επτά συνεχόμενες σεζόν (1990-1996).

Μετά την ολοκλήρωση της μετάδοσής της, η σειρά πουλήθηκε σε περισσότερες από 140 χώρες.

Γενική υπόθεση: Με φόντο το μαγευτικό σκηνικό της Νήσου του Πρίγκιπα Εδουάρδου (Prince Edward Island), η σειρά  παρακολουθεί τις περιπέτειες της Σάρας Στάνλεϊ, των συγγενών της αλλά και των κατοίκων της γραφικής πόλης του Άβονλι, στο γύρισμα του 20ού αιώνα. Εκεί, όπου η 10χρονη Σάρα εστάλη από τον πλούσιο πατέρα της να ζήσει με τις δύο ανύπαντρες θείες της, από την πλευρά της μητέρας της,  στην προσπάθειά του να την προστατεύσει από το σκάνδαλο υπεξαίρεσης, που είχε ως αποτέλεσμα τον κατ’ οίκον περιορισμό του. Η Σάρα για να επιβιώσει συναισθηματικά στο Άβονλι, χωρίς τον πατέρα της, θα πρέπει να κάνει πολλές αναπροσαρμογές στον τρόπο ζωής της, σε σχέση με τον προνομιακό τρόπο ζωής της στο Μόντρεαλ.

Η σειρά έχει αποσπάσει 4 Βραβεία EMMY:  

1992: Βραβείο καλύτερης Α΄ ανδρικής ερμηνείας σε δραματική σειρά (Κρίστοφερ Λόιντ).

1993: Βραβείο καλύτερης παιδικής σειράς.

1995: Βραβείο για καλύτερα κοστούμια σε δραματική σειρά.

1997: Βραβείο Guest ηθοποιού σε δραματική σειρά (Ντάιαν Γουίστ).

 

(Α΄ Κύκλος). Επεισόδιο 9ο: «Ο Μάλκολμ και το μωρό»

(Επανάληψη από την Πέμπτη 1/9/2016 στις 16:00)

Σενάριο: Χέδερ Κόνκι.

Σκηνοθεσία: Χάρβεϊ Φροστ.

Guest Stars: Πατρίσια Χάμιλτον, Ρόζμερι Ντάνσμορ, Μάλκολμ Στόνταρντ.

Υπόθεση: Ο Μάλκολμ παντρεύεται την Αμπιγκέιλ και αποκτά αμέσως οικογένεια, όταν η Φελίσιτι και η Σάρα ανακαλύπτουν ένα εγκαταλελειμμένο βρέφος μέσα σ’ ένα καλάθι.

Η Ρέιτσελ Λιντ και η Χέτι, η θεία της Σάρα, αναβιώνουν την παλιά τους διαμάχη, όταν ζητούν και οι δύο τη φροντίδα του μωρού.

 

ΕΚΠΟΜΠΕΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

11:30 ΝΗΣΤΙΚΟ ΑΡΚΟΥΔΙ (Ε) (2008) (ΑΡΧΕΙΟ)   W

Με τους Δημήτρη Σταρόβα και Στάθη Παναγιωτόπουλο

12:30 ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΜΑΣ ΦΙΛΟΙ (Ε) (ΑΡΧΕΙΟ)   W

«Αισθηματικά»   

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαστεφάνου παρουσιάζει μεγάλες μορφές του ελληνικού καλλιτεχνικού στερεώματος.

Η συγκεκριμένη εκπομπή είναι αφιερωμένη στο στιχουργό Κώστα Κοφινιώτη, γεννημένο στη Μικρά Ασία και μεγαλωμένο στο Βύρωνα. Ο Κώστας Κοφινιώτης γράφει τους πρώτους του στίχους σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών και πρωτοεμφανίζεται το 1938 με την ιδιότητα του στιχουργού-ποιητή, γράφοντας πάνω από 4.000 τραγούδια. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπομπής ακούγονται -μεταξύ άλλων- και τα τραγούδια «Του Γιάννου η φλογέρα» (Μ. Σουγιούλ, Κ. Κοφινιώτη), «Μητέρα» (Ζ. Κορινθίου, Κ. Κοφινιώτη), «Λίγες καρδιές αγαπούνε» (Μ. Σουγιούλ, Κ. Κοφινιώτη), «Θα ’θελα να ’μουνα» (Ηρ. Θεοφανίδη, Κ. Κοφινιώτη), «Ήρθες σαν την άνοιξη» (Τ. Μωράκη, Κ. Κοφινιώτη), «Μόνο κοντά σου» (Τ. Μωράκη, Κ. Κοφινιώτη), «Μας χωρίζει ο πόλεμος» (Μ. Σουγιούλ, Κ. Κοφινιώτη), «Εγώ θα σ’ αγαπώ» (Γ. Μουζάκη, Κ. Κοφινιώτη), «Κλαις» (Λεό Ραπίτη, Κ. Κοφινιώτη), «Ποιος σε πήρε και μου ’φυγες» (Ν. Γούναρη, Κ. Κοφινιώτη), «Δεν θα ξαναειδωθούμε ποτέ» (Κ. Ζαχαροπούλου, Κ. Κοφινιώτη), «Τα δυο σου χέρια» (Ν. Γιάκοβλεφ, Κ. Κοφινιώτη), τα οποία υμνούν τον έρωτα και την αγάπη.

13:40 ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ  (Ε) (ΑΡΧΕΙΟ)  W

 «Μικρές περιπλανήσεις»

 

ΞΕΝΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

14:00  ΞΕΝΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ –  GR    Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«MASSA FRESCA»

Νεανική σειρά 103 επεισοδίων, παραγωγής Πορτογαλίας 2016.

Πρωταγωνιστούν: Μαφάλντα Μαραφούστα, Ντουάρτε Γκόμες, Μπεατρίς Μπαρόσα, Πέντρο Καρβάλιο, Σοφία Άλβες, Σάρα Μπαράντες.

Υπόθεση: Η Μαρία Μιγκέλ είναι μια εικοσάχρονη κοπέλα, που έχει χάσει τη μητέρα της από καρκίνο. Όνειρό της ήταν να σπουδάσει τραγούδι στο Λονδίνο, αλλά οι ελπίδες της να το κάνει πραγματικότητα χάθηκαν, όταν όλες οι οικονομίες της ξοδεύτηκαν σε θεραπείες για την αρρώστια της  μητέρας της. Όταν αρχίζει η ιστορία, βλέπουμε τη Μαρία να δουλεύει σε  πιτσαρία και να ζει με μια εβδομηντάχρονη γυναίκα, την οποία αποκαλεί γιαγιά, αν και δεν είναι η πραγματική γιαγιά της.

Μία μέρα, οδηγώντας το μηχανάκι της για να παραδώσει μια πίτσα, βλέπει δύο παιδιά που κινδυνεύουν να τα πατήσει ένα αυτοκίνητο, τα σώζει, αλλά η ίδια τραυματίζεται. Οι γονείς των παιδιών, που αισθάνονται τεράστια ευγνωμοσύνη για τη Μαρία, την παίρνουν στο σπίτι τους για να την περιθάλψουν. Εκεί, η Μαρία γνωρίζεται με την οικογένεια των παιδιών κι ενώ όλα πηγαίνουν καλά, οι γονείς αποφασίζουν να φύγουν ταξίδι. Η μοίρα παίζει άσχημο παιχνίδι και το ζευγάρι σκοτώνεται σε αυτοκινητικό δυστύχημα. Τώρα, η Μαρία αναλαμβάνει τη φροντίδα των παιδιών με τη βοήθεια του θείου τους, ο οποίος φαίνεται να είναι ερωτευμένος μαζί της.

Η θεία τους, όμως, που έχει κι αυτή ευθύνη για την επιμέλεια των παιδιών, ενδιαφέρεται μόνο για τα χρήματα της οικογένειας και την κληρονομιά.

Επεισόδιο 15ο. Η Τινίνια αναγγέλλει την έναρξη της συναυλίας της Μαρίας και όλοι ανυπομονούν να την ακούσουν. Ο Σέρτζιο αναγκάζεται να κατεβάσει  με το ζόρι τη μητέρα του από τη σκηνή. Ο Ντιαμαντίν ψάχνει στο σπίτι των Ελίας την πένα που έχασε, αλλά δεν τη βρίσκει. Η συναυλία της Μαρίας έχει επιτυχία και όλοι είναι ενθουσιασμένοι. Ο Φρανσίσκο προσπαθεί να μιλήσει στον Βισέντε και στην Ινές, αλλά δεν τα καταφέρνει. Ο Μανουέλ λέει στην Αρλέτ ότι ο Φερνάντο ήταν αυτός που έκανε το τηλεφώνημα για τη βόμβα, αλλά αυτή δεν θέλει να το πιστέψει.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

14:45 – 15:30 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Μ)   GR   

ΠΕΡΙΛΗΨΗ – DAY 4 HIGHLIGHTS EVENING

 

15:30 – 18:15 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Z)   GR  & HD

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ – ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ

Και σε παράλληλη μετάδοση:

16:00 – 19:00 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Z)   GR  & HD

ΣΤΙΒΟΣ

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ

19:00  ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ  GR     Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«LA SENORA» 

Πολυβραβευμένη δραματική σειρά, 39 επεισοδίων, παραγωγής Ισπανίας 2008-2010.

Πρωταγωνιστούν: Αντριάνα Ουγκάρτε, Ροδόλφο Σάντσο, Ρομπέρτο Ενρίκες, Βίκτορ Κλαβίγιο, Κάρμεν Κονέσα, Ραούλ Πένια, Άνα Βάγκενερ, Ραούλ Πιέτρο, Καρολίνα Λαπάουζα, Χουάν Μεσεγκουέρ, Μπέρτα Ογέα, Αλμπέρτο Ρούμπιο, Ίνμα Κουέβας.

Στην πολυβραβευμένη δραματική σειρά, παρακολουθούμε τη ζωή της πλούσιας, αστικής οικογένειας των Μάρκες, που επέστρεψαν στην Ισπανία από τη Λατινική Αμερική, έχοντας πλουτίσει από τις επιχειρήσεις τους σε ορυχεία σιδήρου και εργοστάσια καπνού. Μέσα από τις ζωές και τις περιπέτειες των μελών της οικογένειας σκιαγραφείται η ισπανική κοινωνία της δεκαετίας του 1920.

Επεισόδιο 4ο. Ο Ούγκο ντε Βιάνα, ο μνηστήρας που απέρριψε η Βικτόρια, καλεί σε μονομαχία τον Άνχελ. Η Βικτόρια φοβάται για τη ζωή του αγαπημένου της και προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποτρέψει τη μονομαχία. Ο μαρκήσιος Γκονζάλο ντε Κάστρο προσφέρεται να είναι ο μάρτυρας του Ούγκο.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

21:30  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ (Ε) (ΑΡΧΕΙΟ) –  W  

«ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ» 

Κωμική σειρά 26 επεισοδίων, διασκευή του έργου του Δημήτρη Ψαθά, παραγωγής 1986.

Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαγεωργίου.

Τηλεσκηνοθεσία: Πολ Σκλάβος.

Σενάριο:  Δημήτρης Ψαθάς, Ε. Διαμαντοπούλου (προσαρμογή κειμένου).

Συγγραφέας: Δημήτρης Ψαθάς.

Μουσική επιμέλεια: Δανάη Ευαγγελίου.

Σκηνικά-κοστούμια: Πέτρος Καπουράλης.

Παίζουν: Άννα Παναγιωτοπούλου, Θανάσης Παπαγεωργίου, Άγγελος Αντωνόπουλος, Νατάσα Ασίκη, Πάνος Χατζηκουτσέλης, Δήμητρα Ζέζα, Έρση Μαλικένζου, Νεφέλη Ορφανού, Νίκος Γαροφάλλου, Τάσος Χαλκιάς, Ευδοκία Σουβατζή, Κώστας Κοντογιάννης, Περικλής Λιανός, Τάσος Μασμανίδης, Μαίρη Κατσιμπάρδη, Αλέκος Ζαρταλούδης, Παύλος Χαϊκάλης, Ντίνος Δουλγεράκης, Σπύρος Κουβαρδάς, Νίκος Κάπιος, Γιώργος Σαπανίδης, Εμμανουέλα Αλεξίου, Γεωργία Καλλέργη, Ρέα Χαλκιαδάκη, Τώνης Γιακωβάκης, Δημήτρης Πανταζής, Πάνος Βασιλειάδης, Γιώργος Γιανναράκος, Δημήτρης Γιαννόπουλος, Γαλήνη Τσεβά, Παναγιώτης Σουπιάδης, Λία Κονταξάκη, Ελένη Παράβα, Μαργαρίτα Λούζη, Αριέττα Μουτούση, Θόδωρος Δημήτριεφ, Μάγδα Μαυρογιάννη, Αλέκος Κούρος, Ελένη Καψάσκη, Χριστίνα Στόγια κ.ά.

Επεισόδιο 5ο: «Η φιλόπτωχος». Η Σουσού υποδέχεται το ζωγράφο στο σπίτι της και συζητούν. Λίγο αργότερα, η κυρία Τσίρου επισκέπτεται τη Μαντάμ Σουσού και της ζητάει να ενισχύσει τη φιλόπτωχο αδελφότητα. Εκείνη τη στιγμή επιστρέφει στο σπίτι ο Παναγιωτάκης και ανακαλύπτει ότι η γυναίκα του προσφέρει τα ρούχα του στους φτωχούς. Επιπλήττει έντονα τη Σουσού, η οποία φεύγει θιγμένη από το σπίτι της. Οι ώρες περνούν, ο Παναγιωτάκης και η υπηρέτρια περιμένουν ανήσυχοι τη Σουσού να επιστρέψει. Τελικά, η Σουσού επιστρέφει αργά το απόγευμα και δίνει τέλος στην αγωνία τους.

Επεισόδιο 6ο: «Διακοπαί εις εξοχάς» Η Σουσού ετοιμάζεται για τις καλοκαιρινές της διακοπές. Κατά την παραμονή της στην εξοχή, γνωρίζεται με άλλες παραθερίστριες, αναπαύεται και απολαμβάνει την ηρεμία της εξοχής. Ένα μικροατύχημα γίνεται αφορμή να συναντήσει τον Κατακουζηνό. Στο μεταξύ, ο Ζορζ ζητάει την άδεια της κυρίας Άννας για να πάει με την Κατινίτσα στο θέατρο. Οι δύο νέοι συναντιούνται στο κουρείο του Ζορζ και συνομιλούν τρυφερά.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

22:00 – 22:50 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Μ)   GR   

ΠΕΡΙΛΗΨΗ – DAY 5 HIGHLIGHTS AFTERNOON

 

ΕΚΠΟΜΠΕΣΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

23:00 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ (Ε)(ΑΡΧΕΙΟ) W

 «ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΕΙΔΩΛΑ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ»

Οι σχέσεις των αθλητών: ο θαυμασμός και τα είδωλα που καθοδηγούν τις επόμενες γενιές και τις εμπνέουν. Η σχέση του Καρλ Λιούις με τον Τζέσε Όουενς. Ο ίδιος ο Λιούις μιλάει για το πώς γνώρισε τον Όουενς και για τη σύγκριση που έγινε μεταξύ των δύο αυτών μεγάλων αθλητών.

Γιαν Ζέλεζνι, ένας ακοντιστής θρύλος με το αξεπέραστο ρεκόρ των 100μ. μιλάει για την καριέρα του και για τους συναθλητές του. Ο Κώστας Γκατσιούδης και η Μιρέλα Μανιάνι μιλάνε για το είδωλό τους τον Γιαν Ζέλεζνι.

Η σχέση μεταξύ των συναθλητών, ανταγωνισμός και φιλία. Αφιέρωμα στη μεγαλύτερη μορφή του σύγχρονου κλασικού αθλητισμού, τον Emil Zatopek. Η σύζυγός του, Ντάνα Ζατόπκοβα, μιλάει για τη σχέση τους και αναφέρει πολλές ανέκδοτες ιστορίες που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Η Ζατόπκοβα αναφέρεται επίσης στη σχέση του Εμίλ Ζάτοπεκ με τον βασικό του αντίπαλο στους αγώνες, τον Άλεν Μίμουν που ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι αναφέρονταν σ’ αυτόν σαν τη σκιά του Ζάτοπεκ. Παρόλο που ήταν αντίπαλοι, διατήρησαν μια πολύ καλή φιλία μέχρι το θάνατο του Εμίλ Ζάτοπεκ.

Στην εκπομπή μιλούν οι αθλητές Carl Lewis, Dana Zatopkova (ακόντιο), Alain Mimoun (μαραθωνοδρόμος), Κώστας Γκατσιούδης (ακόντιο), Μιρέλα Μανιάνι (ακόντιο), Jan Zelezny (ακόντιο) και ο δημοσιογράφος Vladimir Drbohlav.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

23:30 – 03:40 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Ζ)   GR  & HD

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ – ΤΕΛΙΚΟΙ

Και σε παράλληλη μετάδοση:

23:30 – 02:30 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Ζ)   GR  & HD

ΣΤΙΒΟΣ

ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ

04:00 ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΜΑΣ ΦΙΛΟΙ (Ε) ημέρας

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

05:00 – 05:50 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Μ)   GR   

ΠΕΡΙΛΗΨΗ – DAY 5 HIGHLIGHTS EVENING

 

ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ

06:00 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: «Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» (LIFE FORCE – MUTANT PLANET)  (Ε) ημέρας

 

 

ΤΡΙΤΗ,  13/9/2016

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ

ΞΕΝΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ   

07:00 «Οι περιπέτειες της Ζωής» (Zoé Kézako) Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Παιδική οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων (2D Animation), παραγωγής Γαλλίας, που θα ολοκληρωθεί σε 26 επεισόδια.

Επεισόδια 3ο + 4ο 

07:30 «Ο Μικρός Νικόλας» (Le Petit Nicolas / Little Nick) – B΄ Κύκλος Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Βραβευμένη κωμική, παιδική οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων (3D Animation), συμπαραγωγής Γαλλίας-Ινδίας, που θα ολοκληρωθεί σε 52 επεισόδια.

Επεισόδια 3ο + 4ο 

08:00 «Μάγια η μέλισσα» (Maya the beeMaya3D)  Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Παιδική οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων (3D Animation), παραγωγής Γαλλίας, που θα ολοκληρωθεί σε 78 επεισόδια.

Επεισόδια 3ο + 4ο 

 

ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

08:30 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (Ε)    

«Η δύναμη της ζωής» (Life ForceMutant Planet) – Α΄ Κύκλος

Σειρά ντοκιμαντέρ, συμπαραγωγής Νέας Ζηλανδίας-Ιαπωνίας-Γαλλίας-ΗΠΑ 2010-2014.

«Η δύναμη της ζωής» είναι ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ, υψηλών προδιαγραφών που διερευνά το ασυνήθιστο, το απρόσμενο… και το εντελώς αλλόκοτο.

Επεισόδιο 2ο: «Αυστραλία» (Australia)

Η Αυστραλία είναι ένα πλωτό εργαστήριο, της οποίας το αρχαίο γεωλογικό παρελθόν και η κλιματική αλλαγή έχουν προκαλέσει μεταλλάξεις στα ζώα,  με αποκορύφωμα πάνω από 200 είδη παράξενων μαρσιποφόρων, τα οποία είναι όλα εξοπλισμένα με εκπληκτικές δυνατότητες επιβίωσης.

09:30 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (Ε)     

«Τι στ’ αλήθεια τρώμε;» (What’s Really In Our Food?) – Α΄ Κύκλος

Σειρά ντοκιμαντέρ, παραγωγής Αγγλίας 2009.

Η σειρά διερευνά τις τροφές που τρώμε, εξετάζοντας τα οφέλη και τους κινδύνους και απομυθοποιώντας μερικούς από τους πιο δημοφιλείς μύθους και παρανοήσεις γύρω από τα τόσα πολλά προϊόντα διατροφής. Εξετάζει από πού προέρχονται τα τρόφιμα και πώς είναι φτιαγμένα, τα συστατικά τους, ενώ στην πορεία αποσαφηνίζει την επιστήμη και εξηγεί τις ετικέτες.

Τη σειρά παρουσιάζει η Πέτρα Μπάγκεστ με χαρούμενο και ψυχαγωγικό ύφος και το μενού απευθύνεται σ’ ένα ευρύ φάσμα καταναλωτών, καλύπτοντας από κοτομπουκιές μέχρι στρείδια. Η Πέτρα μιλάει με ειδικούς διατροφολόγους, βγάζοντας στην επιφάνεια τη διαδικασία παραγωγής τροφίμων.

(Α΄ Κύκλος). Επεισόδιο 3ο: «Πρωϊνό» (Breakfast)

(Α΄ Κύκλος). Επεισόδιο 4ο: «Λουκάνικα και μπέικον» (Sausage and bacon)

 

ΞΕΝΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

10:30  ΞΕΝΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ (E) –  GR 

«Σάρα, περιπέτειες στο Άβονλι» (Road to Avonlea) – A΄ Kύκλος

Πολυβραβευμένη δραματική οικογενειακή σειρά εποχής 91 επεισοδίων, παραγωγής Καναδά 1990-1996.

Πρωταγωνιστούν: Σάρα Πόλεϊ, Τζάκι Μπάροους, Τζέμα Ζάμπρογκνα, Λάλι Γκαντό,  Μάικλ Μαχόνεν, Μαγκ Ράφμαν, Ρ. Τόμσον, Ζάκαρι Μπένετ, Μόλι Άτκινσον, Σέντρικ Σμιθ, Χάρμονι Κραμπ, Σούζαν Κοξ, Τζόελ Μπλέικ, Ρόμπερτ Κόλινς, Φράνσις Χάιλαντ, Άννα Φέργκιουσον.

Στη σειρά, εκτός από την περιπετειώδη και συγκινητική ιστορία της 10χρονης Σάρα, οι τηλεθεατές έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μεγάλους αστέρες του Χόλιγουντ, είτε στις πρώτες τους εμφανίσεις, είτε σε ρόλους που γράφτηκαν ειδικά γι’ αυτούς, όπως τους: Ράιαν Γκόσλινγκ, Στόκαρντ Τσάνινγκ, Ντάιαν Γουίστ, Φέι Νταναγουέι, Κρίστοφερ Ριβ, Μπρους Γκρίνγουντ, Κρίστοφερ Λόιντ, Πίτερ Κογιότ κ.ά.

 

Η σειρά, που θα ολοκληρωθεί σε επτά (7) κύκλους, πραγματεύεται την ιστορία μιας πλούσιας μικρής κοπέλας, η οποία αναγκάζεται να αφήσει το Μόντρεαλ και τον πατέρα της και να ζήσει με τους συγγενείς της μητέρας της στη μικρή πόλη του Άβονλι.

(Α΄ κύκλος). Επεισόδιο 10ο: «Η πρόκληση της Φελίσιτι»

(Επανάληψη από την Παρασκευή 2/9/2016 στις 16:00)

Σενάριο: Λόρι Φλέμινγκ.

Σκηνοθεσία: Ντικ Μπένερ.

Υπόθεση: Η Φελίσιτι Κινγκ περνάει άσχημα στο σχολείο, λόγω του Έντουαρντ Ρέι, ο οποίος στην πραγματικότητα εκφράζει τον έρωτά του με τον γνωστό άσχημο προεφηβικό τρόπο. Ολόκληρη η οικογένεια Κινγκ αναλαμβάνει δράση, προκειμένου να αποκαλυφθούν τα αισθήματα του Έντουαρντ στο «Χορό για τη Συγκομιδή», όπου η Φελίσιτι αναδεικνύεται «Βασίλισσα της Σοδειάς».

 

ΕΚΠΟΜΠΕΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

11:30 ΝΗΣΤΙΚΟ ΑΡΚΟΥΔΙ (Ε) (2008) (ΑΡΧΕΙΟ)   W

Με τους Δημήτρη Σταρόβα και Στάθη Παναγιωτόπουλο

12:30 ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΜΑΣ ΦΙΛΟΙ (Ε) (ΑΡΧΕΙΟ)  W

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαστεφάνου παρουσιάζει μεγάλες μορφές του ελληνικού καλλιτεχνικού στερεώματος.

 «Μανώλης Χιώτης»

Αν ο Πωλ Μενεστρέλ ήξερε να βάζει ελληνικούς στίχους σε διεθνείς επιτυχίες, ο Μανώλης Χιώτης μπορούσε να παντρεύει τους ξένους ρυθμούς με το ελληνικό λαϊκό τραγούδι και να κάνει «Χιώτης μάμπο» το «Olé mambo» του Εντμούντο Ρος. Βέβαια, ο Χιώτης δεν ήταν μόνο αυτό. Μέγας δεξιοτέχνης της πενιάς και συνθέτης πολλών τραγουδιών που νίκησαν το χρόνο, συνδέθηκε και με τους νέους δρόμους που άνοιξε ο Μίκης Θεοδωράκης το 1960.

Στη συγκεκριμένη εκπομπή, που σκηνοθέτησε το 1984 ο Γιάννης Μπασίπαγλης, δύο από τις πρώην συζύγους του συνθέτη, η Ζωή Νάχη και η Μαίρη Λίντα μιλούν γι’ αυτόν. Η Μαίρη Λίντα μάς θύμισε και κάποια από τα τραγούδια του. Όπως και η Βίκυ Μοσχολιού, ο Πάνος Γαβαλάς με τη Ρία Κούρτη, η Χαρούλα Λαμπράκη με το Δημήτρη Κοντογιάννη, η Ελευθερία Αρβανιτάκη με την «Οπισθοδρομική Κομπανία» και ο Νίκος Δημητράτος.

Επίσης, μέσα από αρχειακό υλικό, ο Μανώλης Χιώτης εμφανίζεται σε αποσπάσματα κινηματογραφικών ταινιών.

Τέλος, στην εκπομπή συμμετείχε και η ηθοποιος Νόνη Ιωαννίδου.

Παρουσίαση: Γιώργος Παπαστεφάνου.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπασίπαγλης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Συράκος Δανάλης.

Διεύθυνση παραγωγής: Κατερίνα Κατωτάκη.

13:40 ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ  (Ε) (ΑΡΧΕΙΟ)  W

 «Έλλη Πασπαλά»

 

ΞΕΝΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

14:00  ΞΕΝΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ –  GR    Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«MASSA FRESCA»

Νεανική σειρά 103 επεισοδίων, παραγωγής Πορτογαλίας 2016.

Πρωταγωνιστούν: Μαφάλντα Μαραφούστα, Ντουάρτε Γκόμες, Μπεατρίς Μπαρόσα, Πέντρο Καρβάλιο, Σοφία Άλβες, Σάρα Μπαράντες.

Επεισόδιο 16ο. Τα παιδιά της οικογένειας Ελίας μαθαίνουν ότι οι γονείς τους είχαν ένα ατύχημα και βέβαια ανησυχούν φοβερά. Ο Φρανσίσκο πηγαίνει με την Μπράνκα και την Καταρίνα στο Μονακό για να δουν την Ινές που βρίσκεται σε κώμα. Η Καρμίνιο αναγκάζεται να υποχωρήσει στις πιέσεις του φίλου της, αλλά ο Πέδρο και ο Κατίτα την υπερασπίζονται.

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

14:45 – 15:30 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Μ)   GR   

ΠΕΡΙΛΗΨΗ – DAY 5 HIGHLIGHTS EVENING

15:30 – 17:55 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Ζ)   GR   & HD

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ – ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ

Και σε παράλληλη μετάδοση:

16:00 – 19:15 ΠΑΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Ζ)   GR   & HD

ΣΤΙΒΟΣ

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ

19:15  ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ  GR     Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«LA SENORA» 

Πολυβραβευμένη δραματική σειρά, 39 επεισοδίων, παραγωγής Ισπανίας 2008-2010.

Πρωταγωνιστούν: Αντριάνα Ουγκάρτε, Ροδόλφο Σάντσο, Ρομπέρτο Ενρίκες, Βίκτορ Κλαβίγιο, Κάρμεν Κονέσα, Ραούλ Πένια, Άνα Βάγκενερ, Ραούλ Πιέτρο, Καρολίνα Λαπάουζα, Χουάν Μεσεγκουέρ, Μπέρτα Ογέα, Αλμπέρτο Ρούμπιο, Ίνμα Κουέβας.

Στην πολυβραβευμένη δραματική σειρά, παρακολουθούμε τη ζωή της πλούσιας, αστικής οικογένειας των Μάρκες, που επέστρεψαν στην Ισπανία από τη Λατινική Αμερική, έχοντας πλουτίσει από τις επιχειρήσεις τους σε ορυχεία σιδήρου και εργοστάσια καπνού. Μέσα από τις ζωές και τις περιπέτειες των μελών της οικογένειας σκιαγραφείται η ισπανική κοινωνία της δεκαετίας του 1920.

Επεισόδιο 5ο. Ο Σαλβαδόρ βρίσκεται στη φυλακή. Ο Άνχελ ζητάει τη βοήθεια της Βικτόρια, που δεν διστάζει να καταφύγει στην Αλίσια, την ιδιοκτήτρια του οίκου ανοχής, για να μεσολαβήσει στην υπόθεση, αφού  γνωρίζει όλους τους ιθύνοντες της πόλης. Ο Άνχελ ανακαλύπτει ότι ο Γκονζάλο ντε Κάστρο βρίσκεται πίσω από τη φυλάκιση του αδελφού του.

ΞΕΝΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

20:20  ΞΕΝΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ (Ε) –  GR 

 

«MASSA FRESCA»

Επεισόδιο 16ο (Επανάληψη το επεισόδιο της ημέρας)

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

21:15  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ (Ε) (ΑΡΧΕΙΟ) –  W  

«ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ» 

Κωμική σειρά 26 επεισοδίων, διασκευή του έργου του Δημήτρη Ψαθά, παραγωγής 1986.

Επεισόδιο 7ο: «Η συνέντευξις». Η Μαντάμ Σουσού λαμβάνει γράμμα από τον Παναγιωτάκη, ο οποίος της μεταφέρει τα νέα της γειτονιάς. Αμέσως αναχωρεί για το σπίτι στην Αθήνα, όπου εκείνος και η Δημητρούλα την υποδέχονται θερμά. Ο Ζορζ εξομολογείται στον πατέρα του τον έρωτά του για την Κατινίτσα και μαζί προσπαθούν να κατευνάσουν τις αντιρρήσεις της μητέρας του Μαρίκας. Ο Ζορζ οργανώνει στη Μαντάμ Σουσού υποτιθέμενη συνέντευξη, με φίλους του που παριστάνουν τους δημοσιογράφους. Η Μαντάμ Σουσού τους εκπλήσσει με τα λόγια της και, καθώς ετοιμάζονται για φωτογράφιση, καταφτάνει ο Παναγιωτάκης και διώχνει τους υποτιθέμενους δημοσιογράφους από το σπίτι. Εξηγεί στη Σουσού ότι επρόκειτο για φάρσα, ενώ εκείνη συνεχίζει να ονειροπολεί.

Επεισόδιο 8ο. Η Μαντάμ Σουσού διακοσμεί το σαλόνι της μ’ έναν πίνακα ζωγραφικής. Ο Παναγιωτάκης δίνει στον Ζορζ τις απαιτούμενες οδηγίες για τον αρραβώνα του και τις ευχές του. Η Κατινίτσα ανοίγει και διαβάζει το γράμμα που της έστειλε ο Ζορζ, στο οποίο της αναγγέλλει ότι πρόκειται να τη ζητήσει σε γάμο. Η Πανωραία με την Κατινίτσα και την Άννα κάθονται στο σαλόνι τους και περιμένουν με αγωνία το μέλλοντα γαμπρό. Στο σπίτι φτάνει η Μαρίκα και ο Ζορζ. Μέσα σε κλίμα αμηχανίας συζητούν και ο Ζορζ ζητάει το χέρι της Κατινίτσας και με τις ευχές όλων γίνονται τα αρραβωνιάσματα. Έπειτα από λίγα λεπτά μπαίνει στο σπίτι ο πατέρας του Ζορζ πιωμένος και συγχαίρει το ζευγάρι.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

22:00 – 22:50 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Μ)   GR   

ΠΕΡΙΛΗΨΗ – DAY 6 HIGHLIGHTS AFTERNOON

 

ΕΚΠΟΜΠΕΣΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

23:00 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ (Ε)(ΑΡΧΕΙΟ) W

 «ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΣΟΥΒΕΝΙΡ»

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες με διάφορους τρόπους: μέσα από τη μορφή της Ολυμπιακής Δάδας, μέσα από τα μετάλλια, τα γραμματόσημα, τις μασκότ και τα διάφορα προϊόντα που παράγει κάθε χώρα για να προωθήσει τους Αγώνες. Συνέντευξη με τον δημιουργό της Ολυμπιακής Δάδας και παρουσίαση των παλαιότερων και των προβλημάτων που δημιουργούσαν. Πρώτη φορά η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, ακόμα και σε χώρες που δεν φιλοξένησαν ποτέ Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας μέσω της λαμπαδηδρομίας προσπαθούν να φέρουν πιο κοντά τον κόσμο και τους Αγώνες, να τους μοιραστούν με όλους τους ανθρώπους του κόσμου.

Στην εκπομπή μιλούν οι: Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη  (πρόεδρος Αθήνα 2004), Jacques Rogge (πρόεδρος ΔΟΕ), Παναγιώτης Γράββαλος – σχεδιαστής (μετάλλια, γραμματόσημα), Ανδρέας Βαρώτσος – σχεδιαστής (Ολυμπιακή Δάδα Αθήνα 2004), Νίκος Κωνσταντόπουλος – πρόεδρος ΕΥΣΗΜΟΝ (Ολυμπιακά Προϊόντα), Ελευθέριος Σκιαδάς  (ιστορικός).

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

23:30 – 03:25 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Ζ)   GR   & HD

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ – ΤΕΛΙΚΟΙ

Και σε παράλληλη μετάδοση:

23:30 – 02:40 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Ζ)   GR   & HD

ΣΤΙΒΟΣ

ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ

03:30 ΝΗΣΤΙΚΟ ΑΡΚΟΥΔΙ (Ε) ημέρας

04:00 ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ (Ε) ημέρας

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

05:00 – 05:50 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Μ)   GR   

ΠΕΡΙΛΗΨΗ – DY 6 HIGHLIGHTS EVENING

 

ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ

06:00 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: «Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» (LIFE FORCE – MUTANT PLANET)  (Ε) ημέρας

 

 

ΤΕΤΑΡΤΗ,  14/9/2016

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ

ΞΕΝΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ   

07:00 «Οι περιπέτειες της Ζωής» (Zoé Kézako) Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Παιδική οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων (2D Animation), παραγωγής Γαλλίας, που θα ολοκληρωθεί σε 26 επεισόδια.

Επεισόδια 5ο + 6ο 

07:30 «Ο Μικρός Νικόλας» (Le Petit Nicolas / Little Nick) – B΄ Κύκλος Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Βραβευμένη κωμική, παιδική οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων (3D Animation), συμπαραγωγής Γαλλίας-Ινδίας, που θα ολοκληρωθεί σε 52 επεισόδια.

Επεισόδια 5ο + 6ο 

 

08:00 «Μάγια η μέλισσα» (Maya the beeMaya3D)  Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Παιδική οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων (3D Animation), παραγωγής Γαλλίας, που θα ολοκληρωθεί σε 78 επεισόδια.

Επεισόδια 5ο + 6ο 

 

ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

08:30 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (Ε)     

«Η δύναμη της ζωής» (Life ForceMutant Planet) – Α΄ Κύκλος

Σειρά ντοκιμαντέρ, συμπαραγωγής Νέας Ζηλανδίας-Ιαπωνίας-Γαλλίας-ΗΠΑ 2010-2014.

«Η δύναμη της ζωής» είναι ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ, υψηλών προδιαγραφών που διερευνά το ασυνήθιστο, το απρόσμενο… και το εντελώς αλλόκοτο.

Επεισόδιο 3ο: «Σεράντο – Βραζιλίας» (Brazil’s Cerrado)

Στα λιβάδια του αρχαίου Σεράντο της Βραζιλίας είναι μια κοινότητα εκκεντρικών πλασμάτων, όλα αλληλοεξαρτώμενα και η ζωή όλων τους περιστρέφεται γύρω από το τοπίο με τους μυστηριώδεις μονόλιθους από λάσπη.

 

09:30 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (Ε)     

«Τι στ’ αλήθεια τρώμε;» (What’s Really In Our Food?) – Α΄ Κύκλος

Σειρά ντοκιμαντέρ, παραγωγής Αγγλίας 2009.

Η σειρά διερευνά τις τροφές που τρώμε, εξετάζοντας τα οφέλη και τους κινδύνους και απομυθοποιώντας μερικούς από τους πιο δημοφιλείς μύθους και παρανοήσεις γύρω από τα τόσα πολλά προϊόντα διατροφής. Εξετάζει από πού προέρχονται τα τρόφιμα και πώς είναι φτιαγμένα, τα συστατικά τους, ενώ στην πορεία αποσαφηνίζει την επιστήμη και εξηγεί τις ετικέτες.

Τη σειρά παρουσιάζει η Πέτρα Μπάγκεστ με χαρούμενο και ψυχαγωγικό ύφος και το μενού απευθύνεται σ’ ένα ευρύ φάσμα καταναλωτών, καλύπτοντας από κοτομπουκιές μέχρι στρείδια. Η Πέτρα μιλάει με ειδικούς διατροφολόγους, βγάζοντας στην επιφάνεια τη διαδικασία παραγωγής τροφίμων.

(Α΄ κύκλος). Επεισόδιο 5ο: «Φρούτα και λαχανικά» (Fruits and vegetables)

(Α΄ κύκλος). Επεισόδιο 6ο: «Πρόχειρο φαγητό» (Junkfood)

 

ΞΕΝΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

10:30  ΞΕΝΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ (E) –  GR 

«Σάρα, περιπέτειες στο Άβονλι» (Road to Avonlea) – A΄ Kύκλος

Πολυβραβευμένη δραματική οικογενειακή σειρά εποχής 91 επεισοδίων, παραγωγής Καναδά 1990-1996.

Επεισόδιο 11ο: «Η μάγισσα του Άβονλι»

(Επανάληψη από τη Δευτέρα 5/9/2016 στις 16:00)

Σενάριο: Σουζέτ Κουτίρ.

Σκηνοθεσία: Ντον ΜακΜπίαρτι.

Υπόθεση: Η Πεγκ Μπόουεν είναι μια εκκεντρική απατεώνισσα, που ζει σε παράπηγμα στην άκρη της πόλης. Οι κάτοικοι της πόλης τη θεωρούν μάγισσα που φτιάχνει μαντζούνια και ξόρκια.  Η Σάρα, η Φελίσιτι, ο Φίλιξ, η Σέσιλι και ο φίλος της Κλέμι Ρέι εγκλωβίζονται από μια άσχημη χιονοθύελλα και αναγκάζονται να βρουν καταφύγιο στο σπιτάκι της Πεγκ. Εκεί, τα παιδιά θα αντιμετωπίσουν τους χειρότερους φόβους τους για τη μάγισσα του Άβονλι. Αργότερα, η Πεγκ βοηθάει να θεραπευτεί ο Πίτερ Κρεγκ και η Χέτι Κινγκ παίρνει τον νεαρό για να ζει στο σπίτι της.

 

ΕΚΠΟΜΠΕΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

11:30 ΝΗΣΤΙΚΟ ΑΡΚΟΥΔΙ (Ε) (2008) (ΑΡΧΕΙΟ)   W

Με τους Δημήτρη Σταρόβα και Στάθη Παναγιωτόπουλο

 

12:30 ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΜΑΣ ΦΙΛΟΙ (Ε) (ΑΡΧΕΙΟ)  W

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαστεφάνου παρουσιάζει μεγάλες μορφές του ελληνικού καλλιτεχνικού στερεώματος.

 «Πωλ Μενεστρέλ»   

Για περίπου τριάντα χρόνια, τους στίχους του, τους τραγουδούσε όλη η Ελλάδα! Όμως, κανένα απ’ αυτά τα τραγούδια, δεν ήταν ελληνικό! Ήταν όλα διεθνείς επιτυχίες, τις οποίες εκείνος τις έφερνε στα μέτρα μας, με μοναδικό στόχο να δίνει χαρά και ξενοιασιά στον κόσμο. Το όνομα του, Γιάννης Χιδίρογλου ή Πωλ Μενεστρέλ, όπως πέρασε στους δίσκους. Γεννήθηκε το 1903 και πέθανε το 1992. Σ’ αυτόν τον μετρ των μεταγλωττισμένων τραγουδιών, είναι αφιερωμένη η συγκεκριμένη εκπομπή, παραγωγής 1984.

 

Από την παλιά γενιά ερμηνευτών τραγουδάει ο Τώνης Μαρούδας και παίζει κιθάρα η Νίτσα Μόλλυ. Ακόμα τραγουδούν, η Ζανέτ Καπούγια, καθώς και δύο αγαπημένοι ηθοποιοί της πρόζας, που πάντα τους άρεσε να τραγουδούν και να χορεύουν, ακόμη και κλακέτες: η Μαίρη Χρονοπούλου και ο Κώστας Καρράς.

 

Σκηνοθεσία: Γιώργος Καλογιάννης.

Ενορχηστρώσεις: Στέλιος Φωτιάδης.

Χορογραφίες: Κική Μανιάτη.

Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Ντίνος Κατσουρίδης.

 

13:30 ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ (Ε) (ΑΡΧΕΙΟ)   W

«Πυξ Λαξ»

 

ΞΕΝΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

14:00  ΞΕΝΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ –  GR    Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«MASSA FRESCA»

Νεανική σειρά 103 επεισοδίων, παραγωγής Πορτογαλίας 2016.

Πρωταγωνιστούν: Μαφάλντα Μαραφούστα, Ντουάρτε Γκόμες, Μπεατρίς Μπαρόσα, Πέντρο Καρβάλιο, Σοφία Άλβες, Σάρα Μπαράντες.

Επεισόδιο 17ο. Η Ινές μιλάει με την Καταρίνα και ζητάει από τον Φρανσίσκο να φροντίζει τα παιδιά. Η Τερέζα είναι η τελευταία που μαθαίνει για το θάνατο των γονιών της. Η οικογένεια Ελίας ενώνεται και ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει το μέλλον από κοινού. Η Μαρία αναλαμβάνει το σπίτι. Η Καταρίνα ανακοινώνει ότι πήρε την απόφαση να πηγαίνει στο εργοστάσιο για να μάθει την οικογενειακή επιχείρηση. Ο Φρανσίσκο είναι προβληματισμένος από τα νέα δεδομένα.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

14:45 – 15:30 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Μ)   GR   

ΠΕΡΙΛΗΨΗ – DAY 6 HIGHLIGHTS EVENING

15:30 – 18:05 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Ζ)   GR   & HD

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ – ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ

Και σε παράλληλη μετάδοση:

16:00 – 19:15 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Ζ)   GR   & HD

ΣΤΙΒΟΣ

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ

19:15  ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ  GR     Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«LA SENORA» 

Πολυβραβευμένη δραματική σειρά, 39 επεισοδίων, παραγωγής Ισπανίας 2008-2010.

Πρωταγωνιστούν: Αντριάνα Ουγκάρτε, Ροδόλφο Σάντσο, Ρομπέρτο Ενρίκες, Βίκτορ Κλαβίγιο, Κάρμεν Κονέσα, Ραούλ Πένια, Άνα Βάγκενερ, Ραούλ Πιέτρο, Καρολίνα Λαπάουζα, Χουάν Μεσεγκουέρ, Μπέρτα Ογέα, Αλμπέρτο Ρούμπιο, Ίνμα Κουέβας.

Στην πολυβραβευμένη δραματική σειρά, παρακολουθούμε τη ζωή της πλούσιας, αστικής οικογένειας των Μάρκες, που επέστρεψαν στην Ισπανία από τη Λατινική Αμερική, έχοντας πλουτίσει από τις επιχειρήσεις τους σε ορυχεία σιδήρου και εργοστάσια καπνού. Μέσα από τις ζωές και τις περιπέτειες των μελών της οικογένειας σκιαγραφείται η ισπανική κοινωνία της δεκαετίας του 1920.

Επεισόδιο 6ο. Η απόφαση του Άνχελ να γίνει ιερέας οδηγεί τη Βικτόρια σε βαθιά κατάθλιψη. Αρνείται να φάει και καταλήγει να φύγει από το σπίτι. Θορυβημένοι όλοι, την αναζητούν. Η Ιρένε Κάστρο παραμένει αδύναμη και κατηγορεί τη Βικτόρια για την απομάκρυνση του συζύγου της.

 

ΞΕΝΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

20:20  ΞΕΝΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ (Ε) –  GR 

 

«MASSA FRESCA»

Επεισόδιο 17ο (Επανάληψη το επεισόδιο της ημέρας)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

21:15  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ (Ε) (ΑΡΧΕΙΟ) –  W  

«ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ»

Κωμική σειρά 26 επεισοδίων, διασκευή του έργου του Δημήτρη Ψαθά, παραγωγής 1986.

Επεισόδιο 9ο. H Μαντάμ Σουσού λέει στη Μαρί, την υπηρέτρια, να διαδίδει ότι τρώνε καθημερινά πολυτελή και ακριβά εδέσματα. Στο κομμωτήριο του Ζορζ κουτσομπολεύουν τη Μαντάμ Σουσού. Ο ζωγράφος Παπαφριλίγγος πηγαίνει στο σπίτι της Μαντάμ Σουσού και, με αφορμή τον πίνακα που αγόρασε η Σουσού, συζητάει για Τέχνη με τον Παναγιωτάκη, ζητώντας του τα χρήματά του. Ο Παναγιωτάκης ξαφνιάζεται με το ποσό. Ο Παναγιωτάκης, η Μαρί και η Μαντάμ Σουσού τρώνε φασολάδα. Χτυπάει το κουδούνι και κρύβουν τα πιάτα. Ο Ζορζ και η δεσποινίς Λίτσα ζητούν να δουν τον πίνακα. Η δεσποινίς Λίτσα μυρίζει τη φασολάδα. Ο Παπαφριλίγγος επισκέπτεται και πάλι τη Μαντάμ Σουσού και ζητάει ξανά τα χρήματά του. Εκείνη, που έτσι κι αλλιώς δεν έχει τόσα χρήματα, τον προσβάλλει, τσακώνονται και τελικά του επιστρέφει τον πίνακα. Η Μαντάμ Σουσού μαθαίνει στη Μαρί να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο, το οποίο όμως δεν έχει σύνδεση. Ο Παναγιωτάκης προσπαθεί να τη νουθετήσει. Χτυπάει η πόρτα και η Μαντάμ Σουσού παριστάνει στον επισκέπτη ότι μιλάει στο τηλέφωνο.

Επεισόδιο 10ο: «Το φθινόπωρο». Στο καφενείο ο Κατακουζηνός και ο Αντρέας καταστρώνουν σχέδια. Η Κατινίτσα με τη μητέρα της στο σπίτι της Μαντάμ Σουσού ρωτούν τη γνώμη της για το νυφικό και την καλούν στο γάμο. Ετοιμασίες και στο σπίτι του Ζορζ για το γάμο. Ο Ζορζ καθίζει την Κατινίτσα στο καινούργιο κρεβάτι. Πάει να τη φιλήσει, τους διακόπτει όμως η μητέρα του. Η Μαντάμ Σουσού μιλάει με τη Μαρί για το φθινόπωρο. Ονειροπολεί και απαγγέλλει στα Γαλλικά. Ο Ζορζ, η μητέρα του Μαρίκα και ο Αντωνάκης με τη γυναίκα του επισκέπτονται τη Μαντάμ Σουσού για να την καλέσουν κι από τη μεριά τους στο γάμο και της κάνουν πλάκα για το τηλέφωνο, που δεν έχει σύνδεση. Εκείνη τους διώχνει. Ο Αντρέας ζητάει από τη Μαντάμ Σουσού να του μάθει τα «καθώς πρέπει» για να βρει δουλειά. Το βράδυ βρέχει. Η Σουσού και ο Παναγιωτάκης είναι στο κρεβάτι. Η Μαρί τους ανακοινώνει ότι μπαίνουν νερά στο σπίτι. Η Μαντάμ Σουσού, όχι μόνο δεν συμμετέχει, αλλά κλειδώνει και την πόρτα για να μη φωνάξουν βοήθεια και μάθει η γειτονιά ότι το σπίτι μπάζει νερά. Το σπίτι πλημμυρίζει και τελικά η Μαντάμ Σουσού αναγκάζεται να ζητήσει βοήθεια.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

22:00 – 22:50 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Μ) GR 

 ΠΕΡΙΛΗΨΗ  – DAY 7 HIGHLIGHTS AFTERNOON

 

ΕΚΠΟΜΠΕΣΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

23:00 Η ΜΠΡΙΤΖΕΤ ΤΖΟΟΥΝΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΗΣ –  GR  

Συνέντευξη με τον Αλέξανδρο Ρωμανό Λιζάρδο

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

23:30 – 03:25 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Z)   GR  & HD

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ – ΤΕΛΙΚΟΙ

Και σε παράλληλη μετάδοση:

23:30 – 02:40 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Z)   GR  & HD

ΣΤΙΒΟΣ

ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ

03:30 ΝΗΣΤΙΚΟ ΑΡΚΟΥΔΙ (Ε) ημέρας

04:00 ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ (Ε) ημέρας

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

05:00 – 05:50 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Μ)   GR 

 ΠΕΡΙΛΗΨΗ  – DAY 7 HIGHLIGHTS EVENING

 

ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ

06:00 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: «Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» (LIFE FORCEMUTANT PLANET)  (Ε) ημέρας


ΠΕΜΠΤΗ,  15/9/2016

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ

ΞΕΝΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ   

07:00 «Οι περιπέτειες της Ζωής» (Zoé Kézako) Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Παιδική οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων (2D Animation), παραγωγής Γαλλίας, που θα ολοκληρωθεί σε 26 επεισόδια.

Επεισόδια 7ο + 8ο 

07:30 «Ο Μικρός Νικόλας» (Le Petit Nicolas / Little Nick) – B΄ Κύκλος Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Βραβευμένη κωμική, παιδική οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων (3D Animation), συμπαραγωγής Γαλλίας-Ινδίας, που θα ολοκληρωθεί σε 52 επεισόδια.

Επεισόδια 7ο + 8ο 

 

08:00 «Μάγια η μέλισσα» (Maya the beeMaya3D)  Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Παιδική οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων (3D Animation), παραγωγής Γαλλίας, που θα ολοκληρωθεί σε 78 επεισόδια.

Επεισόδια 7ο + 8ο 

 

ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

08:30 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (Ε)    

«Η δύναμη της ζωής» (Life ForceMutant Planet) – Α΄ Κύκλος

Σειρά ντοκιμαντέρ, συμπαραγωγής Νέας Ζηλανδίας-Ιαπωνίας-Γαλλίας-ΗΠΑ 2010-2014.

«Η δύναμη της ζωής» είναι ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ, υψηλών προδιαγραφών που διερευνά το ασυνήθιστο, το απρόσμενο… και το εντελώς αλλόκοτο.

Επεισόδιο 4ο: «Οι Λίμνες της Μεγάλης Κοιλάδας του Ρήγματος» (Africa’s Rift Valley Lakes)

Οι Μεγάλες Λίμνες με γλυκό νερό της Αφρικής είναι η γενέτειρα της μεγαλύτερης, ταχύτερης και ίσως πιο παράξενης μετάλλαξης σπονδυλωτού ζώου στη Γη. Θα μπορούσαν αυτά τα ψάρια στην πραγματικότητα να είναι τόσο έξυπνα όσο οι χιμπαντζήδες;

 

09:30 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (Ε)     

«Τι στ’ αλήθεια τρώμε;» (What’s Really In Our Food?) – Α΄ Κύκλος

Σειρά ντοκιμαντέρ, παραγωγής Αγγλίας 2009.

Η σειρά διερευνά τις τροφές που τρώμε, εξετάζοντας τα οφέλη και τους κινδύνους και απομυθοποιώντας μερικούς από τους πιο δημοφιλείς μύθους και παρανοήσεις γύρω από τα τόσα πολλά προϊόντα διατροφής. Εξετάζει από πού προέρχονται τα τρόφιμα και πώς είναι φτιαγμένα, τα συστατικά τους, ενώ στην πορεία αποσαφηνίζει την επιστήμη και εξηγεί τις ετικέτες.

Τη σειρά παρουσιάζει η Πέτρα Μπάγκεστ με χαρούμενο και ψυχαγωγικό ύφος και το μενού απευθύνεται σ’ ένα ευρύ φάσμα καταναλωτών, καλύπτοντας από κοτομπουκιές μέχρι στρείδια. Η Πέτρα μιλάει με ειδικούς διατροφολόγους, βγάζοντας στην επιφάνεια τη διαδικασία παραγωγής τροφίμων.

(Α΄ Κύκλος). Επεισόδιο 7ο: «Συσκευασμένα τρόφιμα» (Packaging)

(Α΄ Κύκλος). Επεισόδιο 8ο: «Ψωμί και βούτυρο»  (Bread and butter)

 

ΞΕΝΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

10:30  ΞΕΝΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ (E) –  GR 

«Σάρα, περιπέτειες στο Άβονλι» (Road to Avonlea) – A΄ Kύκλος

Πολυβραβευμένη δραματική οικογενειακή σειρά εποχής 91 επεισοδίων, παραγωγής Καναδά 1990-1996.

Πρωταγωνιστούν: Σάρα Πόλεϊ, Τζάκι Μπάροους, Τζέμα Ζάμπρογκνα, Λάλι Γκαντό,  Μάικλ Μαχόνεν, Μαγκ Ράφμαν, Ρ. Τόμσον, Ζάκαρι Μπένετ, Μόλι Άτκινσον, Σέντρικ Σμιθ, Χάρμονι Κραμπ, Σούζαν Κοξ, Τζόελ Μπλέικ, Ρόμπερτ Κόλινς, Φράνσις Χάιλαντ, Άννα Φέργκιουσον.

Επεισόδιο 12ο: «Το μπλε μπαούλο της Αραμπέλα Κινγκ»

(Επανάληψη από την Τρίτη 6/9/2016 στις 16:00)

Σενάριο: Χέδερ Κόνκι.

Σκηνοθεσία: Ρενέ Μπονιέρ.

Guest Star: Ρόμπερτ Χολμς Τόμσον.

Ένα μυστηριώδες μπαούλο στη σοφίτα του κτήματος Κινγκ εξάπτει τη φαντασία του Φίλιξ και του Άντριου. Πιστεύοντας ότι το μπαούλο κρύβει μέσα θησαυρό, ο Φίλιξ είναι πεπεισμένος ότι στη σοφίτα κυκλοφορούν φαντάσματα. Αντ’ αυτού, όμως, ανακαλύπτει το ρομάντζο που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στον ερημίτη Τζάσπερ Ντέιλ και στην Ολίβια Κινγκ.

 

ΕΚΠΟΜΠΕΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

11:30 ΝΗΣΤΙΚΟ ΑΡΚΟΥΔΙ (Ε) (2008) (ΑΡΧΕΙΟ)   W

Με τους Δημήτρη Σταρόβα και Στάθη Παναγιωτόπουλο

12:30 ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΜΑΣ ΦΙΛΟΙ (Ε) (ΑΡΧΕΙΟ)   W

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαστεφάνου παρουσιάζει μεγάλες μορφές του ελληνικού καλλιτεχνικού στερεώματος.

 «Βίοι παράλληλοι – Θόδωρος Παπαδόπουλος – Απόστολος Χατζηχρήστος» 

Ο Γιώργος Παπαστεφάνου παρουσιάζει δύο μουσικοσυνθέτες της προσφυγιάς: τον Απόστολο Χατζηχρήστο και το Θόδωρο Παπαδόπουλο. Ο δημιουργός της εκπομπής παραθέτει βιογραφικές πληροφορίες που αφορούν στον τόπο γέννησης, στην προσφυγιά, στο ξεκίνημα της καριέρας τους και στο είδος της μουσικής που αντιπροσωπεύουν. Με τη βοήθεια σκηνοθετικών εικόνων και προσωπικά του βιώματα, μας μεταφέρει στο κλίμα της εποχής, που άνθησαν τα δύο είδη τραγουδιών: το ρεμπέτικο και ελαφρό ευρωπαϊκό. Επίσης, παρουσιάζει το χάσμα που δημιουργήθηκε ανάμεσα στα δύο είδη μουσικής, τη λογοκρισία που γνώρισε το ρεμπέτικο και πώς κατάφερε να επιβληθεί στο μουσικό στερέωμα της χώρας, καθώς και τη δημιουργία των αρχοντορεμπέτικων, που γεφυρώνουν το χάσμα ανάμεσά τους. Τέλος, ο Γιώργος Παπαστεφάνου αποτυπώνει το κλίμα που ενέπνευσε τους στίχους των τραγουδιών της εποχής, παρουσιάζοντας γνωστά ονόματα της σύγχρονης μουσικής να ερμηνεύουν τραγούδια των δύο κορυφαίων συνθετών του Μεσοπολέμου: του Απόστολου Χατζηχρήστου και του Θόδωρου Παπαδόπουλου.

Σκηνοθεσία:  Κώστας Αυγέρης.

13:30 ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ  (Ε)(ΑΡΧΕΙΟ)   W

«Ελένη Τσαλιγοπούλου»

 

ΞΕΝΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

14:00  ΞΕΝΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ –  GR    Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«MASSA FRESCA»

Νεανική σειρά 103 επεισοδίων, παραγωγής Πορτογαλίας 2016.

Πρωταγωνιστούν: Μαφάλντα Μαραφούστα, Ντουάρτε Γκόμες, Μπεατρίς Μπαρόσα, Πέντρο Καρβάλιο, Σοφία Άλβες, Σάρα Μπαράντες.

Επεισόδιο 18ο. Η Γκίντα και ο Σέρτζιο έρχονται όλο και πιο κοντά, αλλά η Τινίνια αποτελεί δύσκολο εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσουν. Ο Κατίτα αποφασίζει να πάει στους γονείς του στην Αγκόλα. Η Σέλια εμφανίζεται στο σπίτι των Ελίας και ανακοινώνει ότι θα είναι αυτή υπεύθυνη για την επιμέλεια των παιδιών ως κοινωνική λειτουργός. Ο Φρανσίσκο και η Μαρία μένουν άναυδοι. Η Σέλια εκβιάζει τον Φρανσίσκο και απαιτεί να διώξει τη Μαρία.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

14:45 – 15:30 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Μ)   GR   

ΠΕΡΙΛΗΨΗ DAY 7 HIGHLIGHTS EVENING

 

15:30 – 18:05 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Ζ)   GR  & HD

 ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ

Και σε παράλληλη μετάδοση:

16:00 – 19:10 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Ζ)   GR  & HD

 ΣΤΙΒΟΣ

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ

19:10  ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ  GR     Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«LA SENORA» 

Πολυβραβευμένη δραματική σειρά, 39 επεισοδίων, παραγωγής Ισπανίας 2008-2010.

Πρωταγωνιστούν: Αντριάνα Ουγκάρτε, Ροδόλφο Σάντσο, Ρομπέρτο Ενρίκες, Βίκτορ Κλαβίγιο, Κάρμεν Κονέσα, Ραούλ Πένια, Άνα Βάγκενερ, Ραούλ Πιέτρο, Καρολίνα Λαπάουζα, Χουάν Μεσεγκουέρ, Μπέρτα Ογέα, Αλμπέρτο Ρούμπιο, Ίνμα Κουέβας.

Επεισόδιο 7ο. Ο Άνχελ κι ο Γκονζάλο κάνουν μία συμφωνία. Εάν ο νεαρός γίνει ιερωμένος, ο μαρκήσιος θα απελευθερώσει τον αδελφό του. Ο Σαλβαδόρ, όμως, δεν θα είναι πια ο ίδιος μετά το διάστημα που πέρασε στη φυλακή. Η Βικτόρια φαίνεται να έχει ξεχάσει τον Άνχελ και ετοιμάζει τη δεξίωση των γενεθλίων της.

 

ΞΕΝΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

20:25  ΞΕΝΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ (Ε) –  GR 

«MASSA FRESCA»

Επεισόδιο 18ο (Επανάληψη το επεισόδιο της ημέρας)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

21:00  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ (Ε) (ΑΡΧΕΙΟ) –  W  

«ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ» 

Κωμική σειρά 26 επεισοδίων, διασκευή του έργου του Δημήτρη Ψαθά, παραγωγής 1986.

Επεισόδιο 11ο: «Το σεμινάριον». Ο Κατακουζηνός, ο Τζον και ο Σταθόπουλος συζητούν για τα παλιά, τις δουλειές του Βαγγέλη και την πιθανή κληρονομιά της Μαντάμ Σουσού. Η Σουσού κάνει σεμινάριο στον Αντρέα και στη Μαρί περί της Ελληνικής Γλώσσας και εξετάζει τις μέχρι τώρα γνώσεις τους. Η Πανωραία ψωνίζει στο ψαράδικο του Παναγιωτάκη, κουτσομπολεύει τη Σουσού και αναφέρει με κακοήθεια ότι κάποιος μπαινοβγαίνει στο σπίτι. Ο Αντρέας ζητάει δουλειά από τον Κατακουζηνό, μιλώντας στην καθαρεύουσα που του έμαθε η Σουσού. Ο Κατακουζηνός τον ρωτάει για την οικογένεια και την καταγωγή της Σουσού.

Ο Παναγιωτάκης ρωτάει τη Σουσού για να επαληθεύσει τα κουτσομπολιά της Πανωραίας και εκείνη ζητάει από τη Μαρί να πει ποιος είναι ο Αντρέας και τι κάνει στο σπίτι. Έρχεται και ο Αντρέας με τη μνηστή του, τη Μαρίτσα. Ο αδελφός της Μαρίτσας κάνει σαματά. Ο Παναγιωτάκης τραβάει μαχαίρι και τον πετάει έξω.

Επεισόδιο 12ο: «Οι γάμοι του Ζορζ».  Στο σπίτι, η Σουσού κάνει κούρα ομορφιάς και η Μαρί δουλειές. Συζητούν για το γάμο του Ζορζ. Η Μαρίκα στολίζει το νυφικό κρεβάτι του γιου. Η Κατινίτσα στολίζεται νύφη. Η μάνα της δίνει οδηγίες. Στη ταβέρνα ο Ζορζ επιβλέπει τις ετοιμασίες. Η Μαρί βρέχει κατά λάθος τον κύριο Κατακουζηνό, ο οποίος βγάζει το παντελόνι του για να στεγνώσει. Μπαίνει ο Παναγιωτάκης και τον βλέπει με τα σώβρακα. Τον διώχνει με το παντελόνι στο χέρι. Ο Παναγιωτάκης, η Σουσού και η Μαρί επιστρέφουν στο σπίτι. Η Σουσού δεν θέλει να πάει στη δεξίωση, επειδή είναι στην ταβέρνα. Τελικά επιτρέπει στον Παναγιωτάκη και στη Μαρί να πάνε, τους δίνει όμως οδηγίες «αριστοκρατικής» συμπεριφοράς. Ο Ζορζ δίνει τον παλμό στο γλέντι και σχολιάζει την απουσία της Μαντάμ Σουσού. Ο Παναγιωτάκης, σχεδόν μεθυσμένος, χορεύει ζεϊμπέκικο κι εκείνη τη στιγμή μπαίνει η Σουσού. Το γλέντι παγώνει. Την πιέζουν να μείνει, αλλά εκείνη φεύγει εκνευρισμένη. Ο Παναγιωτάκης και η Μαρί γυρίζουν στο σπίτι. Η Σουσού δεν τους ανοίγει. Βρίζει από το παράθυρο και πέφτει στο κρεβάτι, κλαίγοντας.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

22:00 – 22:50 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Μ)   GR   

ΠΕΡΙΛΗΨΗ – DAY 8 HIGHLIGHTS AFTERNOON

ΕΚΠΟΜΠΕΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

23:00 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ (Ε) (ΑΡΧΕΙΟ) W

 «ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ»

Το πρόσωπο της χώρας και ειδικότερα της πόλης που φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλάζει ραγδαία, εξαιτίας των μεγάλων απαιτήσεων για αθλητικούς χώρους, για σύγχρονα οδικά δίκτυα και έτσι αλλάζει η μορφή της πόλης. Στην περίπτωση της Αθήνας ήταν μεγάλες οι αλλαγές που έπρεπε να γίνουν σε μικρό χρονικό διάστημα και οι δυσκολίες που αντιμετώπισε ήταν μεγάλες. Η Ελλάδα δεν μπορεί να συγκριθεί στις δυνατότητες με χώρες που φιλοξένησαν στο παρελθόν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως η Αμερική, η Ρωσία, η Ισπανία ή η Αυστραλία

Παρουσιάζονται η ιστορία του Ολυμπιακού Χωριού, καθώς και ποιοι ήταν οι λόγοι δημιουργίας του. Επίσης, μέσα από τις διάφορες εμπειρίες των αθλητών, μαθαίνουμε πώς είναι η ζωή μέσα στο Χωριό κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

Στην εκπομπή μιλούν οι Βάσω Παπανδρέου  (υπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ), Λάμπης Νικολάου (μέλος ΔΟΕ, πρόεδρος ΕΟΕ), Κωνσταντίνος Καρτάλης  (Γ.Γ. Ολυμπιακών Αγώνων), Ντόρα Μπακογιάννη  (δήμαρχος Αθήνας), Dana Zatopkova  (αθλήτρια), καθώς και οι δημοσιογράφοι Ιωάννης Τρουπής και Μανώλης Μαυρομάτης.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

23:30 – 03:20 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Ζ)   GR & HD

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ –  ΤΕΛΙΚΟΙ

Και σε παράλληλη μετάδοση:

23:30 – 02:40 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Ζ)   GR & HD

ΣΤΙΒΟΣ 

ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ

03:30 ΝΗΣΤΙΚΟ ΑΡΚΟΥΔΙ (Ε) ημέρας

04:00 ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ (Ε) ημέρας

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

05:00 – 05:50 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Μ)   GR 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ DAY 8 HIGHLIGHTS EVENING

 

ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ

06:00 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: «Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» (LIFE FORCEMUTANT PLANET)  (Ε) ημέρας

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,  16/9/2016 

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ

ΞΕΝΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ   

07:00 «Οι περιπέτειες της Ζωής» (Zoé Kézako) Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Παιδική οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων (2D Animation), παραγωγής Γαλλίας, που θα ολοκληρωθεί σε 26 επεισόδια.

Επεισόδια 9ο + 10ο 

07:30 «Ο Μικρός Νικόλας» (Le Petit Nicolas / Little Nick) – B΄ Κύκλος Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Βραβευμένη κωμική, παιδική οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων (3D Animation), συμπαραγωγής Γαλλίας-Ινδίας, που θα ολοκληρωθεί σε 52 επεισόδια.

Επεισόδια 9ο + 10ο 

08:00 «Μάγια η μέλισσα» (Maya the beeMaya3D)  Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Παιδική οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων (3D Animation), παραγωγής Γαλλίας, που θα ολοκληρωθεί σε 78 επεισόδια.

Επεισόδια 9ο + 10ο 

 

ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

08:30 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (Ε)    

«Η δύναμη της ζωής» (Life ForceMutant Planet) – Α΄ Κύκλος

Σειρά ντοκιμαντέρ, συμπαραγωγής Νέας Ζηλανδίας-Ιαπωνίας-Γαλλίας-ΗΠΑ 2010-2014.

«Η δύναμη της ζωής» είναι ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ, υψηλών προδιαγραφών που διερευνά το ασυνήθιστο, το απρόσμενο… και το εντελώς αλλόκοτο.

Επεισόδιο 5ο: «Μαδαγασκάρη» (Madagascar)

Σ’ αυτό το επεισόδιο ταξιδεύουμε στη Μαδαγασκάρη,  στη γη των λεμούριων, μιας αρχαίας τάξης πρωτευόντων, που εξελίχθηκε από μια μικρή ομάδα που έφτασε στο νησί πριν από 60 εκατομμύρια χρόνια και πάνω. Γι’ αυτά τα ζώα η Μαδαγασκάρη έγινε η γη της εξελικτικής ευκαιρίας και σήμερα υπάρχουν περίπου 100 ζωντανά είδη.

 

09:30 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (Ε)     

«Τι στ’ αλήθεια τρώμε;» (What’s Really In Our Food?) – Α΄ Κύκλος

Σειρά ντοκιμαντέρ, παραγωγής Αγγλίας 2009.

Η σειρά διερευνά τις τροφές που τρώμε, εξετάζοντας τα οφέλη και τους κινδύνους και απομυθοποιώντας μερικούς από τους πιο δημοφιλείς μύθους και παρανοήσεις γύρω από τα τόσα πολλά προϊόντα διατροφής. Εξετάζει από πού προέρχονται τα τρόφιμα και πώς είναι φτιαγμένα, τα συστατικά τους, ενώ στην πορεία αποσαφηνίζει την επιστήμη και εξηγεί τις ετικέτες.

Τη σειρά παρουσιάζει η Πέτρα Μπάγκεστ με χαρούμενο και ψυχαγωγικό ύφος και το μενού απευθύνεται σ’ ένα ευρύ φάσμα καταναλωτών, καλύπτοντας από κοτομπουκιές μέχρι στρείδια. Η Πέτρα μιλάει με ειδικούς διατροφολόγους, βγάζοντας στην επιφάνεια τη διαδικασία παραγωγής τροφίμων.

(Α΄ Κύκλος). Επεισόδιο 9ο: «Καφές» (Coffee)

(Α΄ Κύκλος). Επεισόδιο 10ο: «Χώρα προέλευσης» (Country of origin)

 

ΞΕΝΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

10:30  ΞΕΝΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ (E) –  GR 

«Σάρα, περιπέτειες στο Άβονλι» (Road to Avonlea) – A΄ Kύκλος

Πολυβραβευμένη δραματική οικογενειακή σειρά εποχής 91 επεισοδίων, παραγωγής Καναδά 1990-1996.

Πρωταγωνιστούν: Σάρα Πόλεϊ, Τζάκι Μπάροους, Τζέμα Ζάμπρογκνα, Λάλι Γκαντό,  Μάικλ Μαχόνεν, Μαγκ Ράφμαν, Ρ. Τόμσον, Ζάκαρι Μπένετ, Μόλι Άτκινσον, Σέντρικ Σμιθ, Χάρμονι Κραμπ, Σούζαν Κοξ, Τζόελ Μπλέικ, Ρόμπερτ Κόλινς, Φράνσις Χάιλαντ, Άννα Φέργκιουσον.

Επεισόδιο 13ο: «Τίποτα δεν διαρκεί για πάντα»

(Επανάληψη από την Τετάρτη  7/9/2016 στις 16:00)

Σενάριο: Χέδερ Κόνκι.

Σκηνοθεσία: Στούαρτ Γκίλαρντ.

Guest Star: Φράνσις Χάιλαντ.

Υπόθεση: Η νταντά της Σάρα είναι πολύ κοντά στο θάνατο και ο πατέρας της Σάρα, Μπλερ Στάνλεϊ, αθωώνεται για την κατηγορία της απάτης. Η Σάρα καλείται να αποφασίσει αν θα επιστρέψει ή όχι στο Μοντρεάλ. Ολόκληρη η οικογένεια Κινγκ περιμένει με αγωνία την επιλογή, φοβούμενοι ότι θα τη χάσουν.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,  16/9/2016 

ΕΚΠΟΜΠΕΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

11:30 ΝΗΣΤΙΚΟ ΑΡΚΟΥΔΙ (Ε) (2008) (ΑΡΧΕΙΟ)   W

Με τους Δημήτρη Σταρόβα και Στάθη Παναγιωτόπουλο

12:30 ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΜΑΣ ΦΙΛΟΙ (Ε) (ΑΡΧΕΙΟ)   W

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαστεφάνου παρουσιάζει μεγάλες μορφές του ελληνικού καλλιτεχνικού στερεώματος.

 «Μιχάλης Σουγιούλ»

Το όνομα του Μιχάλη Σουγιούλ είναι από εκείνα που δεν ξεχάστηκαν μέσα στο χρόνο, όπως άλλων συναδέλφων του. Ούτε βέβαια ξεχάστηκαν τα τραγούδια του, τα περισσότερα από τα οποία τραγουδιούνται ακόμη. Σ’ αυτόν τον εξαιρετικό συνθέτη είναι αφιερωμένη η συγκεκριμένη εκπομπή, παραγωγής 1983.

Από την «παλιά φρουρά», που είχε συνεργαστεί με τον Σουγιούλ, ο Αλέκος Σακελλάριος αφηγείται με το γνώριμο χιούμορ του παλιές ιστορίες, ενώ ο Τώνης Μαρούδας και η Σπεράντζα Βρανά ερμηνεύουν τραγούδια του Μιχάλη Σουγιούλ. Επίσης, τραγουδούν η Γλυκερία, η Νένα Βενετσάνου με τον Κώστα Γρηγορέα στην κιθάρα, η Τάνια Τσανακλίδου και η Ελευθερία Αρβανιτάκη με την Οπισθοδρομική Κομπανία. Στο τραγούδι της «Ζεχρά», χορεύει οριεντάλ η Αλεξάνδρα Τσουκαλά, κόρη της γλύπτριας Ναταλίας Μελά.

Παρουσίαση: Γιώργος Παπαστεφάνου.

Σκηνοθεσία: Βέρα Πάλμα.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Βαγγέλης Καραμανίδης.

Διεύθυνση παραγωγής: Ισμήνη Σπετσεροπούλου.

 

«Στέλλα Γκρέκα»

Η συγκεκριμένη εκπομπή είναι αφιερωμένη στην ερμηνεύτρια Στέλλα Γκρέκα, της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Στέλλα Λαγκαδά. Ξεκίνησε την καριέρα της από τον κινηματογράφο και την ταινία «Ραγισμένες καρδιές» του Ορέστη Λάσκου. Η δισκογραφική της παρουσία περιορίστηκε στα έτη 1946-1947, κατά τα οποία έπαιξε σε δύο κινηματογραφικές ταινίες και ηχογράφησε σε δίσκους περίπου 15 τραγούδια, τα οποία έγιναν ιδιαιτέρως γνωστά. Από το 1947 εγκαταλείπει την Ελλάδα και ζει με την οικογένειά της στη Νέα Υόρκη.

Την ατμόσφαιρα της εποχής, δίνει ένα κείμενο που έγραψε η Τατιάνα Γκρίτση – Μιλλιέξ και διαβάζει η Βέρα Ζαβιτσιάνου. Κάποιες από τις επιτυχίες της, τραγουδάει η Στέλλα Γκρέκα, ενώ σε μια επιλογή δικών του τραγουδιών τη συνοδεύει στο πιάνο ο Χρήστος Χαιρόπουλος. Στο «Ήρθες σαν την άνοιξη» τραγουδάει ντουέτο με τη Στέλλα Γκρέκα ο Γιάννης Πάριος, ενώ η Δήμητρα Γαλάνη τής αφιέρωσε το «Πού να ’σαι τώρα», που υπήρξε μία ακόμη επιτυχία της αγαπημένης τραγουδίστριας.

Παρουσίαση: Γιώργος Παπαστεφάνου.

Σκηνοθεσία: Κώστας Φωτόπουλος.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Συράκος Δανάλης.

Διεύθυνση παραγωγής: Κατερίνα Κατωτάκη.

 

ΞΕΝΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

14:00  ΞΕΝΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ –  GR    Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«MASSA FRESCA»

Νεανική σειρά 103 επεισοδίων, παραγωγής Πορτογαλίας 2016.

Πρωταγωνιστούν: Μαφάλντα Μαραφούστα, Ντουάρτε Γκόμες, Μπεατρίς Μπαρόσα, Πέντρο Καρβάλιο, Σοφία Άλβες, Σάρα Μπαράντες.

Επεισόδιο 19ο. Ο Γκούγα και ο Σαλβαδόρ κάνουν κοπάνα από το σχολείο για να πάνε σε ραντεβού που έχουν με δύο κοπέλες. Ο Γκούγα πίνει υπερβολικά και χάνει τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να πανικοβληθεί ο Σαλβαδόρ. Η Καταρίνα ξεκινάει  με τον Φρανσίσκο για το εργοστάσιο, αλλά σταματούν στην πρώτη παραλία. Η Καταρίνα βλέπει έναν σέρφερ και αρχίζει να τον φωτογραφίζει, αλλά γλιστράει και πέφτει στη θάλασσα. Τη σώζει ο Σεμπαστιάο, ο οποίος της λέει ψέματα για το όνομα και το επάγγελμά του.

 

Δείχνει ότι ενδιαφέρεται για την Καταρίνα, αλλά αυτή απογοητεύεται όταν τον βλέπει στο εργοστάσιο. Ο Γκούγα μεταφέρεται στο νοσοκομείο και οι γιατροί κάνουν διάγνωση ότι είναι διαβητικός.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

14:45 – 15:30 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Μ)   GR 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ – DAY 8 HIGHLIGHTS EVENING

15:30 – 18:00 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Z)   GR  & HD

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ  – ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ

Και σε παράλληλη μετάδοση:

16:00 – 19:00 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Z)   GR  & HD

ΣΤΙΒΟΣ

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ

19:00  ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ  GR     Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«LA SENORA» 

Πολυβραβευμένη δραματική σειρά, 39 επεισοδίων, παραγωγής Ισπανίας 2008-2010.

Πρωταγωνιστούν: Αντριάνα Ουγκάρτε, Ροδόλφο Σάντσο, Ρομπέρτο Ενρίκες, Βίκτορ Κλαβίγιο, Κάρμεν Κονέσα, Ραούλ Πένια, Άνα Βάγκενερ, Ραούλ Πιέτρο, Καρολίνα Λαπάουζα, Χουάν Μεσεγκουέρ, Μπέρτα Ογέα, Αλμπέρτο Ρούμπιο, Ίνμα Κουέβας.

Επεισόδιο 8ο. Μετά την αναταραχή που προκάλεσε ο θάνατος της Μαρκησίας, ο Γκονζάλο βλέπει να ανοίγεται ο δρόμος για να πλησιάσει περισσότερο τη Βικτόρια και να τη χειριστεί ανάλογα με τα καπρίτσια του. Η Βικτόρια γνωρίζει από πρώτο χέρι τη φοβερή κατάσταση που βιώνουν οι εργάτες των ορυχείων και αποφασίζει να κάνει ό,τι μπορεί για να τους βοηθήσει.

 

ΞΕΝΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

20:15  ΞΕΝΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ (Ε) –  GR 

«MASSA FRESCA»

Επεισόδιο 19ο (Επανάληψη το επεισόδιο της ημέρας)

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

21:00  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ (Ε) (ΑΡΧΕΙΟ) –  W  

«ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ»

Κωμική σειρά 26 επεισοδίων, διασκευή του έργου του Δημήτρη Ψαθά, παραγωγής 1986.

Επεισόδιο 13ο: «Η κληρονόμος». Η Σουσού παίρνει πρωινό με το σύζυγό της Παναγιωτάκη. Καταφτάνει ο Αντρέ, διαφωνούν και εκείνη ετοιμάζεται να βγει και να πάει στο καφέ όπου συχνάζει ο Κατακουζηνός, τον οποίο θαυμάζει και έχει σχεδόν ερωτευθεί. Στο κουρείο της γειτονιάς, ο Ζορζ με τους θαμώνες του κουρείου του, ετοιμάζουν φάρσα στη Σουσού, εκμεταλλευόμενοι τη μεγαλομανία της. Ενώ η φάρσα είναι σε εξέλιξη, ο Κατακουζηνός βρίσκεται στο σπίτι του με φίλους του. Σχεδιάζουν να συνωμοτήσουν και να βάλουν στο χέρι την περιουσία της. Της ανακοινώνουν το θάνατο του αδερφού της και ταυτόχρονα τη μεγάλη κληρονομιά που της αφήνει. Ταυτόχρονα, ο Παναγιωτάκης, αφού έχει μαλώσει με τον Ζορζ για τη φάρσα που έστησε στη γυναίκα του, πηγαίνει στο σπίτι του Κατακουζηνού, όπου όχι μόνο θα μάθει τα νέα, αλλά και η Σουσού θα του ζητήσει να χωρίσουν. Η Σουσού είναι πια κληρονόμος μιας τεράστιας περιουσίας.

Επεισόδιο 14ο. Οι γείτονες της Μαντάμ Σουσού διασκεδάζουν σε συνοικιακή ταβέρνα. Ο Ζορζ ανακοινώνει στους συνδαιτυμόνες του ότι η Σουσού πλούτισε και θα ζει πια στο Κολωνάκι. Συνεχίζει, περιγελώντας τον διαφορετικό και ξιπασμένο τρόπο συμπεριφοράς της, ενώ ο Παναγιωτάκης παρακολουθεί θλιμμένος. Ένα άλλο βράδυ, ο Παναγιωτάκης συναντά τους γείτονές του στην ταβέρνα και, πίνοντας κρασί μαζί τους, του εκφράζουν τη φιλία τους.

Η Σουσού συναντιέται μ’ έναν μεσίτη, από τον οποίο ζητάει να μεσολαβήσει για την αγορά μεγάρου αντάξιού της. Στη συνέχεια, φεύγει για το προηγούμενο σπίτι της, όπου θα συναντήσει τον άντρα της και θα του ζητήσει διαζύγιο.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

22:00 – 22:50 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Μ)   GR 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ – DAY 9 HIGHLIGHTS AFTERNOON

 

ΕΚΠΟΜΠΕΣΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

23:00 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ (Ε) (ΑΡΧΕΙΟ) W

«ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ»

Η διαφήμιση στη σημερινή εποχή έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι αθλητές πια έχουν ανάγκη από σπόνσορες και οι ίδιοι οι Αγώνες, εξαιτίας του γιγαντισμού τους, έχουν τεράστιο προϋπολογισμό που δεν γίνεται να καλυφθεί από κρατικούς πόρους.

Ο αθλητισμός πάντα φέρνει μαζί του ενθουσιασμό, ανησυχία, ένταση, όχι μόνο στους αθλητές, αλλά και στους θεατές. Γι’ αυτόν το λόγο ο αθλητισμός γίνεται μια βιτρίνα για τις μεγάλες επιχειρήσεις που θέλουν να προωθήσουν τα προϊόντα τους.

Η εμπορευματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ένα έντονο φαινόμενο. Η αρχική έννοια του αθλητισμού έχει χαθεί και όλα έχουν αντικατασταθεί από το εμπόριο.

Στην εκπομπή μιλούν οι γιατροί-μέλη αντιντόπινγκ οργάνωσης της Τσεχίας Jaromir Nekola και Jan Chlumsky, ο Vladimir Cernusak (μέλος ΔΟΕ), ο δημοσιογράφος Vladimir Drbohlav και οι αθλητές Νίκος Κακλαμανάκης, Jaromira Kratochvilova, Ladislav Vizek, Vaclav Kozak, Stepanka Hilgertova, Milena Hubnerova κ.ά.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

23:30 – 03:40 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Ζ)   GR

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ –  ΤΕΛΙΚΟΙ

Και σε παράλληλη μετάδοση:

23:30 – 02:30 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016  (Ζ)   GR & HD

ΣΤΙΒΟΣ

ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ

03:40 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ (Ε) ημέρας

04:10 ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ (Ε) ημέρας

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

05:00 – 05:50 ΠΑΡAΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΡΙΟ 2016 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ – DAY 9 HIGHLIGHTS EVENING  (Μ)   GR 

 

ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ

06:00 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: «Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» (LIFE FORCEMUTANT PLANET)  (Ε) ημέρας

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.