Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Κώστα Χρυσόγονου 02.09.2016

Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Κώστα Χρυσόγονου 02.09.2016

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

#ertproto

«Nα ανατίθεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο ορισμός των προσώπων που θα στελεχώνουν τόσο το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης όσο και τις Ανεξάρτητες Αρχές της χώρας, αν τα κόμματα δεν μπορούν να συμφωνήσουν», πρότεινε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνταγματολόγος, Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας στον Ανδρέα Παπασταματίου και στην Έλενα Καραγιάννη, στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Χρυσόγονος απάντησε ότι είναι πολύ θετική η τακτοποίηση στο καθεστώς λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών, δηλώνοντας ότι: «κάλλιο αργά παρά ποτέ».

Πρόσθεσε δε, ότι το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ραδιοτηλεόρασης χρήζει συμπληρωματικών θεσμικών ρυθμίσεων, που θα παρεμποδίζουν τις όποιες προσπάθειες διείσδυσης του οργανωμένου εγκλήματος στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Πιο συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε ότι ο έλεγχος «πόθεν έσχες» πρέπει να συμπληρωθεί με κώλυμα ιδιοκτησίας και διοίκησης ενός σταθμού, αν υπάρχει αμετάκλητη καταδίκη των συμμετεχόντων και ότι αυτό το προβλέπει το άρθρο 6 του σχετικού νόμου. Επιβάλλεται όμως, κατά τον κ. Χρυσόγονο, να εμπλουτιστεί, ώστε και εκ των υστέρων να προβλέπεται έκπτωση από το διοικητικό συμβούλιο ή το μετοχικό καθεστώς ενός σταθμού, εφόσον έχει καταδικαστεί αμετακλήτως ο μέτοχος για σοβαρά αδικήματα.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: http://bit.ly/2bPRMXe