Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Γιάννη Μανιάτη 06.09.2016

Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Γιάννη Μανιάτη 06.09.2016

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

#ertproto

«Είναι χρέος όλων μας να βγει ο περίφημος “λευκός καπνός” από τις συνομιλίες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του κόμματος Το Ποτάμι. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να βάζει τις προσωπικές του προτεραιότητες πάνω απ’ αυτό που ζητούν από εμάς οι πολίτες», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Ξενοφώντα Ζηκίδη, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης, αναφερόμενος στις προσπάθειες που γίνονται να δημιουργηθεί μία νέα δύναμη στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Ο κ. Μανιάτης, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία του νέου σχήματος, επισήμανε ότι «εκείνο που προέχει είναι να διαμορφωθεί μία ενιαία προοδευτική, μεταρρυθμιστική παράταξη και να ληφθούν κοινές πρωτοβουλίες που θα προσελκύσουν τους πολίτες να μπουν στη διαδικασία της επιλογής του επικεφαλής από τους ίδιους».

«Σ’ αυτή την κατεύθυνση πρέπει όλοι μας να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και για το λόγο αυτό πρότεινα τη διαμόρφωση ενός συντονιστικού ανάμεσα στις κοινοβουλευτικές ομάδες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του κόμματος Το Ποτάμι, προκειμένου όλο αυτό, που γίνεται άτυπα τον προηγούμενο χρόνο, δηλαδή ο συντονισμός στη Βουλή, να πάρει θεσμικό ρόλο», τόνισε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο κ. Μανιάτης, δήλωσε ότι «σε κάθε περίπτωση το επί μέρους άθροισμα, είτε εκλογικό, είτε δημοσκοπικό, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του κόμματος Το Ποτάμι, είναι πολύ λιγότερο απ’ αυτό που μπορεί να δώσει η συμπόρευση των δύο αυτών σχηματισμών μαζί με πολίτες που εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ και εκείνους που δεν πήγαν να ψηφίσουν στις προηγούμενες εκλογές και για το λόγο αυτό πρέπει να πειστούν όλοι να πουν το μεγάλο “Ναι”, διαφορετικά ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: http://bit.ly/2cd8YsZ