Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Ράνιας Σβίγκου 19.09.2016

Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Ράνιας Σβίγκου 19.09.2016

Η ΡΑΝΙΑ ΣΒΙΓΚΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

#ertproto

«Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε μία συμφωνία κοινωνικής ισοπέδωσης και καταστροφής», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη.

Η κα Σβίγκου δήλωσε ότι: «οι περικοπές που φτάνουν στα 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ, στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Μητσοτάκης, δεν μπορούν να προέλθουν από τη μείωση των λειτουργικών δαπανών του δημοσίου. Για το λόγο αυτό, ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για αναστολή των αυξήσεων των δημοσίων υπαλλήλων, καθιέρωση 2 συντελεστών στο ΦΠΑ και ότι θα καταργήσει δομές 300 εκατομυρίων».

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν διευκρίνισε εάν αναφέρεται σε δομές αλληλεγγύης και αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης ή στην ΕΡΤ και αυτό είναι επικίνδυνο. Το ίδιο ισχύει όταν λέει ότι δεν θα γίνουν άλλες προσλήψεις, με δεδομένη την εκρηκτική κατάσταση στο χώρο της παιδείας και της υγείας, την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να αναστηλώσει»,  τόνισε η κα Σβίγκου.

«Ο κ. Μητσοτάκης βρήκε χρήματα από εκεί που θα πονέσουν τους πολίτες και το κοινωνικό κράτος», δήλωσε η κα Σβίγκου, προσθέτοντας ότι: «οι αναφορές του Μητσοτάκη ότι θα κάνει και πράγματα παραπάνω από τη συμφωνία, δείχνουν το πού ακριβώς θέλει να το πάει. Δεν θέλει να αφήσει τίποτα όρθιο και θέλει να συμπληρώσει το πρόγραμμα που ούτε ο κ. Σαμαράς είχε σκεφτεί να κάνει».

Σχετικά με τη δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ότι επιμένει σε εξεταστική για το θέμα αφελληνισμού των τραπεζών, η κα Σβίγκου δήλωσε ότι: «θα πρέπει να δει τις ευθύνες των κυβερνήσεών τους που οδήγησαν τις τράπεζες στη νέα ανακεφαλαιοποίηση». «Αυτό που έκανε η κυβέρνηση, ήταν να προστατεύσει τα συμφέροντα του δημοσίου. Αντί λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης να μας κουνάει το δάκτυλο, καλό είναι να μας πει ποιο είναι το δικό του όραμα για το τραπεζικό σύστημα, τι έκανε τα προηγούμενα χρόνια και πώς έφτασε το τραπεζικό σύστημα εκεί που έφτασε», κατέληξε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: http://bit.ly/2ddJGuy