Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Γιάννη Βρούτση 19.09.2016

Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Γιάννη Βρούτση 19.09.2016

O ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

#ertproto

«Η εικόνα που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη, σε σχέση με εκείνη του κ. Τσίπρα, είναι μία εικόνα που είχε ανάγκη η ελληνική κοινωνία από έναν εν δυνάμει πρωθυπουργό», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης.

«Μέσα σ’ αυτό το πολύ δύσκολο περιβάλλον υπήρξε μία τοποθέτηση ενός πολιτικού ηγέτη του κόμματος που διεκδικεί να είναι αύριο κυβέρνηση, απόλυτα τεκμηριωμένη, αξιόπιστη, χωρίς λαϊκισμούς και δημαγωγία, η οποία συμπυκνώθηκε στο τρίπτυχο: λιγότεροι φόροι, λιγότερες δαπάνες, αποτελεσματικότερο κράτος, χωρίς απολύσεις», πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για τους δημόσιους υπαλλήλους, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε πως δεν θα δοθούν οι αυξήσεις μισθών, ύψους 150 εκατομυρίων ευρώ που έχει προγραμματίσει η κυβέρνηση και δεν μίλησε για περαιτέρω μείωση των μισθών, επισημαίνοντας ότι «από τη στιγμή που κόβονται συντάξεις, φορολογούνται τα οικογενειακά επιδόματα και μειώνεται το εισόδημα των χαμηλόμισθων, δεν μπορεί να υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση για τους δημόσιους υπαλλήλους».

«Από την ανάπτυξη της οικονομίας θα αυξηθεί το κοινωνικό κράτος», δήλωσε ο κ. Βρούτσης, απαντώντας στις αιτιάσεις της κυβέρνησης ότι επιδιώκεται η μείωσή του, υπογραμμίζοντας ότι «σήμερα, μέσα από την ωρίμανση της κοινωνίας, συνειδητοποιούν όλοι ότι χωρίς χρήματα και πόρους που θα έρθουν μόνο από τον ιδιωτικό τομέα και τις επενδύσεις, θα καταρρεύσει το όποιο κοινωνικό κράτος».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: http://bit.ly/2cWwW9v