Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Γιώργου Κύρτσου 19.09.2016

Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Γιώργου Κύρτσου 19.09.2016

O ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΤΣΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

#ertproto

«Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα πετύχει η Ευρώπη, αν και συνήθως απαιτείται κάποιος χρόνος αντίδρασης στις περιόδους κρίσης», ανέφερε στην Έλενα Καραγιάννη και την πρωινή Ραδιοεφημερίδα του Πρώτου Προγράμματος, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος.

Αναλύοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου της Μπρατισλάβα, ο ευρωβουλευτής δήλωσε ότι: «δεν υπάρχει πια ο βαλκανικός διάδρομος και μαζί με την απουσία συνεννόησης και συνεργασίας, το πρόβλημα του προσφυγικού καθίσταται μεγαλύτερο, κυρίως για την Ελλάδα και την Ιταλία. Οι δε χώρες του Βίζεγκραντ είναι εσωστρεφείς, προβάλλοντας τις δικές τους διεθνοπολιτικές αντιρρήσεις απέναντι στην ηγεμονία του Βερολίνου, το οποίο με τη σειρά του αντιμετωπίζει πολιτική αστάθεια».

Σχετικά με την πολιτική αντιπαράθεση του Σαββατοκύριακου, ο κ. Κύρτσος σχολίασε ότι: «ο μεν κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να οργανώσει την επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στο δρόμο προς την εξουσία, κάνοντας κοινωνικά ανοίγματα, εγκαταλείποντας πλέον τη ρητορική των απολύσεων, ο δε κ. Τσίπρας καταγγέλλει τις επιλογές της Νέας Δημοκρατίας σε οξείς τόνους για να συσπειρώσει τα στελέχη του, στο δρόμο προς το συνέδριο του κόμματός του τον Οκτώβριο».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: http://bit.ly/2cYsGck