Φωνή της Ελλάδας – Βράβευση σπουδαστών του Θεάτρου Τέχνης 28.09.2016

Φωνή της Ελλάδας – Βράβευση σπουδαστών του Θεάτρου Τέχνης 28.09.2016

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ

ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  

Εκδήλωση βράβευσης των σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν για τη συνεισφορά τους στη δημιουργία της εκπομπής με τίτλο «Τα Παραμύθια της Φωνής της Ελλάδας», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 20:30, στο Studio C της ΕΡΤ.

Η εκπομπή «Τα Παραμύθια της Φωνής της Ελλάδας» μεταδίδεται μέσα από τις ραδιοσυχνότητες της Φωνής της Ελλάδας, του ραδιοφωνικού προγράμματος της ΕΡΤ που απευθύνεται στους Έλληνες του εξωτερικού, με σκοπό τη βελτίωση της κατανόησης της Ελληνικής Γλώσσας από τα Ελληνόπουλα της Διασποράς και τον εμπλουτισμό του λεξιλογίου τους.

Τα βραβεία θα απονείμουν ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθηγητής Θεοδόσης Ν. Πελεγρίνης, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, Μιχάλης Κόκκινος, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, Καίτη Τζιτζικώστα, ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και ο Πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από τις συχνότητες της Φωνής της Ελλάδας σε ολόκληρο τον Ελληνισμό του εξωτερικού, από τους Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΤ σ’ όλη την Ελλάδα, από το Δεύτερο Πρόγραμμα, καθώς και από το διαδικτυακό τόπο της ΕΡΤ www.ert.gr.

Η εκπομπή «Τα Παραμύθια της Φωνής της Ελλάδας» τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO. Οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν βραβεύονται ως παράδειγμα ευαισθησίας, αλληλεγγύης και αγάπης για τα Ελληνόπουλα της ξενιτιάς.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από τη Μεικτή Ορχήστρα Νέων, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Μαγουλά.