ΕΡΤ2 – «Ελληνικό Μεσημέρι» 03-07.10.2016

ΕΡΤ2 – «Ελληνικό Μεσημέρι» 03-07.10.2016

«ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ» ΣΤΗΝ ΕΡΤ2

Κάθε μέρα, στις 12:30«Διπλοπενιές»,  (1)

«Ελληνικό μεσημέρι» είναι ο τίτλος της μεσημεριανής ζώνης της ΕΡΤ2, στο πλαίσιο της οποίας οι φίλοι του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου έχουν την ευκαιρία, κάθε μέρα στις 12:30, να απολαύσουν ελληνικές ταινίες για όλα τα γούστα. Το μενού αυτής της τηλεοπτικής ζώνης περιλαμβάνει κωμωδίες, δράματα, μιούζικαλ, περιπέτειες και αισθηματικές κομεντί, που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς τηλεθεατές.

Ειδικότερα, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 έως και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν:

Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016, στις 12:30, την κωμωδία «Καπετάν φάντης μπαστούνι», παραγωγής 1968, σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου, με τους Λάμπρο Κωνσταντάρα, Μάρω Κοντού, Λαυρέντη Διανέλλο, Τασσώ Καββαδία,  Δημήτρη Νικολαΐδη, Θόδωρο Κατσαδράμη, Μίτση Κωνσταντάρα, Θάνο Μαρτίνο, Ορφέα Ζάχο.

Ένας νησιώτης καπετάνιος ανακαλύπτει μία νέα κοπέλα μέσα στα ψυγεία του καραβιού του και της προσφέρει στέγη στο σπίτι του, αντίθετα με την επιθυμία των συγγενών του. Όταν κάποια στιγμή το πλοίο του βυθίζεται, οι συγγενείς του διώχνουν την κοπέλα από το σπίτι και προσπαθούν να ξεκοκαλίσουν την περιουσία του, χωρίς όμως να γνωρίζουν πως ο ίδιος έχει διασωθεί από το ναυάγιο.

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016, στις 12:30, την κωμωδία «Πατέρα, κάτσε φρόνιμα», παραγωγής 1967, σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη, με τους Λάμπρο Κωνσταντάρα, Αλέκο Τζανετάκο, Μίρκα Καλατζοπούλου, Γιώργο Μούτσιο, Σταύρο Ξενίδη, Σάσα Καστούρα, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Αθηνόδωρο Προύσαλη, Μίτση Κωνσταντάρα.

Ένας πατέρας προσπαθεί να επαναφέρει στον ίσιο δρόμο το γιο του, που σπουδάζει Νομικά, αλλά πλανεύεται και ο ίδιος από την ντόλτσε βίτα.

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016, στις 12:30, την κωμωδία «Ο εμίρης και ο κακομοίρης», παραγωγής 1964, σε σκηνοθεσία Ορέστη Λάσκου, με τους Γιώργο Πάντζα, Ελένη Προκοπίου, Μίμη Φωτόπουλο, Άννα Καλουτά, Αλέκο Λειβαδίτη, Βαγγέλη Σειληνό, Σταύρο Παράβα,  Γιώργο Κάππη, Γιάννη Γκιωνάκη.

Η κόρη ενός εμίρη, που βρίσκεται για διακοπές στην Ελλάδα, ερωτεύεται  έναν φτωχό κομπάρσο του κινηματογράφου, νομίζοντας ότι είναι αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού.

Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016, στις 12:30, τη μουσική αισθηματική κομεντί «Διπλοπενιές», παραγωγής 1966, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκαλενάκη, με τους Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Βασίλη Αυλωνίτη, Διονύση Παπαγιαννόπουλο, Ρίκα Διαλυνά, Νικήτα Πλατή, Σάσα Καστούρα, Άρης Μαλλιαγρός, Ντίνο Καρύδη.

Ένας οικοδόμος γίνεται διάσημος, τραγουδώντας σε νυχτερινό κέντρο, ενώ η γυναίκα του ζηλεύει και ανησυχεί μήπως τον χάσει. Στο τέλος, ανεβαίνει και η ίδια στην πίστα και μαγεύει τους πάντες.

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, στις 12:30, την κωμωδία «Κορόιδο γαμπρέ», παραγωγής 1962, σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη, με τους Βασίλη Αυλωνίτη, Νίκο Σταυρίδη, Γιάννη Γκιωνάκη, Μίρκα Καλατζοπούλου, Άννα Παϊτατζή, Χρήστο Ζορμπά, Δέσποινα Στυλιανοπούλου.

Δύο μεσήλικοι άντρες, που δουλεύουν σε μία ταβέρνα, ερωτεύονται την ίδια νεαρή κοπέλα. Ο ανταγωνισμός τους θα αποδειχθεί μάταιος, καθώς η κοπέλα ερωτεύεται έναν κατά πολύ νεότερό τους άντρα.

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ