Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Κωστή Χατζηδάκη 29.09.2016

Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Κωστή Χατζηδάκη 29.09.2016

Ο ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

#ertproto

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Έλενα Καραγιάννη, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφερόμενος στο μάθημα των Θρησκευτικών, υπενθύμισε ότι η ΝΔ στην περίοδο 2004-2009 προχώρησε σε αλλαγή, «ώστε τα παιδιά που είναι σε άλλα δόγματα να μπορούν να μην παρακολουθούν το μάθημα» και συμπλήρωσε πως η ΝΔ δεν αρνείται ότι χρειάζεται αναμόρφωση του μαθήματος. Επισήμανε όμως, ότι όλα αυτά πρέπει να γίνουν σε συνεννόηση με την Εκκλησία και δεν «χρειαζόντουσαν οι επιθέσεις του υπουργού Παιδείας εναντίον της Εκκλησίας».

Ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε ότι χρειάζεται μια συναινετική λογική στην αναμόρφωση του μαθήματος των Θρησκευτικών και υποστήριξε πως «αν η κυβέρνηση προχωρούσε μ’ αυτή τη λογική και δεν είχε τη διάθεση να δείξει αριστεροφροσύνη στο συγκεκριμένο ζήτημα, τα πράγματα δεν θα είχαν φτάσει εδώ που έφτασαν».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε τη λύπη του, δηλώνοντας ότι «αυτό που εμπνέει την κυβέρνηση στα θέματα της εκπαίδευσης, είναι η δεκαετία του 1980». Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, το κόμμα του στέλνει το μήνυμα «της προσπάθειας, της άμιλλας, της αξιοκρατίας» στην εκπαίδευση, αντίθετα με την κυβέρνηση.

Σχετικά με τα θέματα της οικονομίας, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε τα στοιχεία του World Economic Forum για την ανταγωνιστικότητα, τα οποία δείχνουν ότι η χώρα μας υποχώρησε 5 θέσεις, και το απέδωσε στην πολιτική της κυβέρνησης.

«Στους ανθρώπους που μπορούν να ανοίξουν δουλειές στην Ελλάδα, η κυβέρνηση έχει μία εικόνα κωμικοτραγική», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Τέλος, ερωτώμενος για τη στάση του κόμματός του στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού, την οποία έχει απορρίψει η κυβέρνηση, ο κ. Χατζηδάκης επικαλέστηκε την σχετική απόφαση του ΣΤΕ, αμφισβήτησε την αξιοπιστία των δεσμεύσεων της κυβέρνησης και κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά: «όλα όσα λέει η κυβέρνηση είναι ένα προπέτασμα καπνού για να καλυφθεί η οβιδιακή της μεταμόρφωση».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: http://bit.ly/2dgSYnA