ΕΡΤ2 & ΕΡΤHD: Formula 1 – Γκραν Πρι Μαλαισίας 2016 (02.10.2016)

ΕΡΤ2 & ΕΡΤHD: Formula 1 – Γκραν Πρι Μαλαισίας 2016 (02.10.2016)

Η Formula 1 στην ΕΡΤ2 και την ΕΡΤHD

Γκραν Πρι Μαλαισίας 2016

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016, στις 15:00

To πρωτάθλημα της Formula 1 μεταφέρεται στη Μαλαισία και στην πίστα της Σεπάνγκ για τον 16ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 2016.

Η μάχη για το πρωτάθλημα οδηγών έχει ανάψει για τα καλά. Ο Νίκο Ρόσμπεργκ της Mercedes βρίσκεται σε φόρμα, έχοντας κερδίσει τους τρεις τελευταίους αγώνες, μετατρέποντας έτσι ένα μειονέκτημα 19 βαθμών από τον Λιούις Χάμιλτον σε προβάδισμα οκτώ βαθμών. Από την πλευρά του ο Χάμιλτον, ξέρει καλά ότι θα πρέπει να έχει το τέλειο Σαββατοκύριακο για ανατρέψει τις, έως τώρα, εις βάρος του ισορροπίες και να ξαναβρεί το μομέντουμ που του είχε επιτρέψει να βρεθεί στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος.

Η Ferrari μπορεί να μην κατάφερε να πετύχει τους στόχους τους το 2016, κατά παραδοχή και του επικεφαλής της Μαουρίτσιο Αριβαμπένε, σε μια πίστα όμως που το 2015 είχε καταφέρει να φέρει σε δύσκολη θέση τη Mercedes και να κερδίσει, δεν θα έπρεπε να τη βγάζει κανείς εύκολα εκτός νυμφώνος.

Ο καιρός είναι παραδοσιακά πολύ άστατος στην Κουάλα Λουμπούρ και οι πρώτες μετεωρολογικές προγνώσεις δείχνουν ότι οδηγοί και ομάδες θα είναι συνεχώς με το βλέμμα τους στραμμένο στον ουρανό.

Το Γκραν Πρι της Μαλαισίας θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένο την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 στις 15:00, από τις συχνότητες της ΕΡΤ2, την ΕΡΤHD και διαδικτυακά από το www.ert.gr. Μία ώρα νωρίτερα (στις 14:00), θα προηγηθεί η μαγνητοσκοπημένη μετάδοση των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου.

Στα μικρόφωνα, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου. Καλεσμένοι στο στούντιο, ο οδηγός αγώνων και πρωταθλητής ελληνικής Φόρμουλα 3, Παναγιώτης Καϊτατζής, καθώς και η δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου, Πόπη Παπαμιχαήλ.