ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος 08 & 09.10.2016

ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος 08 & 09.10.2016

Τροποποιήσεις προγράμματος ΕΡΤ2

-Ι.Μ. Αγ. Ιωάννη του Ευαγγελιστή στην Πάτμο

ΣΑΒΒΑΤΟ, 8/10/2016

—————————

09:30 ΚΥΝΗΓΟΙ ΔΡΑΚΩΝ

10:30 ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΛΕ ΠΛΑΝΗΤΗΣ (Ε)  – W

Η εκπομπή «Εμείς και ο μπλε πλανήτης» είναι  σαν ένα  παζλ με πολύχρωμα κομμάτια, ειδικά σχεδιασμένο για τα παιδιά δημοτικού, ηλικίας από 7 έως 11 χρόνων, αλλά και για κάθε τηλεθεατή που έχει καρδιά παιδιού. Στο κέντρο της, το περιβάλλον σε όλες του τις διαστάσεις· τόσο η φύση με την πρασινάδα της όσο και η κοινωνία με τους ανθρώπους της, αλλά και η τεχνολογία με τις εφαρμογές της  και ο πολιτισμός με όλες τις τέχνες του.  Με «μαγικά εργαλεία», όπως η αφήγηση, η ζωγραφική, ο χορός, η μουσική, το θέατρο, η χειροτεχνία, ο αθλητισμός, η συνεργασία και η προσφορά, η εκπομπή επιθυμεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης, ερέθισμα, ή αν προτιμάτε κάτι πιο αρχαιοελληνικό, την «αλογόμυγα» που θα μας ξεσηκώσει! Με ευχάριστο και ευφάνταστο τρόπο, με παιχνίδια και με όσο γίνεται πιο διασκεδαστικές συμβουλές,  θα μοιραστούμε μαζί γνώσεις και πληροφορίες που θα δώσουν ιδέες, λύσεις και απαντήσεις σε πολλές καθημερινές αναζητήσεις, απορίες και ανησυχίες!

Με οικοδεσπότη τον ταξιδευτή Πάρι Λύκο.

Επεισόδιο 1ο: «Ταξίδι στο Κέντρο της Γης»

Γνωρίζουμε το φυσικό περιβάλλον μας, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να το διατηρήσουμε και να το βελτιώσουμε: ακούμε τη σοφία των δέντρων που μιλάνε, βλέπουμε παπαγάλους να πετάνε μακριά από κλουβιά, φυτά να μεγαλώνουν με κλασική μουσική! Πού: Στο Κέντρο της Γης  παρακολουθούμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι στο Κέντρο της Γης», μία βιωματική ξενάγηση σ’ ένα τεράστιο αγρόκτημα, μία μίνι ζούγκλα, ένα φανταστικό πάρκο στο Κτήμα Βασιλίσσης στο Ίλιον.

11:30 ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

———————————-

ΣΗΜ: Η εκπομπή «ΦΩΤΕΙΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ» θα μεταδοθεί την Κυριακή 9/10/2016, ως ακολούθως:

ΚΥΡΙΑΚΗ, 9/10/2016

—————————

08:00 ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΑΘΗΝΩΝ (Μικρότερη διάρκεια) – W

10:30 ΦΩΤΕΙΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ – W ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ

Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Φωτεινά μονοπάτια» αποτελεί ένα οδοιπορικό στους πιο σημαντικούς θρησκευτικούς προορισμούς της Ελλάδας και όχι μόνο. Οι προορισμοί του εξωτερικού αφορούν τόπους και μοναστήρια που συνδέονται με το Ελληνορθόδοξο στοιχείο και αποτελούν σημαντικά θρησκευτικά μνημεία.

Σκοπός της συγκεκριμένης σειράς είναι η ανάδειξη του εκκλησιαστικού και μοναστικού θησαυρού, ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής ζωής της χώρας μας. Πιο συγκεκριμένα, θα δίνεται η ευκαιρία στους τηλεθεατές να γνωρίσουν ιστορικά στοιχεία για την κάθε μονή, αλλά και τον πνευματικό πλούτο που διασώζεται στις βιβλιοθήκες ή στα μουσεία των ιερών μονών. Θα αναδεικνύεται επίσης, κάθε μορφή της εκκλησιαστικής τέχνης: όπως της αγιογραφίας, της ξυλογλυπτικής, των ψηφιδωτών, της ναοδομίας. Επίσης, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, θα παρουσιάζονται πτυχές του καθημερινού βίου των μοναχών.

Τα ιερά προσκυνήματα που θα συναντήσει σ’ αυτό το οδοιπορικό η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Φωτεινά μονοπάτια» ενδεικτικά είναι:

  • Ι. Μ. Οσίου Λουκά στη Βοιωτία.
  • Ι. Μ. Βαρλαάμ και Αγ. Νικολάου Αναπαυσά στα Μετέωρα.
  • Ι. Μ. Αγ. Διονυσίου στον Όλυμπο.
  • Ι. Μ. Αγ. Ιωάννη του Ευαγγελιστή στην Πάτμο.
  • Ι. Μ. Αρχάγγελου Μιχαήλ Πανορμίτου στη Σύμη.
  • Ι. Μ. Ταξιάρχη Μανταμάδου Μυτιλήνης και Ι. Μ. Λειμώνος.
  • Νέα Μονή Χίου.
  • Ι. Μ. της Ευαγγελίστριας στην Τήνο και άλλα.

Επεισόδιο 2o: «Πάτμος, το ιερό νησί»

Η ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου μετράει 900 χρόνια αδιάκοπης ζωής και συνεχίζει στις μέρες μας να είναι φύλακας της βυζαντινής παράδοσης και των θησαυρών της Ορθοδοξίας. Η φήμη της Πάτμου οφείλεται στον μυστικό, ιερό απόηχο που βγαίνει από το Σπήλαιο της Αποκάλυψης. Η περιήγησή μας στο μοναστήρι της Πάτμου, ισοδυναμεί μ’ ένα ταξίδι στο παρελθόν αλλά και στο μέλλον. Η ιστορία της Μονής, το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μουσείο, η Βιβλιοθήκη αλλά και το εργαστήρι συντήρησης έργων Τέχνης, συνθέτουν την εικόνα που αποκομίζει ο επισκέπτης-προσκυνητής του ιερού νησιού της Πάτμου.

Σενάριο-παρουσίαση: Ελένη Μπιλιάλη.

Σκηνοθεσία: Κώστας Παπαδήμας

Διεύθυνση παραγωγής: Τάκης Ψωμάς.

Επιστημονικός συνεργάτης: Σοφοκλής Δημητρακόπουλος.

Δημοσιογραφική ομάδα: Κώστας Μπλάθρας, Ζωή Μπιλιάλη.

Εικονολήπτες: Γιάννης Σαρηγιάννης, Ηλίας Μόσχοβας.

Ηχοληψία-μοντάζ: Κώστας Ψωμάς.

Μουσική: Γιώργος Μαγουλάς.

Χειριστής Drone: Γιάννης Σαρηγιάννης.

11:30 ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ (Ε) – W  «Δημήτρης Νόλλας» (Επανάληψη από την Τετάρτη 5/10/2016) 

12:00 ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΕΡΤ

—————————–

ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ

———————————–

00:30 ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ (Ε) ημέρας

01:00 ART WEEK (E) ημέρας

02:00 ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ (Ε) ημέρας

02:30 ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΕΡΤ (Ε) ημέρας

04:00 ΦΩΤΕΙΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ (Ε) ημέρας

05:00 THE STORY OF FILM (E) ημέρας 

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ