ΕΡΤ2 – «Το ποτάμι ανάμεσα» 06.10.2016

ΕΡΤ2 – «Το ποτάμι ανάμεσα» 06.10.2016

ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ – ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ

Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Το ποτάμι ανάμεσα»

(London River)London River

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016, στις 21:50

Δράμα,  συμπαραγωγής Αγγλίας- Γαλλίας- Αλγερίας 2009.

Σκηνοθεσία: Ρασίντ Μπουσαρέμπ.

Πρωταγωνιστούν: Μπρέντα Μπλέθιν, Σοτιγκουί Κουγιατέ, Φράνσις Μαγκί, Ρόσντι Ζεμ, Σαμί Μπουατζίλα.

Διάρκεια: 90΄

Υπόθεση: Tον Iούλιο του 2005, λίγο μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στους σταθμούς μετρό του Λονδίνου, δύο διαφορετικοί άνθρωποι έρχονται να διεξαγάγουν έρευνες στο βόρειο κομμάτι της πόλης για τα αγνοούμενα παιδιά τους. H Eλίζαμπεθ Σόμερς, μια χήρα αγρότισσα από την κεντρική Aγγλία, που ανησυχεί για τη φοιτήτρια κόρη της, η οποία έχει να απαντήσει μέρες στα τηλέφωνα. Kαι ο Oυσμάνε, ένας ηλικιωμένος Aφρικανός μετανάστης στη Γαλλία, που αναζητεί τον από χρόνια αποξενωμένο και εγκατεστημένο στο Λονδίνο γιο του. Οι δύο ξένοι συναντιούνται και ανακαλύπτουν ότι τα παιδιά τους ζούσαν μαζί, κατά τη στιγμή των επιθέσεων. Παρότι έχουν διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις -ο Oυσμάνε είναι μουσουλμάνος και η κυρία Σόμερς χριστιανή- μοιράζονται την ίδια ελπίδα να βρεθούν τα παιδιά τους ζωντανά. Παραμερίζουν τις πολιτισμικές τους διαφορές και ενισχύουν ο ένας τον άλλο με δύναμη και πίστη ώστε να συνεχίσουν την αναζήτηση

Εξαιρετικό ρεαλιστικό δράμα από τον Ρασίντ Μπουσαρέμπ, με συγκλονιστικές ερμηνείες από τους δύο πρωταγωνιστές (Μπρέντα Μπλέθιν, Σοτιγκουί Κουγιατέ).

Μία ταινία αληθινή, σύγχρονη, γεμάτη συνταρακτικές στιγμές, που θίγει με μοναδικό τρόπο θέματα τα οποία αφορούν όλους μας άμεσα, όπως η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, η τρομοκρατία, η παγκοσμιοποίηση, η πολυπολιτισμικότητα, αλλά και το πόσο ασήμαντα είναι όλα αυτά μπροστά σε όσα ενώνουν τους ανθρώπους.

Η ταινία συμμετείχε στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου 2009, όπου και απέσπασε στη σκηνοθεσία το Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής (Ειδική Μνεία), καθώς και Ασημένια Άρκτο Α΄ Ανδρικού Ρόλου (Σοτιγκουί Κουγιατέ).

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.