ΕΡΤ2 – «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ» 24 – 28.10.2016

ΕΡΤ2 – «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ» 24 – 28.10.2016

«ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ» ΣΤΗΝ ΕΡΤ2

Κάθε μέρα, στις 12:30

Αγάπη μου παλιόγρια (5)

«Ελληνικό μεσημέρι» είναι ο τίτλος της μεσημεριανής ζώνης της ΕΡΤ2, στο πλαίσιο της οποίας οι φίλοι του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου έχουν την ευκαιρία, κάθε μέρα στις 12:30, να απολαύσουν ελληνικές ταινίες για όλα τα γούστα. Το μενού αυτής της τηλεοπτικής ζώνης περιλαμβάνει κωμωδίες, δράματα, μιούζικαλ, περιπέτειες και αισθηματικές κομεντί, που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς τηλεθεατές.

Ειδικότερα, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, από τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016 έως και την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν:

 Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016, στις 12:10, την αισθηματική κωμωδία «Γάμος α λα ελληνικά», παραγωγής 1964, σε σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη, με τους Ξένια Καλογεροπούλου, Γιώργο Κωνσταντίνου, Σμάρω Στεφανίδου, Δέσπω Διαμαντίδου, Χάρρυ Κλυν, Κατερίνα Γώγου, Τάσο Γιαννόπουλο.

Ένα ζευγάρι βιώνει την έγγαμη ζωή, συζώντας με τους συγγενείς, ενώ και οι δύο σύζυγοι αναπολούν με νοσταλγία το άτομο που γνώρισαν σ’ ένα πάρτι μεταμφιεσμένων και που δεν ήταν άλλο από το έτερόν τους ήμισυ.

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016, στις 12:30, την κωμωδία «Αγάπη μου παλιόγρια», παραγωγής 1972, σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη, με τους Κώστα Βουτσά, Ξένια Καλογεροπούλου, Νίκο Ρίζο, Γιώργο Μοσχίδη, Μαρία Φωκά, Έλσα Ρίζου, Μίτση Κωνσταντάρα, Κώστα Παληό, Αντιγόνη Κουκούλη, Νίκο Βερλέκη, Ανθή Γούναρη.

Μέσα από τις αναμνήσεις ενός ηλικιωμένου ζευγαριού, ξετυλίγεται ολόκληρη η ζωή τους.

Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016, στις 12:30, την αισθηματική κομεντί «Κυριακάτικο ξύπνημα», παραγωγής 1954, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη, με τους Έλλη Λαμπέτη, Δημήτρη Χορν, Τασσώ Καββαδία, Γιώργο Παππά, Σαπφώ Νοταρά, Μαργαρίτα Παπαγεωργίου, Χρυσούλα Πατεράκη, Γιώργο Ιορδανίδη, Κώστα Φέρρη.

Δύο πιτσιρικάδες, κλέβουν τα ρούχα και μαζί το λαχείο μιας νεαρής πωλήτριας κατά τη διάρκεια του κυριακάτικου μπάνιου της σε μια ερημική παραλία. Το λαχείο θα το αγοράσει ένας φτωχός μουσικός. Όταν το λαχείο κληρώσει, η πωλήτρια θα θυμηθεί το νούμερό του και θα το διεκδικήσει με πείσμα από τον μουσικό. Τελικά, θα μοιραστούν το ποσό και θα ενώσουν τις ζωές τους.

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016, στις 12:30, την κωμωδία «Ο αντιφασίστας», παραγωγής 1972, σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη, με τους Κώστα Βουτσά, Καίτη Παπανίκα, Γιώργο Μούτσιο, Γιώργο Παπαζήση, Νικήτα Πλατή, Ανδρέα Τσάκωνα.

Κατά τη διάρκεια της Κατοχής, ο Ιταλός φρούραρχος ενός χωριού, θα συγκρουστεί με το Γερμανό φρούραρχο ενός γειτονικού χωριού, για το χατίρι μίας Ελληνίδας.

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016, στις 12:05, τη δραματική περιπέτεια κατασκοπείας «Κατάσκοπος Νέλλη», παραγωγής 1981, σε σκηνοθεσία Τάκη Βουγιουκλάκη, με τους Αλίκη Βουγιουκλάκη, Φαίδωνα Γεωργίτση, Δάνη Κατρανίδη, Ντίνο Ηλιόπουλο, Μάκη Ρευματά, Καίτη Λαμπροπούλου, Μιχάλη Ροζάκη, Γιάννη Φύριο, Χρήστο Κάλλοου, Βασίλη Ζωνόρο, Μάκη Πανώριο, Τάσο Περζικιανίδη, Δημήτρη Βασματζή, Αριέττα Μουτούση, Γιώργο Οικονόμου.

Στο Βερολίνο του 1936, η Νέλλη, μία Ελληνίδα που σπουδάζει κλασικό τραγούδι, γίνεται διάσημη τραγουδίστρια σε όλη τη Γερμανία με τη βοήθεια του καλού της φίλου Βίλι. Ένα βράδυ ο Βίλι εξομολογείται στη Νέλλη ότι είναι Εβραίος, ενώ το ίδιο βράδυ θα γίνουν μάρτυρες του ξυλοδαρμού ενός νεαρού άνδρα από τους Γερμανούς. Οι δυο τους θα κρυφτούν και μετά θα σώσουν το νεαρό, που τον λένε Μπράιαν και είναι συγραφέας, ενώ η Νέλλη θα τον ερωτευτεί. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, ο Μπράιαν συλλαμβάνεται και η Νέλλη με τον Βίλι επιστρέφουν στην Ελλάδα και αγωνίζονται στην Αντίσταση.

Για φωτογραφικό υλικό υλικό πατήστε εδώ.