ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ

ΣΤΟΝ  ΚΩΣΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟ

Ο Μανώλης Γλέζος μιλάει για τον Κωστή Στεφανόπουλο

Με αφορμή το θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου το Αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσα από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ www.ert.gr στη διεύθυνση http://www.ert.gr/sti-mnimi-tou-kosti-stefanopoulou-20-noemvriou-2016/, το επεισόδιο της σειράς εκπομπών «Αντ’ αυτού», παραγωγής 1999 με την Εύη Κυριακοπούλου, στο οποίο ο πολιτικός της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος μιλά για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο.

Αφηγείται την πρώτη γνωριμία του μαζί του στα Καλάβρυτα, όταν ο Κ. Στεφανόπουλος ήταν υπουργός Εσωτερικών (1974-1976) και βουλευτής Αχαΐας. Αναφέρεται στην πολιτική αντιπαράθεσή τους  στη Βουλή το 1981,  εστιάζοντας στην αυθεντική πολιτική συμπεριφορά και το ήθος του Κ. Στεφανόπουλου. Κάνει μνεία στη φιλική σχέση τους και θυμάται περιστατικά της περιοδείας του Κωστή Στεφανόπουλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας στις μικρές Κυκλάδες, που φωτίζουν πτυχές της προσωπικότητάς του αλλά και του χαρακτήρα του.

Επίσης, κάνει λόγο για τη δράση του και την υποδειγματική άσκηση των καθηκόντων του κατά τη διάρκεια της πρώτης του θητείας στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, γεγονός που τον κατέστησε, όπως λέει χαρακτηριστικά ο Μανώλης Γλέζος «εκφραστή της θέλησης όλου του ελληνικού λαού» και «λειτουργό της Δημοκρατίας».

Σκηνοθεσία: Πανδώρα Μουρίκη

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ