ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΕΛΤΑ «ΕΡΤ: 50 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ»

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΕΛΤΑ «ΕΡΤ: 50 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΕΛΤΑ

«ΕΡΤ: 50 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ»

2

 

Παρουσιάστηκε σήμερα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ η αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων των ΕΛΤΑ, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλης Μαγκλάρας, εκπρόσωποι αυτοδιοικητικών αρχών και στελέχη των δύο οργανισμών.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Νίκος Παππάς αναφέρθηκε στον κοινό στόχο ΕΡΤ και ΕΛΤΑ για την παροχή καθολικής υπηρεσίας προς τους Έλληνες πολίτες, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ανάπτυξη ισχυρών και αξιόπιστων δικτύων των δύο οργανισμών. Πρόσθεσε επίσης ότι τα 50 χρόνια της δημόσιας τηλεόρασης, που τιμώνται και με την έκδοση του επετειακού γραμματοσήμου, σηματοδοτούν την ανοδική πορεία της μετά την αποκατάσταση της κανονικότητας.

Ως παράδειγμα γόνιμης και αποδοτικής συνέργειας μεταξύ δημοσίων φορέων χαρακτήρισε την έκδοση του γραμματοσήμου ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής, τονίζοντας ότι «η λειτουργία του δημοσίου πρέπει να είναι ταχεία και αποτελεσματική για το καλό του πολίτη».

Στην πολυετή πορεία και κοινωνική προσφορά της ΕΡΤ και των ΕΛΤΑ αναφέρθηκε η Πρόεδρος των Ελληνικών Ταχυδρομείων Ευφροσύνη Σταυράκη, η οποία έκανε ιδιαίτερη μνεία στη δυνατότητα των δύο οργανισμών να αντιμετωπίζουν τις σύγχρονες προκλήσεις και να προχωρούν με επιτυχία στη νέα εποχή.

Την ιδιαίτερη χαρά των ανθρώπων της ΕΡΤ για την κυκλοφορία του γραμματοσήμου, εξέφρασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Λάμπης Ταγματάρχης, ο οποίος επεσήμανε ότι οι υπηρεσίες που προσφέρουν στους πολίτες οι δημόσιες υπηρεσίες είναι αναντικατάστατες.

«Εθνικό κεφάλαιο» χαρακτήρισε τους δύο οργανισμούς ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ Ιωάννης Ζαρολιάγκης, τονίζοντας ότι μέσα από αυτό το πρίσμα πρέπει να διαφυλάσσονται και να αναπτύσσονται.

Το επετειακό γραμματόσημο «ΕΡΤ: 50 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» που σχεδίασε η ζωγράφος και χαράκτρια Μυρσίνη Βαρδοπούλου τέθηκε σε κυκλοφορία από σήμερα το πρωί και θα διατίθεται στα καταστήματα των ΕΛΤΑ για μία διετία.

Μετά την εκδήλωση, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς ενημερώθηκε από στελέχη της ΕΡΤ για την παρουσία και τη δραστηριοποίηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στα Νέα μέσα και στις καινοτόμες τεχνολογίες υβριδικής τηλεόρασης.

Στη διεύθυνση https://we.tl/yHzUtKHutb μπορείτε να κατεβάσετε το βίντεο για την έκδοση του επετειακού γραμματοσήμου «ΕΡΤ: 50 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ».

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.