ΕΡΤ2 – «Άνθρωποι και ιστορίες» 29.11.2016

ΕΡΤ2 – «Άνθρωποι και ιστορίες» 29.11.2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

«Εγώ… το πρόβλημα»

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016, στις 24:00

????????????????????????????????????

Το ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Αλέξανδρου Μάρκου, «Εγώ… το πρόβλημα», θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016, στις 24:00.

Στα τέλη του ’90 το κοινωνικό φαινόμενο των «παιδιών των φαναριών», είχε πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις. Παιδιά, κυρίως Ρομά αλβανικής καταγωγής, με τη συγκατάθεση των γονιών τους, και σε αρκετές περιπτώσεις, ύστερα από αγοραπωλησία, οδηγούνταν στην οργανωμένη επαιτεία από κυκλώματα οργανωμένου εγκλήματος.

Έπειτα από στοχευμένες επιχειρήσεις της αστυνομίας, πολλά απ’ αυτά τα παιδιά βρέθηκαν σε κοινωνικά ιδρύματα σε μία προσπάθεια να ενταχθούν.

Στο ντοκιμαντέρ θα γνωρίσουμε, ενήλικες πλέον, τρία από εκείνα τα παιδιά που ακόμη προσπαθούν να ξεχάσουν τις πληγές και να φτιάξουν τη ζωή τους στη χώρα μας.

Στο στούντιο, καλεσμένοι της Μαρίας Κουφοπούλου, είναι ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ, Αλέξανδρος Μάρκου, ένας από τους πρωταγωνιστές της ιστορίας, ο σεφ σήμερα Αλέξανδρος Ντανέγια και ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, αστυνομικός υποδιευθυντής, Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Μαρία Π. Κουφοπούλου.

Σκηνοθεσία: Πέτρος Τούμπης.

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.