ΕΡΤ2 -ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΝΕΑΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ «Πύργος Αθηνών» 04.12.2016

ΕΡΤ2 -ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΝΕΑΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ «Πύργος Αθηνών» 04.12.2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ – ΠΡΕΜΙΕΡΑ

ΠΥΡΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

 Μια εκπομπή που σε βγάζει έξω!

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, στις 16:00

Μια νέα εκπομπή εξόδου στην πόλη αρχίζει να μεταδίδεται από την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 (και κάθε Κυριακή), στην ΕΡΤ2 στις 16:00.

Ο «Πύργος Αθηνών», μας προτείνει τα σημαντικότερα, τα πιο ενδιαφέροντα και διαφορετικά πράγματα που πρόκειται να συμβούν ή συμβαίνουν στην πόλη και αφορούν στην έξοδο για ψυχαγωγία και διασκέδαση. Τις δράσεις, τα events, τα θεάματα, τη γαστρονομία, τις εκθέσεις, τα περίεργα και τις μοναδικότητες της πόλης, τους χώρους και τα πρόσωπα που διαμορφώνουν τις νέες τάσεις και οτιδήποτε δημιουργείται, κινείται και παίζει στην Αθήνα και ζητάει το χρόνο σου για να τον γεμίσει δημιουργικά και ευχάριστα.

Είναι μία εκπομπή που κινείται στους ρυθμούς της σύγχρονης Αθήνας και είναι φτιαγμένη από ανθρώπους που ξέρουν να ανακαλύπτουν και να αποκαλύπτουν τα μυστικά της πόλης πριν αυτά διαδοθούν.

Σκηνοθεσία: Πάνος Κέκας.

Αρχισυνταξία: Θύμιος Νικολόπουλος.

Παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι: Γιάγκος Αντίοχος, Νίκος Βουλαλάς, Ιλειάνα Δημάδη, Βαλσάμης Δουκάκης, Δέσποινα Ζευκιλή, Μαρία Κρύου, Κατερίνα Μανωλαράκη, Χρήστος Μήτσης, Άντζελα Σταματιάδου, Γιώργος Χαρωνίτης.

Παραγωγή: Kinemax.

Έναρξη – Εκπομπή 1η

Η πρώτη εκπομπή, που θα μεταδοθεί την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 16:00, περιλαμβάνει τα εξής θέματα:

-Οι ξεναγήσεις του Δήμου Αθηναίων στα ιστορικά μνημεία και στις γειτονιές της πόλης αποτελούν φαινόμενο, μια και οι συμμετοχές γίνονται ανάρπαστες με το που ανακοινώνονται. Οι συντάκτες του «Πύργου Αθηνών» ακολούθησαν μία τέτοια ξενάγηση και έχουν τις απαντήσεις για την πρωτοφανή δημοφιλία τους.

-Η νέα τάση στο street food είναι αναμφίβολα ο έθνικ χαρακτήρας που αποκτά όλο και περισσότερο. Οι γευσιγνώστες της εκπομπής μάς ξεναγούν στο κέντρο της πόλης, όπου αυτή η τάση έχει άρωμα Ανατολής αλλά και Λατινικής Αμερικής.

-Η συντακτική ομάδα του «Πύργου Αθηνών» κατεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και μας παρουσιάζει τις δυνατές θεατρικές προτάσεις που θα φιλοξενηθούν φέτος στο υπέροχο νεοκλασικό του λιμανιού. Μας μιλούν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δ.Θ.Π. Νίκος Διαμαντής, ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας και ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Ασπιώτης.

-Ο Έλληνας… ΧαριΠοτερολόγος Δημήτρης Μεργούπης, μας εξηγεί γιατί η ταινία «Φανταστικά ζώα και πού βρίσκονται» ουσιαστικά κηρύσσει την έναρξη μιας θριαμβευτικής κινηματογραφικής μετεξέλιξης του φαινομένου Χάρι Πότερ.

-Το 1966 κυκλοφόρησε ένας από τους δίσκους που έμελλε να αλλάξει οριστικά το ελληνικό τραγούδι και να μας γνωρίσει έναν από τους σπουδαιότερους Έλληνες τραγουδοποιούς. Πενήντα χρόνια μετά, ο Διονύσης Σαββόπουλος μας ξανασυστήνει το «Φορτηγό» του και μας μιλάει αποκλειστικά για την πορεία του και τη νέα μορφή που δίνει στον πρώτο του δίσκο για λίγα βράδια στην αίθουσα του «Παρνασσού».

Σκηνοθεσία: Πάνος Κέκας.

Αρχισυνταξία: Θύμιος Νικολόπουλος.

Παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι: Γιάγκος Αντίοχος, Χρήστος Μήτσης, Ιλειάνα Δημάδη, Δέσποινα Ζευκιλή, Άντζελα Σταματιάδου και Γιώργος Χαρωνίτης.

Παραγωγή: Kinemax

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ