ΕΡΤ1-Πρόγραμμα 10-16.12.2016

ΕΡΤ1-Πρόγραμμα 10-16.12.2016

ΣΑΒΒΑΤΟ, 10/12/2016

 07:00    ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ  W

 Ενημερωτική εκπομπή με τον Γιάννη Σκάλκο και την Ελένη Χρονά

 10:00    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (Ε)               

«Στην άγρια Δύση με τον Ρέι Μίερς» – (Wild west with Ray Mears)

Σειρά ντοκιμαντέρ τριών (3) ωριαίων επεισοδίων, παραγωγής Αγγλίας 2013.

Στα τρία επεισόδια αυτής της σειράς ο διεθνούς φήμης Άγγλος συγγραφέας και τηλεοπτικός οικοδεσπότης, Ρέι Μίερς, εξερευνά το εκπληκτικό τοπίο της Βόρειας Αμερικής και αφηγείται την ιστορία της εποίκισης της Αμερικής από τα ανατολικά προς τα δυτικά. Η ιστορία της αμερικανικής Άγριας Δύσης μέσα από τα μάτια ενός επισκέπτη από άλλη χώρα. Για ποιο λόγο οι οροσειρές, οι τεράστιες πεδιάδες και οι έρημοι προκάλεσαν τη μετακίνηση των εξερευνητών προς τα δυτικά; Καθώς ο Ρέι ταξιδεύει μέσα στα τοπία, ανακαλύπτει γιατί η εντυπωσιακή τοπογραφία, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τα άγρια ζώα και η οικολογία ήταν μεγάλη ευκαιρία και ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση για τους ιθαγενείς Αμερικανούς.

Επεισόδιο 1ο: «Όρη» (Mountains). Ο Ρέι αρχίζει το ταξίδι του προς τα δυτικά από τα Απαλάχια Όρη, όπου ερευνά πώς οι πλαγιές τους τροφοδοτούσαν τη βιομηχανία ξυλείας και παρείχαν  καύσιμα και δομικά υλικά στα αναδυόμενα έθνη. Ακόμα πιο δυτικά, στα Βραχώδη Όρη και στις υψηλές οδοντωτές κορυφές τους, ο Ρέι πηγαίνει πεζοπορία παρέα μ’ έναν σύγχρονο άνθρωπο του βουνού και έρχεται πολύ κοντά με κάστορες, ελάφια και μαύρες αρκούδες. Το ταξίδι του τελειώνει, ενώ κοσκινίζει για χρυσό με τον σύγχρονο χρυσοθήρα Τζον Γκάρνεϊ και ερευνά τη ραγδαία άνοδο και πτώση της πόλης-φάντασμα της αμερικανικής Δύσης, Μπόντι.

11:00    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (Ε)            

 «Λιούις & Κλάρκ: η θρυλική αποστολή στη Δύση»

(LEWIS & CLARK: GREAT JOURNEY WEST)

Ιστορικό ντοκιμαντέρ, παραγωγής National Geographic 2002.

Πρόκειται για την πραγματική ιστορία της κατάκτησης της Δύσης. Το 1803, ο πρόεδρος Τόμας

Τζέφερσον διαπραγματεύτηκε με τη Γαλλία την αγορά της Λουϊζιάνας. Μια ιστορική συμφωνία με την οποία εξασφάλισε ένα τεράστιο τμήμα της κεντρικής και βόρειας Αμερικής για τις νεοσύστατες Ηνωμένες Πολιτείες, επεκτείνοντας τη νέα επικράτεια πέρα από τα Μεγάλα Βραχώδη Όρη στη Δύση.

Ένα χρόνο αργότερα, μια ομάδα εθελοντών του αμερικανικού στρατού κάτω από τις εντολές του  λοχαγού Μέριγουέδερ Λιούις και του στενού του φίλου Ουίλιαμ Κλαρκ ξεκίνησε για να εξερευνήσει  αυτό τη νέα αχαρτογράφητη περιοχή. Το 1806, οι Λιούις και Κλαρκ επέστρεψαν από μια από τις  σημαντικότερες και καινοτόμες αποστολές στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών προετοιμάζοντας το δρόμο ώστε τεράστιες μάζες εποίκων να ακολουθήσουν τα βήματά τους. Το δραματοποιημένο αυτό ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία των δύο χρόνων της αποστολής τους προς το άγνωστο.

11:45    ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ 20ό ΑΙΩΝΑ (Ε)  W               

H εκπομπή αναζητά και αναδεικνύει την «ιστορική ταυτότητα» κάθε ημέρας. Όσα δηλαδή συνέβησαν μια μέρα σαν κι αυτήν κατά τον αιώνα που πέρασε και επηρέασαν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τις ζωές των ανθρώπων.

Επιμέλεια-κείμενα-σενάριο-σκηνοθεσία: Πάνος Παπαδόπουλος

Αφήγηση: Αλέξανδρος Λαχανάς

ΣΑΒΒΑΤΟ, 10/12/2016    

12:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ   W

12:30    ΕΠΤΑ  W

 Με τη Βάλια Πετούρη.

Ενημερωτική εκπομπή, με καλεσμένο το πολιτικό πρόσωπο της εβδομάδας και θέμα την ανασκόπηση της επικαιρότητας, το επταήμερο που πέρασε.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Βάλια Πετούρη.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Μανιώ Μάνεση.

Σκηνοθεσία: Δέσποινα Χονδροκούκη

Επιμέλεια παραγωγής: Νάντια Κούσουλα

 Εκπομπή: 10η

 13:30    EUROPE W

Εκπομπή με την Εύα Μπούρα.

Πρόκειται για εβδομαδιαία  τηλεοπτική εκπομπή  στοχευμένη στις εξελίξεις στην Ε.Ε. σε μία κρίσιμη και μεταβατική περίοδο για την Ευρώπη.

Μέσα από αναλυτικά ρεπορτάζ, εκτενή αφιερώματα και αποστολές, συνεντεύξεις με ευρωβουλευτές και ειδικούς αναλυτές και συνεργασία με το τηλεοπτικό κανάλι Europarl T.V.  η εκπομπή «Εurope» στοχεύει να αναδείξει μεγάλα ευρωπαϊκά ζητήματα, όπως η μετανάστευση, η ανεργία,  η ανάπτυξη, το περιβάλλον, η ενέργεια κλπ., να καλύψει θέματα

που ενδιαφέρουν τους Ευρωπαίους πολίτες και δεν αποκτούν πρωτεύουσα θέση στην ειδησεογραφία αλλά  και να καταγράψει  τα νέα δεδομένα της ευρωπαϊκής προοπτικής.

Παρουσίαση:  Εύα Μπούρα.

Αρχισυνταξία: Σάκης Τσάρας.

Σκηνοθεσία: Νίκος Παρλαπάνης.

15:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ+ ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ+ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ  W     

16:00    ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΡΟΫΝΤ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (Ε)  W 

Μια ωριαία αναδρομή σε μικρές και μεγάλες στιγμές του αιώνα που πέρασε, όπως αυτές καταγράφονται στην εκπομπή «Σαν Σήμερα τον 20ο Αιώνα». Τον Μάρτιο του 1900, με τη μελέτη του «Η επιστήμη των ονείρων», ο Σίγκμουντ Φρόυντ έφερε μια πραγματική επανάσταση στην επιστημονική σκέψη και την ιατρική επιστήμη. Εγκαινίασε έτσι μια περίοδο ριζικών αλλαγών, μεγάλων ανατροπών και κοσμοϊστορικών ανακατατάξεων, που θα μεταμόρφωναν την εικόνα του κόσμου.Εκατό χρόνια αργότερα, η επανάσταση του διαδικτύου άλλαξε άρδην τον τρόπο ζωής και επικοινωνίας εκατομμυρίων ανθρώπων. Τα δύο αυτά γεγονότα, καθόρισαν τα χρονικά όρια ενός αιώνα, που διαμόρφωσε το σύγχρονο πρόσωπο της ανθρωπότητας.

Σκηνοθέτης: Πάνος Παπαδόπουλος, Θανάσης Παπακώστας

Επιμέλεια, σενάριο, κείμενα: Πάνος Παπαδόπουλος

Αφήγηση: Αλέξανδρος Λαχανάς. Διεύθυνση Παραγωγής: Ελευθερία Καποκάκη

Έρευνα Αρχείου: Ελευθερία Γεροφωκά, Κατερίνα Παπακωνσταντίνου, Μαρία Τρουπάκη

Επιμέλεια Σημάτων: Γιάννης Γούβαλης, Θανάσης Παπακώστας

Μουσική Σημάτων: Δημήτρης Ευαγγελινός.

Μοντάζ: Γιάννης Δούκας, Χρήστος Τσούμπελης, Φιλιώ Λαϊνά

ΣΑΒΒΑΤΟ, 10/12/2016

17:00    Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ     W    

Με τον Χρίστο Βασιλόπουλο                                      

18:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ  W

 18:30    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ    

«ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ» (UNSUNG HEROES) Β΄ ΚΥΚΛΟΣ

Σειρά ντοκιμαντέρ τριάντα ημίωρων επεισοδίων, παραγωγής Γαλλίας 2015-2016.

Πρόκειται για σειρά ντοκιμαντέρ που μας προσφέρει μια νέα εικόνα της Ιστορίας του 20ού αιώνα. Αποκαλύπτει  ξεχασμένα  πρόσωπα –ανδρών και γυναικών– που είχαν καθοριστική συνεισφορά στην Ιστορία του 20ού  αιώνα.

Με τη συμμετοχή τους σε συλλογικές δράσεις,  οι οποίες διαμόρφωσαν τον 20ό  αιώνα, όρθωσαν  το ανάστημά τους, πήραν θέση δημοσίως, ύψωσαν τη φωνή τους. Ήρωες ή προδότες, ελάχιστα γνωστοί ή ξεχασμένοι στη μοίρα τους,  που η Ιστορία τους έδωσε κάποιο ρόλο.

Επεισόδιο 12ο: «Lutz»

 19:00     ΚΛΑΣΙΚΟΙ  ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

 ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΗΣ ΑΓΚΑΘΑ ΚΡΙΣΤΙ   

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ (Ε)               

«ΜΙΣ ΜΑΡΠΛ» {AGATHA CHRISTIES MARPLE}   Β΄ ΚΥΚΛΟΣ

Σειρά μυστηρίου αυτοτελών επεισοδίων.

Βασισμένη στην ομώνυμη σειρά αστυνομικών μυθιστορημάτων και διηγημάτων της Άγκαθα Κρίστι, η σειρά παρουσιάζει τις περιπέτειες της Τζέιν Μαρπλ, μίας ηλικιωμένης γεροντοκόρης που ζει στο ήσυχο χωριουδάκι Σεντ Μέρι Μιντ. Στις πολλές της επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς σε άλλα χωριά, η Μις Μαρπλ συχνά πέφτει πάνω σε περιπτώσεις μυστηριωδών φόνων και βοηθά να εξιχνιαστούν. Αν και οι αστυνομικοί  εμφανίζονται πολλές φορές απρόθυμοι να δεχτούν τη βοήθεια της Μις Μαρπλ, η φήμη και οι απαράμιλλες ικανότητές της τελικά τους κερδίζουν…

(Β΄ κύκλος). «Ρετρό στην ομίχλη» (Sleeping murder)

Σειρά μυστηρίου αυτοτελών επεισοδίων, συμπαραγωγής ΗΠΑ-Αγγλίας 2006.

Σκηνοθεσία: Έντουαρντ Χολ.

Σενάριο: Στίβεν Τσέρτσετ (βασισμένο στο ομότιτλο αστυνομικό μυθιστόρημα της Άγκαθα Κρίστι).

Στο ρόλο της Μις Μαρπλ, η Τζέραλντιν ΜακΓιούαν.

Παίζουν, επίσης, οι Τζούλιαν Γουόντχαμ, Εμίλιο Ντούργκεϊσινγκ, Σόφια Μάιλς, Χάρι Τρενταγουέι, Άινταν ΜακΑρντλ.

Υπόθεση: Είναι δυνατόν να υπάρχουν στοιχειωμένα σπίτια στο Σάουθαμπτον του 1950; Η Γκλέντα Χάλιντεϊ φαίνεται να το πιστεύει, μια και το καινούργιο σπίτι που αγόρασε για να ζήσει με τον εκατομμυριούχο αρραβωνιαστικό της, μοιάζει περικυκλωμένο από μυστικά και είναι γεμάτο περίεργες συμπτώσεις. Η Μις Μαρπλ είναι η φωνή της λογικής, που καλείται να αποδείξει πως το κακό δεν προέρχεται από το υπερπέραν, αλλά από κακόβουλους και αδίστακτους ανθρώπους με σάρκα και οστά. Θα τα καταφέρει;

ΣΑΒΒΑΤΟ, 10/12/2016

20:45     ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ + ΑΘΛΗΤΙΚΑ  + ΚΑΙΡΟΣ   W           

 22:00    ΣΙΝΕΜΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ   GR

 «Ηνίοχος»

Ιστορικό δράμα, παραγωγής 1995.

Σενάριο- Σκηνοθεσία: Αλέξης Δαμιανός

Μουσική σύνθεση: Μάρκος Δαμιανός

Παραγωγός: Αλέξης Δαμιανός

Φωτογραφία: Χρήστος Βουδούρης

Παίζουν: Βασίλης Ελευθεριάδης , Κώστας Γκασέτας , Θόδωρος Πολυζώνης , Βίκυ Πρωτογεράκη , Γιούλη Γαβαλά , Δέσποινα Τομαζάνη , Αλέξης Δαμιανός , Κρατερός Κατσούλης , Τζίμης Πανούσης , Έκτωρ Καλούδης , Νικαίτη Κοντούρη , Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου , Δημήτρης Κατσιμάνης , Γιώργος Μαρίνος , Λάμπρος Τσάγκας , Γιώργος Βουλτζάτης , Μιχάλης Ταμπούκας,  Σπύρος Δρόσος, Αιμιλία Παγώνα , Βασίλης Στογιαννίδης , Μιχάλης Γιαννικάκης , Σπύρος Άννης , Ανδρέας Σίνος (χωρικός/μουσικός)

Διάρκεια: 180΄

Υπόθεση: Ένας άντρας, που έχει ως είδωλο τον Ηνίοχο, ζει τα ιστορικά γεγονότα της πεντηκονταετίας, από το 1940 έως και το 1991. Ως φοιτητής, προ του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, φυλακίζεται από τους Ιταλούς και δραπετεύει, καταφεύγοντας στα βουνά όπου τον βρίσκει μια ομάδα ανταρτών και τον εντάσσει στη δύναμή της. Μετά την εμπειρία της πρώτης του μάχης με τους Γερμανούς, οι οποίοι έκαψαν ένα χωριό – ενώ οι αντάρτες σκότωσαν κάποιους αιχμαλώτους –, ζει την Αντίσταση και τη φρίκη του Εμφυλίου, έχοντας πάντα μια προσωπική ενατένιση των γεγονότων και της ζωής στο σύνολό της ,κρατώντας πάντα σταθερά τα ηνία.

Η ανασυγκρότηση της νέας Ελλάδας…Το κύκνειο άσμα του Αλέξη Δαμιανού.

24:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ  W  

 00:15    ΣΙΝΕΜΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ – ΣΥΝΕΧΕΙΑ   GR

  «Ηνίοχος»

 

 ΣΑΒΒΑΤΟ, 10/12/2016

 01:30    ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ   GR  & HD

ΠΙΣΙΝΑ 25μ.

Γουίντσορ, Καναδάς – 5η ημέρα

Απευθείας μετάδοση

ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ

03:30    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚIΜΑΝΤΕΡ «WILD WEST WITH RAY MEARS» (E) ημέρας

04:30    ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ «MISS MARPLE» (E) ημέρας  

06:10    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «LEWIS AND CLARK JOURNEY WEST»  (E) ημέρας

 

 ΚΥΡΙΑΚΗ,  11/12/2016

 07:00    ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ W

Ενημερωτική εκπομπή με τον Γιάννη Σκάλκο και την Ελένη Χρονά

10:00    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (E)          

«Στην άγρια Δύση με τον Ρέι Μίερς» – (Wild west with Ray Mears)

Σειρά ντοκιμαντέρ τριών (3) ωριαίων επεισοδίων,  παραγωγής Αγγλίας 2013.

Επ.2ο : «Οι μεγάλες πεδιάδες» – (The Great Plains)

Ο Ρέι Μίερς εξερευνά πως αυτή η περιοχή έκτασης μισού εκατομμυρίου τετραγωνικών, με τα άδεντρα βοσκοτόπια ήταν ρυθμιστής για κάποιες από τις πιο δραματικές ιστορίες της αμερικανικής δύσης.

Ο Ρέι συντροφιά με έναν Ινδιάνο μαθαίνει πως η επιβίωση των προγόνων του εξαρτιόταν από τον Μπούφαλο Μπιλ.  Ακολουθεί τα ίχνη των πρώτων εξερευνητών κατά μήκος του Oregon Trail. Ανακαλύπτει τις ιστορίες των πρώτων εποίκων, οι οποίοι ζούσαν σε σπίτια από καλάμι και λάσπη και καλλιεργούσαν τα άγρια λιβάδια γύρω τους. Στο Ντοτζ Σίτι εξερευνά την ιστορία των σιδηροδρόμων, των κοπαδιών αγελάδας και της σφαγής βουβαλιών. Το ταξίδι του στις Μεγάλες Πεδιάδες τελειώνει στο Moore Ranch όπου μαθαίνει γύρω από τη ζωή και τον μύθο μιας από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της Άγριας Δύσης, του καουμπόι.

11:00    ΕΠΩΝΥΜΩΣ       W   

Με τον Βασίλη Ταλαμάγκα

Αρχισυνταξία: Ματίνα Καραμίντζου.

Διεύθυνση παραγωγής: Αθηνά Βάρσου.

Σκηνοθεσία: Μανώλης Παπανικήτας.

Εκπομπή 2η

 12:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ  W

 13:00    ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ  W       ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Εκπομπή 7η:  ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ «Ας τραγουδήσω κι ας χαρώ»

Ο Λάμπρος Λιάβας υποδέχεται στο «Αλάτι της Γης» την Κατερίνα Παπαδοπούλου, από τις σημαντικότερες γυναικείες φωνές στον χώρο της μουσικής μας παράδοσης.

Μαζί με τους φίλους, τους συνεργάτες και τους μαθητές της, μας προσκαλεί σ’ ένα γοητευτικό μουσικό και χορευτικό ταξίδι στην Ανατολική Μεσόγειο και την καθ’ ημάς Ανατολή.

Στην εκπομπή συμμετέχουν οι μουσικοί: Σωκράτης Σινόπουλος (πολίτικη και ποντιακή λύρα),  Κυριάκος Ταπάκης (ούτι, μαντόλα), Βαγγέλης Καρίπης και Μανούσος Κλαπάκης (κρουστά), Στέφανος Δορμπαράκης (κανονάκι) και Τζιχάν Τούρκογλου (σάζι, tarhu).

Τραγουδούν μέλη της χορωδίας «Δόμνα Σαμίου» (επιμέλεια: Κατερίνα Παπαδοπούλου) και το φωνητικό σύνολο «Αποθέρι» (επιμέλεια: Αδαμαντία Βλάμη).

Χορεύουν μέλη από το «Ελληνικό Κέντρο Λαογραφικών Μελετών» (επιμέλεια: Βασίλης Δημητρόπουλος).

Έρευνα-Κείμενα-Παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας

Σκηνοθεσία: Νικόλας Δημητρόπουλος

Εκτελεστής παραγωγός: Μανώλης Φιλαϊτης

Εκτέλεση παραγωγής: FOSS ON AIR

ΚΥΡΙΑΚΗ, 11/12/2016 –  ΣΥΝΕΧΕΙΑ

15:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ  W

 16:00    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ   W       

Με την Έλενα Κατρίτση

 17:00    28 ΦΟΡΕΣ ΕΥΡΩΠΗ – 28 EUROPE   W       ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ

Με τον Κώστα Αργυρό.

Ο Κώστας Αργυρός επιστρέφει στην ΕΡΤ  τρία  χρόνια μετά. Η εκπομπή «28 φορές Ευρώπη», είναι η συνέχεια της εκπομπής «27 της Ευρώπης» και σκοπός της είναι να εστιάσει σε θέματα της επικαιρότητας στην Ευρώπη, που δεν θα περιορίζονται όμως στο στενά «ειδησεογραφικό» χαρακτήρα. Η ελληνική κοινή γνώμη βομβαρδίζεται με «ειδήσεις» από ή για την Ευρώπη, χωρίς να μπορεί πάντα να κατανοήσει την ουσία αλλά και το υπόβαθρο σημαντικών θεμάτων. Ειδικά την περίοδο της κρίσης, πολλές φορές φάνηκε ότι η «Ευρώπη» αποφασίζει χωρίς εμάς για εμάς. Υπάρχει μία τάση να μιλάμε «για την Ευρώπη» λες και η χώρα μας δεν ανήκει σ’ αυτήν. Κάτι που φαίνεται να ενισχύεται το τελευταίο διάστημα με την

εμφάνιση διαλυτικών τάσεων και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρώπη έχει μπει σε μια μεγάλη συζήτηση για το μέλλον της. Από τις θεσμικές αλλαγές μέχρι την «πρακτική» αλλαγή συγκεκριμένων πολιτικών, που δεν έχουν αποδώσει μέχρι τώρα τα αναμενόμενα, τα θέματα είναι πολλά και «ανοικτά». Στις εξελίξεις αυτές θα εστιάσουν οι κάμερες της νέας εκπομπής.

Εκπομπή 11η: «Φτηνές τουλίπες»

Οι «28 Φορές Ευρώπη» ταξίδεψαν στο Λουξεμβούργο, το Άμστερνταμ και τη Χάγη προκειμένου να ερευνήσουν τι έχει αλλάξει μετά από το σκάνδαλο, που είχε ξεσπάσει πριν από δύο ακριβώς χρόνια μετά τις αποκαλύψεις των «LuxLeaks», για τις συμφωνίες της κυβέρνησης του Μεγάλου Δουκάτου με πολυεθνικές εταιρείες με στόχο τη φοροαποφυγή.

Παρά τις υποσχέσεις για μια κοινή ευρωπαϊκή γραμμή απέναντι στο πρόβλημα ολοένα και περισσότερες παρόμοιες περιπτώσεις έρχονται στο φως. Μια σειρά από χώρες επιμένουν να επιδίδονται σε έναν άτυπο φορολογικό ανταγωνισμό, προκειμένου να προσελκύσουν ξένες επιχειρήσεις στην επικράτειά τους, έστω και αν αυτό δεν τους αποφέρει παρά αμελητέα έσοδα.

Τα σκήπτρα στην Ευρώπη, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας συνεχίζει να κρατά πάντα η Ολλανδία, η οποία προσφέρει «φορο-βελτιώσεις» στις πολυεθνικές και λειτουργεί κυρίως ως «μεσάζουσα» προκειμένου να περάσουν αφορολόγητα από εκεί και μέσα από «εταιρείες γραμματοκιβώτια» (letterbox companies) πάνω από 3 τρισ. το χρόνο, τα οποία καταλήγουν στη συνέχεια σε κάποιον εξωτικό φορολογικό παράδεισο. Οι απώλειες για μια σειρά άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι ανυπολόγιστες. Η Κομισιόν προσπαθεί κατά καιρούς να περιορίσει το φαινόμενο με την επιβολή προστίμων, αλλά για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η μεγάλη συζήτηση περί νομίμου και ηθικού στην πολιτική δεν οδηγεί σε απαντήσεις.

Στην εκπομπή μιλούν οι Ολλανδοί δημοσιογράφοι που συνεργάστηκαν για την αποκάλυψη των «LuxLeaks», εκπρόσωπος του Γενικού Εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, οικονομολόγοι και ερευνητές οργανώσεων, που μάχονται για την υιοθέτηση μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής στον τομέα.

Σενάριο – Παρουσίαση: Κώστας Αργυρός

Σκηνοθεσία: Γιώργος Μουκάνης

Δημοσιογραφική ομάδα: Κώστας Παπαδόπουλος, Ελένη Κορόβηλα, Ωραιάνθη Αρμένη, Δήμητρα Βεργίνη

ΚΥΡΙΑΚΗ, 11/12/2016 –  ΣΥΝΕΧΕΙΑ

18:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ  W

 18:30    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ       

 «ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ» (UNSUNG HEROES) – Β΄ ΚΥΚΛΟΣ

Σειρά ντοκιμαντέρ είκοσι  30 ημίωρων επεισοδίων, παραγωγής Γαλλίας 2015 – 2016.

Επεισόδιο 13ο: «Jeanette MacDonald»

19:00     ΚΛΑΣΙΚΟΙ  ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ                               

ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΗΣ ΑΓΚΑΘΑ ΚΡΙΣΤΙ

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ (Ε)              

«ΜΙΣ ΜΑΡΠΛ» {AGATHA CHRISTIES MARPLE}   B΄ ΚΥΚΛΟΣ

Σειρά μυστηρίου αυτοτελών επεισοδίων, συμπαραγωγής ΗΠΑ-Αγγλίας 2006.

Σκηνοθεσία: Τομ Σάκλαντ.

Σενάριο: Κέβιν Έλιοτ, βασισμένο στο αστυνομικό μυθιστόρημα της Άγκαθα Κρίστι  «Δηλητήριο σε μικρές δόσεις».

Στο ρόλο της Μις Μαρπλ, η Τζέραλντιν ΜακΓιούαν.

Παίζουν, επίσης, οι Τζέιμς Ντ’ Άρσι, Κεν Ράσελ, Θέλμα Μπάρλοου, Τζέσικα Χάινς, Κέλι Μπρουκ, Σον Πέρτγουι κ.ά.

(Β΄ κύκλος). «Δηλητήριο σε μικρές δόσεις» (The Moving Finger)

Υπόθεση: Ο βετεράνος του πολέμου Τζέρι Μπάρτον, ύστερα από την αξέχαστη εμπειρία που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή, πηγαίνει μαζί με την αδελφή του Τζοάνα σ’ ένα ήσυχο χωριό για να αναρρώσει από τους τραυματισμούς του, πιστεύοντας ότι τίποτα δεν θα ταράξει

την ησυχία τους. Προς μεγάλη τους έκπληξη, όμως, βρίσκονται στη μέση ενός σκανδάλου και μυστικών. Κάποιος στέλνει επιστολές εμποτισμένες με δηλητήριο στους κατοίκους. Ένας από τους επιφανείς της περιοχής έχει ήδη χάσει τη ζωή του και η κουτσομπόλα της περιοχής αυτοκτόνησε μετά τη λήψη επιστολής με δηλητήριο. Όταν ο συγγραφέας των επιστολών, από ό,τι φαίνεται, καταφεύγει σε φόνο, η περιέργεια του Τζέρι τροφοδοτείται και δεν είναι ο μόνος. Η Μις Μαρπλ, που βρίσκεται επίσης στο Λίμστοκ, αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα, πλέον,  κάποιος να αποκαλύψει αυτή τη δυσάρεστη περιπέτεια…

20:45     ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ – ΑΘΛΗΤΙΚΑ  + ΚΑΙΡΟΣ   W

21:30    ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ   GR

Mε το Βασίλη Μπακόπουλο, τον Πέτρο Μαυρογιαννίδη και την Κατερίνα Αναστασοπούλου.

Η ιστορική εκπομπή της ΕΡΤ, «Αθλητική Κυριακή» δίνει ακόμα ένα ραντεβού με τους Έλληνες φιλάθλους κάθε Κυριακή στις 21:30, προκειμένου να χαρίσει αθλητικό χρώμα στα Κυριακάτικα βράδια. Διανύοντας την 5η δεκαετία της ζωής της, η ιστορικότερη αθλητική εκπομπή, συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή των δικών σας προτιμήσεων και ετοιμάζεται να

δικαιώσει και φέτος τις δικές σας προσδοκίες, ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς φίλους του αθλητισμού!

Εικόνα απ’ όλα τα παιχνίδια της Super League, ρεπορτάζ, αποκλειστικές συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών, συνδέσεις με τα γήπεδα όλης της χώρας, γκολ από τα κορυφαία πρωταθλήματα στην Ευρώπη, παρουσίαση της δράσης σε όλα τα υπόλοιπα αθλήματα και φυσικά οι κορυφαίοι καλεσμένοι, συνθέτουν το άκρως ελκυστικό σκηνικό της «Αθλητικής Κυριακής»!

ΚΥΡΙΑΚΗ, 11/12/2016 –  ΣΥΝΕΧΕΙΑ

 00:30    ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΚΑΙΡΟΣ  W 

01:00    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (E) ημέρας       

«ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ» (UNSUNG HEROES) – Β΄ ΚΥΚΛΟΣ

Σειρά ντοκιμαντέρ είκοσι  (20) ημίωρων (30) επεισοδίων, παραγωγής Γαλλίας  2015 – 2016.

 Επεισόδιο 13ο: «Jeanette MacDonald»

01:30    ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ   GR  & HD

ΠΙΣΙΝΑ 25μ.

Γουίντσορ, Καναδάς – 6η ημέρα

Απευθείας μετάδοση

ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ

03:45    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ (Ε) ημέρας – W

04:45    ΕΠΩΝΥΜΩΣ (Ε) ημέρας – W

 05:45    ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ 20ό ΑΙΩΝΑ (E)  – W

06:00  ΠΡΩΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 07:00    ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ  W

 Ενημερωτική εκπομπή με τον Γιώργο Δαράκη και τον Γιάννη Δάρρα

07:30   ΔΕΛΤΙΟ EURONEWS    W

 08:05    ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ  – ΣΥΝΕΧΕΙΑ   W

ΔΕΥΤΕΡΑ,  12/12/2016

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στις 08:00, στις 09:00 και στις 10:00 μεταδίδεται 3λεπτο ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10:00    ΕΡΤ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   W

Εκπομπή επικαιρότητας με τον Θάνο Σιαφάκα και τον Χρήστο Παγώνη

 12:00   ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ  W

 13:00    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ        

 «CURIOSITY: STONEHENGE»

14:00    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ     Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

 «Tribes of Himalayas»  

Επεισόδιο 3o

15:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ   W

ΕΡΤ  ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ/  Δελτίο για Πρόσφυγες

16:00    ΣΤΑΣΗ ΕΡΤ      W

Κάθε μεσημέρι στην ΕΡΤ1 και ώρα 16:00, από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή, ο Ανδρέας Ροδίτης και η Σόνια Φίλη παρουσιάζουν ένα τηλεπεριοδικό, με επίκεντρο τον πολιτισμό.

Πολιτιστικές δράσεις απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, φεστιβάλ, θέατρο, μουσική, βιβλίο, κινηματογράφος, χορός και εικαστικά, περιλαμβάνονται στο μενού της εκπομπής.

Επίσης, δημιουργοί και γνωστές προσωπικότητες της πολιτιστικής ζωής του τόπου, καταθέτουν το έργο τους και παρουσιάζουν τις δράσεις τους.

Παρουσίαση: Ανδρέας Ροδίτης – Σόνια Φίλη.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Γεωργιουδάκης.

Αρχισυνταξία: Νατάσα Βησσαρίωνος.

Δημοσιογράφος: Μερσιάννα Ελευθεριάδου.

Διεύθυνση παραγωγής: Ευτυχία Μελέτη – Κώστας Καρπούζος.

 ΔΕΥΤΕΡΑ,  12/12/2016

17:30    Η ΖΩΗ ΜΟΥ, Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ    W        

Με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη.

Η νέα εκπομπή -που έχει σκοπό να γίνει ο καθημερινός μας «σύμβουλος» σε θέματα υγείας και καλής ζωής- έγκυρα, απλά, σύντομα και ανθρώπινα προσεγγίζει καθημερινά προβλήματα υγείας και όχι μόνο, αναζητώντας τις λύσεις τους. Πρωταγωνιστής είναι κάθε φορά ένας άνθρωπος, ο οποίος ζει ανάμεσά μας. Μέσα από την ιστορία του και τη γνώση των επιστημόνων, οι τηλεθεατές γίνονται δέκτες όλων των νεότερων πληροφοριών που αφορούν μικρά και μεγάλα ζητήματα υγείας.

Οι βασικοί άξονες στους οποίους θα κινηθεί η εκπομπή, η οποία έχει σύγχρονη οπτικοποίηση,  είναι η έρευνα, η πρόληψη και η αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας, η διατροφή, η ψυχολογία, θέματα που αφορούν το παιδί, την ευεξία, τις εναλλακτικές μεθόδους αλλά και ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα που σχετίζονται με τη ζωή μας.

Παρουσίαση: Μιχάλης Κεφαλογιάννης.

Αρχισυνταξία: Δήμητρα Τζούβελη.

Συντακτική ομάδα: Δήμητρα Πασσά, Ηρώ Παππά.

Σκηνοθεσία: Δήμος Παυλόπουλος.

Διεύθυνση παραγωγής: Νεκταρία Δρακουλάκη.

Εκπομπή 16η: «Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: λύσεις»

18:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ  W

ΕΡΤ  ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ / Δελτίο στη Νοηματική

18:15    ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ    W     

Μια νέα ενημερωτική εκπομπή με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, για όλα τα μικρά και μεγάλα γεγονότα, τη στιγμή που αυτά συμβαίνουν. Μαζί του στο στούντιο σχολιάζουν την επικαιρότητα ο Μανώλης Κοττάκης, ο Σεραφείμ Κοτρώτσος, η Έρρικα Βαλλιάνου, η Νικόλ Λειβαδάρη, η Πηνελόπη Γαβρά και η Αναστασία Γιάμαλη.

Ο τηλεθεατής έχει την ευκαιρία να ζήσει τον παλμό μιας πραγματικής αίθουσας σύνταξης και να παρακολουθήσει ζωντανά όλα όσα συμβαίνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία και στις ειδησεογραφικές συσκέψεις της δημόσιας τηλεόρασης.

Οι διαφορετικές απόψεις και οι διαφωνίες στο δρόμο για την παραγωγή και τη μετάδοση της είδησης έρχονται στις τηλεοπτικές οθόνες, με το δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο της

ΕΡΤ να μεταφέρει τις ειδήσεις γρήγορα, ψύχραιμα και σφαιρικά, με πλούσιο ρεπορτάζ από το παρασκήνιο.

Ζωντανές συνδέσεις και ανταποκρίσεις από όλα τα κέντρα των εξελίξεων καλύπτουν κάθε πτυχή της ειδησεογραφίας, ενώ στο στούντιο φιλοξενούνται οι πρωταγωνιστές των γεγονότων, τα πρόσωπα που δημιουργούν την είδηση.

20:00    ΕΚΠΟΜΠΗ EURONEWS    W             

20:30    Ο  ΚΑΙΡΟΣ  ΣΤΗΝ  ΩΡΑ  ΤΟΥ W

Με τον Σάκη Αρναούτογλου  

 

 ΔΕΥΤΕΡΑ,  12/12/2016 – ΣΥΝΕΧΕΙΑ

 20:45    ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ     W

ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ Δελτίο για Πρόσφυγες

22:00    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ   W

Με τη Ματίνα Καλτάκη 

 22:15    ΕΡΤ FOCUS     W

 Με τον Πάνο Χαρίτο

 24:00    ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΚΑΙΡΟΣ    W

00:30    Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (Ε)   W

ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ:

01:30    ΣΤΑΣΗ ΕΡΤ  (Ε) ημέρας   – W

02:50    Η ΖΩΗ ΜΟΥ, Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ (Ε) ημέρας – W

03:20    ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ  (Ε) ημέρας – W

05:00    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚ.«TRIBES OF HIMALAYAS» (Ε) ημέρας

05:45    ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ 20ό ΑΙΩΝΑ (E)  – W

  ΤΡΙΤΗ, 13/12/2016

 06:00    ΠΡΩΤΟ ΔΕΛΤΙΟ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ  

 07:00    ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ  W

 Ενημερωτική εκπομπή με τον Γιώργο Δαράκη και τον Γιάννη Δάρρα

07:30   ΔΕΛΤΙΟ EURONEWS    W

08:05    ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ  – ΣΥΝΕΧΕΙΑ   W

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στις 08:00, στις 09:00 και στις 10:00 μεταδίδεται 3λεπτο ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10:00    ΕΡΤ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   W

Εκπομπή επικαιρότητας με τον Θάνο Σιαφάκα και τον Χρήστο Παγώνη

12:00   ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ  W

13:00    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ       

 «Alien Planet Earths»

 14:00    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ       Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

 «Tribes of Himalayas» 

Επεισόδιο 4ο

15:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ   W

ΕΡΤ  ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ/  Δελτίο για Πρόσφυγες

 16:00    ΣΤΑΣΗ ΕΡΤ     W

Καθημερινή πολιτιστική εκπομπή με τον  Ανδρέα Ροδίτη  και  τη  Σόνια Φίλη

17:30    Η ΖΩΗ ΜΟΥ, Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ    W        

Με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη

             Εκπομπή 17η: «Κρίση πανικού: πού οφείλεται και πώς μπορώ να την αντιμετωπίσω»

 18:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ  W

ΕΡΤ  ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ / Δελτίο στη Νοηματική

 ΤΡΙΤΗ,  13/12/2016 – ΣΥΝΕΧΕΙΑ

 18:15    ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ    W     

Καθημερινή ενημερωτική εκπομπή με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο. Μαζί του στο στούντιο σχολιάζουν την επικαιρότητα ο Μανώλης Κοττάκης, ο Σεραφείμ Κοτρώτσος, η Έρρικα Βαλλιάνου, η Νικόλ Λειβαδάρη, η Πηνελόπη Γαβρά και η Αναστασία Γιάμαλη.

20:00    ΕΚΠΟΜΠΗ EURONEWS    W             

20:30    Ο  ΚΑΙΡΟΣ  ΣΤΗΝ  ΩΡΑ  ΤΟΥ W

Mε  τον  Σάκη  Αρναούτογλου

20:45    ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ   W

ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ Δελτίο για Πρόσφυγες

 22:00    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ   W

Mε τη Ματίνα Καλτάκη 

 22:15    ROADS       W

Με τον Πάνο Χαρίτο

Εκπομπή 3η

 23:15    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (E)     

 «Συρία: Οι Λεγεώνες του Ιερού Πολέμου» – (Syria: The Legions of Holy War)

Ντοκιμαντέρ, παραγωγής Αγγλίας 2015.

Θέλουν να τους αποκαλούν «Οι στρατιώτες του Θεού»…

Οι  Λεγεώνες του Ιερού Πολέμου δραστηριοποιούνται σήμερα πίσω από τα παρασκήνια και διεκδικούν τρεις κοινούς στόχους με τον ΙSIS.  Πρώτα θέλουν να δημιουργήσουν το Ισλαμικό Κράτος (το Χαλιφάτο) από τη Συρία  μέχρι το Ιράκ, την Παλαιστίνη και το Λίβανο ακόμη. Αλλά πάνω απ’ όλα, επιδιώκουν να επιβάλουν το νόμο της Σαρία. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να συντρίψουν τους δύο αντιπάλους τους: τους Σιίτες και τον Μπασάρ Αλ  Άσαντ, τον πρόεδρο της Συρίας.

Για περισσότερες από 10 ημέρες, η δημοσιογραφική ομάδα είχε την άδεια να παρακολουθήσει διαφορετικές φατρίες τζιχαντιστών. Κάποιοι απ’ αυτούς προέρχονται από τον ISIS, άλλοι είναι πιο ανεξάρτητοι.

Για πρώτη φορά, μια τηλεοπτική κάμερα ακολούθησε την καθημερινότητα αυτών των ανδρών αλλά και γυναικών, που διατείνονται ότι μάχονται για το Θεό.

 00:15    ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΚΑΙΡΟΣ    W

 ΤΡΙΤΗ,  13/12/2016 – ΣΥΝΕΧΕΙΑ

DOC AFTER

00:45    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (E)  

«Καθώς πρέπει μαφιόζοι»   (White collar gangsters)

Σειρά ντοκιμαντέρ 6 επεισοδίων, παραγωγής Γαλλίας, στην οποία παρουσιάζονται ιστορίες απατεώνων που ξεγέλασαν το σύστημα.

Τζόρνταν Μπέλφορτ, Βόλφγκανγκ Μπελτράκι, Αριάν Ρόσκαμ, Κιμ Ντότκομ, ονόματα οικεία που έχουν κάτι κοινό. Όλοι έχουν γίνει πρωτοσέλιδο επειδή στράφηκαν στο έγκλημα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι εξαιρετικά ταλαντούχοι, αλλά έχουν τεράστιο «εγώ» και έχουν εξαπατήσει εκατομμύρια θυμάτων, φλερτάροντας με τα όρια του νόμου για να δημιουργήσουν τις αυτοκρατορίες τους.

Στη σειρά αυτή ανακαλύπτουμε τις απίστευτες ιστορίες εγκληματιών της επόμενης γενιάς. Μέσα από στιγμιότυπα ιδιωτικών αρχείων, μαρτυρίες ανθρώπων που βρίσκονται κοντά τους, μυστικών πρακτόρων, θυμάτων, δικαστών αλλά και ακόμη των ίδιων των εγκληματιών, παρακολουθούμε την ασυνήθιστη εγκληματική σταδιοδρομία αυτών των ιδιοφυιών απατεώνων, των οποίων η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία.

«Τζόρνταν Μπέλφορτ, Ο λύκος της Γουόλ Στριτ» (Jordan Belfort, The Wolf of Wall Street)

 

ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ:

01:40    ΣΤΑΣΗ ΕΡΤ  (Ε) ημέρας   – W

03:00    Η ΖΩΗ ΜΟΥ, Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ (Ε) ημέρας   – W

03:30    ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ (Ε) ημέρας – W

05:10    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚ. «TRIBES OF HIMALAYAS» (Ε) ημέρας 

 ΤΕΤΑΡΤΗ,  14/12/2016

 06:00    ΠΡΩΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ  

 07:00    ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ  W

 Ενημερωτική εκπομπή με τον Γιώργο Δαράκη και τον Γιάννη Δάρρα

07:30   ΔΕΛΤΙΟ EURONEWS    W

 08:05    ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ  – ΣΥΝΕΧΕΙΑ   W

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στις 08:00, στις 09:00 και στις 10:00 μεταδίδεται 3λεπτο ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10:00    ΕΡΤ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   W

Εκπομπή επικαιρότητας με τον Θάνο Σιαφάκα και τον Χρήστο Παγώνη

12:00   ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ  W

13:00    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ       

 «Mecca Clock Tower»

14:00    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ        A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Tribes of Himalayas»

 Επεισόδιο 5ο 

15:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ   W

ΕΡΤ  ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ/  Δελτίο για Πρόσφυγες

 16:00    ΣΤΑΣΗ ΕΡΤ     W

Καθημερινή πολιτιστική εκπομπή με τον  Ανδρέα Ροδίτη  και  τη  Σόνια Φίλη

17:30    Η ΖΩΗ ΜΟΥ, Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ    W        

Με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη

Εκπομπή 18η: «Ιατρικό λάθος»

18:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ  W

ΕΡΤ  ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ / Δελτίο στη Νοηματική

 ΤΕΤΑΡΤΗ,  14/12/2016

 18:15    ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ    W     

Καθημερινή ενημερωτική εκπομπή με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο. Μαζί του στο στούντιο σχολιάζουν την επικαιρότητα ο Μανώλης Κοττάκης, ο Σεραφείμ Κοτρώτσος, η Έρρικα Βαλλιάνου, η Νικόλ Λειβαδάρη, η Πηνελόπη Γαβρά και η Αναστασία Γιάμαλη.

 20:00    ΕΚΠΟΜΠΗ EURONEWS    W             

20:30    Ο  ΚΑΙΡΟΣ  ΣΤΗΝ  ΩΡΑ  ΤΟΥ  W

Mε  τον  Σάκη  Αρναούτογλου

 20:45    ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ   W

ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ Δελτίο για Πρόσφυγες

 22:00    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ   W

Με τη Ματίνα Καλτάκη 

 22:15    SPORTS.DOC  W      

 Με τον Βαγγέλη Ιωάννου.

 Εκπομπή 2η «ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ»    

 00:15    ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΚΑΙΡΟΣ    W

 00:45    BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE  GR

«ΑΕΚΣΑΡΛΕΡΟΥΑ»  

Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση

ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ:

02:30      ΣΤΑΣΗ ΕΡΤ  (Ε) ημέρας  – W

04:00      Η ΖΩΗ ΜΟΥ, Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ (Ε) ημέρας  – W

04:30      ΕΚΠΟΜΠΗ EURONEWS (Ε) ημέρας  – W

05:00     ΞΕΝΟ  ΝΤΟΚ. «TRIBES OF HIMALAYAS» (Ε) ημέρας   

05:45     ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ 20ό ΑΙΩΝΑ (E)  – W

ΠΕΜΠΤΗ,  15/12/2016

  06:00    ΠΡΩΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 

 07:00    ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ   W

 Ενημερωτική εκπομπή με τον Γιώργο Δαράκη και τον Γιάννη Δάρρα

07:30    ΔΕΛΤΙΟ EURONEWS    W

 08:05    ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ  – ΣΥΝΕΧΕΙΑ   W

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στις 08:00, στις 09:00 και στις 10:00 μεταδίδεται 3λεπτο ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10:00    ΕΡΤ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   W

Εκπομπή επικαιρότητας με τον Θάνο Σιαφάκα και τον Χρήστο Παγώνη

12:00   ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ   W

13:00    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (E)     

«Τα μυστικά του φεγγαριού» – (Secrets of the moon)

Επιστημονικό ντοκιμαντέρ δύο ωριαίων επεισοδίων, παραγωγής  Γαλλίας 2015.

Η σειρά εξερευνά τη σχέση του ανθρώπου με το φεγγάρι.

Επεισόδιο 1ο: «Στο φως του φεγγαριού» (By the light of the moon)

Από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι την επιστημονική επανάσταση του Κοπέρνικου, η Σελήνη είναι πλούσια πηγή έμπνευσης και γοητείας. Το επεισόδιο αυτό αποκαλύπτει πως αυτό το ουράνιο σώμα έχει συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην εξέλιξη του ανθρώπου και στον πολιτισμό του.

14:00    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ        A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

 «Tribes of Himalayas»

Επεισόδιο 6ο  (τελευταίο)

 15:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ   W

ΕΡΤ  ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ/  Δελτίο για Πρόσφυγες

 16:00    ΣΤΑΣΗ ΕΡΤ     W

Καθημερινή πολιτιστική εκπομπή με τον  Ανδρέα Ροδίτη  και  τη  Σόνια Φίλη

17:30    Η ΖΩΗ ΜΟΥ,  Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ    W       

Με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη

Εκπομπή 19η: «Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια: η νόσος των καπνιστών» 

 ΠΕΜΠΤΗ,  15/12/2016

 18:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ  W

ΕΡΤ  ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ / Δελτίο στη Νοηματική

 18:15    ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ    W     

Καθημερινή ενημερωτική εκπομπή με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο. Μαζί του στο στούντιο σχολιάζουν την επικαιρότητα ο Μανώλης Κοττάκης, ο Σεραφείμ Κοτρώτσος, η Έρρικα Βαλλιάνου, η Νικόλ Λειβαδάρη, η Πηνελόπη Γαβρά και η Αναστασία Γιάμαλη.

 19:00    ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ   W

ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ Δελτίο για Πρόσφυγες /Καιρός + ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 20:00    EUROLEAGUE BASKET    GR   και  HD

 Αγώνας:  «ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ»

12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Απευθείας μετάδοση

 22:00    EUROLEAGUE SHOW    GR

 Εκπομπή

 24:00    ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΚΑΙΡΟΣ    W

 DOC AFTER

00:30    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (Ε)  

«Καθώς πρέπει μαφιόζοι»   (White collar gangsters)

Σειρά ντοκιμαντέρ 6 επεισοδίων, παραγωγής Γαλλίας, στην οποία παρουσιάζονται ιστορίες απατεώνων που ξεγέλασαν το σύστημα.

«Μάργκαρετ ΜακΝτόναλντ, η επιχειρηματίας του σεξ» (Margareth Mcdonald, The businesswoman of sex)

ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ:

01:30      ΣΤΑΣΗ ΕΡΤ (Ε) ημέρας – W

02:50      Η ΖΩΗ ΜΟΥ, Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ (Ε) ημέρας   – W

03:25      ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ  (Ε) ημέρας   – W

04:10      ΞΕΝΟ ΝΤΟΚ. «SECRETS OF THE MOON» (Ε) ημέρας 

05:00      ΞΕΝΟ ΝΤΟΚ. «TRIBES OF HIMALAYAS»( Ε) ημέρας 

05:45      ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ 20ό ΑΙΩΝΑ (E)  – W

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,  16/12/2016

 06:00    ΠΡΩΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 07:00    ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ W

 Ενημερωτική εκπομπή με τον Γιώργο Δαράκη και τον Γιάννη Δάρρα

07:30    ΔΕΛΤΙΟ EURONEWS    W

08:05    ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ  – ΣΥΝΕΧΕΙΑ   W

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στις 08:00, στις 09:00 και στις 10:00 μεταδίδεται 3λεπτο ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10:00    ΕΡΤ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   W

Εκπομπή επικαιρότητας με τον Θάνο Σιαφάκα και τον Χρήστο Παγώνη

 12:00   ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ  W

 13:00    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ     

«Τα μυστικά του φεγγαριού» – (Secrets of the moon)

Επιστημονικό ντοκιμαντέρ δύο ωριαίων επεισοδίων, παραγωγής  Γαλλίας 2015.

Η σειρά εξερευνά τη σχέση του ανθρώπου με το φεγγάρι.

Επεισόδιο 2ο: «Από τη Γη στο φεγγάρι» – {From earth to moon}

Τον  18ο αιώνα οι επιστημονικές ανακαλύψεις  αναδιαμόρφωσαν πλήρως την αντίληψη του ανθρώπου για το Σύμπαν και άνοιξαν το δρόμο για την εξερεύνηση της Σελήνης, ανοίγοντας έτσι νέα σύνορα στην εξερεύνηση του Διαστήματος.

14:00    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ(Ε)     

«Εραστές της περιπέτειας» – (Ushuaia Nature) – Κύκλος  8ος

«La rene d’ Icare/ Icarus dream (Majorca, Spain, Pyrenean mountains)» – Α΄ΜΕΡΟΣ

Σειρά οκτώ  ωριαίων ντοκιμαντέρ ταξιδιωτικού και οικολογικού περιεχομένου, παραγωγής Γαλλίας  2012 – 2013.

Μακριά στα πέρατα του κόσμου και τις έσχατες χώρες, οι «Εραστές της Περιπέτειας» μάς αποκαλύπτουν τους κρυμμένους θησαυρούς της Μαγιόρκα και των Πυρηναίων. Απώτερος σκοπός να συναντήσουν στον αέρα εκπληκτικά άγρια πτηνά, τους άγριους γύπες και γιατί όχι, να πετάξουν  μαζί τους πραγματοποιώντας το  «Όνειρο του Ίκαρου».  Παρατηρώντας τα πτηνά, ο Λεονάρντο ντα Βίντσι φαντάζεται το ελικόπτερο, εφευρίσκει το αλεξίπτωτο. Ανέκαθεν ο άνθρωπος ήθελε να τα μιμηθεί. Εκατόν σαράντα χρόνια μετά την πρώτη πτήση του Αρχαιοπτέρυγα, μπορεί να ταξιδέψει σαν πουλί. Χωρίς μηχανή και έλικα, με λίγα τετραγωνικά μέτρα ύφασμα αντί για φτερά, αυτοπροσκαλείται με θάρρος στον ουρανό. Όμως, ο Νικολά και οι «Εραστές της Περιπέτειας» θέλουν να πάνε πιο μακριά: να πετάξουν με τους γύπες, να μοιραστούν τον ουρανό τους, να ζήσουν την απόλυτη ελευθερία.

15:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ   W

ΕΡΤ  ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ/  Δελτίο για Πρόσφυγες

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,  16/12/2016 – ΣΥΝΕΧΕΙΑ

 16:00    ΣΤΑΣΗ ΕΡΤ     W

Καθημερινή πολιτιστική εκπομπή με τον  Ανδρέα Ροδίτη  και  τη  Σόνια Φίλη

17:30    Η ΖΩΗ ΜΟΥ, Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ    W        

Με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη

Εκπομπή 20ή:  «e-γιατρός: πόσο ασφαλές είναι να αντλώ ιατρικές πληροφορίες μέσα από το Διαδίκτυο»

18:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ  W

ΕΡΤ  ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ / Δελτίο στη Νοηματική

 18:15    ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ    W     

Καθημερινή ενημερωτική εκπομπή με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο. Μαζί του στο στούντιο σχολιάζουν την επικαιρότητα ο Μανώλης Κοττάκης, ο Σεραφείμ Κοτρώτσος, η Έρρικα Βαλλιάνου, η Νικόλ Λειβαδάρη, η Πηνελόπη Γαβρά και η Αναστασία Γιάμαλη.

 20:00    ΕΚΠΟΜΠΗ EURONEWS    W             

20:30    Ο  ΚΑΙΡΟΣ  ΣΤΗΝ  ΩΡΑ  ΤΟΥ W

Με  τον  Σάκη  Αρναούτογλου

 20:45    ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ   W

ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ Δελτίο για Πρόσφυγες

 22:00    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ  W

Με τη Ματίνα Καλτάκη 

 22:15    EUROLEAGUE SHOW    GR

 Εκπομπή

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,  16/12/2016 – ΣΥΝΕΧΕΙΑ

 DOC AFTER

01:00    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (E)  

«Καθώς πρέπει μαφιόζοι»   (White collar gangsters)

Σειρά ντοκιμαντέρ 6 επεισοδίων, παραγωγής Γαλλίας, στην οποία παρουσιάζονται ιστορίες απατεώνων που ξεγέλασαν το σύστημα.

«Βόλφγκανγκ Μπελτράκι, ο βασιλιάς της πλαστογραφίας»     (Wolfgang Beltracchi, The Prince of Forgers)

 02:00    28 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ – 28 EUROPE (Ε)   W

Με τον Κώστα Αργυρό

ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ:

03:00      ΣΤΑΣΗ ΕΡΤ (Ε) ημέρας –W

04:30      Η ΖΩΗ ΜΟΥ, Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ (Ε) ημέρας –W

05:00      ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «USHUAIA NATURE» (Ε) ημέρας      

06:00      ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ SECRETS OF THE MOON» (Ε) ημέρας   

Για το δελτίο πατήστε εδώ.