«Στους ήχους του Μπιγκ Μπεν» στην ΕΡΤ1

«Στους ήχους του Μπιγκ Μπεν» στην ΕΡΤ1

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ

 «Στους ήχους του Μπιγκ Μπεν»

           Με τον Λάμπη Τσιριγωτάκη

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016, στις 16:00

ΝΑΙΤΖΕΛ ΦΑΡΑΖ1H  εκπομπή του Λάμπη Τσιριγωτάκη από το Λονδίνο «Στους ήχους του Μπιγκ Μπεν», που θα μεταδοθεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 στις 16:00, περιλαμβάνει τα εξής θέματα:

– Αποκλειστική συνέντευξη με τον επικεφαλής του Βρετανικού Κόμματος της Ανεξαρτησίας, Νάιτζελ Φάραζ, ο οποίος αναφέρεται στη στενή πολιτική σχέση με τον νέο Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και πόσο τον βοήθησε στην προεκλογική του στρατηγική. Επίσης, σχολιάζει τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης, λέγοντας: «Ο Ερντογάν είναι επικίνδυνος άνθρωπος. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να απαντήσει αμέσως στις δηλώσεις του Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης, με αυστηρά προειδοποιητικά μέτρα κατά της Τουρκίας.

-Συνέντευξη με την Ελληνίδα καθηγήτρια της Νομικής στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, η οποία μαζί με τον συνάδελφό της στο ίδιο πανεπιστήμιο, επιμελήθηκαν μιας μεγάλης διεθνούς έρευνας, για τις συνθήκες εργασίας και ζωής σήμερα των ποδοσφαιριστών σε όλο τον κόσμο. Στην έρευνα αυτή απάντησαν 15.000 ποδοσφαιριστές και τα ευρήματα όσον αφορά στην κατάσταση στην Ελλάδα είναι ότι έχει σήμερα το μεγαλύτερο ποσοστό σε ξένους ποδοσφαιριστές, όπως επίσης και το μεγαλύτερο ποσοστό στις περιπτώσεις που οι ποδοσφαιστές εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις ομάδες τους.

-Πώς δραστηριοποιούνται σήμερα οι Έλληνες εφοπλιστές για να αντιμετωπίσουν την κρίση στη ναυτιλία; Δεν παραγγέλλουν νέα πλοία και η συμβουλή που τους δίνεται από τους ναυλομεσίτες είναι να αγοράζουν μόνο μεταχειρίσμενα πλοία.

-Συνέντευξη με τον καθηγητή Όθωνα Αναστασάκη επικεφαλής της έδρας Σπουδών και Μελέτης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης  στο κολέγιο του Αγίου Αντωνίου στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο οποίος αναλύει τον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας σήμερα και εκφράζει την εκτίμηση ότι η Ελλάδα είναι η πλέον σταθερή χώρα στην περιοχή της.

-Τέλος, το εντυπωσιακό θέαμα του χριστουγεννιάτικου Λονδίνου και συνέντευξη του εκπροσώπου των επιχειρήσεων στο κεντρικό Λονδίνο, για το εάν έχει επηρεάσει την πάντα μεγάλη αγοραστική δύναμη των Χριστουγέννων το Brexit.

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

Για το δελτίο πατήστε εδώ.