«28 φορές Ευρώπη στην ΕΡΤ1

«28 φορές Ευρώπη στην ΕΡΤ1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 «28 φορές Ευρώπη – 28 Europe»

28 EUROPE_VIENNA

Με τον Κώστα Αργυρό

Ο Κώστας Αργυρός επιστρέφει στην ΕΡΤ, τρία  χρόνια μετά. Η εκπομπή «28 φορές Ευρώπη – 28 Europe», είναι η συνέχεια της εκπομπής «27 της Ευρώπης» και σκοπός της είναι να εστιάσει σε θέματα της επικαιρότητας στην Ευρώπη, που δεν θα περιορίζονται όμως στον στενά «ειδησεογραφικό» χαρακτήρα. Η ελληνική κοινή γνώμη βομβαρδίζεται με «ειδήσεις» από ή για την Ευρώπη, χωρίς να μπορεί πάντα να κατανοήσει την ουσία αλλά και το υπόβαθρο σημαντικών θεμάτων. Ειδικά την περίοδο της κρίσης, πολλές φορές φάνηκε ότι η «Ευρώπη» αποφασίζει χωρίς εμάς για εμάς. Υπάρχει μία τάση να μιλάμε «για την Ευρώπη» λες και η χώρα μας δεν ανήκει σ’ αυτήν. Κάτι που φαίνεται να ενισχύεται το τελευταίο διάστημα με την εμφάνιση διαλυτικών τάσεων και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρώπη έχει μπει σε μια μεγάλη συζήτηση για το μέλλον της. Από τις θεσμικές αλλαγές μέχρι την «πρακτική» αλλαγή συγκεκριμένων πολιτικών, που δεν έχουν αποδώσει μέχρι τώρα τα αναμενόμενα, τα θέματα είναι πολλά και «ανοικτά». Στις εξελίξεις αυτές θα εστιάσουν οι κάμερες της νέας εκπομπής.

 

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016, στις 17:00

 

Εκπομπή 12η:  «2017 απορίες»

Η εκπομπή «28 φορές Ευρώπη – 28 Europe» επιστρέφει για την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου εκπομπών της χρονιάς, εκεί απ’ όπου ξεκίνησε πριν από περίπου τρεις μήνες: στη Βιέννη, λίγο μετά την εκλογή του προέδρου της Αυστριακής Δημοκρατίας. Η επικράτηση του πρώτου ακροδεξιού προέδρου σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τελικά αποφεύχθηκε, αλλά πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι το πάρτι των ξενοφοβικών και αντιευρωπαϊκών δυνάμεων στην Ευρώπη απλά αναβλήθηκε, αλλά δεν ματαιώθηκε. Το 2017 θα είναι έτσι κι αλλιώς μια χρονιά με πάρα πολλές εκλογικές μάχες και με άφθονες εκκρεμότητες. Προσφυγικό, οικονομική κρίση, αντιμετώπιση της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας που φθείρουν σταθερά την ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θέματα που απασχόλησαν την εκπομπή και τη χρονιά που πέρασε και απορίες που κληρονομεί ο παλιός ο χρόνος στον επόμενο.

Η εκπομπή κάνει μία αποτίμηση όλων αυτών των εξελίξεων και στέκεται στις μεγάλες προκλήσεις για την Ευρώπη του 2017, μιας χρονιάς που μπορεί να αποδειχθεί ορόσημο για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σενάριο–παρουσίαση: Κώστας Αργυρός.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Μουκάνης.

Δημοσιογραφική ομάδα: Κώστας Παπαδόπουλος, Ελένη Κορόβηλα, Ωραιάνθη Αρμένη, Δήμητρα Βεργίνη.

Για το δελτίο πατήστε εδώ.