Τρίτο Πρόγραμμα: Συναυλία του Melos Brass στο Στούντιο Ε – Απευθείας ραδιοφωνική...

Τρίτο Πρόγραμμα: Συναυλία του Melos Brass στο Στούντιο Ε – Απευθείας ραδιοφωνική μετάδοση 17.01.2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Τρίτη και 3 μ.μ. στο Τρίτο»

Κουιντέτο χάλκινων πνευστών Melos Brass

Συναυλία με κοινό στο Στούντιο Ε, σε απευθείας ραδιοφωνική μετάδοση

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017, ώρα 15:00-16:20

Melos Brass 2

Το ιστορικό κουιντέτο χάλκινων πνευστών Melos Brass, την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 15:00, παρουσιάζει -παρουσία κοινού- συναυλία στο Στούντιο Ε της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Η συναυλία μεταδίδεται απευθείας από τις συχνότητες του Τρίτου Προγράμματος και διαδικτυακά στο webradio.ert.gr/trito.

Το κουιντέτο χάλκινων πνευστών Melos Brass, απαρτίζουν οι: Σπύρος Αρκούδης (τρομπέτα), Σοφία Σιωρά (τρομπέτα), Αντώνης Λαγός (κόρνο), Γιώργος Κρίμπερης (τρομπόνι), Σάκης Μυρώνης (τούμπα).

«Μέλος», μελωδία στα Αρχαία Ελληνικά.

Το σύνολο χάλκινων πνευστών Melos Brass δημιουργήθηκε το 1989. Τα μέλη του συγκροτήματος είναι και μέλη της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, ενώ, παράλληλα, ως κουιντέτο, έχουν μια αξιόλογη παρουσία στο χώρο της μουσικής δωματίου για χάλκινα πνευστά, με συναυλίες στην Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία.

Από το 2003 – 2014 ίδρυσαν και οργάνωσαν σε ετήσια βάση την Ιόνιο Θερινή Μουσική Ακαδημία, στην Κέρκυρα, σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Δήμο της Κέρκυρας.

Σκοπός του Melos Brass είναι η προώθηση της μουσικής δωματίου για χάλκινα πνευστά μέσα από την ερμηνεία έργων από το διεθνές ρεπερτόριο, καθώς και η ενθάρρυνση Ελλήνων συνθετών στη δημιουργία έργων για χάλκινα πνευστά. Μέχρι σήμερα, αρκετοί σύγχρονοι Έλληνες συνθέτες έχουν γράψει αξιόλογα έργα ειδικά για το συγκρότημα.

Παρουσίαση: Μιχάλης Μεσσήνης.

Ηχοληψία: Μιχάλης Συγλέτος.

Η είσοδος για το κοινό, που επιθυμεί να παρακολουθήσει τη συναυλία στο Στούντιο Ε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή (Λ. Μεσογείων 432), είναι ελεύθερη, με προσκλήσεις κατά προτεραιότητα, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Για προσκλήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση trito@ert.gr

Η Ελληνική Ραδιοφωνία στηρίζει τη σύγχρονη κλασική σκηνή, συνθέτες και ερμηνευτές, δίνοντας την ευκαιρία σε καταξιωμένους σολίστ, αλλά και ταλαντούχους νέους μουσικούς, να παρουσιάσουν την πιο πρόσφατη δουλειά τους, σε ρεπερτόριο χωρίς σύνορα εποχής, ύφους και φόρμας, με τη φροντίδα του τμήματος ηχογραφήσεων των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.

Η μουσική σάς περιμένει, στο Τρίτο

Info:

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017, ώρα 15:00

«Τρίτη και 3 μ.μ. στο Τρίτο»

Κουιντέτο χάλκινων πνευστών Melos Brass

Συναυλία με κοινό στο Στούντιο Ε, σε απευθείας ραδιοφωνική μετάδοση

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma