ΕΡΤ1 – EUROPE 21.01.2017

ΕΡΤ1 – EUROPE 21.01.2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 «EUROPE» Με την Εύα Μπούρα

 Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017, στις 13:30

Εύα Μπούρα

Οι πολιτικές προκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2017 με επίκεντρο τη συνεχιζόμενη  προσφυγική κρίση,  οι εξελίξεις στο Κυπριακό και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην προσπάθεια επίλυσης είναι τα βασικά θέματα της εκπομπής «Europe», που ταξίδεψε στο Στρασβούργο για την ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου και θα μεταδοθεί στην ΕΡΤ1 αυτό το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 στις 13:30.

Το 2016 η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Προσφυγικό, τρομοκρατία, λιτότητα, ανεργία, επερχόμενο Brexit, ρατσιστικά και ξενοφοβικά κινήματα, ένταση των σχέσεων με τη Ρωσία, εκλογή Τραμπ, διαμόρφωσαν μια νέα πραγματικότητα μέσα στους κόλπους της Ένωσης που αναζητεί  νέα ταυτότητα και προσανατολισμό.

Ποιες οι προκλήσεις που έχει σήμερα να αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και τι σχεδιάζουν  Βρυξέλλες και Στρασβούργο; Ποιες μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν, ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς αυτήν;

Επιπλέον, στην εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε:

– Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού. Υπάρχει ελπίδα για δίκαιη και βιώσιμη λύση; Πώς αποτιμάτε η μέχρι τώρα στάση της Τουρκίας και γιατί ο Ερντογάν επιμένει σε εθνικιστικές «κορώνες»; Μιλούν αποκλειστικά στην εκπομπή οι ευρωβουλευτές των κυπριακών κομμάτων.

– Η πορεία της ελληνικής οικονομίας με φόντο τη δεύτερη αξιολόγηση και τις σχέσεις Ε.Ε.-ΔΝΤ. Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης μιλάει αποκλειστικά στην εκπομπή.

-Ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ποιος ο ρόλος και οι αρμοδιότητές του και ποια η πολιτική σημασία της εκλογής του;

Καλεσμένοι της Εύας Μπούρα στο στούντιο στο Στρασβούργο, οι ευρωβουλευτές Κώστας Χρυσόγονος (ΣΥΡΙΖΑ), Μανώλης Κεφαλογιάννης (ΝΔ), Κώστας Παπαδάκης (ΚΚΕ), Νότης Μαριάς (ανεξάρτητος), Νεοκλής Συλικιώτης (ΑΚΕΛ) και ο πρέσβης της Ελλάδας στο Στρασβούργο, Στέλιος Περράκης.

Έρευνα-παρουσίαση: Εύα Μπούρα.

Αρχισυνταξία: Σάκης Τσάρας.

Σκηνοθεσία: Νίκος Παρλαπάνης.

Διεύθυνση παραγωγής: Νεκταρία Δρακουλάκη.

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.