ΕΡΤ2 – «Πύργος Αθηνών» 22.01.2017

ΕΡΤ2 – «Πύργος Αθηνών» 22.01.2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΥΡΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

 Μια εκπομπή που σε βγάζει έξω!

Ο «Πύργος Αθηνών», μας προτείνει τα σημαντικότερα, τα πιο ενδιαφέροντα και διαφορετικά πράγματα που πρόκειται να συμβούν ή συμβαίνουν στην πόλη και αφορούν στην έξοδο για ψυχαγωγία και διασκέδαση. Τις δράσεις, τα events, τα θεάματα, τη γαστρονομία, τις εκθέσεις, τα περίεργα και τις μοναδικότητες της πόλης, τους χώρους και τα πρόσωπα που διαμορφώνουν τις νέες τάσεις και οτιδήποτε δημιουργείται, κινείται και παίζει στην Αθήνα και ζητάει το χρόνο σου για να τον γεμίσει δημιουργικά και ευχάριστα.

Είναι μία εκπομπή που κινείται στους ρυθμούς της σύγχρονης Αθήνας και είναι φτιαγμένη από ανθρώπους που ξέρουν να ανακαλύπτουν και να αποκαλύπτουν τα μυστικά της πόλης πριν αυτά διαδοθούν.

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017, στις 16:00

Πύργος Αθηνών Εκπομπή 8η

Εκπομπή 8η: «Η Χαμένη Λεωφόρος του Ελληνικού Σινεμά, «1984», σούσι, Γιάννης Ταλούμης, stand up comedies της Αθήνας»

«Η Χαμένη Λεωφόρος του Ελληνικού Σινεμά» είναι ένα φεστιβάλ που προβάλλει «παράξενα, παραγνωρισμένα, παραμελημένα, παραπονεμένα ελληνικά φιλμ» από τη δεκαετία του ’60 έως τη δεκαετία του ’80. Οι σκηνοθέτες Ελίνα Ψύκου, Γιάννης Βεσλεμές και Αλέξης Αλεξίου, μας συστήνουν κάποιες άγνωστες πτυχές του ελληνικού κινηματογράφου και μας μιλούν για τη διοργάνωση αυτή που δίνει ραντεβού δύο φορές το μήνα στον κινηματογράφο Άστορ.

Το «1984» είναι μία από τις σημαντικότερες στιγμές της φετινής θεατρικής σεζόν. Η σκηνοθέτις Κατερίνα Ευαγγελάτου μιλάει για τη μεταφορά στη σκηνή του εμβληματικού «προφητικού» μυθιστορήματος του Τζορτζ Όργουελ, ενώ οι ηθοποιοί Αργύρης Πανταζάρας και Λένα Δροσάκη αποκαλύπτουν τα μυστικά της προσέγγισης των ρόλων τους.

Ζούμε σε μια χώρα όπου ο κόσμος δύσκολα αλλάζει διατροφικές συνήθειες και δύσκολα επίσης αποδέχεται καινοτομίες, όπως αυτή της ωμοφαγίας. Στην περίπτωση του σούσι όμως, έχουμε να κάνουμε με μια τάση που έχει πλέον εδραιωθεί και επεκτείνεται συνεχώς και με αυξανόμενο δημιουργικό τρόπο. Ένας βραβευμένος σεφ, ειδικευμένος στην ιαπωνική κουζίνα, λύνει όλες τις απορίες μας σχετικά με τη δημοφιλία και το μέλλον του σούσι στην Ελλάδα.

Ο τρόπος που πίνουμε καφέ αλλάζει, ακολουθώντας ένα δυνατό παγκόσμιο ρεύμα που αναδεικνύει προϊόντα υψηλής ποιότητας, με φροντίδα από την καλλιέργεια και τη συγκομιδή μέχρι το καβούρδισμα και το σερβίρισμα. Ο Γιάννης Ταλούμης, από τους πρωτεργάτες του specialty coffee στην Ελλάδα, μιλάει για το τι έχει φέρει στο φλιτζάνι μας αυτή η νέα φιλοσοφία που αναλύει τον καφέ με όρους γευσιγνωσίας ανάλογους του κρασιού.

Τέλος, διαπιστώνουμε γιατί η stand up comedy έχει πλέον τόση επιτυχία στην Ελλάδα. Δύο εξπέρ του είδους, ο Λάμπρος Φισφής και ο Γιώργος Χατζηπαύλου, μας «ξεναγούν» στο είδος και στις δικές τους παραστάσεις που παρουσιάζονται αυτόν τον καιρό στην Αθήνα.

Παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι: Γιάγκος Αντίοχος, Μαρία Κρύου, Χρήστος Μήτσης και Άντζελα Σταματιάδου.

Σκηνοθεσία: Πάνος Κέκας.

Αρχισυνταξία: Θύμιος Νικολόπουλος.

Παραγωγή: Kinemax.

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.