ΕΡΤ2 – ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: «Ο Τερματισμός» 31.01.2017

ΕΡΤ2 – ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: «Ο Τερματισμός» 31.01.2017

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

«Ο Τερματισμός»

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017, στις 24:00

 Από αριστερά Βασίλης Βλαχογιάννης, Νίκος Πολιάς

Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 24:00, στο πλαίσιο της εκπομπής «Άνθρωποι και ιστορίες», που επιμελείται και παρουσιάζει η Μαρία Κουφοπούλου, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ «Ο Τερματισμός» σε σκηνοθεσία Ελιάνας Αμπραβανέλ.

Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, παραγωγής Ελλάδας 2016, παρακολουθεί τις ζωές τριών ασπρομάλληδων μαραθωνοδρόμων που δεν βιάζονται να τερματίσουν.

Ο Ιδομενέας είναι ένας εύρωστος Κρητικός που τρέχει τον Αυθεντικό Μαραθώνιο ξυπόλυτος, φορώντας αρχαιοελληνική πανοπλία. Ο Αντώνης είναι ένας βοσκός από την Εράτυρα Κοζάνης, ο οποίος ανακάλυψε το ταλέντο του στο τρέξιμο όταν πρόφτασε τον λύκο που του είχε κλέψει ένα πρόβατο. Ο Στέλιος, εκ των γηραιότερων μαραθωνοδρόμων της Ελλάδας, έχει στόχο να μπει στο βιβλίο με τα Ρεκόρ Γκίνες.

Οι τρεις τους μοιράζονται μια εντελώς δική τους φιλοσοφία για το τρέξιμο. Κάθε φορά που περνούν τη γραμμή του τερματισμού, έρχονται ένα βήμα πιο κοντά στον καθημερινό ήρωα που κρύβουν μέσα τους!

Στο στούντιο, καλεσμένοι της Μαρίας Κουφοπούλου είναι ο διακεκριμένος μαραθωνοδρόμος και εκδότης του περιοδικού «Runner Magazine», Νίκος Πολιάς, καθώς και ο μαραθωνοδρόμος Βασίλης Βλαχογιάννης.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Μαρία Π. Κουφοπούλου.

Σκηνοθεσία: Πέτρος Τούμπης.

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.