ΕΡΤ1 – «Ες αύριον τα σπουδαία» 11.02.2017

ΕΡΤ1 – «Ες αύριον τα σπουδαία» 11.02.2017

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

 ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ 

Πορτρέτα του αύριο

 Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017, στις 18:30

Μετά τους δύο επιτυχημένους κύκλους της σειράς «Ες αύριον τα σπουδαία», οι Έλληνες σκηνοθέτες στρέφουν, για μία ακόμη φορά, το φακό τους στο αύριο του Ελληνισμού, κινηματογραφώντας μια άλλη Ελλάδα, αυτήν της δημιουργίας και της καινοτομίας.

Μέσα από τα επεισόδια της σειράς προβάλλονται οι νέοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και αθλητές που καινοτομούν και δημιουργούν με τις δικές τους δυνάμεις. Η σειρά αναδεικνύει τα ιδιαίτερα γνωρίσματα και πλεονεκτήματα της νέας γενιάς των συμπατριωτών μας, αυτών που θα αναδειχθούν στους αυριανούς πρωταθλητές στις επιστήμες, στις Τέχνες, στα Γράμματα, παντού στην κοινωνία.

Όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι, άγνωστοι ακόμα στους πολλούς ή ήδη γνωστοί, αντιμετωπίζουν δυσκολίες και πρόσκαιρες αποτυχίες, που όμως δεν τους αποθαρρύνουν. Δεν έχουν ίσως τις ιδανικές συνθήκες για να πετύχουν ακόμα το στόχο τους, αλλά έχουν πίστη στον εαυτό τους και στις δυνατότητές τους. Ξέρουν ποιοι είναι, πού πάνε και κυνηγούν το όραμά τους με όλο τους το είναι.

Μέσα από το νέο κύκλο της σειράς της δημόσιας τηλεόρασης, δίνεται χώρος έκφρασης στα ταλέντα και τα επιτεύγματα αυτών των νέων ανθρώπων. Προβάλλεται η ιδιαίτερη προσωπικότητα, η δημιουργική ικανότητα και η ασίγαστη θέλησή τους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, αξιοποιώντας στο μέγιστο το ταλέντο και τη σταδιακή αναγνώρισή τους από τους ειδικούς και από το κοινωνικό σύνολο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Επεισόδιο 5ο: «Σιωπηλός παρατηρητής»

Στο πλαίσιο της μετάδοσης του τρίτου κύκλου της σειράς ντοκιμαντέρ «Ες αύριον τα σπουδαία», το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18:30 στην ΕΡΤ1, προβάλλεται το επεισόδιο με τίτλο «Σιωπηλός παρατηρητής», του σκηνοθέτη Χρήστου Καρτέρη.

Η Νατάσα Ευσταθίου είναι μουσικοτεχνολόγος και διευκολύντρια της πρωτοποριακής μεθόδου  iMUSE. Η μη επεμβατική μέθοδος iMUSE, είναι ένα πολυαισθητηριακό διαδραστικό τεχνολογικό περιβάλλον που δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους με νοητικές και σωματικές αναπηρίες και ηλικιωμένους να αυτενεργήσουν, πραγματοποιώντας δραστηριότητες που διαφορετικά θα τους ήταν αδύνατες, να εκφραστούν ελεύθερα και να αναπτύξουν επικοινωνιακές δεξιότητες, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και ευημερίας τους.

Στο επεισόδιο παρακολουθούμε μία μέρα από τη ζωή της Νατάσας Ευσταθίου, η οποία μας αναλύει τι είναι το iMUSE, τη χρήση του και τα οφέλη του. Πώς ασχολήθηκε μ’ αυτό, την επαφή με τους χρήστες της μεθόδου και τα οφέλη που προσφέρει στη ζωή των χρηστών αλλά και για τις αλλαγές που συνέβησαν σε εκείνη μέσα από την ενασχόλησή της με το iMUSE. Επίσης, βλέπουμε τι γίνεται σε μία συνεδρία, καθώς και απόψεις και εμπειρίες από χρήστες του iMUSE.

Επίσης, στο ντοκιμαντέρ μιλούν ο Phil Ellis, εφευρέτης της μεθόδου iMUSE και καθηγητής της Νατάσας, αλλά και άτομα που σχετίζονται μαζί της, όπως η μητέρα της Λίνα Ευσταθίου, η Άννα Δανοπούλου (προїσταμένη ιατρός Ασύλου Ανιάτων, παθολόγος) και η Νεκταρία Βαζούρα (πρόεδρος Ένωσης Γονέων και Φίλων Ατόμων με σύνδρομο ΡΕΤ «Άγγελοι Γης»).

Σκηνοθεσία-σενάριο: Χρήστος Καρτέρης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Νίκος Καρανικόλας.

Μοντάζ: Χάρης Μαυροφοράκης.

Ηχοληψία: Γιάννης Αντύπας.

Βοηθός σκηνοθέτη: Παναγιώτης Σκορδίλης.

Τεχνική επεξεργασία – εξοπλισμός: RGB Studios.

Εκτέλεση παραγωγής: See- Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών.

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.