Δεύτερο Πρόγραμμα – «Έγκλημα στα ερτζιανά» 17.02.2017

Δεύτερο Πρόγραμμα – «Έγκλημα στα ερτζιανά» 17.02.2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΕΡΤΖΙΑΝΑ

 «Το έγκλημα στη λογοτεχνία και στον κινηματογράφο»

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 19:00-20:00

Η εκπομπή του Δεύτερου Προγράμματος «Έγκλημα στα ερτζιανά», την οποία επιμελείται και παρουσιάζει το Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.), την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 19:00, φιλοξενεί τον ομότιμο καθηγητή Εγκληματολογίας, Γιάννη Πανούση.

Ο κ. Πανούσης αποκαλύπτει στη  «Έγκλημα στα ερτζιανά» και στην Αναστασία Χαλκιά πώς η λογοτεχνία και ο κινηματογράφος προσεγγίζουν το έγκλημα, πώς συνομιλεί η αστυνομική λογοτεχνία με τον κινηματογράφο, εάν ο κινηματογράφος δίνει πνοή στο αστυνομικό μυθιστόρημα και εάν τελικά ωθεί ή απωθεί από το έγκλημα.

Όλα αυτά, με τη συνοδεία τραγουδιών σπουδαίων Ελλήνων αλλά και ξένων δημιουργών που μας ταξιδεύουν στις εποχές του φιλμ νουάρ, όπου πρωταγωνιστεί -κυρίως-  η ασπρόμαυρη μεγάλη πόλη και εκείνοι που αγαπούν να κυκλοφορούν στα σκοτάδια  της.

Μια εκπομπή με τον ομότιμο καθηγητή Εγκληματολογίας Γιάννη Πανούση, δεν μπορεί παρά να είναι όχι μόνο ανατρεπτική αλλά και συνθετική, καθώς Τέχνη και Εγκληματολογία συνομιλούν συγκινησιακά, ρομαντικά και επιστημονικά για ένα καίριο θέμα: τον ίδιο τον άνθρωπο.

Επιμέλεια εκπομπής: Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.).

Ομάδα παρουσίασης της εκπομπής: Αναστασία Χαλκιά, Διονύσης Χιόνης, Φώτης Σπυρόπουλος, Μάρθα Λεμπέση, Εύη Ανδρουλάκη, Αντωνία Καστρινάκη.

Συντονιστείτε στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 & 102,9!

Info:

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 19:00-20:00

Εκπομπή: «Έγκλημα στα ερτζιανά»

«Το έγκλημα στη λογοτεχνία και στον κινηματογράφο»

Live Streaming: webradio.ert.gr/deftero

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm