ΕΡΤ1-Πρόγραμμα 25.02-03.03.2017

ΕΡΤ1-Πρόγραμμα 25.02-03.03.2017

ΣΑΒΒΑΤΟ, 25/2/2017

07:00    ΜΑΖΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  W   

Η νέα πρωινή εκπομπή «Μαζί το Σαββατοκύριακο», με την Ελένη Χρονά και τον Γιάννη Σκάλκο, θα είναι μαζί σας κάθε Σαββατοκύριακο από τις 07:00 έως και τις 10:00 το πρωί.

Η Ελένη Χρονά και ο Γιάννης Σκάλκος μας ενημερώνουν για όλα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, την υγεία, στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, στο περιβάλλον και γενικά στον κόσμο.

Επίσης, η εκπομπή ασχολείται και με θέματα που αξίζουν της προσοχής μας, όπως σπουδαίες δράσεις σε απομακρυσμένες γωνιές της Ελλάδας, Έλληνες που διακρίνονται για τη δράση τους και το έργο τους σε κάθε γωνιά του πλανήτη, καινοτόμοι επιχειρηματίες που ανοίγουν τα φτερά τους κόντρα στην κρίση κ.ά.

Παρουσίαση: Γιάννης Σκάλκος, Ελένη Χρονά.

Αρχισυνταξία: Πιέρρος Τζανετάκος.

Σκηνοθεσία: Αντώνης Μπακόλας.

Διεύθυνση παραγωγής: Αλίκη Θαλασσοχώρη.

Δημοσιογραφική ομάδα: Αθηνά Σαλούστρου, Νάσια Μπουλούκου.

10:00    ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ  W   

Ο Τάκης Σαράντης και η Έλενα Μπουζαλά, κάθε Σαββατοκύριακο από τις 10:00 έως τις 12:00, προσεγγίζουν την επικαιρότητα «αλλιώς».

Με διαφορετική ματιά στην πολιτική, κοινωνική, πολιτιστική και αθλητική επικαιρότητα, με θέματα και συνεντεύξεις από την Αθήνα και την Περιφέρεια και με ανατρεπτική διάθεση για όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Παρουσίαση: Τάκης Σαράντης, Έλενα Μπουζαλά.

Αρχισυνταξία: Βασίλης Παπανικολάου.

Σκηνοθεσία: Νίκος Παρλαπάνης.

Διεύθυνση παραγωγής: Αλίκη Θαλασσοχώρη.

Δημοσιογραφική ομάδα: Νάσια Μπουλούκου, Ρούλα Κρικώνη.

12:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ   W

12:30    ΕΠΤΑ  W

Με τη Βάλια Πετούρη.

Ενημερωτική εκπομπή, με καλεσμένο το πολιτικό πρόσωπο της εβδομάδας και θέμα την ανασκόπηση της επικαιρότητας, το επταήμερο που πέρασε.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Βάλια Πετούρη.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Μανιώ Μάνεση.

Σκηνοθεσία:  Αντώνης Μπακόλας

Διεύθυνση παραγωγής: Νάντια Κούσουλα

13:30    EUROPE   W

Εκπομπή με την Εύα Μπούρα.

Πρόκειται για μία εβδομαδιαία  τηλεοπτική εκπομπή  στοχευμένη στις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. σε μία κρίσιμη και μεταβατική περίοδο για την Ευρώπη.

Μέσα από αναλυτικά ρεπορτάζ, εκτενή αφιερώματα και αποστολές, συνεντεύξεις με ευρωβουλευτές και ειδικούς αναλυτές και συνεργασία με το τηλεοπτικό κανάλι Europarl T.V.  η

εκπομπή «Εurope» στοχεύει να αναδείξει μεγάλα ευρωπαϊκά ζητήματα, όπως η μετανάστευση, η ανεργία,  η ανάπτυξη, το περιβάλλον, η ενέργεια κλπ., να καλύψει θέματα

που ενδιαφέρουν τους Ευρωπαίους πολίτες και δεν αποκτούν πρωτεύουσα θέση στην ειδησεογραφία αλλά  και να καταγράψει  τα νέα δεδομένα της ευρωπαϊκής προοπτικής.

Έρευνα-Παρουσίαση:  Εύα Μπούρα.

Αρχισυνταξία: Σάκης Τσάρας.

Σκηνοθεσία: Νίκος Παρλαπάνης.

Διεύθυνση παραγωγής : Νεκταρία Δρακουλάκη

ΣΑΒΒΑΤΟ, 25/2/2017

15:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ+ ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ+ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ  W     

16:00    EΡΤreport   W      ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

Με τη Εμμανουέλλα Αργείτη, τη Μαρίνα Δεμερτζιάν και τη Μάχη Νικολάρα.

Τρεις ρεπόρτερ διερευνούν θέματα που αναδεικνύουν τα σύγχρονα διλήμματα, προβλήματα ή επιτεύγματα της ελληνικής κοινωνίας και οι τηλεθεατές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πώς εξελίσσεται η έρευνά τους.

Η Εμμανουέλλα Αργείτη, η Μαρίνα Δεμερτζιάν και η Μάχη Νικολάρα, αναζητούν πτυχές της επικαιρότητας, καταγράφουν τις ιστορίες εκεί όπου συμβαίνουν και φωτίζουν τους πραγματικούς πρωταγωνιστές της καθημερινότητας. Παρουσιάζουν την ευρύτερη δυνατή γκάμα απόψεων, αναγνώσεων και αντιθέσεων που απασχολούν τη δημόσια συζήτηση.

Οι τρεις ρεπόρτερ μας προσκαλούν στο «εργαστήριο» του ρεπορτάζ. Ο τηλεθεατής, τις παρακολουθεί εν δράσει: να συζητούν, να προβληματίζονται, να αναρωτιούνται, να απογοητεύονται αλλά και να ερευνούν σε βάθος.

Παρουσίαση-Αρχισυνταξία: Εμμανουέλλα Αργείτη, Μαρίνα Δεμερτζιάν  Μάχη Νικολάρα

Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρεμούνδος

Διεύθυνση παραγωγής: Περικλής Παπαδημητρίου

17:00    Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ  W     ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 

Με τον Χρίστο Βασιλόπουλο                                      

Εκπομπή 11η

18:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ W

18:30   ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ   W    ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Μετά τους δύο επιτυχημένους κύκλους της σειράς «Ες αύριον τα σπουδαία», οι Έλληνες σκηνοθέτες στρέφουν, για μία ακόμη φορά, το φακό τους στο αύριο του Ελληνισμού, κινηματογραφώντας μια άλλη Ελλάδα, αυτήν της δημιουργίας και της καινοτομίας.

Μέσα από τα επεισόδια της σειράς προβάλλονται οι νέοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και αθλητές που καινοτομούν και δημιουργούν με τις δικές τους δυνάμεις. Η σειρά αναδεικνύει τα ιδιαίτερα γνωρίσματα και πλεονεκτήματα της νέας γενιάς των συμπατριωτών μας, αυτών που θα αναδειχθούν στους αυριανούς πρωταθλητές στις επιστήμες, στις Τέχνες, στα Γράμματα, παντού στην κοινωνία.

Όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι, άγνωστοι ακόμα στους πολλούς ή ήδη γνωστοί, αντιμετωπίζουν δυσκολίες και πρόσκαιρες αποτυχίες, που όμως δεν τους αποθαρρύνουν. Δεν έχουν ίσως τις

ιδανικές συνθήκες για να πετύχουν ακόμα το στόχο τους, αλλά έχουν πίστη στον εαυτό τους και στις δυνατότητές τους. Ξέρουν ποιοι είναι, πού πάνε και κυνηγούν το όραμά τους με όλο τους το είναι.

Μέσα από το νέο κύκλο της σειράς της δημόσιας τηλεόρασης, δίνεται χώρος έκφρασης στα ταλέντα και τα επιτεύγματα αυτών των νέων ανθρώπων. Προβάλλεται η ιδιαίτερη προσωπικότητα, η δημιουργική ικανότητα και η ασίγαστη θέλησή τους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, αξιοποιώντας στο μέγιστο το ταλέντο και τη σταδιακή αναγνώρισή τους από τους ειδικούς και από το κοινωνικό σύνολο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Επεισόδιο 7ο «Αδέλφια ταδε» της Μαρίας Γιαννούλη

Στο πλαίσιο της μετάδοσης του τρίτου κύκλου της σειράς ντοκιμαντέρ «Ες αύριον τα σπουδαία», το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18:30 στην ΕΡΤ1, προβάλλεται το επεισόδιο με τίτλο «Αδέλφια τάδε», της σκηνοθέτιδος Μαρίας Γιαννούλη.

Ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης είναι δύο νέοι μουσικοί 24 ετών από την Κρήτη ,που έχουν αφιερωθεί σε μια πολύ ξεχωριστή και σπάνια – για την ηλικία τους – ενασχόληση, τη μελοποιημένη ποίηση.

Εμφανίστηκαν και διακρίθηκαν στην 4η Ακρόαση της Μικρής Άρκτου, ως τραγουδοποιοί και το πρώτο τους τραγούδι «Αυτοί παιδί μου δεν», σε ποίηση Μιχάλη Γκανά, αγαπήθηκε αμέσως από το κοινό και τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς.

 Σε μια εποχή άνυδρη και εξαιρετικά δύσκολη, ο Μιχάλης κι ο Παντελής Καλογεράκης επιστρέφουν στη μελοποιημένη ποίηση, με έναν τρόπο όμως ζωντανό, απλό και χαρούμενο, αναζητώντας στην παράδοση μιας ισχυρής πολιτιστικής μας αναφοράς, σύγχρονο και επίκαιρο τρόπο έκφρασης.

Το 2016 κυκλοφόρησαν το βιβλίο-δίσκο τους «Προσωπικό», στο οποίο συμμετέχει η Μαρία Φαραντούρη.

Είναι ομοζυγωτικοί δίδυμοι και το δέσιμό τους είναι εξαιρετικά ισχυρό, κάτι που αντιλαμβάνεται από την πρώτη στιγμή όποιος τους γνωρίσει.

Ζουν στο κέντρο της Αθήνας με δυο υπέροχες γάτες και κάνουν διάφορες πρόχειρες δουλειές για να βιοποριστούν, ώστε να μπορούν ανεμπόδιστοι να δημιουργούν.

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Μαρία Γιαννούλη

Διεύθυνση φωτογραφίας: Στέλιος Πίσσας

Ηχοληψία: Κώστας Κουτελιδάκης

Μοντάζ: Χριστόφορος Λαζαρης

Εκτέλεση παραγωγής: See- Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών για την ΕΡΤ, 2017

ΣΑΒΒΑΤΟ, 25/2/2017

19:00    ΟΙΝΟΣ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ   W            ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ

Η νέα εκπομπή «Οίνος ο αγαπητός», μας ταξιδεύει στους δρόμους του κρασιού της Ελλάδας.

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, η Ελλάδα έχει μακρά παράδοση στην καλλιέργεια της αμπέλου και στην παραγωγή κρασιού. Η χώρα μας διαθέτει πολλές και διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιών, ενώ τα ελληνικά κρασιά κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις διεθνείς αγορές.

Με ξεναγό τον οινολόγο δρ. Δημήτρη Χατζηνικολάου, θα ταξιδέψουμε στις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της χώρας μας. Από τη Νεμέα μέχρι τη Δράμα και από τη Σαντορίνη μέχρι τη Νάουσα, θα επισκεφτούμε οινοποιεία, αμπελώνες και κελάρια, θα δοκιμάσουμε μεθυστικά κρασιά -λευκά, κόκκινα, ροζέ, αφρώδη, γλυκά, λιαστά, ημίγλυκα, αλλά και αποστάγματα- και θα συνομιλήσουμε με ειδικούς και λάτρεις του «οίνου του αγαπητού».

Σ’ αυτό το διαφορετικό ταξίδι στη Διονυσιακή Ελλάδα, θα γνωρίσουμε τις διαφορετικές ποικιλίες που καλλιεργούνται ανά περιοχή, ντόπιες και ξενικές, τα κρασιά που παράγουν, τις ιδιαιτερότητές τους και τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τη διαδικασία. Θα μάθουμε πώς να διαλέξουμε το κατάλληλο μπουκάλι κρασί για κάθε περίσταση, με τι να το συνταιριάξουμε και πώς να το απολαύσουμε στο μέγιστο. Θα καταρρίψουμε μύθους για το κρασί και θα μυηθούμε στην τέχνη της οινογνωσίας, γιατί η απόλαυση ενός ποτηριού καλό κρασί μπορεί να γίνει ιεροτελεστία.

Προορισμοί: Νεμέα, Μαντινεία, Σαντορίνη, Μεσόγεια, Δράμα, Παγγαίο, Επανομή, Νάουσα, Ραψάνη, Όσσα Λαγκαδά, Μετέωρα, Ηλεία, Πάτρα, Αίγιο.

Επεισόδιο 6ο «Δράμα»

Το ταξίδι ξεκινά στη Δράμα και εκεί γνωρίζουμε το merlot και τοsyrah. Επισκεπτόμαστε τα κτήματα Παυλίδη, Κώστα Λαζαρίδη και Τέχνη Οίνου. Συνομιλούμε με τον οινολόγο του κτήματος Παυλίδη Παναγιώτη Κυριακίδη, το Γεράσιμο Λαζαρίδη, τον οινολόγο της Τέχνης Οίνου Άκη Παπαδόπουλο και τον γεωπόνο Ηρακλή Τοπαλίδη.  Καταρρίπτουμε το μύθο για την «αξία του παλαιού βαρελιού» στη ζύμωση του κρασιού.  Μαθαίνουμε γιατί, πότε και πώς πρέπει να μεταγγιστεί ένα κρασί σε μια καράφα.

 ΣΑΒΒΑΤΟ, 25/2/2017

20:00     ΚΛΑΣΙΚΟΙ  ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ (Ε)

«Ντετέκτιβ Μέρντοχ»  (Murdoch mysteries)  (Β΄ κύκλος)

Πολυβραβευμένη σειρά μυστηρίου εποχής, παραγωγής Καναδά 2008-2016.

Η σειρά διαδραματίζεται στο Τορόντο το 1895. Ο ντετέκτιβ Ουίλιαμ Μέρντοχ, χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα μέσα της Εγκληματολογίας και με τη βοήθεια των σύγχρονων επιστημονικών ανακαλύψεων, εξιχνιάζει τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα του Τορόντο των αρχών του 20ού αιώνα. Καθώς μαζί με την ομάδα του κατορθώνουν το αδύνατο, αναβιώνουν μέσα από τις έρευνές τους πραγματικά θέματα, καθώς και ιστορικά πρόσωπα που έζησαν έναν αιώνα πριν!

Τον Μέρντοχ, στις έρευνές του, βοηθούν τρία πρόσωπα: ο επιθεωρητής Μπράκενριντ, η γιατρός Τζούλια Όγκντεν και ο άπειρος, αλλά ενθουσιώδης αστυνομικός, Τζορτζ Κράμπτρι.

Ο Μπράκενριντ είναι ο προϊστάμενος του Μέρντοχ που έχει αδυναμία στο ουίσκι, προτιμάει τις πιο συμβατικές μεθόδους έρευνας, αλλά χαίρεται και καμαρώνει όταν τα πράγματα πάνε κατ’ ευχήν!

Η γιατρός είναι θαυμάστρια του Μέρντοχ και των εκκεντρικών μεθόδων του και βοηθάει πολύ στη λύση των μυστηρίων, καθώς αποκαλύπτει -με τη βοήθεια της Παθολογίας- αποδεικτικά στοιχεία.

Τέλος, ο Κράμπτρι, που ονειρεύεται να γίνει συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, είναι ο πιστός βοηθός του Μέρντοχ.

Πρωταγωνιστούν οι Γιάνικ Μπίσον (στο ρόλο του ντετέκτιβ Ουίλιαμ Μέρντοχ), Τόμας Κρεγκ (στο ρόλο του επιθεωρητή Μπράκενριντ), Έλεν Τζόι (στο ρόλο της γιατρού Τζούλια Όγκντεν),

Τζόνι Χάρις (στο ρόλο του αστυνομικού Τζορτζ Κράμπτρι). Επίσης, πολλοί guest stars εμφανίζονται στη σειρά.

Βραβεία: Τζέμινι:

Καλύτερου έκτακτου ανδρικού ρόλου σε δραματική σειρά – 2008

Καλύτερης πρωτότυπης μουσικής επένδυσης σε πρόγραμμα ή σειρά – 2008, 2009

Καναδικό Βραβείο Οθόνης:

Καλύτερου μακιγιάζ στην Τηλεόραση – 2015

Καλύτερης ενδυματολογίας στην Τηλεόραση – 2015

Επίσης, η σειρά απέσπασε και πολλές υποψηφιότητες.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς μεταδόθηκε το 2008 και από τότε μεταδόθηκαν ακόμη 150 επεισόδια.

Επεισόδιο 2ο. Ο ντετέκτιβ της Σκότλαντ Γιαρντ, Σκάνλον κυνηγά τον κατά συρροή δολοφόνο Χάρλαν Όργκιλ πάνω από ένα χρόνο και τώρα προβλέπει ότι ο Όργκιλ θα χτυπήσει στο Τορόντο. Πράγματι, δύο γυναίκες δολοφονούνται η μία μετά την άλλη και ο Σκάνλον πιστεύει ότι βρίσκεται στα ίχνη του Τζακ του Αντεροβγάλτη, όταν πιάνουν έναν εργάτη στα σφαγεία να κρυφοκοιτά γυναίκες στη γειτονιά. Ο Μέρντοχ όμως πιστεύει ότι ο δολοφόνος κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος.

 ΣΑΒΒΑΤΟ, 25/2/2017

20:55     ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ + ΑΘΛΗΤΙΚΑ  + ΚΑΙΡΟΣ   W           

22:00    ΣΙΝΕΜΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ     GR

            «ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ»

            Αισθηματικό δράμα, παραγωγής 1990.

            Σκηνοθεσία: Γιώργος Τσεμπερόπουλος

Παίζουν: Καίτη Παπανίκα, Άλκης Κούρκουλος, Νίκος Δημητράτος, Τάνια Τρύπη, Βάνα Μπάρμπα, Κώστας Κόκλας, Σπύρος Δρόσος, Βαγγέλης Λιοδάκης, Γιώργος Σαμπάνης, Λίνα Τριανταφύλλου

Διάρκεια: 91΄

Υπόθεση: Ένας νέος, άρτι απολυθείς από το στρατό, ο Χρήστος, ονειρεύεται να γίνει φίρμα του λαϊκού τραγουδιού. Μετά από μια αποτυχημένη καλλιτεχνική προσπάθεια, πιάνει δουλειά στο χασάπικο του κυρίου Μιχάλη, συζύγου της Μαρίνας και πατέρα της Φανής. Η Μαρίνα που ως τώρα έχει δώσει όλη της τη ζωή για τον άνδρα και τα παιδιά της, ώριμη σαραντάρα πια, αισθάνεται μια ακαταμάχητη έλξη για τον Χρήστο. Αλλά και η Φανή, επίσης, τον ερωτεύεται με ανάλογη ένταση. Υπάρχει όμως και η Ρούλα, η θερμόαιμη κομμώτρια που φαίνεται να αγαπά και να νοιάζεται τον Χρήστο όσο κανείς άλλος. Ο Χρήστος, περιστοιχισμένος από τρεις γυναίκες, δεν ξέρει τι να κάνει. Αρχικά κλίνει προς τη Μαρίνα, η οποία όμως κάποια στιγμή πληροφορείται τα αισθήματα της κόρης της και χωρίς κανένα ενδοιασμό θυσιάζει τη δική της ευτυχία, ώστε να της επιτρέψει να παντρευτεί τον αναποφάσιστο Χρήστο.Σεμνότητα, ευαισθησία, υποδειγματικές ερμηνείες, κι ένα σενάριο που αξιοποιεί τα διδάγματα του κοινωνικού ρεαλισμού.

 24:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ  W  

ΣΑΒΒΑΤΟ, 25/2/2017

00:30    CINE AFTER

ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ         

«Almanya: Καλώς ήρθατε στη Γερμανία» 

(Almanya – Welcome to Germany / Alimanya – Willkommen in Deutchland)

Δραματική κομεντί, παραγωγής Γερμανίας 2011.

Σκηνοθεσία: Γιασεμίν Σαμντερελί

Σενάριο: Γιασεμίν Σαμντερελί, Νεσρίν Σαμντερελί.

Παίζουν:  Φαχρί Γιαρντίμ, Πέτρα Σμιντ-Σάλερ, Ντένις Μοσκίτο, Βεντάτ Εριντσίν, Αϊλίν Τεζέλ, Λιλάι Χουζέρ, Ντεμέτ Γκιούλ, Ραφαέλ Κουσούρης, Αϊκούτ Καγιατζίκ, Ερκάν Καρατζαϊλί.

Διάρκεια: 94΄

Υπόθεση: Ο 70χρονος Χουσεΐν Γιλμάζ, έπειτα από 45 χρόνια διαμονής στη Γερμανία, όπου πρωτοπήγε στα μέσα της δεκαετίας του ’60 ως Gastarbeiter («φιλοξενούμενος εργάτης»), ανακοινώνει στην οικογένειά του ότι αγόρασε ένα σπίτι στην Τουρκία και ζητάει να τον βοηθήσουν να το ανακαινίσει. Για εκείνον πρόκειται για ένα ταξίδι-επιστροφή στην πατρίδα, για τους υπόλοιπους όμως είναι μία περιπλάνηση σε μία «άγνωστη» χώρα. Η πρότασή του, λοιπόν, όχι μόνο δεν γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό, αλλά προκαλεί τριγμούς ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας, αρκετά εκ των οποίων μοιάζουν να μη μπορούν να αποφασίσουν αν νιώθουν περισσότερο Τούρκοι ή Γερμανοί.

Παράλληλα, η Τσανάν, η φοιτήτρια εγγονή του Χουσεΐν, έχει τα δικά της προβλήματα, ερχόμενη αντιμέτωπη με μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, την οποία παλεύει να κρατήσει κρυφή από τη μητέρα της. Υπάρχει πάντως κάποιος που τη βοηθάει να ξεχνιέται: ο 6χρονος ξάδερφός της Τσενκ, ο οποίος της ζητάει να του διηγηθεί την απίθανη ιστορία γνωριμίας ανάμεσα στον παππού Χουσεΐν και τη γιαγιά Φατμά, τότε που οι δυο τους ήταν ακόμη δύο ντροπαλοί νέοι σ’ ένα γραφικό χωριουδάκι της μακρινής Ανατολίας. Και, κυρίως, πώς ο Χουσεΐν κατέληξε να γίνει ο… 1.000.001ος Gastarbeiter της Γερμανίας!

Βασισμένο κατά ένα σημαντικό μέρος του σε προσωπικές εμπειρίες της σκηνοθέτιδας Γιασεμίν Σαμντερελί και της αδελφής της και συν-σεναριογράφου Νεσρίν Σαμντερελί, το μεγάλου μήκους κινηματογραφικό τους ντεμπούτο «Almanya – Καλώς ήρθατε στη Γερμανία», σκιαγραφεί το πορτρέτο μιας πολυμελούς οικογένειας Τουρκογερμανών, η οποία βρίσκεται με το ένα πόδι στην Ανατολή και το άλλο στη Δύση, υιοθετώντας από τη μία τη γερμανική κουλτούρα, αλλά αρνούμενη, από τη άλλη, να αποχωριστεί τα ήθη και έθιμα της «μαμάς» Τουρκίας. Παράλληλα, η ταινία συμμετέχει με τον τρόπο της στο ζήτημα της μετανάστευσης, αλλά και στην επίκαιρη συζήτηση περί ενσωμάτωσης στη γερμανική κοινωνία.

«Είμαστε Τούρκοι ή Γερμανοί;», αναρωτιέται ο μικρός Τσενκ, συγχυσμένος από τις αντιδράσεις των συμμαθητών του στο Δημοτικό Σχολείο και από το γεγονός ότι στον χάρτη της Ευρώπης στην τάξη του δεν υπάρχει χώρος για την Ανατολία, από την οποία ο ίδιος κατάγεται. Τον Τσενκ υποδύεται ο -γεννημένος το 2002 στο Μόναχο- Ραφαέλ Κουσούρης. Είναι Γερμανός με ελληνικές ρίζες και τιμήθηκε με το Βραβείο Λευκός Ελέφαντας στο Φεστιβάλ του Μονάχου, το οποίο απονέμεται στον Καλύτερο Ηθοποιό Παιδικού Ρόλου.

Η ταινία έχει τιμηθεί με δύο σημαντικά βραβεία German Film Awards (Χρυσό Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου & Ασημένιο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας), απέσπασε Βραβείο Κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ του Σικάγο, προβλήθηκε εκτός διαγωνιστικού τμήματος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, ενώ αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες στη Γερμανία.

ΣΑΒΒΑΤΟ, 25/2/2017

 

ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ:

02:30  ΟΙΝΟΣ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ (Ε) ημέρας – W

03:20  ΕΡΤreport (Ε) ημέρας – W

04:20  EUROPE  (Ε) ημέρας – W

05:45  ΕΠΤΑ (Ε) ημέρας – W

06:45  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ 20ό ΑΙΩΝΑ (Ε)

ΚΥΡΙΑΚΗ,  26/2/2017

07:00    ΜΑΖΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  W   

            Με την Ελένη Χρονά και τον Γιάννη Σκάλκο

10:00    ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ  W   

            Με τον Τάκη Σαράντη και την Έλενα Μπουζαλά

12:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ   W

 12:15    ΕΠΩΝΥΜΩΣ   W

Με τον Βασίλη Ταλαμάγκα

Εκπομπή 9η

13:00    ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ    W               ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ – ΕΝΑΡΞΗ

 «Γεια σου Πειραιά αθανατε!…Τα ρεμπέτικα του Πειραιά, ο Πειραιάς στο ρεμπέτικο»

Ο Λάμπρος Λιάβας και το «Αλάτι της Γης» μας προσκαλούν σ’ ένα μουσικό οδοιπορικό στον Πειραιά, μέσα από κλασικά ρεμπέτικα που αναφέρονται στα τοπωνύμια του λιμανιού και στη ζωή των ρεμπετών από την εποχή του Μεσοπολέμου έως τη δεκαετία του ’50.

Γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις επιρροές από τους Μικρασιάτες πρόσφυγες, την «Πειραιώτικη Σχολή» του Ρεμπέτικου και την «ξακουστή Τετράδα του Πειραιώς» (Μ. Βαμβακάρης, Στρ. Παγιουμτζής, Αν. Δελιάς και Γ. Μπάτης). Η κομπανία αυτή -μετά το 1932- ήρθε με τους μπουζουκομπαγλαμάδες  να αντικαταστήσει τα σαντουρόβιολα της «Σμυρναίικης Σχολής», αποτυπώνοντας με τον πιο γνήσιο τρόπο το «ηχοτοπίο» του λιμανιού και των ανθρώπων του.

Τη μουσική επιμέλεια της εκπομπής έχει ο εξαιρετικός δεξιοτέχνης στο μπουζούκι Σπύρος Γκούμας, με συνοδεία από τη ρεμπέτικη κομπανία «Οι Παραπεταμένοι», που αποτελείται από τους: Γιώργο Χαρατσή (μπουζούκι), Κώστα Τρυφωνόπουλο (κιθάρα), Φωτεινή Καράμπαμπα (μπαγλαμά), Γιώργο Μακρή, Σοφία Κονταράτου & Πολυτίμη Τόλη (τραγούδι).

Παράλληλα, το «Αλάτι της Γης» έχει την τιμή και τη χαρά να υποδεχτεί τον Στέλιο Βαμβακάρη, γιο και θεματοφύλακα της μουσικής κληρονομιάς του Μάρκου, που μιλά για τη σχέση του πατέρα του με τον Πειραιά και μοιράζεται μαζί μας κάποια από τα κλασικά ρεμπέτικα της περιόδου. Μαζί του στο τραγούδι η Εβελίνα Αγγέλου.

Χορεύουν οι: Ραφαήλ Ανδριανός, Ηλίας Αρβανίτης, Μενέλαος Κώτσος, Νικόλας Μαλεφάκης και Γιάννης Νικολάκης.

Τα γυρίσματα της εκπομπής έγιναν στο Πέραμα.

Έρευνα-Κείμενα-Παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας

Σκηνοθεσία: Νικόλας Δημητρόπουλος

Εκτελεστής παραγωγός: Μανώλης Φιλαϊτης

Εκτέλεση παραγωγής: FOSS ON AIR

15:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ  W

16:00    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ   W    ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ      

Με την Έλενα Κατρίτση                                               

Εκπομπή 9η «Γιώργος Κατσαρός, ο σπουδαίος μαέστρος και συνθέτης»

 ΚΥΡΙΑΚΗ,  26/2/2017

17:00    28 ΦΟΡΕΣ ΕΥΡΩΠΗ – 28EUROPE     W      ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Με τον Κώστα Αργυρό.

Ο Κώστας Αργυρός επιστρέφει στην ΕΡΤ  τρία  χρόνια μετά. Η εκπομπή «28 φορές Ευρώπη», είναι η συνέχεια της εκπομπής «27 της Ευρώπης» και σκοπός της είναι να εστιάσει σε θέματα της επικαιρότητας στην Ευρώπη, που δεν θα περιορίζονται όμως στο στενά «ειδησεογραφικό» χαρακτήρα. Η ελληνική κοινή γνώμη βομβαρδίζεται με «ειδήσεις» από ή για την Ευρώπη, χωρίς να μπορεί πάντα να κατανοήσει την ουσία αλλά και το υπόβαθρο σημαντικών θεμάτων. Ειδικά την περίοδο της κρίσης, πολλές φορές φάνηκε ότι η «Ευρώπη» αποφασίζει χωρίς εμάς για εμάς. Υπάρχει μία τάση να μιλάμε «για την Ευρώπη» λες και η χώρα μας δεν ανήκει σ’ αυτήν. Κάτι που φαίνεται να ενισχύεται το τελευταίο διάστημα με την

εμφάνιση διαλυτικών τάσεων και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρώπη έχει μπει σε μια μεγάλη συζήτηση για το μέλλον της. Από τις θεσμικές αλλαγές μέχρι την «πρακτική» αλλαγή συγκεκριμένων πολιτικών, που δεν έχουν αποδώσει μέχρι τώρα τα αναμενόμενα, τα θέματα είναι πολλά και «ανοικτά». Στις εξελίξεις αυτές θα εστιάσουν οι κάμερες της νέας εκπομπής.

Εκπομπή 6η: «Στη χώρα του Ντάνιελ Μπλέικ»

Η ταινία του Άγγλου σκηνοθέτη Ken Loach, «I, Daniel Blake», έδωσε την αφορμή στην εκπομπή «28 Φορές Ευρώπη» να ταξιδέψει στην Βρετανία και να ερευνήσει τις συνέπειες της μακρόχρονης πολιτικής λιτότητας στην κοινωνία της χώρας. Οι περικοπές επιδομάτων και βοηθημάτων, η λογική των ποινών σε όσους εξαρτώνται από αυτά και ο περιορισμός των εξόδων σε κρίσιμους τομείς όπως το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αποτελούν την σκληρή πραγματικότητα σε μια χώρα που μοιάζει να γυρίζει μερικές δεκαετίες πίσω, στην εποχή του σκληρού θατσερισμού. Σε περιοχές όπως η βορειοδυτική Αγγλία και σε πόλεις όπως το Λίβερπουλ και το Μάντσεστερ, που εδώ και δεκαετίες έχουν πληγεί από την αποβιομηχάνιση, τα προβλήματα είναι ακόμα πιο έντονα και η γραφειοκρατία προσπαθεί με ένα σωρό τρόπους να μειώσει τα έξοδα του κοινωνικού κράτους, αδιαφορώντας για την περιθωριοποίηση εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ο Κώστας Αργυρός επισκέφτηκε τράπεζες τροφίμων, συνομίλησε με εθελοντές διαφόρων πρωτοβουλιών για την στήριξη ανέργων ή επισφαλώς εργαζομένων και κατέγραψε την προσπάθεια των συνδικάτων, αλλά κι ανεξάρτητων ομάδων δράσης κατά της λιτότητας, να οργανώσουν την αντίστασή τους στην προοπτική της πλήρους εξαθλίωσης ενός μεγάλου κομματιού της αγγλικής κοινωνίας. Το συμπέρασμα που προέκυψε από το ρεπορτάζ είναι πως ο χαρακτήρας του Ντάνιελ Μπλέικ, όπως παρουσιάζεται στην ταινία, δεν απέχει καθόλου από αυτό που βιώνουν σήμερα πολλοί Βρετανοί, οι οποίοι ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Σίγουρο είναι επίσης πως η συζήτηση για το Brexit μπορεί να έχει αποστρέψει τα φώτα της δημοσιότητας από τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων, αυτά όμως δεν πρόκειται να λυθούν με τον απομονωτισμό και την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σενάριο – Παρουσίαση: Κώστας Αργυρός

Σκηνοθεσία: Γιώργος Μουκάνης

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Τάγκας

Δημοσ. ομάδα: Κώστας Παπαδόπουλος, Ωραιάνθη Αρμένη, Ελένη Κορόβηλα, Δήμητρα Βεργίνη

ΚΥΡΙΑΚΗ,  26/2/2017- ΣΥΝΕΧΕΙΑ

18:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ   W

 18:30    ANIMERT   W   ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ

Εκπομπή για τα κινούμενα σχέδια και τον πολιτισμό τους.

Συνεντεύξεις, εφαρμοσμένα εργαστήρια και ταινίες κινούμενων σχεδίων αποτελούν το περιεχόμενο της σειράς εκπομπών για τα κινούμενα σχέδια που αρχίζει στην ΕΡΤ1.

Με 13 ημίωρα θεματικά επεισόδια, η «ΑΝΙΜΕΡΤ» φιλοδοξεί να παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, δημιουργούς κινουμένων σχεδίων της Διασποράς (Greeks can), την ιστορία των ελληνικών

κινούμενων σχεδίων (Ο γλάρος/the seagull), τα κινούµενα σχέδια στη Μεγίστη, στην καρδιά της Μεσογείου (Animated Archipelago), τα κινούµενα σχέδια στη Θεσσαλονίκη και τη γειτονιά της Ελλάδας (Levante), τα Άτομα με Αναπηρία στον κόσμο των κινούμενων σχεδίων (Ability), το Μουσείο ως βιωματικό εργαστήρι κινούμενων σχεδίων (No museum), και τις πολιτικές της Ευρώπης για την εμψύχωση (Europa).

Εκπομπή 7η «Animated Archipelago»

Το Αιγαίο Πέλαγος διατρέχει ταυτόχρονα εκατοντάδες ελληνικά νησιά και πολλά χιλιόμετρα τουρκικών ακτογραμμών. Μία μικρή νησίδα ελληνικής γης που εισχωρεί επί του τουρκικού εδάφους και αποδεικνύει στην καθημερινότητά της την αρμονική συνύπαρξη μεταξύ των δύο γειτονικών λαών της νοτιοανατολικής Μεσογείου, είναι η νήσος Μεγίστη ή Καστελόριζο. Εκεί, Έλληνες εκπαιδευτικοί κρατούν την ελληνική παιδεία ζωντανή. Δημιουργούν με μικρούς και μεγάλους ακρίτες μαθητές, ακόμα και κινούμενα σχέδια. Το ανιμέισον γίνεται, έτσι, η γέφυρα που ενώνει δύο πολιτισμούς με παλαιούς ιστορικούς δεσμούς και βαθιά ριζωμένες ομοιότητες αλλά και διαφορές. Στο επεισόδιο, μας μιλά η καθηγήτρια ανιμέισον στο Πανεπιστήμιο Yasar της Σμύρνης Zeynep Akcay.

Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε.

Εκτέλεση Παραγωγής: ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ – Εταιρεία Αστικού Πολιτισμού

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Πιλάβιος

19:00   ΑΘΗΝΑ ΚΑΛΕΙ ΜΟΣΧΑ    W              ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ 

Σειρά ντοκιμαντέρ 12 επεισοδίων.

Ένα οδοιπορικό στην διαχρονική σχέση της Ελλάδας με τη Ρωσία. Η Ταμίλα Κουλίεβα μας ταξιδεύει στο παρόν και το παρελθόν αυτής της σχέσης, μέσα από συναντήσεις με ανθρώπους «κρίκους» αυτής της ελληνορωσικής αλυσίδας. Μιας αλυσίδας που εκτείνεται σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας. Στην σειρά θα ξετυλιχτούν ιστορίες και θα φωτιστούν πρόσωπα, που έχουν να κάνουν με την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, με το εμπόριο, με την ιστορική μνήμη και σχέση των δύο λαών, θεατή και αθέατη. Πρόσωπα που το κάθε ένα ξεχωριστά παίζει κάποιο σημαντικό μικρό ή μεγάλο ρόλο, στην διατήρηση αυτής της βαθιάς σχέσης μέσα στον χρόνο.

Επεισόδιο 6ο

20:00     ΚΛΑΣΙΚΟΙ  ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

             ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ (Ε)                                                               

«Ντετέκτιβ Μέρντοχ»  (Murdoch mysteries)  (Β΄ κύκλος)

Πολυβραβευμένη σειρά μυστηρίου εποχής, παραγωγής Καναδά 2008-2016.

Επεισόδιο 3ο . Σ’ ένα γκαλά, ο Μέρντοχ και η Δρ. Όγκντεν γίνονται μάρτυρες ενός απίστευτου θεάματος: στα αποκαλυπτήρια ενός τεράστιου σκελετού δεινοσαύρου, το πτώμα ενός νέου άντρα βρίσκεται παγιδευμένο στα σαγόνια του! Στην έρευνα που ακολουθεί, ανακαλύπτουν ότι το θύμα, βοηθός ενός διάσημου αρχαιολόγου,  πυροβολήθηκε στην Αλμπέρτα, αλλά μεταφέρθηκε με το τρένο και τοποθετήθηκε στα σαγόνια του δεινόσαυρου για να φανεί ότι σκοτώθηκε στο Τορόντο.

 ΚΥΡΙΑΚΗ,  26/2/2017- ΣΥΝΕΧΕΙΑ

20:55     ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ – ΑΘΛΗΤΙΚΑ  + ΚΑΙΡΟΣ   W

 21:30    ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ   GR

Mε το Βασίλη Μπακόπουλο, τον Πέτρο Μαυρογιαννίδη και την Κατερίνα Αναστασοπούλου.

Η ιστορική εκπομπή της ΕΡΤ, «Αθλητική Κυριακή» δίνει ακόμα ένα ραντεβού με τους Έλληνες φιλάθλους κάθε Κυριακή στις 21:30, προκειμένου να χαρίσει αθλητικό χρώμα στα Κυριακάτικα βράδια. Διανύοντας την 5η δεκαετία της ζωής της, η ιστορικότερη αθλητική εκπομπή, συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή των δικών σας προτιμήσεων και ετοιμάζεται να

δικαιώσει και φέτος τις δικές σας προσδοκίες, ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς φίλους του αθλητισμού!

Εικόνα απ’ όλα τα παιχνίδια της Super League, ρεπορτάζ, αποκλειστικές συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών, συνδέσεις με τα γήπεδα όλης της χώρας, γκολ από τα κορυφαία πρωταθλήματα στην Ευρώπη, παρουσίαση της δράσης σε όλα τα υπόλοιπα αθλήματα και φυσικά οι κορυφαίοι καλεσμένοι, συνθέτουν το άκρως ελκυστικό σκηνικό της «Αθλητικής Κυριακής»!

00:30    ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΚΑΙΡΟΣ  W 

01:00    ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ (Ε)        

«THE BRIDGE»  Α΄ ΚΥΚΛΟΣ

Βραβευμένη αστυνομική-δραματική σειρά μυστηρίου, δεκατριών (13) ωριαίων επεισοδίων, παραγωγής ΗΠΑ 2013.

Πρωταγωνιστούν: Νταïάν Κρούγκερ, Ντέμιαν Μπισίρ, Τεντ Λέβιν, Μάθιου Λίλαρντ, Τόμας Μ. Ράιτ, Έμιλι Ρίος, Καταλίνα Σαντίνο Μορένο.

Το σενάριο είναι γραμμένο από το συγγραφέα Έλγουντ Ριντ και τη Μέρεντιθ Στίεμ, μία εκ των σεναριογράφων του «Homeland». H σειρά είναι βασισμένη στο Δανοσουηδικό «Bron» και η ιστορία μεταφέρεται από τα σύνορα Δανίας-Σουηδίας στα σύνορα μεταξύ Τέξας και Μεξικού, σε μια γέφυρα ανάμεσα στο Ελ Πάσο και στο Χουάρεζ. Κάτι που από μόνο του μάλλον δημιουργεί μια πολύ πιο ενδιαφέρουσα μίξη συνθηκών, αντιθέσεων, νοοτροπίας απ’ ό,τι αυτών στην πολύ πιο ομοιογενή «γειτονιά» της Σκανδιναβίας.

Υπόθεση: Η σειρά ξεκινάει με την ανακάλυψη ενός πτώματος ακριβώς πάνω στα σύνορα των δύο χωρών. Καθώς ξετυλίγεται η ιστορία, θα δούμε τη συνεργασία του ντετέκτιβ Μάρκο Ρουίζ με την Αμερικανίδα συνάδελφό του Σόνια Κρος.

Το πτώμα είναι χωρισμένο στα δύο, με το πάνω μέρος να ανήκει σε μια πόρνη από το Μεξικό, ενώ το άλλο μισό σε μία Αμερικανίδα δικαστή του τμήματος μετανάστευσης.

Πίσω από το φόνο κρύβεται η πρώτη φράση της Αμερικάνικης Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας «All Men Are Created Equal», δίνοντας ένα σημαντικό στοιχείο για την εξιχνίαση αυτής της σκοτεινής υπόθεσης. Η αναζήτηση του κατά συρροήν δολοφόνου που δρα και στις δύο πόλεις, γίνεται η αφορμή για να παρουσιαστούν τα προβλήματα που υπάρχουν στις δύο πλευρές των συνόρων: λαθρομετανάστες, trafficking, ναρκωτικά, καρτέλ, λαθρεμπόριο όπλων, διαφθορά, εξαφάνιση κοριτσιών.

Η Νταïάν Κρούγκερ («Άδοξοι μπάσταρδοι», «Τροία»), στο ρόλο της Σόνια Κρος.

Ο εξαιρετικός Ντέμιαν Μπισίρ, τον οποίο έχουμε δει ως Φιντέλ Κάστρο στο «Che» (2008), αλλά και στην ταινία «A better life» (2011), όπου ήταν υποψήφιος για Όσκαρ, στο ρόλο του Μάρκο Ρουίζ.

Ο Τεντ Λέβιν («Σιωπή των αμνών», «Ali», «Moby Dick», «Luck», «Monk»), ιδανικός ως διοικητής Χανκ Γουέιντ, που κατανοεί, προστατεύει και στηρίζει τη Σόνια.

Ο Μάθιου Λίλαρντ («Trouble with the Curve», «Scream»), στο ρόλο του αλκοολικού-ναρκομανή, αλλά δραστήριου δημοσιογράφου Ντάνιελ Φράι, που εμπλέκεται στην υπόθεση.
Αποκάλυψη ο Τόμας Μ. Ράιτ («Top of the Lake»), στο ρόλο του μυστηριώδους και προβληματικού Στίβεν Λίντερ.

Βραβεία & διακρίσεις:

  • Critics Choice Television Awards 2013: Βραβείο καλύτερης ξένης σειράς.
  • Imagen Foundation Awards 2014:
  • Βραβείο καλύτερου τηλεοπτικού προγράμματος primetime.
  • Βραβείο καλύτερου τηλεοπτικού ηθοποιού (Ντέμιαν Μπισίρ)
  • Βραβείο δεύτερου ρόλου καλύτερης ηθοποιού τηλεοπτικής σειράς (Καταλίνα Σαντίνο Μορένο).
  • Imagen Foundation Awards 2013: υποψηφιότητα για βραβείο δεύτερου ρόλου  καλύτερης ηθοποιού τηλεοπτικής σειράς (Έμιλι Ρίος).

 Επεισόδιο 7ο. Η αστυνομία του Ελ Πάσο πλησιάζει στα ίχνη του βασικού υπόπτου. Η Σαρλότ προσπαθεί να καταλάβει τις πραγματικές προθέσεις του Ρέι. Η γυναίκα του Μάρκο, η Άλμα,  τον πετάει έξω από το σπίτι, καθώς πιστεύει ότι έχει κοιμηθεί με τη Σόνια. Ο Λίντερ διασχίζει τα σύνορα και αναλαμβάνει την πιο δύσκολη υπόθεση που έχει αναλάβει έως τώρα.

ΚΥΡΙΑΚΗ,  26/2/2017- ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ

01:50  ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ (E) ημέρας  – W

02:50  ΕΠΩΝΥΜΩΣ  (E) ημέρας  – W

03:40  ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΜΕΡΝΤΟΧ (Ε) ημέρας

04:30  ΑΘΗΝΑ ΚΑΛΕΙ ΜΟΣΧΑ (E) ημέρας  – W

05:30  ANIMERT  (E) ημέρας – W

 

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ,  27/2/2017

06:00  ΠΡΩΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ  W 

07:00    ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ  W

            Ενημερωτική εκπομπή με τον Γιώργο Δαράκη και τον Γιάννη Δάρρα.

Kαθημερινή τρίωρη ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1, που βρίσκεται στο επίκεντρο των             εξελίξεων. Όσα συμβαίνουν, την ώρα που συμβαίνουν. Με απευθείας συνδέσεις, ανταποκρίσεις,  συνεντεύξεις και αναλύσεις, η ειδησεογραφική ομάδα της «Πρωινής ζώνης» “ξεκλειδώνει” τη μέρα. Η κοινωνία, η πολιτική, η οικονομία, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός, έγκυρα και αντικειμενικά, αποκτούν χώρο έκφρασης καθημερινά από τις 07.00 έως τις 10.00 το πρωί.

Αρχισυνταξία: Χαρά Ψαθά

Σκηνοθεσία: Χριστόφορος Γκλεζάκος

Διεύθυνση παραγωγής: Αλεξάνδρα Κούρτη

07:45   ΔΕΛΤΙΟ EURONEWS    W

08:00    ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ  – ΣΥΝΕΧΕΙΑ   W

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στις 10:00 μεταδίδεται 3λεπτο ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10:00    ΔΕΚΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  W  

Δίωρη πρωινή ενημερωτική εκπομπή με τον Νίκο Αγγελίδη και τον Χρήστο Παγώνη. Ενημέρωση με στυλ διαφορετικό, προσεγγίζοντας τις ανάγκες και τις αγωνίες της κοινωνίας, των συνανθρώπων μας της διπλανής πόρτας. Με χαμογελαστά πρόσωπα, στυλ χαλαρό, αλλά και μάχιμο, με φόντο το ρεπορτάζ και τις εξελίξεις που τρέχουν.

Συνδέσεις με κάθε γωνιά της Ελλάδας και την ομογένεια, αναδεικνύοντας το θετικό πρόσωπο του ελληνισμού που προσπαθεί, δημιουργεί, αντιστέκεται…

Γρήγορη εναλλαγή θεμάτων, άμεση επαφή με όλες τις πηγές του ρεπορτάζ, σε κάθε σημείο της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ανάλυση των εξελίξεων σε πολιτικό (και όχι μόνο…) επίπεδο.

Ό,τι συμβαίνει τώρα… Παντού και με ταχύτητα.

Παρουσίαση: Νίκος Αγγελίδης, Χρήστος Παγώνης.

Αρχισυνταξία: Έφη Ζέρβα.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Σταμούλης.

Διεύθυνση παραγωγής: Βάσω Φούρλα.

Δημοσιογραφική ομάδα: Άντζελα Ζούγρα, Γιώργος Καρυωτάκης, Ηλίας Κούκος, Αντριάνα Μπίνη, Αννίτα Πασχαλινού, Λία Ταρούση.

 12:00   ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ  W

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ,  27/2/2017- ΣΥΝΕΧΕΙΑ

13:00    ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ (Ε)   W               

 «Η “κλασική” τέχνη του κλαρίνου Πετρο–Λούκας, Φιλιππίδης, Κωτσίνης,  Αρκαδόπουλος: Μια σπάνια συνάντηση κορυφής»!

Το «Αλάτι της Γης», είναι αφιερωμένο σε μια σπάνια «συνάντηση κορυφής», με τέσσερις κορυφαίους δεξιοτέχνες του λαϊκού κλαρίνου που εκπροσωπούν τέσσερις διαφορετικές γενιές: τον «πατριάρχη» Πετρο-Λούκα Χαλκιά, τον Νίκο Φιλιππίδη, τον Γιώργο Κωτσίνη και τον Αλέξανδρο Αρκαδόπουλο.

Συμπράττουν αποτίνοντας φόρο τιμής στους μεγάλους δασκάλους του ελληνικού λαϊκού κλαρίνου και την τέχνη τους, έτσι όπως αποτυπώθηκε στην κλασική δισκογραφία της εποχής του Μεσοπολέμου, ως σημείο αναφοράς για τους μεταγενέστερους. Γίνεται αναφορά στους Νίκο Καρακώστα, Κώστα Καραγιάννη, Κίτσο Χαρισιάδη, Κώστα Γιαούζο, Γιάννη Κυριακάτη, Νίκο Ρέλια, Γιώργο Ανεστόπουλο και Χαράλαμπο Μαργέλη. Επίσης μνημονεύεται ο Μήτσος Μπατζής, εξαιρετικός κλαρινοπαίχτης από τη μουσική οικογένεια των Μπατζαίων στο Πωγώνι που σκοτώθηκε στον πόλεμο του 1940.

Οι τέσσερις κορυφαίοι σύγχρονοι μουσικοί μιλούν για την προσωπική τους σχέση με τους παλαιούς μεγάλους δεξιοτέχνες, για τις ιδιαιτερότητες στο ύφος και τις τεχνικές παιξίματος που διαμόρφωσαν τις «σχολές» του οργάνου και παίζουν επιλεγμένα κομμάτια από το «κλασικό» ρεπερτόριο που άφησε ως παρακαταθήκη ο καθένας από αυτούς.

Τους συνοδεύουν οι μουσικοί:  Κώστας Φιλιππίδης (λαγούτο), Θωμάς Κωνσταντίνου (λαγούτο) και Κλέαρχος Κορκόβελος (τσίμπαλο).

Χορεύουν μέλη του Σωματείου Ελληνικών Χορών «Η Ελληνική Παράδοση», με την επιμέλεια του Βασίλη Τσούνη και της Έφης Ρούτη.

Έρευνα – παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας

Σκηνοθεσία: Νικόλας Δημητρόπουλος

Εκτελεστής παραγωγός: Μανώλης Φιλαΐτης

Παραγωγή: FOSS

15:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ   W

ΕΡΤ  ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ/  Δελτίο για Πρόσφυγες

16:00    ΣΤΑΣΗ ΕΡΤ     W

Κάθε μεσημέρι στην ΕΡΤ1 και ώρα 16:00, από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή, ο Ανδρέας Ροδίτης και η Σόνια Φίλη παρουσιάζουν ένα τηλεπεριοδικό, με επίκεντρο τον πολιτισμό.

Πολιτιστικές δράσεις απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, φεστιβάλ, θέατρο, μουσική, βιβλίο, κινηματογράφος, χορός και εικαστικά, περιλαμβάνονται στο μενού της εκπομπής.

Επίσης, δημιουργοί και γνωστές προσωπικότητες της πολιτιστικής ζωής του τόπου, καταθέτουν το έργο τους και παρουσιάζουν τις δράσεις τους.

Παρουσίαση: Ανδρέας Ροδίτης – Σόνια Φίλη.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Γεωργιουδάκης.

Αρχισυνταξία: Νατάσα Βησσαρίωνος.

Δημοσιογράφος: Μερσιάννα Ελευθεριάδου.

Διεύθυνση παραγωγής: Ευτυχία Μελέτη – Κώστας Καρπούζος.

BEST OF

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ,  27/2/2017- ΣΥΝΕΧΕΙΑ

17:30    Η ΖΩΗ ΜΟΥ, Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ     W

Με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη.

Η εκπομπή -που έχει σκοπό να γίνει ο καθημερινός μας «σύμβουλος» σε θέματα υγείας και καλής ζωής- έγκυρα, απλά, σύντομα και ανθρώπινα προσεγγίζει καθημερινά προβλήματα υγείας και όχι μόνο, αναζητώντας τις λύσεις τους. Πρωταγωνιστής είναι κάθε φορά ένας άνθρωπος, ο οποίος ζει ανάμεσά μας. Μέσα από την ιστορία του και τη γνώση των επιστημόνων, οι τηλεθεατές γίνονται δέκτες όλων των νεότερων πληροφοριών που αφορούν μικρά και μεγάλα ζητήματα υγείας.

Οι βασικοί άξονες στους οποίους θα κινηθεί η εκπομπή, η οποία έχει σύγχρονη οπτικοποίηση,  είναι η έρευνα, η πρόληψη και η αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας, η

διατροφή, η ψυχολογία, θέματα που αφορούν το παιδί, την ευεξία, τις εναλλακτικές μεθόδους αλλά και ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα που σχετίζονται με τη ζωή μας.

Παρουσίαση: Μιχάλης Κεφαλογιάννης.

Αρχισυνταξία: Δήμητρα Τζούβελη.

Συντακτική ομάδα: Δήμητρα Πασσά, Κάτια Φωτιάδου.

Σκηνοθεσία: Δήμος Παυλόπουλος.

Διεύθυνση παραγωγής: Νεκταρία Δρακουλάκη.

 Εκπομπή 59η «Νηστεία και υγεία»

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τις επιδράσεις που έχει η θρησκευτική νηστεία στην υγεία μας. Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της αλλά και πώς θα αναπληρώσουμε συστατικά όπως οι πρωτεΐνες που λείπουν από το νηστίσιμο τραπέζι.

 18:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ  W

ΕΡΤ  ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ / Δελτίο στη Νοηματική

18:15    ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ    W     

Ενημερωτική εκπομπή με την Κατερίνα Ακριβοπούλου, για όλα τα μικρά και μεγάλα γεγονότα, τη στιγμή που αυτά συμβαίνουν.

Μαζί της στο στούντιο σχολιάζουν την επικαιρότητα, η Έρρικα Βαλλιάνου, η Αναστασία Γιάμαλη, ο Σωτήρης Καψώχας, η Βούλα Κεχαγιά, ο Σεραφείμ Κοτρώτσος, η Νικόλ Λειβαδάρη, ο Διονύσης Νασσόπουλος, ο Θάνος Πασχάλης  και η Μαρία Πολλάλη.

Η «Αίθουσα Σύνταξης» ανοίγει τις πόρτες της στους τηλεθεατές και παρουσιάζει τις σημαντικότερες ειδήσεις τη στιγμή που αυτές εξελίσσονται.

Αρχισυνταξία: Θοδωρής Καρυώτης.

Διεύθυνση παραγωγής: Ξένια Ατματζίδου.

Οργάνωση παραγωγής: Νίκος Πέτσας.

Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Λουκόπουλος.

19:45   ΚΛΑΣΙΚΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ    GR   A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Ντετέκτιβ Μέρντοχ»  (Murdoch mysteries)  (Γ΄ κύκλος)

Πολυβραβευμένη σειρά μυστηρίου εποχής, παραγωγής Καναδά 2008-2016.

Επεισόδιο 13ο. Ο Μέρντοχ ερευνά έναν παράξενο φόνο, όπου ένας άντρας φαίνεται να έχει «ψηθεί» από μέσα. Ο λαμπρός επιστήμονας και ερευνητής Νίκολα Τέσλα φτάνει στη σκηνή του εγκλήματος και με τη βοήθειά του ο Μέρντοχ καταλαβαίνει ότι το θύμα δολοφονήθηκε από ένα παράξενο καινούριο όπλο, μια ακτίνα θανάτου – βασισμένο στις θεωρίες του Τέσλα. Στο φόνο φαίνεται να εμπλέκεται ο βιομήχανος Πέντρικ, παρόλο που βρίσκεται στη φυλακή και όλα συγκλίνουν σε ένα συγκλονιστικό φινάλε.

 ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ,  27/2/2017- ΣΥΝΕΧΕΙΑ

20:45    ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ 20ό ΑΙΩΝΑ (Ε)  W               

H εκπομπή αναζητά και αναδεικνύει την «ιστορική ταυτότητα» κάθε ημέρας. Όσα δηλαδή συνέβησαν μια μέρα σαν κι αυτήν κατά τον αιώνα που πέρασε και επηρέασαν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τις ζωές των ανθρώπων.

 Επιμέλεια-κείμενα-σενάριο-σκηνοθεσία: Πάνος Παπαδόπουλος.

Αφήγηση: Αλέξανδρος Λαχανάς

20:55    ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ   W

ΑΘΛΗΤΙΚΑ  + ΚΑΙΡΟΣ

22:00    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ   W

Με τη Ματίνα Καλτάκη 

22:15    ΕΡΤ FOCUS    W               

Με τον Πάνο Χαρίτο

Αρχισυνταξία: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη.

Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Λουκόπουλος

Διεύθυνση παραγωγής: Παναγιώτης Κατσούλης

 

24:00    ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΚΑΙΡΟΣ    W

00:30    Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (Ε)     W

Με τον Χρίστο Βασιλόπουλο

ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ:

01.30  ΣΤΑΣΗ ΕΡΤ (Ε) ημέρας   W

02.50  Η ΖΩΗ ΜΟΥ Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ (Ε) ημέρας   W

03.20  ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ (E) ημέρας  W

04.50  ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ «ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΜΕΡΝΤΟΧ» (E) ημέρας  GR

05.45  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ 20ό ΑΙΩΝΑ (Ε) W

 ΤΡΙΤΗ, 28/2/2017

06:00    ΠΡΩΤΟ ΔΕΛΤΙΟ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ 

07:00    ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ  W

            Ενημερωτική εκπομπή με τον Γιώργο Δαράκη και τον Γιάννη Δάρρα

07:45     ΔΕΛΤΙΟ EURONEWS    W

08:00    ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ  – ΣΥΝΕΧΕΙΑ   W

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στις 10:00 μεταδίδεται 3λεπτο ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 10:00    ΔΕΚΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  W

               Ενημερωτική εκπομπή με τον Νίκο Αγγελίδη και τον Χρήστο Παγώνη

12:00   ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ  W

13:00     ΕΚΠΟΜΠΗ EURONEWS    W

13:30    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ     

              «Αφανείς ήρωες»  (Unsung heroes)

Σειρά ντοκιμαντέρ είκοσι  (20) ημίωρων επεισοδίων, παραγωγής Γαλλίας 2015-2016.

Επεισόδιο 7ο: «Μπόμπι Σαντς» Bobby Sands (1954 – 1981)

«Η εκδίκησή μας θα είναι το γέλιο των παιδιών μας»

Καταδικασμένος σε φυλάκιση σαν μέλος του IΡΑ, ο Μπόμπι Σαντς άρχισε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για την άρνηση των Άγγλων να θεωρηθεί πολιτικός κρατούμενος. Παρά την τεράστια στήριξη που είχε από την κοινή γνώμη, η Θάτσερ δεν υποχώρησε και ο Μπόμπι Σαντς πέθανε στις 5 Μαΐου 1981, μετά από 66 ημέρες χωρίς φαγητό. Έγινε το σύμβολο του αγώνα της Βόρειας Ιρλανδίας για ανεξαρτησία.

 ΤΡΙΤΗ, 28/2/2017- ΣΥΝΕΧΕΙΑ

14:00    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ   GR   Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

             «Κάπου στη γη»  (Somewhere on earth) – Α΄ ΚΥΚΛΟΣ

Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής Γαλλίας.

Η σειρά μας ταξιδεύει σε πανέμορφα μέρη, αληθινά μαργαριτάρια της φύσης,  ανέγγιχτα από τους ανθρώπους, όπου η καθημερινή ζωή των ντόπιων ξετυλίγεται μέσα από ένα αρμονικό ταξίδι ξεχασμένο από το χρόνο που κυλά τόσο γρήγορα..

Πρόκειται για ένα πορτρέτο των ανθρώπων που ζουν σε αυτά τα ξεχωριστά μέρη. Μας ξεναγούν και μας καλούν να μοιραστούμε τον κόσμο τους με τις κάμερές μας, με τις ιστορίες τους, τις αναμνήσεις τους και την καθημερινή ζωή τους.

Επεισόδιο 3o: «Τανζανία» (Tanzania, Great Jungle Book)

15:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ   W

ΕΡΤ  ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ/  Δελτίο για Πρόσφυγες

16:00    ΣΤΑΣΗ ΕΡΤ     W

Καθημερινή πολιτιστική εκπομπή με τον  Ανδρέα Ροδίτη  και  τη  Σόνια Φίλη

 17:30    Η ΖΩΗ ΜΟΥ, Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ    W        

Με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη

Εκπομπή 60η «Πόνοι στον αυχένα και στην πλάτη»

Γιατί τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι υποφέρουν από πόνο στον αυχένα και την πλάτη; Ποιός ο ρόλος του σύγχρονου καθιστικού τρόπου ζωής; Με φάρμακα, φυσικοθεραπεία ή χειρουργείο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους πόνους στον αυχένα και την πλάτη;

18:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ  W

ΕΡΤ  ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ / Δελτίο στη Νοηματική

18:15    ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ    W     

Καθημερινή ενημερωτική εκπομπή με την Κατερίνα Ακριβοπούλου.

19:45   ΚΛΑΣΙΚΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

              ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ     GR  A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Ντετέκτιβ Μέρντοχ»  (Murdoch mysteries)  (Δ΄ κύκλος)

Πολυβραβευμένη σειρά μυστηρίου εποχής, παραγωγής Καναδά 2008-2016.

Επεισόδιο 1ο. Στην αρχή του τέταρτου κύκλου βρίσκουμε τον ντετέκτιβ  Μέρντοχ χωρίς τη δρ. Όγκντεν που του λείπει και νιώθει μοναξιά και εκνευρισμό. Όταν ένα διαμελισμένο πτώμα ανακαλύπτεται θαμμένο στο τσιμέντο, ο Μέρντοχ, που δεν τα πάει καλά με τον αντικαταστάτη της, τον δρ. Φράνσις και διαφωνεί με τις μεθόδους του, ζητά τη βοήθειά της για να ανακαλύψει την ταυτότητα του θύματος. Ο Μπράκενριντ, εξοργισμένος με  αυτό, απειλεί να απολύσει τον Μέρντοχ.

ΤΡΙΤΗ, 28/2/2017- ΣΥΝΕΧΕΙΑ

20:45    Ο  ΚΑΙΡΟΣ  ΣΤΗΝ  ΩΡΑ  ΤΟΥ W

Με τον Σάκη Αρναούτογλου 

20:55    ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ   W

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

22:00    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ   W

Με τη Ματίνα Καλτάκη 

22:15    ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ      W

Με τον Φάνη Παπαθανασίου

Έρευνα-αρχισυνταξία: ΠιέρροςΤζανετάκος.

Σκηνοθεσία: Έλενα Λαλοπούλου.

Διεύθυνση παραγωγής: Ελένη Ντάφλου.

23:15    SOCIAL GROWTH   W   NEA ΕΚΠΟΜΠΗ 

Νέα εκπομπή της ΕΡΤ1 για νεοφυείς (startups) και κοινωνικές επιχειρήσεις.

Στις παρυφές της οικονομικής κρίσης γεννιέται ένα ανερχόμενο και δυναμικό οικοσύστημα επιχειρηματικότητας με κοινωνικό πρόσημο και αντίκτυπο.

Ιστορίες κοινωνικών επιχειρηματιών, επενδυτές, κοινωνικοί χρηματοδότες και ειδήμονες μέντορες, είναι οι πρωταγωνιστές της νέας παραγωγής της ΕΡΤ, «Social Growth.

Το «Social Growth», η πρώτη εκπομπή για την κοινωνική επιχειρηματικότητα και τις startups στην ελληνική τηλεόραση, ακολουθεί τον κύκλο ωρίμανσης μίας κοινωνικής επιχείρησης, από το στάδιο της ιδέας και της startup, στην ανάπτυξη και την ωρίμανση, μέσα από τις ιστορίες ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο πεδίο.

Τι ζητάει ένας επενδυτής για να χρηματοδοτήσει μια επιχείρηση; Πώς σκέφτεται ένας επενδυτής «άγγελος» (angel investor) και ένας venture capitalist;

Στο «Social Growth» θα γνωρίσετε αληθινούς επενδυτές με ενεργή λειτουργία στην Ελλάδα. Θα μάθετε από τους διοικούντες των μεγάλων ιδρυμάτων της χώρας, πώς στηρίζουν την επιχειρηματικότητα και πώς μπορούν να στηρίξουν και εσάς.

23:45    ΕΝΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε)   W  

Ελάτε να γνωρίσουμε -και να ξαναθυμηθούμε- τον πρώτο νομό της χώρας. Τον πιο πυκνοκατοικημένο αλλά ίσως και τον λιγότερο χαρτογραφημένο.

Η Αττική είναι όλη η Ελλάδα υπό κλίμακα. Έχει βουνά, έχει θάλασσα, παραλίες και νησιά, έχει λίμνες και καταρράκτες, έχει σημαντικές αρχαιότητες, βυζαντινά μνημεία και ασυνήθιστα μουσεία, κωμοπόλεις και γραφικά χωριά και οικισμούς, αρχιτεκτονήματα, φρούρια, κάστρα και πύργους, έχει αμπελώνες, εντυπωσιακά σπήλαια, υγροτόπους και υγροβιότοπους, εθνικό δρυμό.

Έχει όλα εκείνα που αποζητούμε σε απόδραση -έστω διημέρου- και ταξιδεύουμε ώρες μακριά από την πόλη για να απολαύσουμε.

Η νέα εκπομπή «Εντός Αττικής», προτείνει αποδράσεις -τί άλλο;- εντός Αττικής.

Περίπου 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας υπάρχουν μέρη που δημιουργούν στον τηλεθεατή-επισκέπτη την αίσθηση ότι βρίσκεται ώρες μακριά από την πόλη. Μέρη που μπορεί να είναι δύο βήματα από το σπίτι του ή σε σχετικά κοντινή απόσταση και ενδεχομένως να μην έχουν πέσει στην αντίληψή του ότι υπάρχουν.

Εύκολα προσβάσιμα και με το ελάχιστο οικονομικό κόστος, καθοριστική παράμετρος στον καιρό της κρίσης, για μια βόλτα, για να ικανοποιήσουμε την ανάγκη για αλλαγή παραστάσεων.

Τα επεισόδια της σειράς σαν ψηφίδες συνθέτουν ένα μωσαϊκό, χάρη στο οποίο αποκαλύπτονται γνωστές ή  πλούσιες φυσικές ομορφιές της Αττικής.

Εκπομπή 3η: «Πεντέλη: απόδραση σ’ ένα βουνό με ιστορία, θρύλους και ένα υδάτινο μυστικό»

Από τις σημαντικές εξάρσεις του ανάγλυφου της αττικής γης, από τα σπλάχνα της, «γεννήθηκαν» ο Παρθενώνας, το Παναθηναϊκό Στάδιο και το φράγμα του Μαραθώνα.

Τρία καλλιμάρμαρα αρχιτεκτονήματα, ανθρώπων έργα. Είναι ένα καλό κίνητρο για μια απόδραση στην Πεντέλη. Ένα βουνό με έντονα τα σημάδια της ανθρώπινης εκμετάλλευσης, που όμως ταυτίστηκε με σημαντικές στιγμές της Ιστορίας.

Η βόλτα μπορεί να αρχίσει από την οδό Λιθαγωγίας. Τη χειροποίητη οδό από την οποία στην αρχαίοτητα κατέβαζαν ογκόλιθους μαρμάρου από το Πεντελικό έως το λόφο της Ακρόπολης των Αθηνών για την ανέγερση του Παρθενώνα.

Από τα περίπου 700 μέτρα υψόμετρο μπορείς να αντιληφθείς πού βρισκόσουν  πριν από περίπου μισή ώρα και να αφήσεις σώμα και νου στη φύση να αναλάβει τα πάντα για το υπόλοιπο της ημέρας, εκεί ψηλά.

Επιβλητικό το σπήλαιο των Αμώμων με τα ξωκλήσια στο εντυπωσιακό, σαν στόμα γίγαντα,  άνοιγμα-είσοδό του. Εντέλει ήταν ορμητήριο του λήσταρχου Νταβέλη και όλα αυτά περί ειδυλλίου με τη δούκισσα της Πλακεντίας έχουν υπόσταση ή είναι απλώς μύθοι;

Σε κοντινή απόσταση από τη θερινή κατοικία της δούκισσας Σοφί ντε Μαρμπουά Λεμπρέν,  που λάτρεψε την αττική γη, η φύση έχει κάνει το θαύμα της. Χάρη σ’ ένα φυσικό σκαλοπάτι η ροή των νερών του Βαλανάρη πέφτει από ύψος περίπου οκτώ μέτρων, σχηματίζοντας έναν δίδυμο καταρράκτη. Καλή απόδραση. Καλή απόλαυση.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Χρήστος Ν.Ε. Ιερείδης.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκάβαλος.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Διονύσης Πετρουτσόπουλος.

Ηχοληψία:  Κοσμάς Πεσκελίδης.

Διεύθυνση παραγωγής: Ζωή Κανελλοπούλου.

Παραγωγή: Άννα Κουρελά- View Studio.

ΤΡΙΤΗ, 28/2/2017- ΣΥΝΕΧΕΙΑ

24:00    ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΚΑΙΡΟΣ    W

00:30    ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ (Ε)         

«THE BRIDGE» Α΄ ΚΥΚΛΟΣ

Βραβευμένη  σειρά δεκατριών (13) ωριαίων επεισοδίων, παραγωγής ΗΠΑ, 2013.

Επεισόδιο 8ο. Η Σόνια ακολουθεί ένα στοιχείο που θεωρεί πώς μπορεί να την οδηγήσει ακόμα πιο κοντά στη λύση της υπόθεσης, παρά την αντίθεση άποψη του Μάρκο, ο οποίος υποστηρίζει ότι θα καταλήξει σε αδιέξοδο. Η Σαρλότ ανακαλύπτει πως ο Ρέι με τις ενέργειές του έχει βάλει σε κίνδυνο το ράντσο της.

ΤΡΙΤΗ, 28/2/2017- ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ:

01:20  ΣΤΑΣΗ ΕΡΤ (Ε) ημέρας   W

02:45  Η ΖΩΗ ΜΟΥ Η ΥΓΕΙΑ μου (Ε) ημέρας  W

03.15  ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ (Ε) ημέρας   W

04.45  ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «SOMEWHERE ON EARTH» (E) ημέρας 

05.45  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ 20ό ΑΙΩΝΑ (Ε)  W

ΤΕΤΑΡΤΗ,  1/3/2017

06:00    ΠΡΩΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ  

07:00    ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ  W

            Ενημερωτική εκπομπή με τον Γιώργο Δαράκη και τον Γιάννη Δάρρα

07:45    ΔΕΛΤΙΟ EURONEWS    W

08:00   ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ  – ΣΥΝΕΧΕΙΑ   W

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στις 10:00 μεταδίδεται 3λεπτο ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10:00    ΔΕΚΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  W

            Ενημερωτική εκπομπή με τον Νίκο Αγγελίδη και τον Χρήστο Παγώνη

12:00   ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ  W

13:00     ΕΚΠΟΜΠΗ EURONEWS    W

13:30    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ       

            «Αφανείς ήρωες»  (Unsung heroes)

Σειρά ντοκιμαντέρ είκοσι ημίωρων επεισοδίων, παραγωγής Γαλλίας 2015-2016.

Πρόκειται για σειρά ντοκιμαντέρ που μας προσφέρει μια νέα εικόνα της Ιστορίας του 20ού  αιώνα. Αποκαλύπτει  ξεχασμένα  πρόσωπα –ανδρών και γυναικών– που είχαν καθοριστική συνεισφορά στην Ιστορία του 20ού  αιώνα.

Με τη συμμετοχή τους σε συλλογικές δράσεις,  οι οποίες διαμόρφωσαν τον 20ό  αιώνα, όρθωσαν  το ανάστημά τους, πήραν θέση δημοσίως, ύψωσαν τη φωνή τους. Ήρωες ή προδότες, ελάχιστα γνωστοί ή ξεχασμένοι στη μοίρα τους,  που η Ιστορία τους έδωσε κάποιο ρόλο.

Επεισόδιο 6ο «Γκριζελιντίς Ρεάλ (1929 – 2005) – Η υπερηφάνεια της πόρνης».

Η Γκριζελιντίς Ρεάλ στο Μόναχο, εγκλωβισμένη σε έναν άθλιο γάμο με έναν σχιζοφρενή σύζυγο αποφασίζει να γίνει πόρνη για να ζήσει αυτή και τα παιδιά της. Τη δεκαετία του 1970 γίνεται ακτιβίστρια και μάχεται για τα δικαιώματα των γυναικών που εργάζονται στο εμπόριο του σεξ. Όταν φυλακίζεται στη Γερμανία για την πώληση μαριχουάνας σε Αμερικανούς στρατιώτες, γράφει την αυτοβιογραφία της. Πάντα επέμενε για την ευγένεια του επαγγέλματος της πόρνης και ζήτησε η ταφόπετρά της να γράφει «Πόρνη».

14:00    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ   Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

             «Κάπου στη γη»  (Somewhere on earth) – Α΄ ΚΥΚΛΟΣ

Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής Γαλλίας.

             Επεισόδιο 4o: «Μαρόκο» (Morocco, Exotic Magic of Orient)

15:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ   W

ΕΡΤ  ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ/  Δελτίο για Πρόσφυγες

ΤΕΤΑΡΤΗ,  1/3/2017- ΣΥΝΕΧΕΙΑ

16:00    ΣΤΑΣΗ ΕΡΤ     W

Καθημερινή πολιτιστική εκπομπή με τον  Ανδρέα Ροδίτη  και  τη  Σόνια Φίλη

17:30    Η ΖΩΗ ΜΟΥ, Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ   W         

Με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη.

Εκπομπή 61η: «Φόβοι και φοβίες»

Πότε ό φόβος γίνεται φοβία; Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτές;

18:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ  W

ΕΡΤ  ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ / Δελτίο στη Νοηματική

18:15    ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ    W     

Καθημερινή ενημερωτική εκπομπή με την Κατερίνα Ακριβοπούλου.

19:45    ΚΛΑΣΙΚΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΒ

 ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ     GR  A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Ντετέκτιβ Μέρντοχ»  (Murdoch mysteries)  (Δ΄ κύκλος)

Πολυβραβευμένη σειρά μυστηρίου εποχής, παραγωγής Καναδά 2008-2016.

Επεισόδιο 2ο. Ένας Καναδός στρατιώτης βρίσκεται άγρια δολοφονημένος, με το σώμα του να κρέμεται από ένα δέντρο. Η έρευνα οδηγεί το Μέρντοχ στον κόσμο του καναδικού στρατού, όπου και άλλοι στρατιώτες δολοφονούνται με εξίσου βίαιο τρόπο. Βρίσκουν έναν τρόπο συνεννόησης με τον γιατρό Φράνσις και ανακαλύπτουν κάτι πολύ σκοτεινό να συνδέει τους δολοφονημένους στρατιώτες.

20:45    Ο  ΚΑΙΡΟΣ  ΣΤΗΝ  ΩΡΑ  ΤΟΥ W

 Με τον Σάκη Αρναούτογλου 

20:55    ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ   W

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

22:00    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ  W

Με τη Ματίνα Καλτάκη 

22:15    ΣΠΟΡ ΙΣΤΟΡΙΕΣ    (Ε)  W 

Με τον Δημήτρη Χατζηγεωργίου.              

«Ομάδα δεν αλλάζεις»

ΤΕΤΑΡΤΗ,  1/3/2017- ΣΥΝΕΧΕΙΑ

24:00    ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΚΑΙΡΟΣ    W

 

00:30    ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ (Ε)        

«THE BRIDGE»  Α΄ ΚΥΚΛΟΣ

Βραβευμένη  σειρά δεκατριών (13) ωριαίων επεισοδίων, παραγωγής ΗΠΑ, 2013.

Επεισόδιο 9ο. Ο Μάρκο επανασυνδέεται μ’ ένα φίλο από τα παλιά και προσπαθεί να σώσει την οικογένειά του. Η Σαρλότ αντιμετωπίζει μια μεγάλη απειλή και ο Λίντερ αποκαλύπτει τα αληθινά του αισθήματα.

 

ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ:

01:15  ΣΤΑΣΗ ΕΡΤ (Ε) ημέρας   W

02:40  Η ΖΩΗ ΜΟΥ Η ΥΓΕΙΑ μου (Ε) ημέρας  W

03:15  ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ (Ε) ημέρας   W

04:40  ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ  «SOMEWHERE ON EARTH» (E) ημέρας 

05:40  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ 20ο ΑΙΩΝΑ (Ε) W

 ΠΕΜΠΤΗ,  2/3/2017

06:00    ΠΡΩΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 

07:00    ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ   W

            Ενημερωτική εκπομπή με το Γιώργο Δαράκη και το Γιάννη Δάρρα

07:45    ΔΕΛΤΙΟ EURONEWS    W

08:00    ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ  – ΣΥΝΕΧΕΙΑ   W

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στις 10:00 μεταδίδεται 3λεπτο ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10:00    ΔΕΚΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  W

            Ενημερωτική εκπομπή με τον Νίκο Αγγελίδη και τον Χρήστο Παγώνη

12:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ   W

13:00     ΕΚΠΟΜΠΗ EURONEWS    W

13:30    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ     

            «Αφανείς ήρωες»  (Unsung heroes)

Σειρά ντοκιμαντέρ είκοσι ημίωρων επεισοδίων, παραγωγής Γαλλίας 2015-2016.

Επεισόδιο 8ο: «Ζανέτ Μακ Ντόναλντ-Janette McDonald» (1918–1999) –Η πρώτη Θηριοδαμάστρια Γαλλία

Η Ζανέτ Μακ Ντόναλντ υπήρξε η πρώτη γυναίκα που παρουσίασε νούμερο σε τσίρκο με  δέκα λιοντάρια. Πανέμορφη, με λευκή μεταξωτή μπλούζα, μαύρες μπότες και λευκά γάντια, γοήτευε το κοινό όσο και τα άγρια ζώα. Κόρη θηριοδαμαστή, ήταν 6 χρονών όταν ο πατέρας της την έβαλε για πρώτη φορά στο κλουβί με τα λιοντάρια. Στα 15 της παρουσίασε το πρώτο της νούμερο και συνέχισε να κάνει μεγάλες επιτυχίες, γυρίζοντας όλες τις πόλεις της Γαλλίας. Όταν όμως σε μια περιοδεία στη Βόρειο Αφρική κάηκαν τα πάντα σε μια πυρκαγιά εκτός από τα ζώα της, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Έχοντας χάσει τα πάντα μετακόμισε στο Μπιζέ-συρ-Ταρν το 1973, όπου έζησε επί 25 χρόνια σε άθλιες συνθήκες, χωρίς νερό ούτε ηλεκτρισμό. Όταν πια κάηκε και το τροχόσπιτό της, αυτή η θρυλική γυναίκα κατέληξε σε γηροκομείο, όπου πέθανε το 1999, με ένα λούτρινο λιονταράκι στην καρδιά.

14:00    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ   GR  Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

             «Κάπου στη γη»  (Somewhere on earth) – Α΄ ΚΥΚΛΟΣ

Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής Γαλλίας.

Επεισόδιο 5ο:  Παταγονία / Patagonia, On Top of the World

 ΠΕΜΠΤΗ,  2/3/2017 – ΣΥΝΕΧΕΙΑ

15:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ   W

ΕΡΤ  ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ/  Δελτίο για Πρόσφυγες

16:00    ΣΤΑΣΗ ΕΡΤ     W

Καθημερινή πολιτιστική εκπομπή με τον  Ανδρέα Ροδίτη  και  τη  Σόνια Φίλη

17:30    Η ΖΩΗ ΜΟΥ,  Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ    W       

Με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη

Εκπομπή 62η  «Αναγνωρίστε έγκαιρα τον αυτισμό»

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τα συμπτώματα και την αντιμετώπιση του αυτισμού.

18:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ   W

ΕΡΤ  ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ / Δελτίο στη Νοηματική

 18:15  ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ    W     

Καθημερινή ενημερωτική εκπομπή με την Κατερίνα Ακριβοπούλου.

19:45    ΚΛΑΣΙΚΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΒ

             ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ     GR  A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Ντετέκτιβ Μέρντοχ»  (Murdoch mysteries)  (Δ΄ κύκλος)

Πολυβραβευμένη σειρά μυστηρίου εποχής, παραγωγής Καναδά 2008-2016.

Επεισόδιο 3ο. Ο Μέρντοχ ταξιδεύει στο Μπάφαλο, Νέα Υόρκη, για να συναντήσει τη δρ. Όγκντεν και να τη βοηθήσει να ερευνήσει το θάνατο ενός ασθενή της, για τον οποίο υποψιάζεται ένα συνάδελφό της. Όταν μάλιστα και μια νοσοκόμα βρίσκεται νεκρή, οι υποψίες επιβεβαιώνονται. Καθώς δουλεύουν μαζί, ο Μέρντοχ νιώθει τα αισθήματά του να αναζωπυρώνονται..

20:45    Ο  ΚΑΙΡΟΣ  ΣΤΗΝ  ΩΡΑ  ΤΟΥ W

Με τον Σάκη Αρναούτογλου 

20:55    ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ   W

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

22:00    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ   W

Με τη Ματίνα Καλτάκη 

 ΠΕΜΠΤΗ,  2/3/2017 – ΣΥΝΕΧΕΙΑ

22:15    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚ.  GR   Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

             «H σκοτεινή όψη της σοκολάτας» (The dark side of chocolate)

23:15    ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ     W        ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Επεισόδιο 2ο

00:15    ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΚΑΙΡΟΣ    W

 00:45    ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ (Ε)        

«THE BRIDGE» Α΄ ΚΥΚΛΟΣ

Βραβευμένη  σειρά δεκατριών (13) ωριαίων επεισοδίων, παραγωγής ΗΠΑ, 2013

Επεισόδιο 10ο. Η Σόνια και ο Μάρκο πλησιάζουν το δολοφόνο, ενώ η Σαρλότ παίρνει δραστικά μέτρα για να προστατεύσει το ράντσο της. Ο Φράι μαθαίνει πως οι δαίμονες του παρελθόντος επιστρέφουν.

ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ:

01:30  ΣΤΑΣΗ ΕΡΤ (Ε) ημέρας   W

02:50  Η ΖΩΗ ΜΟΥ Η ΥΓΕΙΑ μου (Ε) ημέρας  W

03.20  ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ (Ε) ημέρας   W

04.45  ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «Somewhere on Earth» (E) ημέρας 

05.45  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ 20ό ΑΙΩΝΑ (Ε) W

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,  3/3/2017

06:00    ΠΡΩΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 

07:00    ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ   W

            Ενημερωτική εκπομπή με το Γιώργο Δαράκη και το Γιάννη Δάρρα

07:45    ΔΕΛΤΙΟ EURONEWS    W

08:00    ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ  – ΣΥΝΕΧΕΙΑ   W

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στις 10:00 μεταδίδεται 3λεπτο ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10:00    ΔΕΚΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  W

                        Ενημερωτική εκπομπή με τον Νίκο Αγγελίδη και τον Χρήστο Παγώνη

12:00   ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ   W

13:00     ΕΚΠΟΜΠΗ EURONEWS    W

13:30    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ       

             «Αφανείς ήρωες»  (Unsung heroes)

Σειρά ντοκιμαντέρ είκοσι ημίωρων επεισοδίων, παραγωγής Γαλλίας 2015-2016.

             Επεισόδιο 9ο «M.Muller»

14:00    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ   Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

             «Κάπου στη γη»  (Somewhere on earth) – Α΄ ΚΥΚΛΟΣ

Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής Γαλλίας.

Επεισόδιο 6ο:  «Αίγυπτος» (Egypt, Shifting Dune)

15:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ   W

ΕΡΤ  ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ/  Δελτίο για Πρόσφυγες

16:00    ΣΤΑΣΗ ΕΡΤ     W

Καθημερινή πολιτιστική εκπομπή με τον  Ανδρέα Ροδίτη  και  τη  Σόνια Φίλη

17:30    Η ΖΩΗ ΜΟΥ,  Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ    W       

Με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη.

Εκπομπή 63η:  «Ανθυγιεινά Σαββατοκύριακα»

Συνήθειες που έχουμε τα Σαββατοκύριακα και οι οποίες μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας.

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,  3/3/2017

18:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ  W

ΕΡΤ  ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ / Δελτίο στη Νοηματική

18:15    ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ    W

Καθημερινή ενημερωτική εκπομπή με την Κατερίνα Ακριβοπούλου.

19:45    ΚΛΑΣΙΚΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΒ

             ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ     GR  A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Ντετέκτιβ Μέρντοχ»  (Murdoch mysteries)  (Δ΄ κύκλος)

Πολυβραβευμένη σειρά μυστηρίου εποχής, παραγωγής Καναδά 2008-2016.

Επεισόδιο 4ο.  Ο Μέρντοχ ερευνά το φόνο του πάμπλουτου Τζένκινς, που βρίσκεται νεκρός στο τραπέζι που έτρωγε το πρωινό του. Όλοι είχαν λόγους να τον θέλουν νεκρό, η σκληρόκαρδη γυναίκα του και οι γιοι του, αλλά και το πολυάριθμο υπηρετικό προσωπικό του αρχοντικού. Όταν εμφανίζεται η δρ. Όγκντεν που είναι φίλη της οικογένειας, ο Μέρντοχ ενθουσιάζεται και προσπαθεί να την πείσει να μείνει στο Τορόντο.

20:45    Ο  ΚΑΙΡΟΣ  ΣΤΗΝ  ΩΡΑ  ΤΟΥ

Με τον Σάκη Αρναούτογλου  W

20:55    ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ   W

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

22:00    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ   W

Με τη Ματίνα Καλτάκη 

22:15    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ   GR Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

              «Art Trafficking, a Grey Matter»

23:15    ΣΤΑ ΑΚΡΑ    W      ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ             

Εκπομπή με τη  Βίκυ Φλέσσα

00:15    ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΚΑΙΡΟΣ 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,  3/3/2017-ΣΥΝΕΧΕΙΑ

00:45    ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ (Ε)        

«THE BRIDGE»  Α΄  ΚΥΚΛΟΣ

Βραβευμένη αστυνομική-δραματική σειρά μυστηρίου, δεκατριών (13) ωριαίων επεισοδίων, παραγωγής ΗΠΑ 2013.

Επεισόδιο 11ο. Σε μια αναμέτρηση πάνω στη γέφυρα, ο δολοφόνος αποκαλύπτει το φινάλε του. Στο δικαστήριο η Σαρλότ μαθαίνει ότι ο άντρας της με τη διαθήκη του, της έχει αφήσει μόνο το ράντσο. Ο Μάρκο και η Σόνια έχουν κάποιες ενδείξεις για το θείο του Τέιτ και τον επισκέπτονται στο σπίτι του.

01:45    28 ΦΟΡΕΣ ΕΥΡΩΠΗ – 28 EUROPE (Ε)   W      

Με τον Κώστα Αργυρό.

«Στη χώρα του Ντάνιελ Μπλέικ»

ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ:

02:45    ΣΤΑ ΑΚΡΑ (Ε) ημέρας – W

03:45    ΣΤΑΣΗ ΕΡΤ (Ε) ημέρας – W

05:15    Η ΖΩΗ ΜΟΥ Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ (Ε) ημέρας – W

05.45    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «Somewhere on Earth» (E) ημέρας

06:45    ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ 20ό ΑΙΩΝΑ (Ε) ημέρας – W

Για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ.