ΕΡΤ2 – ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ «Τα καλύτερα έρχονται» 02.04.2017

ΕΡΤ2 – ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ «Τα καλύτερα έρχονται» 02.04.2017

ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ – ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ

«Τα καλύτερα έρχονται»

(Bright Days Ahead / Les Beaux Jours)

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 2 Απριλίου 2017, στις 22:15

 Les Beaux Jours (6)

 

Υπόθεση: Επιτέλους! Η Καρολίν (Φανί Αρντάν), συνταξιοδοτήθηκε και έχει μία καινούργια ζωή μπροστά της. Έχει χρόνο να φροντίσει τα παιδιά της, το σύζυγο και πάνω απ’ όλα τον εαυτό της. Πολύ σύντομα όμως, αντιλαμβάνεται ότι αυτό το είδος ελευθερίας είναι συνώνυμο της πλήξης, με αποκορύφωμα το δώρο γενεθλίων της, που δεν είναι άλλο από μία κάρτα μέλους σ’ ένα club συνταξιούχων. Παραδόξως, εκεί θα έρθει σε επαφή με το νεαρό καθηγητή Πληροφορικής, που υποκύπτει στη γοητεία της. Η Καρολίν θα βιώσει μία δεύτερη νεότητα, θα ερωτευτεί το νεαρό άντρα, θα γευτεί πρωτόγνωρες εμπειρίες, θα επαναστατήσει και θα αιφνιδιάσει τον περίγυρό της.

Ποιος είπε ότι η συνταξιοδότηση είναι το τέλος και όχι μια ολοκαίνουργια αρχή;

Μια αισιόδοξη και γλυκιά ταινία για τη ζωή και τις κινητήριες δυνάμεις της, που σημείωσε μεγάλη εισπρακτική αλλά και καλλιτεχνική επιτυχία στη Γαλλία, με πρωταγωνίστρια την ακαταμάχητα γοητευτική Φανί Αρντάν.

Η ταινία απέσπασε δύο υποψηφιότητες Βραβείων Σεζάρ το 2014 στις κατηγορίες: Καλύτερης Ηθοποιού για τη Φανί Αρντάν και Καλύτερου Β΄ Ανδρικού Ρόλου για τον Πατρίκ Τσεσνέ.

Στη χώρα μας προβλήθηκε στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας, όπου και απέσπασε το Βραβείο Κοινού.

Ρομαντικό δράμα, παραγωγής Γαλλίας 2013.

Σκηνοθεσία: Μαριόν Βερνού.

Πρωταγωνιστούν: Φανί Αρντάν, Λοράν Λαφίτ, Πατρίκ Τσεσνέ, Ζαν Φρανσουά Στεβενίν, Φανί Κοτενσιόν, Μαρί Ριβιέρ, Φεντόρ Ατκίν.

Διάρκεια: 88΄  

Les Beaux Jours (7)

Για φωτογραφικό υλικό δείτε εδώ.