«Το Ματς» του Γ. Μανιώτη στο «Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο» 07.05.2017

«Το Ματς» του Γ. Μανιώτη στο «Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο» 07.05.2017

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ

Δικτατορία και Μεταπολίτευση

Τέσσερα ελληνικά θεατρικά έργα από το 1967 έως το 1978

 Κυριακή 7 Μαΐου 2017, ώρα 22:00 – «Το Ματς» του Γιώργου Μανιώτη

Οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος, στο πλαίσιο της εκπομπής «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο»,  θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τέσσερα ελληνικά θεατρικά έργα από το 1967 έως το 1978.

Ειδικότερα, την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 και ώρα 22:00, αρχίζει το αφιέρωμα της εκπομπής σε συγγραφείς και έργα της περιόδου της δικτατορίας και της Μεταπολίτευσης στην Ελλάδα, με το έργο του Γιώργου Μανιώτη «Το Ματς», το οποίο ανέβηκε πρώτη φορά στη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου την περίοδο 1977-1978 και εκδόθηκε την ίδια χρονιά.

Απόσπασμα από πρόλογο του συγγραφέα: «Στο σπιτικό που συμβαίνει αυτό το δράμα, η “ποίηση” της γνωριμίας με το πρώτο μεταπολεμικό όνειρο έχει περάσει προ πολλού. Ο πατέρας αναγκασμένος απ’ το δυσβάσταχτο βάρος του καθημερινού βίου, έχει προσπαθήσει να υπάρξει έξω απ’ τους κανόνες του παιχνιδιού κι έχει συντριφτεί. Ο τολμών σ’ αυτήν την περίπτωση δεν νικά.

…εν τω μεταξύ η ζωή τρέχει κι από τα χρόνια τα καλά, από τότε που ακόμη δεν είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση της γνώσης, του έχει περισσέψει ένας γιός, που δυστυχώς μέρα με την ημέρα έχει αρχίσει πλέον να ανδρώνεται. Ακόμη του έχει περισσέψει και μια δραστήρια γυναίκα, η μάνα του γιού του. Σ’ αυτήν και τον ζήλο της αυτά τα χρόνια οφείλει τις μικροανέσεις της ζωής που υφίσταται…» Γιώργος Μανιώτης

Ραδιοσκηνοθεσία: Δημήτρης Κωτσής.

Μουσική επιμέλεια: Αγάπη Νταϊφά.

Επιμέλεια ήχων: Φανή Σιώρη.

Ρύθμιση ήχου: Ανδρέας Γεμιστός.

Παραγωγή: Δημήτρης Φραγκουδάκης.

Ακούγονται οι ηθοποιοί: Χρήστος Τσάγκας (Γιάννης), Άννα Κυριακού (Μαρίτσα), Δημήτρης Λιγνάδης (Στάθης), Βάσια Παναγοπούλου (Ζαννέτα), Νεφέλη Ορφανού (συμπεθέρα), Θανάσης Θεολόγης (συμπέθερος), Νικολέτα Βλαβιανού (Λίζα), Ορφέας Ζάχος (πατέρας).

Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη.