Web Documentaries – Νέα πρωτότυπη παραγωγή από τα Νέα Μέσα της ΕΡΤ

Web Documentaries – Νέα πρωτότυπη παραγωγή από τα Νέα Μέσα της ΕΡΤ

Μία σειρά μικρών web-documentaries ξεκίνησε να υλοποιεί το Τμήμα Παραγωγής Πρωτότυπου Περιεχομένου της Γενικής Διεύθυνσης Νέων Μέσων της ΕΡΤ. Για το σκοπό αυτό δημιουργήθηκε ένα νέο περιβάλλον, όπου φιλοξενείται το κάθε θέμα με χρήση βίντεο, ήχου, φωτογραφιών, κειμένου, infographics  και animation. Η αφήγηση είναι μη γραμμική και ο έλεγχος της πλοήγησης περνά στα χέρια του χρήστη.

Τρία Web-Docs βρίσκονται ήδη «στον αέρα» στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://webdocs.ert.gr/:

– «Eternal Present – In Jordan», ένα οδοιπορικό στην Ιορδανία από τη δημοσιογράφο Φραγκίσκα Μεγαλούδη και τον φωτογράφο Στυλιανό Παπαρδέλα.

– «UPSat», o πρώτος δορυφόρος ανοιχτού και ελεύθερου λογισμικού, κατασκευασμένος στην Ελλάδα.  Η έρευνα και ο συντονισμός του Web-Doc έγινε από τη Μαρία Τσίρου, στο πλαίσιο της πρακτικής της άσκησης στα Νέα Μέσα της ΕΡΤ.

– «Βόρεια Κορέα», μία σπάνια ματιά στο εσωτερικό μιας χώρας για την οποία πολλοί μιλούν αλλά λίγοι (δύνανται να) γνωρίζουν, μέσα από το φακό και την αφήγηση της Φραγκίσκας Μεγαλούδη, που έζησε για δύο χρόνια εκεί. Αφορμή για το αφιέρωμα στάθηκε το βιβλίο της «Στη χώρα των Κιμ». Στην έρευνα, στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση του Web-Doc συμμετείχαν φοιτητές της Σχολής Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου.