ΕΡΤ2 – «Σ’ Αγαπώ Ισπανικά»: Το παρασκήνιο της ταινίας 20.05.2017

ΕΡΤ2 – «Σ’ Αγαπώ Ισπανικά»: Το παρασκήνιο της ταινίας 20.05.2017

«Σ’ Αγαπώ Ισπανικά»: Το παρασκήνιο της ταινίας

 Mε τον Αλέξανδρο Ρωμανό Λιζάρδο

 Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 20 Μαΐου 2017, στις 24:00

Ο Πάκο Λεόν (Paco León) θεωρείται ο πιο εμπνευσμένος κωμικός της γενιάς του στην Ισπανία και για πρώτη φορά στην Ελλάδα κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες ταινία με την υπογραφή του. Το «Σ’ Αγαπώ Ισπανικά», έπειτα από μια επιτυχημένη πορεία στην Ισπανία αλλά και σε όλες τις άλλες χώρες που έχει διανεμηθεί, φιλοδοξεί αυτό το καλοκαίρι να δροσίσει το κινηματογραφόφιλο κοινό.

Ο Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος συνάντησε τον Πάκο Λεόν στη διοργάνωση Madrid de Cine και παρέα με τους συμπρωταγωνιστές του στην ταινία «Σ’ Αγαπώ Ισπανικά», Álex García, Mari Paz Sayago, Alexandra Jiménez, ανέλυσαν το φαινόμενο της έλξης, της διαστροφής και όλων όσων μπορούμε να συναντήσουμε από την όχι τόσο ομαλή μετάβαση από το ένα στο άλλο.

Η ταινία περιγράφει τη ζωή πέντε ζευγαριών, όπου ο έρωτας αρχίζει να μεταλλάσσεται σε διαστροφή: Ο Πάκο και η Άνα είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι που έχει χάσει εδώ και καιρό το πάθος στη σχέση του, με αποτέλεσμα να μένουν και οι δύο ανικανοποίητοι. Ο Χοσέ Λουίς προσπαθεί να ανασύρει τα αισθήματα της παράλυτης συζύγου του, Παλόμα. Η κυρία Καντελαρία και ο Αντόνιο είναι ένα ζευγάρι που προσπαθούν να γίνουν γονείς, αλλά αυτή δυσκολεύεται να φτάσει σε οργασμό. Ο Άλεξ προσπαθεί να ικανοποιήσει τις φαντασιώσεις της Ναταλία, ενώ την ίδια ώρα αυτή αρχίζει να αμφιβάλλει αν θα τη ζητήσει σε γάμο. Η Σάντρα μπορεί να μην έχει καθόλου ακοή, αλλά θέλει να ακούσει την καρδιά που θα χτυπάει δυνατά για εκείνη και ιδιαίτερα του άντρα που θα ερωτευτεί. Ακραίες -αλλά ανθρώπινες- καταστάσεις που θα μπορούσαν να συμβαίνουν αν όχι σ’ εσάς, ίσως στο ζευγάρι της διπλανής πόρτας.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Madrid de Cine που διοργανώνεται από τη FAPAE.

Έρευνα-παρουσίαση: Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος.

Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε. (2017).