Η «Νόρμα» του Μπελίνι στο Τρίτο Πρόγραμμα 13.05.2017

Η «Νόρμα» του Μπελίνι στο Τρίτο Πρόγραμμα 13.05.2017

 Η ΟΠΕΡΑ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ

«Νόρμα» του Μπελίνι

Σάββατο 13 Μαΐου 2017, ώρα 20:00

Τη δίπρακτη όπερα «Νόρμα» του Βιντσέντσο Μπελίνι, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος, το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 στις 8 το βράδυ, από παράσταση που δόθηκε στη Βασιλική Όπερα του Κόβεντ Γκάρντεν στο Λονδίνο.

Η «Νόρμα» του Β. Μπελίνι, που είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα όπερας Μπελ κάντο, έκανε πρεμιέρα στη Σκάλα του Μιλάνου στις 25 Δεκεμβρίου 1831.

Το λιμπρέτο είναι του Φελίτσε Ρομάνι  και βασίζεται στην  ομότιτλη τραγωδία του Λουί  Αλεξάντρ Σουμέ.

Ο Μπελίνι είπε κάποτε πως από μια πιθανή ολική καταστροφή, το μόνο έργο που θα  ήθελε να διασωθεί, ήταν η «Νόρμα».  Και ο Βάγκνερ είχε γράψει για την όπερα αυτή ότι είναι μοναδική, γιατί συνδυάζει έναν βαθύτατο ρεαλισμό μ’ ένα νευρώδη ρυθμό και ένα βαθύτατο αλλά πάντα συγκρατημένο πάθος.

Τους ρόλους ερμηνεύουν η σοπράνο Sonya Yoncheva (Νόρμα, κόρη του Οροβέζο, αρχιέρεια των Δρυίδων), ο τενόρος Joseph Calleja (Πολιόνε, Ρωμαίος ανθύπατος στη Γαλατία), η μετζοσοπράνο Sonia Ganassi (Ανταλτζίζα, νεαρή ιέρεια του ναού των Δρυίδων), ο τενόρος David Junghoon Kim (Φλάβιο, φίλος του Πολιόνε), η σοπράνο Vlada Borovko (Κλοτίλδη, έμπιστη της Νόρμας) και ο μπάσος Brindley Sherratt (Οροβέζο, αρχηγός των Δρυίδων).

Τη Χορωδία και την Ορχήστρα της Βασιλικής Όπερας του Κόβεντ Γκάρντεν διευθύνει ο Αντόνιο Παπάνο.

Παρουσίαση: Άννα Σακαλή.

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα!

 Info:

Σάββατο 13 Μαΐου 2017, ώρα 20:00

Εκπομπή: «Η όπερα στο Τρίτο»

«Νόρμα» του Μπελίνι

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma