KOSMOS Live! – «Orchestra Baobab» 04.06.2017

KOSMOS Live! – «Orchestra Baobab» 04.06.2017

KOSMOS Live!

Orchestra Baobab

Τις Κυριακές στις 10 το βράδυ οι ακροατές του Kosmos έχουν πρόσκληση για τις καλύτερες μουσικές σκηνές της Ευρώπης σε αποκλειστική συνεργασία με την EBU (European Broadcasting Union).

Ειδικότερα, αυτή την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017, μεταδίδεται η συναυλία που έδωσε τον Ιούνιο του 2016 στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, στο πλαίσιο του γνωστού Φεστιβάλ Primavera, η Orchestra Baobab, το θρυλικό συγκρότημα από το Ντακάρ της Σενεγάλης που δημιούργησε τον afrolatin ήχο της δεκαετίας του ’70, συνδυάζοντας τους κουβανέζικους ρυθμούς με τις αφρικάνικες μελωδίες.  Η Orchestra Baobab υπήρξε σημαντικό φυτώριο μουσικών και ερμηνευτών, όχι μόνο για τη Σενεγάλη αλλά για ολόκληρη τη μουσική της Δυτικής Αφρικής. Το συγκρότημα διαλύθηκε τη δεκαετία του ’80 και επανασυστήθηκε ύστερα από 20 χρόνια και συνεχίζει μέχρι σήμερα να μεταφέρει, όπου παίζει, την εμπειρία του αυθεντικού afrolatin ήχου.

Επιμέλεια παραγωγής-παρουσίαση: Κώστας Μυλωνάς.

Σε συνεργασία με το δίκτυο της EBU τo Kosmos 93,6 & 107, κάθε δεύτερη Κυριακή, παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα επιλεγμένες συναυλίες με τους σημαντικότερους ερμηνευτές και συγκροτήματα που εκπροσωπούν διαφορετικά είδη μουσικής, διαφορετικές παραδόσεις, διαφορετικές κουλτούρες και καταβολές, όπως οι: Pink Martini, The Avener, Wyclef Jean, Joe Bonamassa, Max Romeo, Ludovico Einaudi, Gregory Porter, Orchestra Baobab, Rokia Traore, Goran Kajfes Subtropic Arkestra, Richard Galliano, Damian Marley, James Hunter, Nik Baertsch, Oum, Dianne Reeves κ.ά.

Αυτό το καλοκαίρι, κάνε τον Kosmo δικό σου!

Info:

Κυριακή 4 Ιουνίου 2017, ώρα 22:00

KOSMOS Live!

Orchestra Baobab

Live Streaming: webradio.ert.gr/kosmos

Facebook: https://www.facebook.com/kosmos936