Τρίτο Πρόγραμμα – «Τα Μήλα των Εσπερίδων» στο Φεστιβάλ Αθηνών 25.06.2017

Τρίτο Πρόγραμμα – «Τα Μήλα των Εσπερίδων» στο Φεστιβάλ Αθηνών 25.06.2017

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ

Το Τρίτο φέτος παίζει… και Πειραιώς 260!

«Τα Μήλα των Εσπερίδων» παρουσιάζουν: «Νύμφες, ξωτικά, νεράιδες

και ποιμένες»

Φέτος το Τρίτο Πρόγραμμα, φεύγει από το στούντιο, «αποκτά εικόνα» και βγαίνει  στη σκηνή του Φεστιβάλ Αθηνών. Για να συναντηθεί με τη μουσική και τους μουσικούς, αλλά και με όσους φτιάχνουν τις δικές τους εικόνες, όταν παρακολουθούν ραδιοφωνικές εκπομπές.

Ειδικότερα, την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 και ώρα 21:00, στο κτήριο Β της Πειραιώς 260, η εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος «Τα Μήλα των Εσπερίδων» παρουσιάζει τη θεματική «Νύμφες, ξωτικά, νεράιδες και ποιμένες» μέσα από τα έργα του Claudio Monteverdi, του Henry Purcell, της Barbara Strozzi, του G. Fr. Handel και άλλων συνθετών της εποχής μπαρόκ.

Πρόκειται για μουσική παράσταση αφιερωμένη στα μυθικά πλάσματα του μπαρόκ. Το Σύνολο Παλαιάς Μουσικής Ex Silentio υπό τη διεύθυνση του φλαουτίστα Δημήτρη Κούντουρα, συναντά τη μέτζο σοπράνο Θεοδώρα Μπάκα και με τις αφηγήσεις της ραδιοφωνικής παραγωγού Τζουλιέττας Καρόρη δημιουργεί μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα, στην οποία ζωντανεύουν νύμφες, νεράιδες, ξωτικά και ποιμένες από τραγούδια, μουσικές και αφηγήσεις του παρελθόντος.

Την ιδέα, σύλληψη και παρουσίαση της εκπομπής-συναυλίας, που θα μεταδοθεί απευθείας από το Τρίτο Πρόγραμμα, έχει η Τζουλιέττα Καρόρη.

Αναλυτικές πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στην ιστοσελίδα greekfestival.gr/gr/events