ΕΡΤ2 – «Η εποχή των εικόνων» 28.06.2017

ΕΡΤ2 – «Η εποχή των εικόνων» 28.06.2017

(ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ)  

Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ

Με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017, στις 23:15

Επεισόδιο 3ο: «Documenta 14: Η Documenta στην Αθήνα»

Η «Εποχή των εικόνων» παρουσιάζει την πολυσυζητημένη Documenta 14, που γίνεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, παράλληλα και ισότιμα με το Kassel, έχοντας δημιουργήσει πλήθος εντυπώσεων, απόψεων και συναισθημάτων σε επισκέπτες, ειδικούς της Τέχνης και Τύπο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η εκπομπή επισκέπτεται τους βασικούς χώρους της Documenta στην Αθήνα, επιλέγοντας έργα έτσι ώστε να σχηματισθεί μια όσο το δυνατόν καθαρή εντύπωση του περιεχομένου τους, σε σχέση με το χώρο στον οποίο εκτίθενται, τις απόψεις των επιμελητών που τα επιμελήθηκαν, καθώς και τη βαθύτερη σημασία της παραγωγής τους.

Έτσι λοιπόν, η Κατερίνα Ζαχαροπούλου συναντά στο Πάρκο Ελευθερίας  και μέσα στο έργο του Ανδρέα Αγγελιδάκη, τους επιμελητές Κατερίνα Τσέλου, Pierre Bal-Blanc και Monika Szewczyk, καθώς και τον καλλιτέχνη Άγγελο Πλέσσα. Μιλούν για έργα, ιδέες, τρόπους συνεργασίας σ’ ένα τόσο μεγάλο σε έκταση και σημασία γεγονός, για τη σχέση μας με την έννοια «Μαθαίνω», αφού ο τίτλος της έκθεσης είναι «Μαθαίνοντας από την Αθήνα», για το ρόλο του επιμελητή στην παραγωγή  του έργου Τέχνης, τη σχέση τους με την Αθήνα, καθώς και για την καλλιτεχνική πρακτική και την έρευνα που προηγήθηκε των έργων. Παράλληλα, βλέπουμε και ακούμε ερμηνείες για έργα που βρίσκονται: στο ΕΜΣΤ, στο Μουσείο Μπενάκη, στο Ωδείο Αθηνών και στην ΑΣΚΤ, καθώς και κάποια έργα στο δημόσιο χώρο.

H «Εποχή των εικόνων» θα επισκεφθεί και το Kassel, ολοκληρώνοντας έτσι την παρουσίαση της Documenta 14, καθώς και την έκθεση με έργα της συλλογής του ΕΜΣΤ  στο Fridericianum, υπό τον τίτλο «Αντίδωρον» (Antidoron).

Η προβολή του Β΄ μέρους της εκπομπής «Η εποχή των εικόνων: Documenta 14 – Kassel» θα μεταδοθεί τον Σεπτέμβριο.

Σενάριο-παρουσίαση: Κατερίνα Ζαχαροπούλου.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παντελιάς.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Παναγιώτης Βασιλάκης.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Παναγιώτης Κουτσοθεόδωρος.

Μοντάζ-μιξάζ: Βλάσης Παπαδήμας.

Οπερατέρ: Δημήτρης Κασιμάτης.

Ηχολήπτης: Χρήστος Παπαδόπουλος.

Ενδυματολόγος: Δέσποινα Χειμώνα.

Make up: Xαρά Μαυροφρύδη.

Παραγωγός: Ελένη Κοσσυφίδου.

Εκτέλεση παραγωγής: Blackbird production.