ΕΡΤ1 – «Μαζί το Σαββατοκύριακο» 01 & 02.07.2017

ΕΡΤ1 – «Μαζί το Σαββατοκύριακο» 01 & 02.07.2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

 «ΜΑΖΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ»

Με την Ελένη Χρονά και τον Γιάννη Σκάλκο

Ημερομηνία μετάδοσης: Σαββατοκύριακο 1η και 2 Ιουλίου 2017, στις 07:00

DSC_1231

Η εκπομπή «Μαζί το Σαββατοκύριακο» με την Ελένη Χρονά και τον Γιάννη Σκάλκο,που μεταδίδεται κάθε Σαββατοκύριακο στην ΕΡΤ1, από τις 07:00 έως και τις 10:00 το πρωί, μας ενημερώνει για όλα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, την υγεία, στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, στο περιβάλλον και γενικά στον κόσμο.

Ειδικότερα, αυτό το Σαββατοκύριακο 1η και 2 Ιουλίου 2017, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1 έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα εξής θέματα:

Σάββατο 01/07/2017, ώρα 07:00-10:00

DSC_1314

Πού θα «χτυπήσει» περισσότερο ο καύσωνας. Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Σάκης Αρναούτογλου μας αναλύει όλες τις λεπτομέρειες για τον «καυτό» χάρτη της χώρας.

– Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα επίπεδα που θα κινηθούν οι φετινές βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ μετά την ανάρτηση των βαθμολογιών στα Λύκεια. Σε ποια πεδία αναμένεται άνοδος και σε ποια ραγδαία πτώση. Συμβουλές για τη σωστή συμπλήρωση των μηχανογραφικών. Στο στούντιο, ο καθηγητής Μαθηματικών και εκπαιδευτικός αναλυτής Στράτος Στρατηγάκης και η σύμβουλος σταδιοδρομίας Ελένη Παναγιωτίδου.

Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ και Μάριος Σαλμάς από τη ΝΔ, διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο εξαιρετικά πολωμένο πολιτικό πεδίο των τελευταίων ημερών.

– Οι προοπτικές της κρουαζιέρας στην Ελλάδα τη φετινή τουριστική περίοδο. Πώς αναμένεται να κινηθούν οι κρατήσεις, κατά πόσο επηρεάζεται η κίνηση από την αναταραχή που επικρατεί στη ΝΑ Μεσόγειο, ποιες οι ευκαιρίες των επόμενων ετών και ποιες οι δομικές ανάγκες για περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου. Στο στούντιο, ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων Θεόδωρος Κόντες και ο Γιώργος Παλιούρας, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ελληνικών Ταξιδιωτικών Γραφείων. Απευθείας σύνδεση με τη Φανή Καλαθάκη στη Σητεία της Κρήτης.

– Αξιολόγηση και προοπτικές της τραπεζικής διαμεσολάβησης στην Ελλάδα, λίγους μήνες πριν αρχίσουν οι διαδικασίες για την εφαρμογή του εξωδικαστικού συμβιβασμού για τα χρέη υπερχρεωμένων επιχειρήσεων. Απευθείας σύνδεση με το στούντιο της ΕΡΤ3 και τον Πέτρο Ζουρδούμη, πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Διαμεσολαβητών.

– Απευθείας σύνδεση με τα Λιπάσματα Δραπετσώνας και τον δήμαρχο Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο, ο οποίος μας μιλάει για το «Φεστιβάλ στη Θάλασσα», που διεξάγεται φέτος το καλοκαίρι στο χώρο των Λιπασμάτων.

Ο σκηνοθέτης Κώστας Αρβανιτάκης, ο λυρικός τραγουδιστής Τάσης Χριστογιαννόπουλος και ο σπουδαίος μαέστρος Γιώργος Πέτρου μας μιλούν για την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, που ανεβάζουν στην Επίδαυρο στις 21 και 22 Ιουλίου 2017.

Απευθείας σύνδεση με τη Ζαχάρω Ηλείας, όπου διεξάγεται για έβδομη χρονιά ο ποδηλατικός αγώνας «Δρόμος της Φωτιάς». Φέτος, με τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τις καταστρεπτικές πυρκαγιές του 2007 ο αγώνας έχει μια ιδιαίτερη σημειολογία.

Κυριακή 02/07/2017, ώρα 07:00-10:00

DSC_1160

Όλες οι λεπτομέρειες για τα ανασφάλιστα οχήματα. Πώς διαμορφώνονται οι κλίμακες των ασφαλίστρων και πότε επιβάλλονται «τσουχτερά» πρόστιμα. Τι ισχύει για τα οχήματα σε ακινησία. Παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Πότε καταβάλλεται η πρώτη δόση, τι ισχύει για τα οικογενειακά επιδόματα και γιατί οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν υποβάλει τη δήλωσή τους έως τις 30 Ιουνίου. Τι πρόστιμα ισχύουν για τις εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις. Πότε θ’ αποσταλούν τα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΝΦΙΑ, ποιους μήνες θ’ αποπληρωθούν οι δόσεις και ποια τα κριτήρια για να τεθούν σε ισχύ οι απαλλαγές και οι εκπτώσεις. Στο στούντιο, ο Νίκος Γρυλλάκης και ο φοροτεχνικός Ηλίας Χατζηγεωργίου.

– Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μπγιάλας και ο διευθυντής της Κ. Ο. της ΝΔ Κώστας Τσιάρας ανοίγουν την πολιτική ατζέντα, με τα κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας.

Απευθείας σύνδεση με τις κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων, όπου οι πολίτες μπορούν ν’ αναζητούν μια ανάσα δροσιάς μέσα στον πρώτο καύσωνα του καλοκαιριού.

– Ένας χρόνος λειτουργίας του συστήματος τηλεματικής στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ. Κατά πόσο βελτιώθηκε η καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και ποια βασικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι επιβάτες, ειδικά εν μέσω θέρους και υψηλών θερμοκρασιών. Στο στούντιο ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Ιωάννης Σκουμπούρης.

Απευθείας σύνδεση με τη Λευκάδα, όπου διεξάγεται ακόμα ένα γαστρονομικό συνέδριο. Οι προοπτικές της φετινής τουριστικής περιόδου, σ’ ένα από τα δημοφιλέστερα νησιά του Ιονίου. Ο Γιάννης Ανδριώτης και μαζί του άνθρωποι της αγοράς τουρισμού.

Γεωπόνοι από την Ημαθία μας εξηγούν τον νέο, πρωτοποριακό τρόπο καλλιέργειας ντομάτας, χωρίς επαφή με το έδαφος.

– Η «Άλκηστις» του Ευριπίδη ανεβαίνει στην Επίδαυρο από το Εθνικό Θέατρο. Η σκηνοθέτις Κατερίνα Ευαγγελάτου και οι πρωταγωνιστές Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και Κίττυ Παϊτατζόγλου, μας μιλούν για τις προκλήσεις της παράστασης.

Απευθείας σύνδεση με το προαύλιο της ΕΡΤ, απ’ όπου θα δοθεί η εκκίνηση του Ολυμπιακού Ράλι 2017.

Παρουσίαση: Ελένη Χρονά, Γιάννης Σκάλκος.

Αρχισυνταξία: Πιέρρος Τζανετάκος.

Σκηνοθεσία: Αντώνης Μπακόλας.

Διεύθυνση παραγωγής: Αλίκη Θαλασσοχώρη.

Δημοσιογραφική ομάδα: Αθηνά Σαλούστρου, Νάσια Μπουλούκου.

DSC_1265