ΕΡΤ – Ανακοίνωση 04.07.2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο σχετικά με διακοπές σήματος εκπομπής της ΕΡΤ, το Γραφείο Τύπου της εταιρείας επισημαίνει τα κάτωθι:

Το τηλεοπτικό δίκτυο της ΕΡΤ με πλέον των 320 ψηφιακών πομπών και ακόμα περισσότερους αναλογικούς, ανταποκρίθηκε με επιτυχία και στην περίοδο του πρόσφατου καύσωνα σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα περιστατικά μικρής χρονικής διάρκειας διακοπών σε αναμεταδότες μικρής κάλυψης, που παρατηρήθηκαν σε όλη τη διάρκεια των πρόσφατων δυσμενών καιρικών συνθηκών και που δεν ξεπέρασαν τα τέσσερα σε αριθμό, οφείλονταν όλα σε προσωρινές διακοπές του δικτύου της ΔΕΗ, συμπεριλαμβανομένης και της μικρής διακοπής το βράδυ της 3ης Ιουλίου από το Κέντρο Εκπομπής Υμηττού που προκλήθηκε από βύθιση της τάσης της ΔΕΗ. Η επαναλειτουργία του πομπού αποκαταστάθηκε έπειτα από άμεση επέμβαση των τεχνικών της ΕΡΤ. Παρά ταύτα, η ΕΡΤ ζητεί συγγνώμη από τους τηλεθεατές της.

Επίσης, με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των Πανελλήνιων Εξετάσεων, η ΕΡΤ υπενθυμίζει ότι τα θέματα των εξετάσεων σε όλη τη διάρκεια των Πανελληνίων έφθαναν στα εξεταστικά κέντρα μέσω του δικτύου της ΕΡΤ, κρυπτογραφημένα μέσα στο τηλεοπτικό σήμα της ΕΡΤ1. Η μετάδοση των θεμάτων πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, σε όλα τα εξεταστικά κέντρα όλης της χώρας, χωρίς κανένα περιστατικό καθυστέρησης ή σφάλματος.