ΕΡΤ2 & ΕΡΤHD: Formula 1 – Γκραν Πρι Ουγγαρίας 2017 30.07.2017

ΕΡΤ2 & ΕΡΤHD: Formula 1 – Γκραν Πρι Ουγγαρίας 2017 30.07.2017

Η Formula 1 στην ΕΡΤ2 και την ΕΡΤHD

Γκραν Πρι Ουγγαρίας 2017

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 30 Ιουλίου 2017, στις 15:00

british gp start
AP Photo/Frank Augstein

Η Formula 1 μεταφέρεται στην Ουγγαρία και την πίστα του Χανγκαρόρινγκ για τον 11ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2017.

Με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να προηγείται πλέον με διαφορά μόλις ενός βαθμού από τον Λιούις Χάμιλτον μετά το θρίαμβο του τελευταίου στο βρετανικό Γκραν Πρι, η Ferrari δεν έχει άλλη επιλογή από τη νίκη στην Ουγγαρία αν θέλει να διατηρήσει την πρωτοπορία στο Πρωτάθλημα οδηγών και να μειώσει τη διαφορά που τη χωρίζει στο Πρωτάθλημα κατασκευαστών από τη Mercedes, λίγο πριν την παραδοσιακή ανάπαυλα της  Formula 1 για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Από την πλευρά της, η Mercedes δεν αναμένεται να κάτσει με τα χέρια σταυρωμένα, και μετά την επιβλητική της εμφάνιση στο Σίλβερστον όπου έκανε το 1-2, είναι σίγουρο ότι θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό και στην Ουγγαρία, ακόμη κι αν η αργή πίστα του Χανγκαρόρινγκ θεωρητικά δεν βολεύει τα μονοθέσιά της.

Έτοιμη όμως για να εκμεταλλευτεί το παραμικρό στραβοπάτημα των αντιπάλων της και να διεκδικήσει τη δεύτερή της νίκη μέσα στη χρονιά, αναμένεται να είναι και η Red Bull. Σε μια πίστα όπου η ισχύς του κινητήρα δεν παίζει τον πρωταρχικό ρόλο, η αυστριακή ομάδα βασίζει τις ελπίδες της για έκπληξη στις σημαντικές αεροδυναμικές βελτιώσεις που θα φέρουν τα μονοθέσιά της οι οποίες, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, θα επιτρέψουν στον κόσμο να δει για πρώτη φορά τις «πραγματικές» δυνατότητες της RB13.

Το Γκραν Πρι της Ουγγαρίας θα μεταδοθεί ζωντανά την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017 και ώρα 15:00, από τις συχνότητες της ΕΡΤ2 και ΕΡΤ HD και διαδικτυακά από το www.ert.gr. Μία ώρα νωρίτερα (στις 14:00), θα προηγηθούν σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση τα καλύτερα στιγμιότυπα των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου.

Στα μικρόφωνα, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου. Καλεσμένοι στο στούντιο, ο F1 Editor του περιοδικού «4ΤΡΟΧΟΙ» Φαμπρίτσιο Λαζάκης, καθώς και η δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου, Πόπη Παπαμιχαήλ.

Red Bull driver Daniel Ricciardo of Australia steers his car during the British Formula One Grand Prix at the Silverstone racetrack in Silverstone, England, Sunday, July 16, 2017. (AP Photo/Frank Augstein)
AP Photo/Frank Augstein